hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
  • Koopjesdrogisterij
  • Speciaalzaak
    Kleine verpakkingen
    Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Ransdaal

Goedkoop niet-medische mondkapjes kopen in Ransdaal? Momenteel is het verplicht een mondkapje te dragen in het OV. Maar ook verder om ons heen lopen steeds meer mensen met een kapje rond. Let op: Het OMT is nog niet enthousiast over het gebruik van niet-professionele maskers in de openbare ruimte als het mogelijk is anderhalve meter afstand te bewaren.

Via onze mondkapjes-vergelijker tref je belangrijke informatie over de verschillende soorten mondmaskers. Welke keuzes heb ik, hoe veilig is het, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Ransdaal? Je vind hier adresgegevens van winkels in de regio. Liever niet naar de winkel? Er is een oplossing. Wij hebben voor jou uitgezocht de beste online aanbieders waar je online jouw mondkapjes kunt bestellen in april 2024.

  • Vanaf 1 juni 2020 is een niet-medisch mondmasker verplicht om te dragen in het openbaar vervoer.
  • Niet-professionele maskers zijn gemaakt van textiel, stof of papier. Veel mensen kiezen ervoor om zelf een kapje te maken.
  • Katoenen maskers zijn geschikt om te wassen en te hergebruiken.
  • Een niet-medisch mondneusmaskers is bedoeld om anderen te beschermen, en dus niet jezelf.
  • De niet-professionele kapjes kan je voordelig kopen bij meerdere winkels in en rondom Ransdaal, zoals de Lidl + Blokker.
  • Ook op het internet vind je veel online shops met trendy mondkapjes zoals Wehkamp.nl of Dailystyle.nl.
  • Goed om te weten: medische (FFP2) maskers zijn exclusief voor de zorg, en dus niet voor eigen gebruik!

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Ransdaal?

Mondkapjes voor in het openbaar vervoer of evt. op andere plekken moet je zelf in huis halen. Deze niet-medische kapjes zijn te koop bij veel apotheken, supers en drogisterijen. Ook via internet is er een enorm assortiment. Normaal gaat het om wegwerpmaskers voor eenmalig gebruik. De hippe katoenen maskers met bijvoorbeeld een printje kan je ook uitwassen en opnieuw gebruiken. Mondkapjes in Ransdaal centrum, waar zijn ze te koop? In het overzicht hieronder bekijk je verschillende lokale shops rondom de gemeente Voerendaal (provincie Limburg) waar mogelijk voorraad is. De maskers zijn er al vanaf €0,55 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatIrmengard Passage 76301 ECValkenburg
TrekpleisterTongerseweg 576213 GAMaastricht
DA DrogistAmerikaplein 46269 DAMargraten
EtosDorpstraat 176227 BKMaastricht
GammaCharles Eijckstraat 156231 GXMeerssen
KarweiDe Valkenberg 166301 PMValkenburg
PraxisHeerderweg 1486224 LJMaastricht
XenosWethouder Sangersstraat Busnr. 1256191 NABeek
HemaDr Erensstraat 116301 DXValkenburg
ActionWethouder Sangersstraat 2066191 NABeek
BlokkerIrmengard Passage 56301 ECValkenburg
PrimeraLooierstraat 356271 BAGulpen
WibraBrusselsepoort 646216 CGMaastricht
ZeemanLouis van der Maesenstraat 46301 EAValkenburg
Albert HeijnPr Willem Alexanderpln 56291 GZVaals
JumboRijksweg 276267 ADCadier En Keer
AldiKerkstraat 26291 ACVaals
LidlSneeuwberglaan 206291 HCVaals

Webshops vergelijken april 2024

Blijf je liever thuis of lukt het niet om ze te kopen bij een mondkapjeswinkel in Ransdaal? Bij de webshops is de keuze het grootst. Zonder gedoe online bestellen en supersnel gratis thuisbezorgd. Hieronder tref je de meest populaire online aanbieders met een gevarieerd aanbod, vaste lage prijzen en probleemloos bij je thuis afgeleverd. Ook in de buurt van Scheulder, Schin op Geul, Valkenburg, Lemiers en Vijlen.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-ransdaal-6312

Wat voor mondkapje heb ik nodig?

Grofweg onderscheiden we 2 type mondneusmaskers. Ten eerste benoemen de de medische mondkapjes. Deze zijn exclusief voor de zorg bedoeld. Verder hebben we de niet-medische maskers. Meestal (zelf) gemaakt van textiel, stof of papier. Dit type is geschikt voor het openbaar vervoer en wordt dus ook niet gebruikt in de zorg.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, herkenbaar als een FFP-masker of een chirurgisch mondneusmasker Type IIR voldoen aan strenge kwaliteitsstandaarden. Deze FFP maskers beschermen tegen het binnenkrijgen van schadelijke virussen zoals COVID-19. Deze categorie is exclusief bedoeld voor zorginstellingen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes zijn geen beschermmiddel voor jouzelf. Bij goed gebruik beperk je de kans dat je anderen besmet met corona. Het geldt als een extra naast het huidige hygiëne protocol zoals anderhalve meter afstand houden en voortdurend de handen wassen. Verplicht voor alle reizigers in het OV van 13 jaar en ouder. Je kunt ze bij veel winkels kopen rondom Ransdaal. Je kunt de maskers ook zelf maken.

In 6-stappen veilig een niet-medisch masker gebruiken

Een niet-medisch mondmasker is geen manier om jezelf te beschermen, het verkleint de kans dat jij onopgemerkt het virus verspreidt. Zo’n kapje op goede manier gebruiken is van enorm belang. De overheid komt met een aantal aanwijzingen:

  1. Was je handen met water en zeep voordat je het mondkapje opzet.
  2. Gebruik de touwtjes of elastiekjes om je mondkapje op te zetten. Let erop dat je de binnenkant niet aanraakt.
  3. Zorg dat het goed aansluit op het gezicht en de neus en mond bedekt.
  4. Zet je het kapje weer af? Was dan opnieuw je handen.
  5. Gebruik de touwtjes of elastiekjes om je mondkapje af te zetten. Wees er ook nu zeker van dat je de binnenkant niet aanraakt.
  6. Stel je wasmachine in op 60 graden tijdens het wassen van een herbruikbaar masker, wegwerpmaskers dien je meteen weg te gooien.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Filmpje: zo maak je zelf een mondmasker

Update: dinsdag 30 april 2024. Geen mondkapje kopen Ransdaal? Het is ook toegestaan om zelf een mondkapje te maken. Het RIVM biedt een handige checklist en instructies voor katoen. Je kunt denken aan een kussensloop en stofzuigerzak. Vermijd hele dikke stoffen want het geheel moet wel een ademende structuur hebben. Wees er zeker van dat het kapje zo goed mogelijk aansluit op je hele mond en onderkant van de neus. In de video hieronder bekijk je hoe je dit kunt doen. Niet vergeten: Een sjaal, een kraag van een jas of een kapje van een oude sok gelden niet als een goed beschermingsmiddel. Tevens interessant: Wasbare mondkapjes.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het gebruik van mondmasker

Is het dragen van een mondkapje verplicht in Ransdaal?
Nee, dit is niet verplicht. In de huidige situatie is een niet-medisch mondmasker alleen verplicht in het OV. Huidig advies van De overheid: Wanneer men 1,5 meter afstand kan houden tot elkaar is er geen noodzaak voor het dragen niet-medische maskers. Zie ook de website www.voerendaal.nl.

Wat zijn de tarieven van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes koop je al vanaf €0,35 p/stuk. De normale prijs bedraagt c.a. €1,15 p/masker. Voordeelverpakkingen met 25 tot 100 stuks zijn omgerekend goedkoper. Katoenen wasbare hippe mondkapjes in Ransdaal zijn wat kostbaarder, +/- €9,50. Na gebruik dien je deze uit te wassen. Het is een duurzaam en relatief goedkoop alternatief.

Ben ik bij een niet-medisch mondmasker beschermd tegen corona?
Nee, een niet-medisch uitademingsmasker beschermt niet jezelf tegen het coronavirus. Het is er om je omgeving te beschermen. Je moet het dan wel op de juiste manier dragen. Het toepassen van een niet-medisch mondkapje is een extra maatregel naast het huidige hygiëne protocol zoals anderhalve meter afstand houden en niezen en hoesten in de elleboog.

Wat zijn de eisen voor het dragen van mondkapjes in het OV?
Met het oog op het openbaar vervoer is een niet-medische kapje zonder filter gemaakt van katoen of textiel goedgekeurd. Dit type maskers bestel je bij lokale supermarkten en drogisterijen. Zelf zo’n masker maken is ook mogelijk. Gebruik een stof dat gebruikt kan worden om rechtstreeks op de huid te dragen. Oude zakdoeken of t-shirts zijn genoeg.

Welke straf staat er op het niet dragen van een kapje in het OV?
Je mondkapje is verplicht op het moment dat je gebruik maakt van het openbaar vervoer. Dit geldt voor medewerkers en alle reizigers van 13 jaar en ouder. Ga je toch zonder masker op reis in de trein of bus? Dan kan je worden beboet met een prent van €95,00 in de wijken: Voerendaal, Kunrade, Ubachsberg, Klimmen, Ransdaal, Verspreide huizen Voerendaal.

Plaats een reactie