hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
blokker-logo
plein.nl logo

Mondkapjes kopen Weert

Vandaag nog niet-medische mondkapjes kopen in Weert? Vanaf 1 juni 2020 moet iedereen vanaf 13 jaar een mondkapje op in het OV. Ook op andere plekken komen we het mondmasker meer en meer tegen. Belangrijk: De regering adviseert geen algemeen gebruik van niet-professionele mondkapjes in de publieke ruimte waar men gewoon 1,5 meter afstand kan houden.

Via onze mondkapjes-vergelijker verzamel je praktische info over het gebruik van mondkapjes in Nederland. Welke keuzes heb ik, wanneer moet ik ze dragen, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Weert? Wij tonen een tabel met verkooppunten bij jou in de buurt. Blijf je liever thuis? Dat is niet erg. Wij hebben voor jou uitgezocht de beste webwinkels waar je online jouw mondkapjes kunt bestellen in september 2021.

 • Per 1 juni 2020 is een niet-medisch mondmasker verplicht om te dragen in het openbaar vervoer.
 • Niet-professionele maskers zijn gemaakt van textiel, stof of papier. Veel mensen kiezen ervoor om zelf een kapje te maken.
 • Katoenen maskers kan je wassen en opnieuw gebruiken.
 • Een niet-medisch gezichtsmasker is bedoeld om andere mensen te beschermen in geval jij besmet bent, het is dus niet zo dat je het virus niet kunt oplopen.
 • De niet-professionele maskers zijn uitstekend verkrijgbaar in de omgeving van Weert. Denk aan de Spar + Xenos.
 • Ook online zijn er verschillende verkooppunten van hippe- en trendy mondkapjes zoals Fonq.nl + Gezondheidswebwinkel.nl.
 • Let op: medische mondkapjes (bijv. FFP) zijn voorbehouden aan de zorg, deze dien je dus niet zelf te dragen.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Weert?

Mondmaskers voor in de trein/bus/metro of evt. op andere plekken moet je zelf kopen. Deze niet-medische uitademingsmasker vind je bij verschillende apotheken, drogisterijen en supermarkten. Ook online is het aanbod groot. In de regel betreft het wegwerpmaskers die je na gebruik moet weggooien. Sommige hippe katoenen maskers kan je ook uitwassen en opnieuw gebruiken. Mondkapjes in Weert centrum, waar zijn ze te koop? In de onderstaande tabel achterhaal je de grotere lokale shops rondom de gemeente Weert (provincie Limburg) waar mogelijk voorraad is. De maskers zijn er al vanaf €0,60 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatMuntpassage 406001 GMWeert
TrekpleisterPast. Huijbenplein 75981 BHPanningen
DA DrogistMaaspoort 436001 BNWeert
EtosPatronaatsplein 156001 GXWeert
GammaJohn F. Kennedylaan 285981 XCPanningen
KarweiAriensstraat 965912 PZVenlo
PraxisNijmeegseweg 285916 PTVenlo
XenosVeemarkt 15961 ERHorst
HemaNieuwe Markt 76001 ELWeert
ActionMaaspoort 676001 BNWeert
BlokkerLangstraat 206001 CVWeert
PrimeraMarkt 655981 APPanningen
WibraBeekstraat 76001 GGWeert
ZeemanStationsstraat 26001 CKWeert
Albert HeijnRaadhuisplein 165981 ATPanningen
JumboBoshoverweg 596002 AMWeert
AldiRaadhuisplein 45975 BKSevenum
LidlPast. Huijbenplein 195981 BHPanningen

Online maskers kopen september 2021

Heb je klachten en vermijd je liever de mondkapjeswinkel in Weert? Bij de webwinkels heb je de meeste keuze. Probleemloos online bestellen, de volgende dag gratis thuisbezorgd. In de tabel hieronder tref je enkele betrouwbare webwinkels met een goed aanbod, aantrekkelijke bulkverpakkingen en een snelle bezorging aan huis. Ook in de buurt van Peel en Maas, Beesel, Venlo, Horst aan de Maas en Bergen Limburg.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Amazon Stoffen
Medisch
Groot assortiment
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
deweegschaal.nl Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
mondkapjes-kopen-weert-6003

Uitleg over de soorten mondkapjes

Grofweg onderscheiden we 2 type mondneusmaskers. Als eerste hebben we de medische mondmaskers. Deze zijn exclusief voor de zorg bedoeld. Daarnaast zijn er de zogenaamde niet-medische kapjes. Dit zijn eenvoudige maskers van bijvoorbeeld stof (katoen), textiel of papier. Dit type hoeft niet te voldoen aan de kwaliteitsstandaarden en wordt dus ook niet toegepast in de gezondheidszorg.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, herkenbaar als een FFP-masker of een IIR chirurgisch mondmasker voldoen aan strenge kwaliteitsstandaarden. Zo’n FFP-masker beschermt tegen het inademen van allerlei schadelijke stoffen / virussen waaronder COVID-19. Dit type is uitsluitend bedoeld voor de zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes draag je niet voor je eigen bescherming. Als je ze op de goede manier draagt reduceer je de kans dat je anderen ziek maakt met het corona-virus. Het is een aanvulling op het huidige hygiëne protocol zoals genoeg afstand houden en voortdurend de handen wassen. Dit type is alleen verplicht als je reist met het OV. Er zijn voldoende winkels in en rondom Weert. Het is ook gemakkelijk om zelf een masker te maken.

In 6-stappen veilig een niet-medisch masker gebruiken

Een niet-medisch gezichtsmasker is niet voor je eigen veiligheid, het verkleint de kans dat jij onopgemerkt het virus verspreidt. Het kapje veilig op- en afzetten is dan ook essentieel. Het RIVM hanteert een aantal richtlijnen:

 1. Start met het wassen van de handen met water en zeep.
 2. Bij het opzetten gebruik je altijd de touwtjes/elastiekjes. Wees er zeker van dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Het is cruciaal dat het masker gezicht/neus/mond goed bedekt.
 4. Zorg voor goede hygiëne (handen wassen) bij het verwijderen van het kapje.
 5. Bij het afzetten gebruik je altijd de touwtjes/elastiekjes. Zorg dat je wederom de binnenkant niet aanraakt.
 6. Een katoenen masker kan je na uitwassen opnieuw gebruiken, een wegwerpmasker kan in de grijze container.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Maak zelf een mondmasker

Update: zondag 26 september 2021. Liever geen mondkapje kopen Weert? Het is ook toegestaan om zelf een mondkapje te maken. Het kabinet geeft aan dat je dit van bijvoorbeeld katoen kunt maken. Je kunt denken aan een oude kussensloop en stofzuigerzak. Neem niet een te dikke stof want je moet wel normaal adem kunnen halen. Het is belangrijk dat het geheel goed aansluit op je neus en mond (volledig afgesloten). In het instructiefilmpje hieronder vind je nog meer instructies. Belangrijk: Het dragen van een sjaal of een geknutseld kapje van sokken zijn niet geoorloofd in het openbaar vervoer. Bekijk ook: Mondkapjes voor brildragers.

Veelgestelde vragen over het gebruik van mondmaskers

Is het gebruik van mondkapjes verplicht in Weert?
Nee, het is niet verplicht in de openbare ruimte. In de actuele situatie is een niet-medisch mondmasker alleen verplicht in het OV. Huidig advies van Het kabinet: Als de 1,5 meter afstand grens bewaakt kan worden hoeft men ook geen niet-medische maskers te dragen in het openbaar. Meer details vind je op www.weert.nl.

Wat zijn de prijzen van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes zijn al verkrijgbaar vanaf €0,50 per stuk. Deze kosten je circa €0,80 per wegwerpmasker. Bulkverpakkingen met 25 of 75 stuks zijn vaak in de aanbieding. Herbruikbare hippe mondkapjes in Weert zijn iets duurder, zo’n €8,00. Deze moet je wel dagelijks uitwassen. Wij vinden dit een milieubewust en betaalbaar alternatief.

Biedt een niet-medisch mondmasker bescherming tegen corona?
Nee, een niet-medisch mondmasker is niet voor je eigen veiligheid. Je draagt het met name om anderen om je heen te beschermen. Daarbij moet jij je dan wel houden aan alle gebruiksvoorschriften. Het opdoen van een niet-medisch mondkapje is altijd een aanvulling op de andere hygiënemaatregelen de huidige hygiënevoorschriften van het RIVM zoals 1,5 meter afstand houden en handen wassen met water en zeep.

Wat zijn de eisen voor het dragen van mondkapjes in het OV?
Voor het openbaar vervoer is een niet-medisch mondmasker zonder filter gemaakt van textiel of katoen prima. Dit type maskers bestel je bij drogisterijen, bouwmarkten en supermarkten. Je kunt het ook eenvoudig zelf doen. Neem een textielsoort dat geschikt is om in contact te komen met de huid. Producten als zakdoeken of t-shirts zijn goedgekeurd.

Worden er boetes uitgedeeld als ik geen masker draag in het OV?
Het mondkapje is verplicht tijdens het reizen met het openbaar vervoer. Dit geldt voor medewerkers en alle reizigers van 13 jaar en ouder. Ga je toch zonder masker op reis in de trein of bus? Dan loop je kans op een boete van €95,00 in de wijken: Boshoven, Laar en Hushoven, Molenakker en Kampershoek, Weert-Centrum, Biest, Groenewoud, Fatima, Keent, Moesel, Graswinkel, Leuken, Kazernelaan, Altweerderheide, Tungelroy, Swartbroek, Stramproy.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie