hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
  • Koopjesdrogisterij
  • Speciaalzaak
    Kleine verpakkingen
    Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Afferden

Direct niet-medische mondkapjes kopen in Afferden? Sinds kort moeten alle reizigers vanaf 13 jaar een mondkapje dragen in het OV. Maar ook verder om ons heen neemt het mondmasker-gebruik toe. Goed om te weten: Het Outbreak Management Team (OMT) adviseert geen algemeen gebruik van niet-professionele mondkapjes in de publieke ruimte waar men gewoon 1,5 meter afstand kan houden.

Op dit portaal verzamel je nuttige info info over het gebruik van mondkapjes in Nederland. Wat is het aanbod, hoe veilig is het, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Afferden? Je vind hier adresgegevens van aanbieders uit jouw eigen omgeving. Heb je klachten? En ga je de deur niet uit? Ook dan zijn er mogelijkheden. Wij vergelijken de beste webwinkels waar je online jouw mondkapjes kunt bestellen in april 2024.

  • Per 1 juni 2020 is een niet-medisch mondkapje verplicht in het OV vanwege het coronavirus.
  • Niet-professionele kapjes worden doorgaans gemaakt van katoen, stof, textiel of papier. Er zijn ook handige filmpjes om het zelf te maken.
  • Het voordeel van katoenen maskers is dat je ze kunt wassen en opnieuw kunt dragen.
  • Een niet-medisch mondkapje wordt gedragen om de kans te verkleinen dat je anderen besmet, en dus niet jezelf.
  • De niet-professionele producten kan je op allerlei plekken kopen in en rondom Afferden. Bijvoorbeeld de Spar en Action.
  • Online zijn er talloze webshops hippe mondkapjes zoals Amazon.nl & Plein.nl.
  • Vergeet niet: medische FFP-maskers zijn specifiek bedoeld voor de zorg, en zijn dus niet voor eigen gebruik.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Afferden?

Mondkapjes die je op hebt in het OV of evt. op andere plekken moet je zelf in huis halen. Deze niet-medische gezichtsmasker zijn te koop bij de grotere apotheken, drogisterijen en supermarkten. Ook bij de online winkels heb je genoeg keuze. Vaak gaat het om wegwerpmaskers die je een keer kunt gebruiken. De hippe katoenen maskers mag je uitwassen en hergebruiken. Mondkapjes in Afferden centrum, waar zijn ze te koop? Hieronder achterhaal je de grotere lokale verkooppunten rondom de gemeente Bergen Limburg (provincie Limburg) waar je kunt kijken. De maskers koop je (in bulk) al vanaf €0,55 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatSteenstraat 715831 JCBoxmeer
TrekpleisterHeistraat 365701 HPHelmond
DA DrogistStationsstraat 375751 HBDeurne
EtosSteenstraat 875831 JCBoxmeer
GammaSint Anthonisweg 6-A5831 AEBoxmeer
KarweiWitvrouwenbergweg 115711 CNSomeren
PraxisPlataanstraat 315802 EHVenray
XenosSniederslaan 4A5531 ELBladel
HemaSteenstraat 945831 JJBoxmeer
ActionGouden Leeuwplein 605801 MNVenray
BlokkerSteenstraat 695831 JCBoxmeer
PrimeraSteenstraat 635831 JCBoxmeer
WibraHenseniusplein 55801 BBVenray
Zeemande Kloostertuin 115831 JSBoxmeer
Albert HeijnSteenstraat 1365831 JKBoxmeer
JumboBurgemeester Verkuijlstraat 265831 EKBoxmeer
Aldide Kloostertuin 155831 JSBoxmeer
LidlSpoorstraat 25831 CLBoxmeer

Online verkooppunten april 2024

Ben je ziek en ga je liever niet naar een mondkapjeswinkel in Afferden? Bij de online aanbieders is de keuze het grootst. Gemakkelijk online te bestellen, de volgende dag gratis thuisbezorgd. Hieronder bekijk je enkele erkende webshops met een gevarieerd aanbod, goedkope prijzen en door heel Nederland (gratis) bezorgd. Ook in de plaatsen Ledeacker, Stevensbeek, Westerbeek, Oploo en Sambeek.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-afferden-5851

Welke soorten mondkapjes zijn er?

