hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Assen

Snel niet-medische mondkapjes kopen in Assen? Vanaf 1 juni 2020 moeten alle reizigers vanaf 13 jaar een mondkapje dragen in het OV. En ook in de publieke ruimte komen we het mondmasker meer en meer tegen. Let op: De overheid adviseert geen algemeen gebruik van niet-professionele mondkapjes in de publieke ruimte als er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Hier tref je belangrijke info over het mondmasker gebruik in Nederland. Waar kan ik uit kiezen, wanneer is het verplicht, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Assen? Je vind hier aanbieders in de regio. Ga je liever niet onnodig naar buiten? Er is een oplossing. Verderop tref je een lijst met de beste online winkels waar je online jouw mondkapjes kunt bestellen in april 2024.

 • Met ingang van 1 juni 2020 is een niet-medisch mondneusmaskers verplicht om te dragen in het openbaar vervoer.
 • Niet-medische maskers worden gemaakt van textiel, stof of papier. Je kunt ze ook zelf maken van een t-shirt of kussensloop.
 • Katoenen maskers zijn geschikt om te wassen en te hergebruiken.
 • Zo’n niet-medisch uitademingsmasker is bedoeld om de omgeving te beschermen, en dus niet jezelf.
 • De niet-professionele producten koop je bij verschillende winkels in en rondom Assen, zoals de Dekamarkt en Wibra.
 • Online zijn er talloze webshops trendy mondkapjes zoals Wehkamp.nl + Drogisterij.net.
 • Vergeet niet: medische gezichtsmaskers of chirurgisch mondmasker IIR zijn voor de zorg, en dus niet voor eigen gebruik!

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Assen?

Mondkapjes voor in het openbaar vervoer of evt. op andere plekken moet je zelf kopen. Deze niet-medische uitademingsmasker zijn verkrijgbaar bij meerdere apotheken, supers en drogisterijen. Ook bij webwinkels heb je genoeg keuze. Normaal gaat het om wegwerpmaskers die je een keer kunt gebruiken. De populaire hippe katoenen maskers kan je – nadat je ‘m hebt uitgewassen – vaker gebruiken. Mondkapjes in Assen centrum, waar zijn ze te koop? In het onderstaande overzicht check je een aantal plaatselijke winkels rondom de gemeente Assen (provincie Drenthe) waar je kunt kijken. De maskers vind je (in grotere verpakkingen) al voor €0,40 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatKleuvenstee 1149403 LSAssen
TrekpleisterKroonwerk 139401 BAAssen
DA DrogistKleuvenstee 299403 LTAssen
EtosMercuriusplein 549401 DLAssen
GammaStelmakerstraat 329403 VBAssen
KarweiZeilmakerstraat 169403 VAAssen
PraxisClaes van Gorcumstraat 19403 BAAssen
XenosTriade 2Assen9401 ZHAssen
HemaKoopmansplein 19401 ELAssen
ActionNoordersingel 159401 JVAssen
BlokkerForum 79401 EEAssen
PrimeraTriade 99401 CTAssen
WibraBremstraat 179404 GAAssen
ZeemanKleuvenstee 1009403 LSAssen
Albert HeijnWendtsteinweg 649363 ARMarum
JumboIndustriepark 89351 PALeek
AldiGroningerstraat 3409402 LTAssen
LidlKleuvenstee 89403 LRAssen

Online maskers kopen april 2024

Vermijd je liever contact en vermijd je liever de mondkapjeswinkel in Assen? Op het internet vind je een enorm aanbod. Vanuit je luie stoel online bestellen en gratis laten thuisbezorgen. Hieronder check je meerdere shops met een uitstekend assortiment, scherp geprijsd en bezorgd waar en wanneer jij dat wil. Ook in de omgeving Noordenveld, Dantumadiel, Opsterland, Smallingerland en Schiermonnikoog.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-assen-9405

De verschillende soorten mondmaskers

De mondneusmaskers zijn onder te verdelen in 2 groepen. Allereerst benoemen de de medische mondkapjes. Deze zijn specifiek bedoeld voor de zorg. Ten tweede heb je de niet-medische maskers. Deze zijn vaak gemaakt van stof, ander textiel of papier. Dit soort voldoet niet aan de strenge geldende richtlijnen en wordt dus ook niet gebruikt in de medische omgeving.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, ook bekend als FFP-maskers of een IIR chirurgisch mondmasker voldoen aan strenge richtlijnen. Zo’n FFP-masker beschermt tegen stofdeeltjes en virussen in de lucht zoals het COVID-19 virus. Deze categorie kan worden toegepast in de zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes draag je niet voor je eigen bescherming. Mits je ze juist gebruikt verklein je de kans op het besmetten van anderen met corona. Het is een aanvulling op het huidige hygiëne protocol zoals voldoende afstand houden en thuis blijven bij ziekte en verkoudheid. Op dit moment alleen in het OV verplicht. Er zijn voldoende winkels in en rondom Assen. Het is ook eenvoudig om zelf een kapje in elkaar te zetten.

Uitleg over het veilig gebruik van een niet-medisch kapje

Een niet-medisch uitademingsmasker betekent niet dat jij beschermt bent, maar is bedoeld om anderen te beschermen als jij besmet bent. Het kapje veilig op- en afzetten is ontzettend belangrijk. De regering omschrijft dit als volgt:

 1. Je dient eerst je handen te wassen met water en zeep.
 2. Gebruik enkel de elastiekjes/touwtjes bij het opzetten. Let erop dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Zorg ervoor dat neus en mond niet meer zichtbaar zijn.
 4. Zorg voor goede hygiëne (handen wassen) bij het verwijderen van het kapje.
 5. Als je het kapje weer afzet, gebruik dan weer de touwtjes/elastiekjes. Let erop dat je ook nu de binnenkant niet aanraakt.
 6. Herbruikbare katoenen maskers dien je op 60 graden te wassen, wegwerpmaskers dien je meteen weg te gooien.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Zo maak je jouw eigen mondmasker

Update: maandag 22 april 2024. Liever geen mondkapje kopen Assen? Zelf mondkapjes maken is natuurlijk ook mogelijk. De regering geeft aan dat je dit van bijvoorbeeld katoen kunt maken. Neem bijvoorbeeld een t-shirt en oud dekbedovertrek. Ook moet het niet te dik worden want je moet wel normaal adem kunnen halen. Het is noodzakelijk dat je kapje voldoende dekkend is; het gezicht en de neus en mond bedekt. In het bijgaande filmpje bekijk je hoe je dit kunt doen. Let op: De kraag van een jas, een sjaal of een kapje gemaakt van een sok zijn niet geoorloofd in het openbaar vervoer. Bekijk ook: Mondkapjes voor contactberoepen.

Veelgestelde vragen over het gebruik van mondmaskers

Is het toepassen van mondkapjes verplicht in Assen?
Nee, het is niet verplicht in de openbare ruimte. Op dit moment geldt alleen in het OV een verplichting op het dragen van een kapje. Huidig advies van Het OMT: Als het mogelijk is om 1,5 meter afstand te houden is een niet-medisch masker niet nodig in de publieke ruimte. Zie ook meer info op www.assen.nl.

Welke tarieven worden gerekend voor een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes zijn al verkrijgbaar vanaf €0,40 p/stuk. Deze kosten je circa €0,90 p/masker. Bulkverpakkingen met 25 of 75 stuks zijn aantrekkelijk geprijsd. Herbruikbare wasbare hippe mondkapjes in Assen zijn wat kostbaarder, +/- €8,50. Na gebruik dien je deze uit te wassen. Het gaat om een milieubewuste en voordelige oplossing.

Biedt een niet-medisch mondmasker bescherming tegen corona?
Nee, een niet-medisch mondkapje is niet voor je eigen veiligheid. Wel is het positief voor de besmettingskans (het doorgeven van het virus). Maar alleen als je het zorgvuldig draagt en gebruikt. Het toepassen van een niet-medisch mondkapje is altijd een aanvulling op de andere hygiënemaatregelen de geldende hygiëneregels zoals anderhalve meter afstand houden en regelmatig je handen wassen.

Wat voor kapje moet ik precies dragen in het OV?
Wanneer we het hebben over het openbaar vervoer is een niet-medisch mondkapje zonder filter gemaakt van katoen werkbaar. Deze maskers vind je in de schappen bij een plaatselijk drogist, supermarkt of speciaalzaak. Je kunt ook zelf een mondkapje maken. Kies textiel dat bedoeld is om op de huid te dragen. Items als theedoeken of lakens zijn geaccepteerd.

Riskeer ik een boete als ik geen kapje draag in het OV?
Zo’n mondkapje is verplicht als je reist met het OV (tram/bus/metro/tram). Dit is voor iedereen vanaf 13 jaar en ouder het geval. Ga je toch zonder masker op reis in de trein of bus? Dan riskeer je een boete van €95,00 in de wijken: Assen centrum, Lariks, Noorderpark, Assen Oost, Pittelo, Assen West, Peelo, Marsdijk, Kloosterveen, Buitengebied.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie