hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
  • Koopjesdrogisterij
  • Speciaalzaak
    Kleine verpakkingen
    Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Stramproy

Snel niet-medische mondkapjes kopen in Stramproy? Vanaf 1 juni 2020 moeten reizigers in het OV verplicht een mondkapje dragen. Maar ook verder om ons heen zie je de kapjes steeds meer. Echter: Het kabinet is nog geen voorstander van het gebruik van niet-professionele mondkapjes in de openbare ruimte als er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Hier check je uitgebreide info over alles wat met mondkapjes te maken heeft. Waar kan ik uit kiezen, wanneer is het verplicht, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Stramproy? Wij tonen een tabel met verkooppunten in de buurt. Liever niet naar de winkel? Dat is niet erg. In onze vergelijker vind je de beste webwinkels waar je veilig online jouw mondkapjes kunt kopen in april 2024.

  • Per 1 juni 2020 is een niet-medisch mondkapje verplicht voor reizigers en medewerkers in het OV.
  • Niet-medische maskers worden gemaakt van katoen, stof, textiel of papier. Het is ook eenvoudig om zelf een kapje in elkaar te zetten.
  • Katoenen maskers zijn geschikt om te wassen en te hergebruiken.
  • Een niet-medisch mondneusmaskers is bedoeld om de omgeving te beschermen, het is dus niet zo dat je het virus niet kunt oplopen.
  • De niet-professionele producten zijn te koop bij meerdere verkooppunten in de omgeving van Stramproy. Bijvoorbeeld de Dekamarkt en Wibra.
  • Online zijn er talloze webshops hippe- en trendy mondkapjes zoals Amazon.nl of Deonlinedrogist.nl.
  • Belangrijk: medische (FFP2) maskers zijn exclusief voor de zorg, deze hoor je niet in het OV te dragen.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Stramproy?

Maskers die je draagt in het openbaar vervoer of evt. op straat krijg je niet cadeau van de overheid. Deze niet-medische gezichtsmasker zijn te koop bij verschillende apotheken, supers en drogisterijen. Ook bij de online aanbieders kan je kiezen uit een ruim aanbod. Meestal gaat het om wegwerpmaskers die je een keer kunt gebruiken. Sommige hippe katoenen maskers kan je – nadat je ‘m hebt uitgewassen – vaker gebruiken. Mondkapjes in Stramproy centrum, waar zijn ze te koop? In de onderstaande tabel ontdek je populaire plaatselijke shops rondom de gemeente Weert (provincie Limburg) waar ze misschien wat verkopen. De kapjes zijn al verkrijgbaar vanaf €0,45 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatKerkplein 106039 GHStramproy
TrekpleisterPast. Huijbenplein 75981 BHPanningen
DA DrogistJulianastraat 266039 AJStramproy
EtosMarkt 156021 CEBudel
GammaRoermondseweg 986004 AVWeert
KarweiAriensstraat 965912 PZVenlo
PraxisMoesdijk 56004 AXWeert
XenosVeemarkt 15961 ERHorst
HemaKerkstraat 416031 CENederweert
ActionNieuwstraat 1086021 HWBudel
BlokkerCapucijnerplein 16021 CABudel
PrimeraOranjeplein 2316006 CXWeert
WibraBeekstraat 76001 GGWeert
ZeemanGeenestraat 86031 VRNederweert
Albert HeijnDr. Ant. Mathijsenstraat 206021 CLBudel
JumboDoctor Schaepmanstraat 36039 CPStramproy
AldiMonseigneur Nolensstraat 16039 CKStramproy
LidlSmits van Oyenlaan 26026 CPMaarheeze

Webshops vergelijken april 2024

Ben je ziek en bezoek je liever geen mondkapjeswinkel in Stramproy? Bij de online winkels is er een enorm aanbod. Vanuit je luie stoel online bestellen, gratis bij je thuis afgeleverd. Hierbij check je een aantal populaire webwinkels met een uitstekend aanbod, goedkope prijzen en bezorgd waar en wanneer jij dat wil. Ook in de buurt van Kelpen-Oler, Ospel, Nederweert-Eind, Sterksel en Gastel.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-stramproy-6039

Welke soorten mondkapjes zijn er?

De mondneusmaskers kan je verdelen in 2 groepen. Allereerst zijn er de medische mondmaskers. Deze worden alleen in de zorg gebruikt. Ten tweede heb je de niet-medische maskers. Meestal (zelf) gemaakt van stof (katoen), textiel of papier. Deze categorie is geschikt voor het openbaar vervoer en is ongeschikt voor de zorg of ziekenhuizen.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, ook bekend als FFP-maskers of een speciaal chirurgisch IIR mondmasker voldoen aan allerlei strenge eisen. Deze FFP maskers beschermen tegen het inademen van onzichtbare micro-organismen zoals COVID-19. Deze categorie is exclusief bedoeld voor de zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische variant draag je niet voor je eigen bescherming. Bij goed gebruik verminder je de kans dat jij onopgemerkt het coronavirus verder verspreidt. Het geldt als een extra naast de hygiënemaatregelen die al gelden zoals 1,5 meter afstand houden en niezen in de elleboog. Iedereen in het OV moet zo’n masker dragen. Veel winkels verkopen ze wel in Stramproy. Zelf maken is ook een optie.

In 6-stappen veilig een niet-medisch masker gebruiken

Een niet-medisch mondneusmaskers beschermt niet jezelf tegen het virus, maar wordt gedragen om de kans te verkleinen dat je anderen besmet. Zo’n kapje op goede manier gebruiken is enorm belangrijk. De rijksoverheid geeft de volgende aanwijzingen:

  1. Was eerst goed je handen voordat je het kapje opdoet.
  2. Gebruik enkel de elastiekjes/touwtjes bij het opzetten. Let erop dat je de binnenkant niet aanraakt.
  3. Zorg dat het goed aansluit op het gezicht en de neus en mond bedekt.
  4. Als je het masker weer afdoet moet je eerst je handen wassen.
  5. Gebruik wederom de touwtjes of elastiekjes om het mondkapje af te zetten. Zorg dat je wederom de binnenkant niet aanraakt.
  6. Herbruikbare maskers moet jij op 60 graden wassen voor hergebruik en gooi een wegwerpmasker direct weg.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Je eigen mondmasker maken

Update: dinsdag 30 april 2024. Liever geen mondkapje kopen Stramproy? Je kan er ook voor kiezen zelf een mondkapje te maken. De overheid adviseert om dit te maken van katoen. Je kunt denken aan een oude kussensloop en dekbedovertrek. Neem niet een te dikke stof want je moet wel normaal adem kunnen halen. Zorg ervoor dat er een goede aansluiting is op het gezicht en de neus en mond bedekt. In het filmpje hieronder is een complete tutorial te bekijken. Belangrijk: Het dragen van een sjaal of een geknutseld kapje van sokken gelden niet als een goed beschermingsmiddel. Tevens interessant: Mondkapjes voor volwassenen.

Veelgestelde vragen (FAQ) rondom het gebruik van mondmaskers

Is het dragen van mondkapjes verplicht in Stramproy?
Nee, dat hoeft niet. Momenteel is het alleen zo dat je in het openbaar vervoer verplicht een kapje moet dragen. Huidig advies van Het kabinet: Zolang de anderhalve meter afstand regel nageleefd wordt is er geen noodzaak voor het dragen niet-medische maskers. Zie ook de website www.weert.nl.

Wat kosten niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes koop je (in bulk) al vanaf €0,45 p/stuk. De normale prijs bedraagt c.a. €1,25 p/masker. Bulkverpakkingen met 25 tot 100 stuks zijn financieel interessanter. Katoenen wasbare hippe mondkapjes in Stramproy zijn wat kostbaarder, +/- €8,50. Deze dien je na gebruik direct te wassen. Het gaat om een milieubewuste en voordelige oplossing.

Beschermt een niet-medisch mondmasker mij tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch mondkapje beschermt jezelf niet tegen het coronavirus. Het is specifiek bedoeld om je omgeving te beschermen. Maar alleen als je het zorgvuldig draagt en gebruikt. Het gebruiken van een niet-medisch mondkapje is altijd een aanvulling op de andere hygiënemaatregelen de huidige hygiënevoorschriften van het RIVM zoals anderhalve meter afstand houden en handen wassen.

Wat zijn de regels voor het gebruik van mondkapjes in het OV?
Bij gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medisch mondneusmaskers zonder filter gemaakt van textiel werkbaar. Deze maskers vind je in de schappen bij een supermarkt of drogist. Je kunt ook zelf een mondkapje maken. Kies textiel dat geschikt is om in contact te komen met de huid. Artikelen als theedoeken of lakens zijn prima.

Riskeer ik een boete als ik geen kapje draag in het OV?
Een mondkapje is verplicht zodra jij deel gaat nemen aan het openbaar vervoer. Dit geldt voor alle reizigers van 13 jaar en ouder. Probeer je toch zonder masker te reizen? Dan kan je worden beboet met een prent van €95,00 in de wijken: Boshoven, Laar en Hushoven, Molenakker en Kampershoek, Weert-Centrum, Biest, Groenewoud, Fatima, Keent, Moesel, Graswinkel, Leuken, Kazernelaan, Altweerderheide, Tungelroy, Swartbroek, Stramproy.

Plaats een reactie