Grofweg onderscheiden we 2 type mondneusmaskers. In de eerste plaats benoemen de de medische mondkapjes. Dit zijn professionele producten die echt voor de zorg zijn. In aanvulling daarop heb je de niet-medische maskers. Meestal (zelf) gemaakt van stof, ander textiel of papier. Dit type mag in de trein/bus gedragen worden en wordt dus ook niet toegepast in de medische omgeving.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, vaak aangemerkt als FFP-masker of een speciaal chirurgisch IIR mondmasker voldoen aan strenge kwaliteitsstandaarden. Zo’n FFP-masker beschermt tegen het binnenkrijgen van schadelijke virussen zoals COVID-19. Dit soort kan worden toegepast in de professionele zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes draag je niet ter bescherming van jezelf. Als je ze op de juiste manier gebruikt reduceer je de kans op het besmetten van anderen met corona. Het is een aanvulling op de inmiddels bekende RIVM hygiënemaatregelen zoals voldoende afstand houden en handen wassen met water en zeep. Iedereen in het OV moet zo’n masker dragen. Er zijn veel verkooppunten in Afferden. Het is ook gemakkelijk om zelf een masker te maken.

Instructies voor het gebruiken van een niet-medisch masker

Een niet-medisch mondkapje beschermt niet jezelf tegen het virus, maar wordt gedragen om de kans te verkleinen dat je anderen besmet. Het veilig gebruik van zo’n masker is dan ook van groot belang. De overheid biedt de volgende aandachtspunten:

  1. Voordat je het mondkapje opzet moet je goed je handen wassen.
  2. Gebruik enkel de elastiekjes/touwtjes bij het opzetten. Voorkom dat je de binnenkant aanraakt.
  3. Het is belangrijk dat het kapje goed aansluit op je gezicht.
  4. Let op je persoonlijke hygiëne bij het afdoen van het kapje (handen wassen).
  5. Gebruik de touwtjes of elastiekjes om je mondkapje af te zetten. Zorg ook hier dat je de binnenkant en je gezicht niet aanraakt.
  6. Een katoenen masker kan je op 60 graden wassen en opnieuw gebruiken, wegwerpmaskers kan je maar 1 keer gebruiken en gooi je na gebruik weg.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Simpel en snel zelf een mondmasker maken

Update: dinsdag 30 april 2024. Liever geen mondkapje kopen Afferden? Je mag ook zelf een mondkapje maken. Het kabinet heeft daarvoor speciale (katoen) instructies gegeven. Je kunt denken aan een kussensloop + oud dekbedovertrek. Ook moet het niet te dik worden zodat je nog wel adem kunt halen. Zorg ervoor dat het kapje alle zones bedekt; je gezicht, neus en mond. In de video hieronder wordt verdere uitleg gegeven. Waarschuwing: De mond bedekken achter sjaal of kraag een kapje gefabriceerd van sokken bieden onvoldoende bescherming en zijn niet toegestaan in het OV. Ga verder naar: Mondkapjes voor ouderen.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het gebruik van mondmasker

Is een mondkapje verplicht in Afferden?
Nee, dit is geen verplichting. Op dit moment is het niet-medische mondkapje alleen verplicht in het openbaar vervoer. Huidig advies van Het OMT: Als het mogelijk is om 1,5 meter afstand te houden is er geen noodzaak voor het dragen niet-medische maskers. Zie ook de website www.bergen.nl.

Wat zijn de tarieven van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes vind je (in grotere verpakkingen) al voor €0,40 p/stuk. De normale prijs bedraagt c.a. €1,05 p/masker. Grote verpakkingen met bijv. 50 stuks zijn aantrekkelijk geprijsd. De populaire herbruikbare hippe mondkapjes in Afferden zijn iets duurder, zo’n €7,50. Ze zijn geschikt voor de wasmachine (na elke draagbeurt). Dit is een milieubewuste en voordelige oplossing.

Beschermt een niet-medisch mondmasker mij tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch mondmasker beschermt niet jezelf tegen het coronavirus. Het is er om je omgeving te beschermen. Daarbij moet jij je dan wel houden aan alle gebruiksvoorschriften. Het kopen van een niet-medisch mondkapje is een extra maatregel naast de welbekende hygiëneregels van het RIVM zoals geen fysiek contact / handen schudden en handen wassen met water en zeep.

Wat zijn de regels voor het gebruik van mondkapjes in het OV?
Wanneer we het hebben over het openbaar vervoer is een niet-medisch mondkapje zonder filter van bijv. textiel geaccepteerd. Deze maskers bestel je bij een plaatselijk drogist, supermarkt of speciaalzaak. Zelf zo’n masker maken is ook mogelijk. Kies een stof dat gebruikt kan worden om op de huid te dragen. Gebruikte t-shirts of zakdoeken zijn prima.

Riskeer ik een boete als ik geen kapje draag in het OV?
Zo’n mondkapje is verplicht als je gebruik maakt van het openbaar vervoer. Alle reizigers van 13 jaar en ouder moeten zich hieraan houden. Zit je in de trein zonder goedgekeurd masker? Dan kan je uit het OV worden gezet en een boete van €95,00 ontvangen in de wijken: Aijen, Oud-Bergen, Nieuw-Bergen, Afferden, Siebengewald, Ell, Ellerlooi.

Plaats een reactie