hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Noordenveld

Goedkoop niet-medische mondkapjes kopen in Noordenveld? Momenteel moeten reizigers in het OV verplicht een mondkapje dragen. Ook op andere plekken zien we ze steeds meer opduiken. Let op: De regering beveelt het gebruik van niet-professionele mondkapjes in de openbare ruimte niet aan als het mogelijk is anderhalve meter afstand te bewaren.

Op deze pagina bekijk je uitgebreide informatie over de verschillende soorten mondmaskers. Welk type maskers zijn er, wanneer moet ik ze dragen, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Noordenveld? Wij tonen een tabel met aanbieders bij jou in de buurt. Ben je ziek, en ga je niet naar buiten? Geen probleem. Verderop tref je een lijst met de beste webwinkels waar je veilig online jouw mondkapjes kunt kopen in februari 2024.

 • Met ingang van 1 juni 2020 is een niet-medisch mondneusmaskers verplicht om te dragen in het openbaar vervoer.
 • Niet-professionele kapjes worden gemaakt van textiel, stof of papier. Je kunt ze ook zelf maken van een t-shirt of kussensloop.
 • Het voordeel van katoenen maskers is dat je ze kunt wassen en opnieuw kunt dragen.
 • Een niet-medisch mondneusmaskers wordt gedragen om de kans te verkleinen dat je anderen besmet, het beschermt niet jezelf.
 • De niet-professionele kapjes zijn breed verkrijgbaar bij uiteenlopende winkels rondom Noordenveld. Denk aan de Jumbo + Action.
 • Ook online zijn er verschillende verkooppunten van trendy mondkapjes zoals Amazon.nl of Dailystyle.nl.
 • Goed om te weten: medische (FFP2) maskers zijn exclusief voor de zorg, en zijn dus niet voor eigen gebruik.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Noordenveld?

Mondkapjes voor in het openbaar vervoer of evt. in de openbare ruimte zul je zelf moeten kopen. Deze niet-medische gezichtsmasker zijn voorradig bij de grotere drogisterijen, apotheken en supermarkten. Ook bij de online winkels kan je kiezen uit een ruim aanbod. Doorgaans verkoopt men wegwerpmaskers voor eenmalig gebruik. De hippe katoenen maskers kan je na wassen (60 graden) weer gebruiken. Mondkapjes in Noordenveld centrum, waar zijn ze te koop? Hieronder ontdek je populaire lokale retailers rondom de gemeente Noordenveld (provincie Drenthe) waar je wellicht wat vindt. De kapjes zijn er al vanaf €0,50 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatHeerestraat 759301 AERoden
TrekpleisterHeerestraat 1389301 AHRoden
DA DrogistWaagstraat 79101 LCDokkum
EtosHeerestraat 619301 AERoden
GammaWesteresch 119301 ZWRoden
KarweiElingsloane 69251 MNBurgum
PraxisMartin Luther Kingsingel 269203 JCDrachten
XenosZuidkade 139203 CKDrachten
HemaHeerestraat 809301 AHRoden
ActionWesterbaan 39301 AXRoden
BlokkerVoorstraat 1109291 CNKollum
PrimeraHeerestraat 949301 AHRoden
WibraWilhelminastraat 229301 AKRoden
ZeemanHeerestraat 729301 AHRoden
Albert HeijnJulianaplein 139301 LARoden
JumboHeerestraat 929301 AHRoden
AldiPadkamp 239301 AWRoden
LidlWesterbaan 79301 AXRoden

Webshops vergelijken februari 2024

Heb je klachten en ga je liever niet naar een mondkapjeswinkel in Noordenveld? Bij de online retailers profiteer je van het grootste aanbod. Zonder gedoe online bestellen, alles de volgende dag al in huis. In de tabel hieronder check je een aantal populaire webwinkels met een uitstekend assortiment, scherp geprijsd en veilige betaalopties. Ook in de buurt van Dantumadiel, Opsterland, Smallingerland, Schiermonnikoog en Ameland.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-noordenveld-9335

Welk type mondmasker heb ik nodig?

De mondneusmaskers zijn onder te verdelen in 2 groepen. Als eerste hebben we de medische mondmaskers. Deze professionele maskers zijn bedoeld voor de zorg. Daarnaast hebben we de niet-medische maskers. Deze worden gefabriceerd met katoen, stof, textiel of papier. Deze categorie is geschikt voor het openbaar vervoer en wordt dus ook niet gebruikt in de medische omgeving.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, ook bekend als FFP-maskers of een IIR chirurgisch mondmasker voldoen aan de Europese veiligheidsnorm. FFP maskers beschermen de drager tegen het binnenkrijgen van schadelijke virussen zoals COVID-19. Dit type is geschikt voor gebruik in zorginstellingen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes draag je niet ter bescherming van jezelf. Bij goed gebruik verlaag je de kans dat je anderen ziek maakt met het corona-virus. Het is een aanvulling op de hygiënemaatregelen die al gelden zoals genoeg afstand houden en niezen in de elleboog. Iedereen in het OV moet zo’n masker dragen. Je kunt ze bij veel winkels kopen rondom Noordenveld. Je kunt ze ook zelf maken van een t-shirt of zakdoek.

Hoe gebruik ik een niet-medisch mondmasker?

Een niet-medisch mondkapje draag je niet voor je eigen veiligheid, maar is er met name om anderen om je heen te beschermen. Zo’n kapje op goede manier gebruiken is dan ook essentieel. Het kabinet komt met een aantal aanwijzingen:

 1. Was je handen met water en zeep voordat je het mondkapje opzet.
 2. Bij het opzetten gebruik je altijd de touwtjes/elastiekjes. Voorkom dat je de binnenkant aanraakt.
 3. Let erop dat je neus en mond volledig bedekt zijn.
 4. Was je handen met water en zeep voordat je het niet-medische mondkapje afzet.
 5. Gebruik wederom de touwtjes of elastiekjes om het mondkapje af te zetten. Let erop dat je ook nu de binnenkant niet aanraakt.
 6. Een katoenen masker kan je na uitwassen opnieuw gebruiken, wegwerpmaskers kan je maar 1 keer gebruiken en gooi je na gebruik weg.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Video: simpel zelf een mondmasker maken

Update: donderdag 22 februari 2024. Geen mondkapje kopen Noordenveld? Het is ook toegestaan om zelf een mondkapje te maken. Het RIVM biedt een handige checklist en instructies voor katoen. Je kunt denken aan een zakdoek en stukje van een stofzuigerzak. Ook moet het niet te dik worden want je moet wel normaal adem kunnen halen. Zorg dat het geheel goed aansluit op je neus en mond (volledig afgesloten). In het instructiefilmpje hieronder vind je nog meer instructies. Niet vergeten: Een sjaal, een kraag van een jas of een kapje gemaakt van een sok zijn niet toegestaan in het OV. Lees verder over: Mondkapjes voor brildragers.

Veelgestelde vragen en antwoorden over mondmasker

Is het toepassen van mondkapjes verplicht in Noordenveld?
Nee, op straat geldt er geen verplichting. In de huidige situatie is het alleen zo dat je in het openbaar vervoer verplicht een kapje moet dragen. Huidig advies van Het RIVM: Als het mogelijk is om 1,5 meter afstand te houden is een niet-medisch masker niet nodig in de publieke ruimte. Zie ook meer info op www.gemeentenoordenveld.nl.

Wat is de prijs van een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes zijn al verkrijgbaar vanaf €0,55 per stuk. De normale prijs bedraagt c.a. €0,90 per wegwerpmasker. Bulkverpakkingen met 25 tot 100 stuks zijn aantrekkelijk geprijsd. Herbruikbare wasbare hippe mondkapjes in Noordenveld koop je vanaf plusminus €9,00. Deze moet je na elk gebruik even in de wasmachine doen. Het is een duurzaam en betaalbaar alternatief.

Ben ik met een niet-medisch masker beschermt tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch uitademingsmasker is geen manier om jezelf te beschermen. Wel verlaagt het de kans dat jij zelf anderen besmet. Je moet het dan wel op de juiste manier dragen. Het opzetten van een niet-medisch mondkapje is een verlengstuk van de welbekende hygiëneregels van het RIVM zoals genoeg afstand houden en thuis blijven bij ziekte en verkoudheid.

Welke voorwaarden worden er gesteld aan mondkapjes voor het OV?
Voor het openbaar vervoer is een niet-medisch mondmasker zonder filter gemaakt van textiel voldoende. Deze categorie maskers vind je bij drogisterijen, bouwmarkten en supermarkten. Je kunt het ook gemakkelijk zelf maken. Kies textiel dat geschikt is om direct op de huid te dragen. Artikelen als lakens of een theedoek zijn prima.

Riskeer ik een boete als ik geen kapje draag in het OV?
Je mondkapje is verplicht op het moment dat je gebruik maakt van het openbaar vervoer. Deze plicht geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder. Neem je toch deel aan het OV zonder masker? Dan kan je uit het OV worden gezet en een boete van €95,00 ontvangen in de wijken: Roden, Roden, Norg, Norg, Peize.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie