hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
  • Koopjesdrogisterij
  • Speciaalzaak
    Kleine verpakkingen
    Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Huizinge

Vandaag nog niet-medische mondkapjes kopen in Huizinge? Vanaf 1 juni 2020 is het verplicht een mondkapje te dragen in het OV. Maar ook verder om ons heen komen we het mondmasker meer en meer tegen. Goed om te weten: Het kabinet beveelt het gebruik van niet-professionele mondkapjes in de openbare ruimte niet aan als er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Op deze website lees je praktische info over het gebruik van mondkapjes in Nederland. Welk type maskers zijn er, in hoeverre beschermt het, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Huizinge? We bieden een lijstje met winkels bij jou in de buurt. Heb je klachten? En ga je de deur niet uit? Ook dan zijn er mogelijkheden. Je vind hier een overzicht met de beste online winkels waar je gemakkelijk online jouw favoriete mondkapjes kunt bestellen in april 2024.

  • Met ingang van 1 juni 2020 is een niet-medisch gezichtsmasker verplicht voor reizigers en medewerkers in het OV.
  • Niet-professionele kapjes worden vaak gemaakt van katoenen stof of textiel. Het is ook gemakkelijk om zelf een masker te maken.
  • Veel katoenen maskers kunnen in de wasmachine en kan je vaker dragen.
  • Een niet-medisch mondkapje is er om je omgeving te beschermen, het beschermt niet jezelf.
  • De niet-professionele kapjes koop je bij verschillende winkels in en rondom Huizinge. Onder andere bij de Albert Heijn of HEMA.
  • Ook online vind je meer en meer aanbieders van trendy- en hippe mondkapjes zoals Fonq.nl of Internetdrogisterij.nl.
  • Vergeet niet: medische FFP-maskers zijn specifiek bedoeld voor de zorg, draag deze dan ook niet zelf.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Huizinge?

Maskers die je draagt in het openbaar vervoer of evt. in de openbare ruimte moet je zelf in huis halen. Deze niet-medische maskers zijn ruim verkrijgbaar bij meerdere apotheken, drogisterijen en supermarkten. Ook bij de online aanbieders vind je ze in grote getale. In de regel betreft het wegwerpmaskers die maximaal 1 keer gebruikt kunnen worden. Sommige hippe katoenen maskers kan je uitwassen en nogmaals gebruiken. Mondkapjes in Huizinge centrum, waar zijn ze te koop? In de tabel hieronder achterhaal je een aantal plaatselijke winkels rondom de gemeente Loppersum (provincie Groningen) waar mogelijk voorraad is. De maskers koop je (in bulk) al vanaf €0,40 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatBlink 19981 AJUithuizen
TrekpleisterLandstraat 359934 BHDelfzijl
DA DrogistOranjeweg 99934 BBDelfzijl
EtosObergon 119951 HLWinsum
GammaFarmsumerweg 1289902 BWAppingedam
KarweiBorgweg 161-A9936 EPFarmsum
PraxisSontplein 49723 BZGroningen
XenosDierenriemstraat 200Unit 59742 AMGroningen
HemaHoofdstraat-Oost 379981 AGUithuizen
ActionBlink 229981 AJUithuizen
BlokkerHoofdstraat-Oost 239981 AGUithuizen
PrimeraOosterstraat 39981 CNUithuizen
WibraLandstraat 629934 BPDelfzijl
ZeemanHavenweg 19981 JNUithuizen
Albert HeijnHoofdstraat-Oost 99981 AGUithuizen
JumboOosterstraat 29981 CPUithuizen
AldiMolenerf 119981 EAUithuizen
LidlMolenerf 99981 EAUithuizen

Online winkels april 2024

Ga je liever niet onnodig naar buiten en vermijd je liever de mondkapjeswinkel in Huizinge? Op het internet zijn er uitgebreide opties. Probleemloos online bestellen, gratis bij je thuis afgeleverd. In het onderstaande overzicht achterhaal je enkele betrouwbare webwinkels met een uitstekend assortiment, goedkope prijzen en verschillende betaalmogelijkheden. Ook in de omgeving Middelstum, Warffum, Usquert, Zijldijk en Oldenzijl.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-huizinge-9992

Uitleg over de soorten mondkapjes

We onderscheiden 2 soorten mondneusmaskers. Ten eerste heb je de medische mondkapjes. Deze professionele maskers zijn bedoeld voor de zorg. Ten tweede zijn er de niet-medische maskers. Dit zijn eenvoudige kapjes van bijv. stof, ander textiel of papier. Dit type voldoet niet aan de strenge geldende richtlijnen en wordt dus ook niet toegepast in de zorg.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, vaak aangemerkt als FFP-masker of een IIR chirurgisch mondmasker moeten voldoen aan meerdere strenge eisen. Deze FFP maskers beschermen tegen virussen zoals COVID-19. Dit soort is exclusief beschikbaar voor zorginstellingen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische variant gebruik je niet om jezelf tegen het virus te beschermen. Als je ze op de goede manier draagt reduceer je de kans op het besmetten van anderen met corona. Het betreft een extra regeling naast de welbekende hygiëneregels van het RIVM zoals genoeg afstand houden en regelmatig je handen wassen. Het is wettelijk verplicht voor iedereen die met het OV reist. Ze zijn te krijgen bij veel verschillende winkels in Huizinge. Zelf maken is ook een optie.

Instructies voor het gebruiken van een niet-medisch masker

Een niet-medisch uitademingsmasker is niet voor je eigen veiligheid, maar wordt gedragen om de kans te verkleinen dat je anderen besmet. Het kapje veilig op- en afzetten is dan ook van groot belang. Het kabinet biedt de volgende aandachtspunten:

  1. Was je handen met water en zeep voordat je het mondkapje opzet.
  2. Als je het kapje opzet, gebruik dan de touwtjes/elastiekjes. Voorkom dat je de binnenkant aanraakt.
  3. Let erop dat je neus en mond volledig bedekt zijn.
  4. Als je het masker weer afdoet moet je eerst je handen wassen.
  5. Als je het masker af wilt zetten, was dan opnieuw eerst de handen. Wees er ook nu zeker van dat je de binnenkant niet aanraakt.
  6. Stel je wasmachine in op 60 graden tijdens het wassen van een herbruikbaar masker en gooi een wegwerpmasker direct weg.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Video: simpel zelf een mondmasker maken

Update: dinsdag 30 april 2024. Liever geen mondkapje kopen Huizinge? Een alternatief is het zelf maken van een mondkapje. De overheid biedt een handige checklist en instructies voor katoen. Neem bijvoorbeeld een kussensloop of stofzuigerzak. Neem niet een te dikke stof want het geheel moet wel een ademende structuur hebben. Wees er zeker van dat het kapje zo goed mogelijk aansluit op je neus en mond (volledig afgesloten). In de video hieronder vind je nog meer instructies. Niet vergeten: De mond bedekken achter sjaal of kraag een kapje gefabriceerd van sokken zijn niet geoorloofd in het openbaar vervoer. Bekijk ook: Wegwerp mondkapjes.

Veelgestelde vragen over het gebruik van mondmaskers

Zijn mondkapjes verplicht in Huizinge?
Nee, dit is geen verplichting. Momenteel is het alleen zo dat je in het openbaar vervoer verplicht een kapje moet dragen. Huidig advies van Het RIVM: Zolang het lukt om anderhalve meter afstand te houden is een niet-medisch masker niet nodig in de publieke ruimte. Zie ook meer info op www.loppersum.nl.

Wat zijn de prijzen van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes zijn al verkrijgbaar vanaf €0,50 per stuk. De gemiddelde prijs ligt op €0,75 per wegwerpkapje. Voordeelverpakkingen met bijv. 50 stuks zijn omgerekend goedkoper. De populaire herbruikbare hippe mondkapjes in Huizinge kosten ongeveer €7,00. Deze moet je wel dagelijks uitwassen. Het is een duurzaam en relatief goedkoop alternatief.

Ben ik 100% veilig voor corona met een niet-medisch mondmasker?
Nee, een niet-medisch mondmasker draag je niet voor je eigen veiligheid. Wel is het positief voor de besmettingskans (het doorgeven van het virus). Hiervoor moet je het kapje wel op de correcte manier dragen. Het toepassen van een niet-medisch mondkapje is een extra maatregel naast de huidige hygiënevoorschriften van het RIVM zoals voldoende afstand houden en voortdurend de handen wassen.

Waar moet een mondkapje in het OV aan voldoen?
Met het oog op het openbaar vervoer is een niet-medisch gezichtsmasker zonder filter gemaakt van bijvoorbeeld textiel of katoen goed. Deze maskers schaf je aan bij lokale supermarkten en drogisterijen. Je maakt ze ook heel simpel zelf. Kies een stof dat geschikt is om op de huid te dragen. Kwalitatieve t-shirts of zakdoeken zijn geaccepteerd.

Krijg ik een boete als ik geen mondkapje draag in het Openbaar Vervoer?
Je mondkapje is verplicht zodra jij deel gaat nemen aan het openbaar vervoer. Deze plicht geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder. Probeer je toch zonder masker te reizen? Dan kan je een boete krijgen van €95,00 in de wijken: Centrum, Stedum, Middelstum, ‘t Zandt.

Plaats een reactie