hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
blokker-logo
plein.nl logo

Mondkapjes kopen Bergen Limburg

Zonder gedoe niet-medische mondkapjes kopen in Bergen Limburg? Sinds kort is het verplicht een mondkapje te dragen in het OV. Maar ook verder om ons heen neemt het mondmasker-gebruik toe. Belangrijk: Het OMT is nog geen voorstander van het gebruik van niet-professionele mondkapjes in de openbare ruimte als er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Op dit portaal tref je belangrijke info over de verschillende soorten mondmaskers. Waar kan ik uit kiezen, in hoeverre beschermt het, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Bergen Limburg? Je vind hier aanbieders uit jouw eigen omgeving. Liever niet de deur uit? Geen probleem. Wij hebben voor jou uitgezocht de beste online winkels waar je veilig online jouw mondkapjes kunt kopen in september 2021.

 • Met ingang van 1 juni 2020 is een niet-medisch gezichtsmasker verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder in het OV.
 • Niet-professionele maskers worden gemaakt van katoen, stof, textiel of papier. Je kunt ze ook eenvoudig zelf maken.
 • Veel katoenen maskers kunnen in de wasmachine en kan je vaker dragen.
 • Een niet-medisch mondmasker is er om je omgeving te beschermen, het is dus niet zo dat je het virus niet kunt oplopen.
 • De niet-professionele maskers koop je bij verschillende winkels in en rondom Bergen Limburg, zoals de Dekamarkt & Action.
 • Ook online zijn er verschillende verkooppunten van hippe- en trendy mondkapjes zoals Conrad.nl + HBB24.nl.
 • Belangrijk: de medische mondmaskers (zoals FFP2) zijn alleen voor mensen in de zorg, en dus niet voor eigen gebruik!

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Bergen Limburg?

Mondmaskers voor in de trein/bus/metro of voor op straat zul je zelf moeten kopen. Deze niet-medische uitademingsmasker kan je kopen bij diverse apotheken, drogisterijen en supermarkten. Ook online vind je ze in grote getale. In de regel betreft het wegwerpmaskers die die direct hoort weg te gooien. De wat meer hippe katoenen maskers kan je ook uitwassen en opnieuw gebruiken. Mondkapjes in Bergen Limburg centrum, waar zijn ze te koop? Hieronder vind je de grotere lokale retailers rondom de gemeente Bergen Limburg (provincie Limburg) waar ze misschien wat verkopen. De kapjes vind je (in grotere verpakkingen) al voor €0,45 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatMosaïque 315854 AWBergen L
TrekpleisterHeistraat 365701 HPHelmond
DA DrogistStationsstraat 375751 HBDeurne
EtosSteenstraat 875831 JCBoxmeer
GammaSint Anthonisweg 6-A5831 AEBoxmeer
KarweiWitvrouwenbergweg 115711 CNSomeren
PraxisPlataanstraat 315802 EHVenray
XenosSniederslaan 4A5531 ELBladel
HemaMosaique 85854 AZBergen L
ActionMosaïque 175854 AWBergen L
BlokkerSteenstraat 695831 JCBoxmeer
PrimeraMosaïque 165854 AZBergen L
WibraHenseniusplein 55801 BBVenray
ZeemanRaadhuisplein 155854 AWBergen Lb
Albert HeijnSteenstraat 1365831 JKBoxmeer
JumboRembrandtplein 25854 EMBergen
Aldide Kloostertuin 155831 JSBoxmeer
LidlSpoorstraat 25831 CLBoxmeer

Online winkels september 2021

Ben je ziek of lukt het niet om ze te kopen bij een mondkapjeswinkel in Bergen Limburg? Bij de online aanbieders is de keuze het grootst. Vanuit je luie stoel online bestellen en gratis laten thuisbezorgen. Hieronder vind je enkele betrouwbare webwinkels met een ruim aanbod, vaste lage prijzen en verschillende betaalmogelijkheden. Ook in de buurt van Maasdriel, Sint Anthonis, Boxmeer, Venray en Deurne.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Amazon Stoffen
Medisch
Groot assortiment
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
deweegschaal.nl Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
mondkapjes-kopen-bergen-limburg-5855

Uitleg over de soorten mondkapjes

Mondneusmaskers zijn onder te verdelen in 2 categorieën. Ten eerste hebben we de medische mondmaskers. Deze zijn bedoeld voor mensen werkzaam in de zorg. Ten tweede zijn er de zogenaamde niet-medische kapjes. Dit zijn eenvoudige kapjes van bijv. stof, ander textiel of papier. Dit soort voldoet niet aan de strenge geldende richtlijnen en wordt dus ook niet toegepast in een professionele werkomgeving.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, die je vaak herkent als een FFP-masker of een speciaal chirurgisch IIR mondmasker voldoen aan de Europese veiligheidsnorm. Zo’n FFP-masker beschermt tegen het binnenkrijgen van schadelijke virussen zoals COVID-19. Deze categorie kan worden toegepast in de zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes zijn geen beschermmiddel voor jouzelf. Mits je ze juist gebruikt verlaag je de kans op het besmetten van anderen met corona. Het is een extra maatregel naast de huidige hygiënevoorschriften van het RIVM zoals geen fysiek contact / handen schudden en handen wassen met water en zeep. Iedereen in het OV moet zo’n masker dragen. Er zijn veel verkooppunten in Bergen Limburg. Het is ook eenvoudig om zelf een kapje in elkaar te zetten.

