hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Drenthe

Eenvoudig niet-medische mondkapjes kopen in Drenthe? Per 1 juni 2020 moet iedereen vanaf 13 jaar een mondkapje op in het OV. En ook op straat neemt het mondmasker-gebruik toe. Belangrijk: De regering ontmoedigt op dit moment het gebruik van niet-professionele mondmaskers in de openbare ruimte in situaties waar er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Op dit portaal bekijk je waardevolle info over het mondmasker gebruik in Nederland. Wat is het aanbod, wanneer moet ik ze dragen, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Drenthe? Je vind hier winkels die in de buurt gevestigd zijn. Voel je je niet fit, en kan je niet naar de winkel? Ook dan zijn er mogelijkheden. Wij tonen de beste online winkels waar je gemakkelijk online jouw favoriete mondkapjes kunt bestellen in mei 2024.

 • Vanaf 1 juni 2020 is een niet-medisch mondneusmaskers verplicht om te dragen in het openbaar vervoer.
 • Niet-medische kapjes worden vaak gemaakt van stof (katoen), textiel of papier. Het is ook eenvoudig om zelf een kapje in elkaar te zetten.
 • Katoenen maskers zijn vaak wat duurder maar kan je wassen en opnieuw dragen.
 • Een niet-medisch gezichtsmasker is bedoeld om de omgeving te beschermen, en dus niet jezelf.
 • De niet-professionele producten zijn te koop bij meerdere verkooppunten in de omgeving van Drenthe. Onder andere bij de Jumbo en Blokker.
 • Op het internet zijn er veel aanbieders van hippe mondkapjes zoals Wehkamp.nl of Dailystyle.nl.
 • Goed om te weten: medische (FFP2) maskers zijn exclusief voor de zorg, en zijn dus niet voor eigen gebruik.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Bekijk ook de mogelijkheden in Coevorden, Emmen, Hoogeveen, Meppel, De Wolden, Ooststellingwerf, Westerveld, Noordenveld, Assen, Midden-Drenthe, Aa en Hunze, Tynaarlo, Borger-Odoorn,

Informatie over de verschillende type mondmaskers

De mondneusmaskers zijn onder te verdelen in 2 groepen. Ten eerste heb je de medische mondkapjes. Deze professionele maskers zijn bedoeld voor de zorg. In aanvulling daarop heb je de niet-medische maskers. Deze zijn vaak gemaakt van katoen, stof, textiel of papier. Deze categorie wordt bijv. gebruikt in het OV en is niet geschikt voor een professionele werkomgeving.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, herkenbaar als een FFP-masker of een IIR chirurgisch mondmasker voldoen aan strenge kwaliteitsstandaarden. Dergelijke FFP-maskers beschermen je tegen verschillende virussen waaronder het COVID-19 virus. Dit type is alleen bedoeld voor de zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische maskers beschermen niet jouzelf. Als je ze op de juiste manier gebruikt verlaag je de kans dat je anderen besmet met corona. Het betreft een extra regeling naast het huidige hygiëne protocol zoals geen handen schudden, 1,5 meter afstand en niezen in de elleboog. Op dit moment alleen in het OV verplicht. Je kunt ze bij veel winkels kopen rondom Drenthe. Het is ook eenvoudig om zelf een kapje in elkaar te zetten.