hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes voor ouderen

Ben je op zoek naar mondkapjes voor ouderen? Nu het dragen van mondmaskers meer en meer onderdeel uitmaakt van de dagelijkse samenleving zijn veel mensen op zoek naar geschikte mondmaskers specifiek voor 65-plussers. Op deze pagina vertellen we je meer over de verschillende producten die er zijn en waar je op moet letten bij het aanschaffen. 

 • Mondkapjes zijn verplicht om te dragen in het openbaar vervoer, dit geldt dus ook voor ouderen
 • Senioren maken – net als iedereen – gebruik van niet-medische mondmaskers
 • Dit zijn de bekende blauwe wegwerpmaskers of katoenen herbruikbare maskers (eventueel ook zelf te maken)
 • Deze niet-medische maskers beschermen ouderen zelf niet tegen het virus. Het is puur bedoeld om de kans te verkleinen dat ouderen zelf het virus verder verspreiden
 • Medische FFP-2 maskers beschermen de drager van het masker wel. Maar op dit moment zijn deze maskers voorbehouden aan de zorg. Het is dus niet de bedoeling dat senioren dit zelf dragen. 
 • Bekijk ook de modellen voor mannen of maskers voor vrouwen of mondkapjes voor mensen met astma

Mondmaskers voor senioren kopen

Op dit moment zijn de niet-medische maskers voor senioren ruim verkrijgbaar. Zowel online als in de winkels. Bij bekende ketens als Etos, Kruidvat, Trekpleister, HEMA maar ook bij verschillende supermarkten zijn deze mondkapjes ruim verkrijgbaar. Ouderen kunnen kiezen tussen wegwerp-maskers en herbruikbare maskers (vaak van textiel). Liever niet de deur uit? In de tabel hieronder vind je populaire online winkels waar de mondkapjes ruimschoots voorradig zijn. Let op: soms geldt er een maximum afname per klant. 

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
Moeten ouderen verplicht een mondkapje dragen?

Ouderen moeten – net als alle andere Nederlanders van 13 jaar en ouder – verplicht een mondmasker in het OV dragen. Verder geldt er geen verplichting. De overheid geeft aan dat een masker ook niet nodig is zolang de 1,5 meter afstand in stang gehouden kan worden.

Mogen ouderen gebruik maken van medische mondkapjes die beter beschermen?

De medische FFP-2 maskers die de drager beschermen tegen het COVID-19 virus zijn voorbehouden aan mensen werkzaam in de zorg. Het is dus niet de bedoeling dat deze voor particulier gebruik worden gekocht. Ouderen zijn daarop geen uitzondering.