Uitleg over het veilig gebruik van een niet-medisch kapje

Een niet-medisch gezichtsmasker is geen manier om jezelf te beschermen, maar wordt gedragen om de kans te verkleinen dat je anderen besmet. Het masker op de juiste manier dragen is dan ook essentieel. Het kabinet biedt de volgende aandachtspunten:

 1. Je dient eerst je handen te wassen met water en zeep.
 2. Als je het kapje opzet, gebruik dan de touwtjes/elastiekjes. Voorkom dat je de binnenkant aanraakt.
 3. Zorg ervoor dat neus en mond niet meer zichtbaar zijn.
 4. Zorg voor goede hygiëne (handen wassen) bij het verwijderen van het kapje.
 5. Als je het masker af wilt zetten, was dan opnieuw eerst de handen. Ook hier is het cruciaal dat je de binnenkant niet aanraakt.
 6. Was je herbruikbare materiaal op minimaal 60 graden en een wegwerpmasker kan je na gebruik gewoon in een afvalzak leggen.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Simpel en snel zelf een mondmasker maken

Update: zondag 26 september 2021. Liever geen mondkapje kopen Bergen Limburg? Je kan er ook voor kiezen zelf een mondkapje te maken. Het RIVM adviseert om dit te maken van katoen. Bijvoorbeeld van een kussensloop + oud dekbedovertrek. Vermijd hele dikke stoffen want je moet natuurlijk wel kunnen ademen. Let erop dat het geheel goed aansluit op je neus en mond (volledig afgesloten). In het instructiefilmpje hieronder vind je nog meer instructies. Advies: De kraag van een jas, een sjaal of een kapje gefabriceerd van sokken bieden onvoldoende bescherming en zijn niet toegestaan in het OV. Ga verder naar: FFP-maskers.

Veelgestelde vragen en antwoorden over mondmasker

Is het toepassen van mondkapjes verplicht in Bergen Limburg?
Nee, dat hoeft niet. In de actuele situatie geldt alleen in het OV een verplichting op het dragen van een kapje. Huidig advies van Het OMT: Als de 1,5 meter afstand grens bewaakt kan worden hoeft men ook geen niet-medische maskers te dragen in het openbaar. Meer details vind je op www.bergen.nl.

Welke tarieven worden gerekend voor een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes vind je (in grotere verpakkingen) al voor €0,35 p/stuk. De gemiddelde prijs ligt op €1,25 per wegwerpmasker. XL-verpakkingen met 25 of 75 stuks zijn omgerekend goedkoper. De populaire herbruikbare hippe mondkapjes in Bergen Limburg zijn iets duurder, zo’n €7,50. Deze dien je na gebruik direct te wassen. Wij zien dit als een milieubewuste en voordelige oplossing.

Beschermt een niet-medisch mondmasker mij tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch uitademingsmasker is geen bescherming voor je jezelf. Het is specifiek bedoeld om je omgeving te beschermen. Maar alleen als je het zorgvuldig draagt en gebruikt. Het opzetten van een niet-medisch mondkapje is een extra regeling naast de huidige hygiënevoorschriften van het RIVM zoals voldoende afstand houden en handen wassen.

Wat zijn de eisen van het mondkapje in het openbaar vervoer?
Met het oog op het openbaar vervoer is een niet-medisch mondkapje zonder filter van bijv. textiel of katoen genoeg. Dit type maskers vind je in de schappen bij een supermarkt of drogist. Je maakt ze ook heel simpel zelf. Gebruik een stof dat gebruikt kan worden om rechtstreeks op de huid te dragen. Kwalitatieve kussenslopen of dekbedovertrek zijn voldoende.

Riskeer ik een boete als ik geen kapje draag in het OV?
Zo’n mondkapje is verplicht tijdens het reizen met het openbaar vervoer. Dit is voor iedereen vanaf 13 jaar en ouder het geval. Probeer je toch zonder masker te reizen? Dan kan je beboet worden met liefst €95,00 in de wijken: Aijen, Oud-Bergen, Nieuw-Bergen, Afferden, Siebengewald, Ell, Ellerlooi.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie