hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
  • Koopjesdrogisterij
  • Speciaalzaak
    Kleine verpakkingen
    Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Oldenzijl

Goedkoop niet-medische mondkapjes kopen in Oldenzijl? Momenteel moeten reizigers in het OV verplicht een mondkapje dragen. Maar ook gewoon buiten lopen steeds meer mensen met een kapje rond. Belangrijk: Het kabinet adviseert geen algemeen gebruik van niet-professionele mondkapjes in de publieke ruimte indien de anderhalve meter regel gewoon toegepast kan worden.

Hier tref je belangrijke info over alles wat met mondkapjes te maken heeft. Hoe werkt het precies, wanneer moet ik ze dragen, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Oldenzijl? Je vind een handig overzicht met aanbieders die dichtbij zijn. Liever niet naar de winkel? Er is een oplossing. Wij tonen de beste online winkels waar je online jouw mondkapjes kunt bestellen in mei 2024.

  • Met ingang van 1 juni 2020 is een niet-medisch mondkapje verplicht in het OV vanwege het coronavirus.
  • Niet-professionele kapjes worden doorgaans gemaakt van katoenen stof of textiel. Je kunt ze ook zelf maken van een t-shirt of kussensloop.
  • Katoenen maskers zijn vaak wat duurder maar kan je wassen en opnieuw dragen.
  • Een niet-medisch mondneusmaskers is er om je omgeving te beschermen, het is dus niet zo dat je het virus niet kunt oplopen.
  • De niet-professionele kapjes kan je op allerlei plekken kopen in en rondom Oldenzijl. Bijvoorbeeld de Albert Heijn en Xenos.
  • Ook online zijn er verschillende verkooppunten van hippe mondkapjes zoals Conrad.nl en Internetdrogisterij.nl.
  • Belangrijk: speciale medische mondkapjes (FFP2) zijn echt alleen voor de zorg, deze zijn niet bedoeld voor privégebruik.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Oldenzijl?

Kapjes die je in het OV moet dragen of voor op straat dien je zelf aan te schaffen. Deze niet-medische uitademingsmasker zijn verkrijgbaar bij de grotere apotheken, supers en drogisterijen. Ook bij de online aanbieders heb je genoeg keuze. Vaak verkoopt men wegwerpmaskers die je een keer kunt gebruiken. De hippe katoenen maskers mag je uitwassen en hergebruiken. Mondkapjes in Oldenzijl centrum, waar zijn ze te koop? Hieronder ontdek je een aantal lokale winkels rondom de gemeente Het Hogeland (provincie Groningen) waar je wellicht wat vindt. De kapjes zijn al te koop vanaf €0,30 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatBlink 19981 AJUithuizen
TrekpleisterLandstraat 359934 BHDelfzijl
DA DrogistOranjeweg 99934 BBDelfzijl
EtosObergon 119951 HLWinsum
GammaFarmsumerweg 1289902 BWAppingedam
KarweiBorgweg 161-A9936 EPFarmsum
PraxisSontplein 49723 BZGroningen
XenosDierenriemstraat 200Unit 59742 AMGroningen
HemaHoofdstraat-Oost 379981 AGUithuizen
ActionBlink 229981 AJUithuizen
BlokkerHoofdstraat-Oost 239981 AGUithuizen
PrimeraOosterstraat 39981 CNUithuizen
WibraLandstraat 629934 BPDelfzijl
ZeemanHavenweg 19981 JNUithuizen
Albert HeijnHoofdstraat-Oost 99981 AGUithuizen
JumboOosterstraat 29981 CPUithuizen
AldiMolenerf 119981 EAUithuizen
LidlMolenerf 99981 EAUithuizen

Online maskers kopen mei 2024

Ben je ziek of lukt het niet om ze te kopen bij een mondkapjeswinkel in Oldenzijl? Bij de webwinkels zijn er uitgebreide opties. Supersnel en eenvoudig online bestellen en de volgende werkdag heb je alles in huis. In het bijgaande overzicht ontdek je enkele betrouwbare webwinkels met een gevarieerd aanbod, goedkope prijzen en bezorgd waar en wanneer jij dat wil. Ook in de omgeving Oosternieland, Oudeschip, Roodeschool, Uithuizermeeden en Uithuizen.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-oldenzijl-9986

Welk type mondmasker heb ik nodig?

De mondneusmaskers zijn onder te verdelen in 2 groepen. Ten eerste hebben we de medische mondmaskers. Deze zijn bedoeld voor mensen werkzaam in de zorg. Ten tweede zijn er de niet-medische maskers. Dit zijn eenvoudige maskers van bijvoorbeeld katoenen stof of textiel. Dit soort mag in de trein/bus gedragen worden en wordt dus ook niet gebruikt in een professionele werkomgeving.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, die je vaak herkent als een FFP-masker of een speciaal chirurgisch IIR mondmasker voldoen aan allerlei strenge eisen. FFP maskers beschermen de drager tegen stofdeeltjes en virussen in de lucht zoals het COVID-19 virus. Dit soort is uitsluitend bedoeld voor de professionele zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische maskers zijn geen beschermmiddel voor jouzelf. Bij het juiste gebruik ervan verminder je de kans op het besmetten van anderen met corona. Het is een aanvulling op de welbekende hygiëneregels van het RIVM zoals 1,5 meter afstand houden en niezen in de elleboog. Dit type is alleen verplicht als je reist met het OV. Veel winkels verkopen ze wel in Oldenzijl. Veel mensen kiezen ervoor om zelf een kapje te maken.

Uitleg over het veilig gebruik van een niet-medisch kapje

Een niet-medisch gezichtsmasker is geen manier om jezelf te beschermen, maar is er om je omgeving te beschermen. Het masker op de juiste manier dragen is ontzettend belangrijk. Het RIVM hanteert een aantal richtlijnen:

  1. Voordat je het mondkapje opzet moet je goed je handen wassen.
  2. Gebruik enkel de elastiekjes/touwtjes bij het opzetten. Zorg dat je de binnenkant niet aanraakt.
  3. Het is belangrijk dat het kapje goed aansluit op je gezicht.
  4. Was je handen met water en zeep voordat je het niet-medische mondkapje afzet.
  5. Gebruik enkel de elastiekjes/touwtjes bij het afzetten. Voorkom ook nu weer dat je de binnenkant aanraakt.
  6. Was het mondkapje op 60 graden na elk gebruik en een wegwerpmasker dien je direct bij het vuil te zetten.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Zo maak je jouw eigen mondmasker

Update: zondag 5 mei 2024. Geen mondkapje kopen Oldenzijl? Zelf mondkapjes maken is natuurlijk ook mogelijk. De regering heeft daarvoor speciale (katoen) instructies gegeven. Bijvoorbeeld van een kussensloop + stofzuigerzak. Belangrijk is dat het niet te dik wordt want je moet natuurlijk wel kunnen ademen. Zorg ervoor dat het kapje zo goed mogelijk aansluit op je gezicht, neus en mond. In de video hieronder bekijk je een handige handleiding. Let op: De mond bedekken achter sjaal of kraag een geknutseld kapje van sokken gelden niet als een goed beschermingsmiddel. Tevens interessant: Hippe mondkapjes.

Veelgestelde vragen over het gebruik van mondmaskers

Is het gebruik van mondkapjes verplicht in Oldenzijl?
Nee, dit is niet verplicht. In de actuele situatie moet je alleen in het OV verplicht een niet-medisch kapje dragen. Huidig advies van Het OMT: Als het mogelijk is om 1,5 meter afstand te houden is een niet-medisch masker niet nodig in de publieke ruimte. Zie ook meer info op www.hethogeland.nl.

Wat is de prijs van een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes zijn al verkrijgbaar vanaf €0,35 per stuk. Doorgaans betaal je zo’n €0,95 p/masker. Voordeelverpakkingen met bijv. 50 stuks zijn relatief het voordeligst. Katoenen wasbare hippe mondkapjes in Oldenzijl zijn wat duurder, c.a. €10,00. Ze zijn geschikt voor de wasmachine (na elke draagbeurt). Wij zien dit als een duurzaam en relatief goedkoop alternatief.

Ben ik met een niet-medisch masker beschermt tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch uitademingsmasker draag je niet voor je eigen veiligheid. Het is specifiek bedoeld om anderen niet ziek te maken. Hiervoor moet je het kapje wel op de correcte manier dragen. Het gebruiken van een niet-medisch mondkapje is een extra regeling naast het huidige hygiëne protocol zoals 1,5 meter afstand houden en handen wassen.

Wat zijn de eisen voor het dragen van mondkapjes in het OV?
Wanneer we het hebben over het openbaar vervoer is een niet-medisch gezichtsmasker zonder filter van bijv. katoen geoorloofd. Dit type maskers koop je bij de supermarkten, bouwmarkten of drogisten. Je maakt ze ook heel simpel zelf. Gebruik een stof dat bedoeld is om in contact te komen met de huid. Artikelen als dekbedovertrekken of kussenslopen zijn geoorloofd.

Hoe hoog is de boete als ik geen mondkapje in het OV draag?
Een mondkapje is verplicht zodra jij deel gaat nemen aan het openbaar vervoer. Dit is voor iedereen vanaf 13 jaar en ouder het geval. Ga je toch zonder masker op reis in de trein of bus? Dan kan je beboet worden met liefst €95,00 in de wijken: Centrum, Wijk-Noord, Wijk-Zuid, Wijk-West, Wijk-Oost.

Plaats een reactie