hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Geleen

Eenvoudig niet-medische mondkapjes kopen in Geleen? Op dit moment mag je niet meer deelnemen aan het OV zonder een mondkapje. Ook op andere plekken lopen steeds meer mensen met een kapje rond. Belangrijk: Het Outbreak Management Team (OMT) is nog geen voorstander van het gebruik van niet-professionele mondkapjes in de openbare ruimte waar men gewoon 1,5 meter afstand kan houden.

Op dit portaal verzamel je waardevolle info over het mondmasker gebruik in Nederland. Hoe werkt het precies, wanneer moet ik ze dragen, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Geleen? Je treft hier een lijst met retailers in de buurt. Liever niet naar de winkel? Dat is niet erg. Verderop tref je een lijst met de beste webwinkels waar je online kunt bestellen en die jouw mondkapjes komen bezorgen in februari 2024.

 • Per 1 juni 2020 is een niet-medisch gezichtsmasker verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder in het OV.
 • Niet-professionele maskers worden doorgaans gemaakt van katoenen stof of textiel. Veel mensen kiezen ervoor om zelf een kapje te maken.
 • Veel katoenen maskers kunnen in de wasmachine en kan je vaker dragen.
 • Een niet-medisch gezichtsmasker wordt gedragen om de kans te verkleinen dat je anderen besmet, het is dus niet zo dat je het virus niet kunt oplopen.
 • De niet-professionele kapjes koop je bij verschillende winkels in en rondom Geleen. Bijvoorbeeld de COOP of HEMA.
 • Ook op het internet vind je veel online shops met hippe mondkapjes zoals Coolblue.nl en Groupdeal.nl.
 • Vergeet niet: medische FFP-maskers zijn specifiek bedoeld voor de zorg, draag deze dan ook niet zelf.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Geleen?

Kapjes die je in het OV moet dragen en eventueel op straat moet je zelf kopen. Deze niet-medische uitademingsmasker kan je kopen bij de grotere apotheken, supers en drogisterijen. Ook bij webwinkels is er een enorm assortiment. In de regel gaat het om wegwerpmaskers die die direct hoort weg te gooien. De populaire hippe katoenen maskers kan je na wassen (60 graden) weer gebruiken. Mondkapjes in Geleen centrum, waar zijn ze te koop? In het onderstaande overzicht check je populaire plaatselijke retailers rondom de gemeente Sittard-Geleen (provincie Limburg) waar ze misschien wat verkopen. De kapjes zijn al verkrijgbaar vanaf €0,35 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatAnjelierstraat 106163 CKGeleen
TrekpleisterGruizenstraat 226131 EHSittard
DA DrogistRomeinenstraat 2A6132 GNSittard
EtosSalmstraat 606161 ENGeleen
GammaEgelantier 26163 RBGeleen
KarweiSchoolstraat 276049 BMHerten
PraxisSint Wirosingel 1766042 KZRoermond
XenosUrsulinenplein 166101 DNEcht
HemaMarkt 1146161 GNGeleen
ActionRingovenstraat 66163 HKGeleen
BlokkerEgelantier 106163 RBGeleen
PrimeraHelstraat 516131 CZSittard
WibraMarktpad 106161 EWGeleen
ZeemanAnsemburgstraat 126161 EVGeleen
Albert HeijnRijksweg Zuid 26161 BPGeleen
JumboBloemenmarkt 326163 CGGeleen
AldiBloemenmarkt 216163 CGGeleen
LidlAnnastraat 76161 GVGeleen

De beste webwinkels februari 2024

Voel je je niet fit en ga je liever niet naar een mondkapjeswinkel in Geleen? Bij de online retailers profiteer je van het grootste aanbod. Supersnel en eenvoudig online bestellen en gratis laten thuisbezorgen. Hierbij check je een aantal populaire webwinkels met een ruim aanbod, aantrekkelijke bulkverpakkingen en veilige betaalopties. Ook in de regio’s Puth, Windraak, Munstergeleen, Guttecoven en Einighausen.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-geleen-6163

Uitleg over de soorten mondkapjes

De mondneusmaskers zijn onder te verdelen in 2 groepen. Allereerst zijn er de medische mondmaskers. Deze zijn specifiek voor de zorgsector bedoeld. Daarnaast hebben we de niet-medische maskers. Meestal (zelf) gemaakt van stof, ander textiel of papier. Dit type wordt bijv. gebruikt in het OV en is niet geschikt voor de gezondheidszorg.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, vaak aangemerkt als FFP-masker of een chirurgisch mondneusmasker Type IIR voldoen aan Europese wet- en regelgeving. Deze FFP maskers beschermen tegen het binnenkrijgen van schadelijke virussen zoals COVID-19. Dit type is exclusief bedoeld voor de zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes zijn geen beschermmiddel voor jouzelf. Als je ze op de juiste manier gebruikt reduceer je de kans dat jij onopgemerkt het coronavirus verder verspreidt. Het is een extra maatregel naast de geldende hygiëneregels zoals 1,5 meter afstand houden en voortdurend de handen wassen. Op dit moment alleen in het OV verplicht. Je kunt ze bij veel winkels kopen rondom Geleen. Het is ook eenvoudig om zelf een kapje in elkaar te zetten.

Zo gebruik je veilig een niet-medisch mondkapje

Een niet-medisch mondmasker is niet voor je eigen veiligheid, maar is er om je omgeving te beschermen. Het kapje veilig op- en afzetten is dan ook van groot belang. De regering geeft de volgende aanwijzingen:

 1. Voordat je het mondkapje opzet moet je goed je handen wassen.
 2. Bij het opzetten gebruik je altijd de touwtjes/elastiekjes. Voorkom dat je de binnenkant aanraakt.
 3. Het is cruciaal dat het masker gezicht/neus/mond goed bedekt.
 4. Zet je het kapje weer af? Was dan opnieuw je handen.
 5. Bij het afzetten gebruik je altijd de touwtjes/elastiekjes. Wees er ook nu zeker van dat je de binnenkant niet aanraakt.
 6. Een katoenen masker kan je op 60 graden wassen en opnieuw gebruiken, een wegwerpmasker kan in de grijze container.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Filmpje: zo maak je zelf een mondmasker

Update: donderdag 22 februari 2024. Geen mondkapje kopen Geleen? Je mag ook zelf een mondkapje maken. De regering heeft daarvoor speciale (katoen) instructies gegeven. Maak gebruik van producten als een zakdoek & stofzuigerzak. Neem niet een te dikke stof want je wil nog wel makkelijk kunnen ademhalen. Wees er zeker van dat er een goede aansluiting is op je hele mond en onderkant van de neus. In het filmpje hieronder vind je nog meer instructies. Niet vergeten: Het dragen van een sjaal of een geknutseld kapje van sokken bieden onvoldoende bescherming en zijn niet toegestaan in het OV. Ga verder naar: Beste mondkapjes.

Veelgestelde vragen over het gebruik van mondmaskers

Is het toepassen van een mondkapje verplicht in Geleen?
Nee, dit is niet verplicht. Op dit moment moet je alleen in het OV verplicht een niet-medisch kapje dragen. Huidig advies van Het kabinet: Zolang de anderhalve meter afstand regel nageleefd wordt hoeft men ook geen niet-medische maskers te dragen in het openbaar. Meer details vind je op www.sittard-geleen.nl.

Welke tarieven worden gerekend voor een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes zijn al verkrijgbaar vanaf €0,55 per stuk. De normale prijs bedraagt c.a. €0,85 per masker. Voordeelverpakkingen met 50 of 75 stuks zijn relatief het voordeligst. Herbruikbare hippe mondkapjes in Geleen kosten ongeveer €7,50. Deze moet je wel dagelijks uitwassen. Wij zien dit als een milieubewuste en voordelige oplossing.

Ben ik 100% veilig voor corona met een niet-medisch mondmasker?
Nee, een niet-medisch uitademingsmasker is geen manier om jezelf te beschermen. Het kan wel mensen rondom jou beschermen. Daarbij moet jij je dan wel houden aan alle gebruiksvoorschriften. Het gebruiken van een niet-medisch mondkapje is een verlengstuk van de hygiënemaatregelen die al gelden zoals 1,5 meter afstand houden en niezen en hoesten in de elleboog.

Wat zijn de eisen van het mondkapje in het openbaar vervoer?
Voor gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medisch mondneusmaskers zonder filter van bijv. textiel of katoen werkbaar. Dit soort maskers bestel je bij drogisterijen, bouwmarkten en supermarkten. Je kunt ook zelf een mondkapje maken. Kies textiel dat gebruikt kan worden om op de huid te dragen. Oude theedoeken of lakens zijn goedgekeurd.

Worden er boetes uitgedeeld als ik geen masker draag in het OV?
Zo’n mondkapje is verplicht tijdens het reizen met het openbaar vervoer. Dit geldt voor medewerkers en alle reizigers van 13 jaar en ouder. Reis je zonder een niet-medisch masker? Dan riskeer je een boete van €95,00 in de wijken: Limbrichterveld, Sittard, Overhoven, Munstergeleen, Guttecoven, Geleen, Holtum-Born, Obbicht en Papenhoven.

Plaats een reactie