hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
blokker-logo
plein.nl logo
 • PLEIN
 • Beste & leukste mondkapjes
  Super snelle levering
  TNO geteste kwaliteit

Mondkapjes kopen Loppersum

Direct niet-medische mondkapjes kopen in Loppersum? Momenteel mag je alleen nog reizen met het OV met een mondkapje. Ook in de openbare ruimte zie je de kapjes steeds meer. Belangrijk: Het Outbreak Management Team (OMT) is nog niet enthousiast over het gebruik van niet-professionele maskers in de openbare ruimte indien de anderhalve meter regel gewoon toegepast kan worden.

Op dit portaal check je uitgebreide info over het mondmasker gebruik in Nederland. Welke keuzes heb ik, beschermt het echt, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Loppersum? Je vind hier verkooppunten die in de buurt gevestigd zijn. Lukt het niet om naar de winkel te gaan? Er is een oplossing. Verderop tref je een lijst met de beste online winkels waar je gemakkelijk online jouw favoriete mondkapjes kunt bestellen in mei 2022.

 • Met ingang van 1 juni 2020 is een niet-medisch mondkapje verplicht in het OV vanwege het coronavirus.
 • Niet-medische kapjes zijn gemaakt van katoen, stof, textiel of papier. Er zijn ook handige filmpjes om het zelf te maken.
 • Maskers van katoen kan je op 60 graden wassen en blijven gebruiken.
 • Een niet-medisch mondneusmaskers is bedoeld om de omgeving te beschermen, het beschermt niet jezelf.
 • De niet-professionele maskers kan je voordelig kopen bij meerdere winkels in en rondom Loppersum. Bijvoorbeeld de Lidl en Blokker.
 • Ook online vind je meer en meer aanbieders van trendy- en hippe mondkapjes zoals Coolblue.nl of Plein.nl.
 • Let op: medische mondkapjes (bijv. FFP) zijn voorbehouden aan de zorg, en zijn dus niet voor eigen gebruik.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Loppersum?

Mondkapjes voor in het openbaar vervoer of evt. op straat krijg je niet cadeau van de overheid. Deze niet-medische uitademingsmasker zijn voorradig bij veel apotheken, supers en drogisterijen. Ook bij webshops heb je genoeg keuze. Meestal gaat het om wegwerpmaskers voor eenmalig gebruik. De wat meer hippe katoenen maskers kan je ook uitwassen en opnieuw gebruiken. Mondkapjes in Loppersum centrum, waar zijn ze te koop? In de tabel hieronder achterhaal je populaire plaatselijke verkooppunten rondom de gemeente Loppersum (provincie Groningen) waar je wellicht wat vindt. De kapjes koop je (in bulk) al vanaf €0,55 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatDijkstraat 389901 ATAppingedam
TrekpleisterDierenriemstraat 2289742 AMGroningen
DA DrogistHoofdstraat 259801 BTZuidhorn
EtosOverdiep 19902 DBAppingedam
GammaFarmsumerweg 1289902 BWAppingedam
KarweiDe Wending 49865 VCOpende
PraxisSontplein 49723 BZGroningen
XenosDierenriemstraat 200Unit 59742 AMGroningen
HemaDijkstraat 449901 ATAppingedam
ActionKoningstraat 329901 EEAppingedam
BlokkerRijksstraatweg 1799752 BEHaren Gn
PrimeraDijkstraat 719901 APAppingedam
WibraStationsstraat 159771 ADSauwerd
ZeemanDijkstraat 449901 ATAppingedam
Albert HeijnPastoriepad 19919 APLoppersum
JumboHarddraversplein 19902 CXAppingedam
AldiOverdiep 29902 BXAppingedam
LidlHoofdweg 939761 ECEelde

De beste webwinkels mei 2022

Voel je je niet fit en bezoek je liever geen mondkapjeswinkel in Loppersum? Bij de webwinkels is de keuze het grootst. Vanuit je luie stoel online bestellen en supersnel gratis thuisbezorgd. In het onderstaande overzicht check je meerdere shops met een uitstekend assortiment, scherpe prijzen en probleemloos bij je thuis afgeleverd. Ook in de plaatsen Appingedam, Achtkarspelen, Westerkwartier, Groningen en Westerwolde.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-loppersum-9919

Wat voor mondkapje heb ik nodig?

De mondneusmaskers kan je verdelen in 2 groepen. Ten eerste hebben we de medische mondmaskers. Deze zijn specifiek voor de zorgsector bedoeld. Verder zijn er de niet-medische maskers. Meestal (zelf) gemaakt van katoenen stof of textiel. Dit type voldoet niet aan de wettelijke kwaliteitseisen binnen de Europese Unie en wordt dus ook niet toegepast in de zorg of ziekenhuizen.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, zoals bijv. een FFP2 masker of chirurgisch mondmasker IIR voldoen aan de Europese veiligheidsnorm. Dergelijke FFP-maskers beschermen je tegen het inademen van onzichtbare micro-organismen zoals COVID-19. Dit soort kan worden toegepast in de professionele zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische maskers beschermen niet jouzelf. Bij goed gebruik verminder je de kans dat je anderen besmet met corona. Het is een extra maatregel naast het huidige hygiëne protocol zoals genoeg afstand houden en handen wassen met water en zeep. Verplicht voor alle reizigers in het OV van 13 jaar en ouder. Je kunt ze bij veel winkels kopen rondom Loppersum. Het is ook eenvoudig om zelf een kapje in elkaar te zetten.

Zo gebruik je veilig een niet-medisch mondkapje

Een niet-medisch mondmasker draag je niet voor je eigen veiligheid, maar is er met name om anderen om je heen te beschermen. Het masker op de juiste manier dragen is ontzettend belangrijk. De rijksoverheid hanteert een aantal richtlijnen:

 1. Voordat je het mondkapje opzet moet je goed je handen wassen.
 2. Als je het kapje opzet, gebruik dan de touwtjes/elastiekjes. Raak de binnenkant niet aan.
 3. Zorg dat het goed aansluit op het gezicht en de neus en mond bedekt.
 4. Zet je het kapje weer af? Was dan opnieuw je handen.
 5. Gebruik de touwtjes of elastiekjes om je mondkapje af te zetten. Zorg dat je wederom de binnenkant niet aanraakt.
 6. Was je herbruikbare materiaal op minimaal 60 graden en een wegwerpmasker dien je direct bij het vuil te zetten.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Zo maak je jouw eigen mondmasker

Update: donderdag 26 mei 2022. Liever geen mondkapje kopen Loppersum? Een alternatief is het zelf maken van een mondkapje. De overheid biedt een handige checklist en instructies voor katoen. Je kunt denken aan een kussensloop of stofzuigerzak. Zorg dat het niet te dik is want het geheel moet wel een ademende structuur hebben. Zorg ervoor dat het geheel goed aansluit op je gezicht, neus en mond. In het instructiefilmpje hieronder wordt verdere uitleg gegeven. Waarschuwing: Een sjaal, een kraag van een jas of een geknutseld kapje van sokken gelden niet als een goed beschermingsmiddel. Tevens interessant: Duurzame mondkapjes.

FAQ met veelgestelde vragen over het gebruik van mondmasker

Is het toepassen van mondkapjes verplicht in Loppersum?
Nee, dit is geen verplichting. Op dit moment geldt alleen in het OV een verplichting op het dragen van een kapje. Huidig advies van Het OMT: Als de 1,5 meter afstand grens bewaakt kan worden hoeft men ook geen niet-medische maskers te dragen in het openbaar. Meer details vind je op www.loppersum.nl.

Wat kosten niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes zijn al te koop vanaf €0,40 per stuk. De gemiddelde prijs ligt op €1,25 per wegwerpmasker. Grote verpakkingen met 50 tot 100 stuks zijn vaak in de aanbieding. De populaire herbruikbare hippe mondkapjes in Loppersum zijn iets duurder, zo’n €7,50. Deze moet je na elk gebruik even in de wasmachine doen. Wij zien dit als een milieubewuste en voordelige oplossing.

Ben ik 100% veilig voor corona met een niet-medisch mondmasker?
Nee, een niet-medisch uitademingsmasker is niet voor je eigen veiligheid. Wel biedt het bescherming voor mensen om je heen. Daarbij moet jij je dan wel houden aan alle gebruiksvoorschriften. Het opzetten van een niet-medisch mondkapje geldt als een extra naast de geldende hygiëneregels zoals geen handen schudden, 1,5 meter afstand en papieren zakdoekjes gebruiken.

Wat zijn de regels voor het gebruik van mondkapjes in het OV?
Wanneer we het hebben over het openbaar vervoer is een niet-medische kapje zonder filter van bijv. textiel werkbaar. Dit soort maskers bestel je bij lokale supermarkten en drogisterijen. Zelf zo’n masker maken is ook mogelijk. Kies een stof dat geschikt is om in contact te komen met de huid. Artikelen als theedoeken of lakens zijn goedgekeurd.

Riskeer ik een boete als ik geen kapje draag in het OV?
Zo’n mondkapje is verplicht wanneer je deel uitmaakt van het openbaar vervoer. Dit geldt voor alle reizigers van 13 jaar en ouder. Neem je toch deel aan het OV zonder masker? Dan kan je beboet worden met liefst €95,00 in de wijken: Centrum, Stedum, Middelstum, ‘t Zandt.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie