hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Voerendaal

Meteen niet-medische mondkapjes kopen in Voerendaal? Per 1 juni 2020 mag je alleen nog reizen met het OV met een mondkapje. Ook op andere plekken zien we ze steeds meer opduiken. Belangrijk: Het kabinet ontmoedigt op dit moment het gebruik van niet-professionele mondmaskers in de openbare ruimte waar men gewoon 1,5 meter afstand kan houden.

Op dit portaal vind je uitgebreide informatie over het mondmasker gebruik in Nederland. Wat is het aanbod, hoe veilig is het, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Voerendaal? Wij tonen een tabel met aanbieders die in de buurt gevestigd zijn. Voel je je niet fit, en kan je niet naar de winkel? Er is een oplossing. Wij hebben voor jou uitgezocht de beste webshops waar je gemakkelijk online jouw favoriete mondkapjes kunt bestellen in april 2024.

 • Met ingang van 1 juni 2020 is een niet-medisch mondneusmaskers verplicht in het OV vanwege het coronavirus.
 • Niet-professionele maskers worden doorgaans gemaakt van katoenen stof of textiel. Je kunt ze ook eenvoudig zelf maken.
 • Veel katoenen maskers kunnen in de wasmachine en kan je vaker dragen.
 • Zo’n niet-medisch uitademingsmasker is bedoeld om de omgeving te beschermen, het is dus geen bescherming voor jezelf.
 • De niet-professionele producten zijn uitstekend verkrijgbaar in de omgeving van Voerendaal. Bijvoorbeeld de COOP + Etos.
 • Ook online vind je meer en meer aanbieders van trendy mondkapjes zoals Fonq.nl en Deonlinedrogist.nl.
 • Let op: de medische mondmaskers (zoals FFP2) zijn alleen voor mensen in de zorg, en zijn dus niet voor eigen gebruik.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Voerendaal?

Mondmaskers voor in de trein/bus/metro of voor op straat zul je zelf moeten kopen. Deze niet-medische uitademingsmasker kan je kopen bij diverse apotheken, drogisterijen en supermarkten. Ook bij de online winkels heb je genoeg keuze. Vaak betreft het wegwerpmaskers die je nooit vaker dan 1 keer gebruikt. De wat meer hippe katoenen maskers kan je ook uitwassen en opnieuw gebruiken. Mondkapjes in Voerendaal centrum, waar zijn ze te koop? In de tabel hieronder tref je een aantal plaatselijke retailers rondom de gemeente Voerendaal (provincie Limburg) waar je wellicht wat vindt. De kapjes vind je (in grotere verpakkingen) al voor €0,40 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatFurenthela 36367 TLVoerendaal
TrekpleisterTongerseweg 576213 GAMaastricht
DA DrogistStationstraat 2726361 BHNuth
EtosDorpstraat 176227 BKMaastricht
GammaCharles Eijckstraat 156231 GXMeerssen
KarweiDe Valkenberg 166301 PMValkenburg
PraxisHeerderweg 1486224 LJMaastricht
XenosWethouder Sangersstraat Busnr. 1256191 NABeek
HemaDr Erensstraat 116301 DXValkenburg
ActionMarkt 106361 CBNuth
BlokkerIrmengard Passage 56301 ECValkenburg
PrimeraLooierstraat 356271 BAGulpen
WibraBrusselsepoort 646216 CGMaastricht
ZeemanLouis van der Maesenstraat 46301 EAValkenburg
Albert HeijnEuropaplein 16336 BEHulsberg
JumboMarkt 216361 CBNuth
AldiKerkplein 16367 ENVoerendaal
LidlSneeuwberglaan 206291 HCVaals

Online kapjes bestellen april 2024

Ben je ziek en vermijd je liever de mondkapjeswinkel in Voerendaal? Op het internet is de keuze het grootst. Gemakkelijk online te bestellen, gratis bij je thuis afgeleverd. Hieronder bekijk je enkele erkende webshops met een uitstekend aanbod, lage prijzen en veilige betaalopties. Ook in de omgeving Beekdaelen, Valkenburg aan de Geul, Vaals, Gulpen-Wittem en Eijsden-Margraten.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-voerendaal-6367

Welke soorten mondkapjes zijn er?

Grofweg onderscheiden we 2 type mondneusmaskers. In de eerste plaats hebben we de medische mondmaskers. Deze zijn specifiek voor de zorgsector bedoeld. Verder zijn er de zogenaamde niet-medische kapjes. Deze worden gemaakt van katoen, stof, textiel of papier. Deze categorie voldoet niet aan de strenge geldende richtlijnen en wordt dus ook niet gebruikt in een professionele werkomgeving.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, zoals een FFP1, FFP2 of FFP3 masker of chirurgisch mondmasker IIR moeten voldoen aan meerdere strenge eisen. FFP maskers beschermen de drager tegen het inademen van allerlei schadelijke stoffen / virussen waaronder COVID-19. Dit type is exclusief beschikbaar voor de zorg / ziekenhuizen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes beschermen niet jouzelf. Als je ze op de goede manier draagt beperk je de kans dat jij onopgemerkt het coronavirus verder verspreidt. Het betreft een extra regeling naast de welbekende hygiëneregels van het RIVM zoals 1,5 meter afstand houden en regelmatig je handen wassen. Op dit moment alleen in het OV verplicht. Ze zijn te krijgen bij veel verschillende winkels in Voerendaal. Het is ook gemakkelijk om zelf een masker te maken.

Stappenplan: zo gebruik je veilig een niet-medisch mondkapje

Een niet-medisch gezichtsmasker is niet voor je eigen veiligheid, maar wordt gedragen om de kans te verkleinen dat je anderen besmet. Het veilig gebruik van zo’n masker is ontzettend belangrijk. De regering geeft de volgende aanwijzingen:

 1. Voordat je het mondkapje opzet moet je goed je handen wassen.
 2. Gebruik de touwtjes of elastiekjes om je mondkapje op te zetten. Wees er zeker van dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Let erop dat je neus en mond volledig bedekt zijn.
 4. Zorg voor goede hygiëne (handen wassen) bij het verwijderen van het kapje.
 5. Als je het masker af wilt zetten, was dan opnieuw eerst de handen. Zorg ook hier dat je de binnenkant en je gezicht niet aanraakt.
 6. Herbruikbare katoenen maskers dien je op 60 graden te wassen, wegwerpmaskers dien je meteen weg te gooien.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Maak zelf een mondmasker

Update: maandag 22 april 2024. Liever geen mondkapje kopen Voerendaal? Je mag ook zelf een mondkapje maken. De overheid heeft daarvoor speciale (katoen) instructies gegeven. Bijvoorbeeld van een oude kussensloop + dekbedovertrek. Vermijd hele dikke stoffen want het geheel moet wel een ademende structuur hebben. Wees er zeker van dat je kapje voldoende dekkend is; je neus en mond (volledig afgesloten). In de bijgaande video vind je nog meer instructies. Let op: Een sjaal, een kraag van een jas of een geknutseld kapje van sokken zijn niet toegestaan in het OV. Lees verder over: Mondkapjes aanbiedingen.

Veelgestelde vragen (FAQ) rondom het gebruik van mondmaskers

Is het dragen van mondkapjes verplicht in Voerendaal?
Nee, dit is niet verplicht. Momenteel geldt alleen in het OV een verplichting op het dragen van een kapje. Huidig advies van De regering: Zolang de anderhalve meter afstand regel nageleefd wordt hoeft men geen niet-medische maskers te gebruiken in publieke ruimtes. Meer info lees je op www.voerendaal.nl.

Wat zijn de kosten van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes zijn al te koop vanaf €0,55 p/stuk. De gemiddelde prijs ligt op €1,00 per wegwerpkapje. Voordeelverpakkingen met 100 stuks zijn aantrekkelijk geprijsd. Herbruikbare hippe mondkapjes in Voerendaal koop je vanaf plusminus €8,00. Na gebruik dien je deze uit te wassen. Wij vinden dit een duurzaam en relatief goedkoop alternatief.

Ben ik bij een niet-medisch mondmasker beschermd tegen corona?
Nee, een niet-medisch mondkapje is geen manier om jezelf te beschermen. Het is specifiek bedoeld om anderen niet ziek te maken. Hiervoor moet je het kapje wel op de correcte manier dragen. Het kopen van een niet-medisch mondkapje is een extra maatregel naast het huidige hygiëne protocol zoals geen handen schudden, 1,5 meter afstand en niezen in de elleboog.

Welke voorwaarden worden er gesteld aan mondkapjes voor het OV?
Voor gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medisch mondmasker zonder filter gemaakt van katoen of textiel genoeg. Dit soort maskers sla je in bij een supermarkt of drogist. Je kunt het ook gemakkelijk zelf maken. Kies textiel dat gebruikt kan worden om in contact te komen met de huid. Gebruiksvoorwerpen als kussenslopen of dekbedovertrek zijn goed.

Hoe hoog is de boete als ik geen mondkapje in het OV draag?
Een mondkapje is verplicht tijdens het reizen met het openbaar vervoer. Dit geldt voor alle reizigers van 13 jaar en ouder. Reis je zonder een niet-medisch masker? Dan loop je kans op een boete van €95,00 in de wijken: Voerendaal, Kunrade, Ubachsberg, Klimmen, Ransdaal, Verspreide huizen Voerendaal.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie