hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
  • Koopjesdrogisterij
  • Speciaalzaak
    Kleine verpakkingen
    Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Sint Maartensvlotbrug

Voordelig en snel niet-medische mondkapjes kopen in Sint Maartensvlotbrug? Sinds kort zijn mondkapjes verplicht in het openbaar vervoer. En ook in de publieke ruimte neemt het mondmasker-gebruik toe. Belangrijk: Het kabinet raadt het gebruik van een niet-professionele mondmaskers af in de publieke ruimte als het mogelijk is anderhalve meter afstand te bewaren.

Hier check je handige informatie over het mondmasker gebruik in Nederland. Welke keuzes heb ik, hoe veilig is het, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Sint Maartensvlotbrug? Je vind een handig overzicht met verkooppunten in de buurt. Ben je ziek, en ga je niet naar buiten? Er is een oplossing. In onze vergelijker vind je de beste webwinkels waar je gemakkelijk online jouw favoriete mondkapjes kunt bestellen in april 2024.

  • Sinds juni 2020 is een niet-medisch gezichtsmasker verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder in het OV.
  • Niet-medische kapjes worden gemaakt van katoenen stof of textiel. Het is ook eenvoudig om zelf een kapje in elkaar te zetten.
  • Katoenen maskers kan je wassen en opnieuw gebruiken.
  • Een niet-medisch mondmasker is bedoeld om het risico op het besmetten van andere mensen te verkleinen, het is dus geen bescherming voor jezelf.
  • De niet-professionele maskers koop je bij verschillende winkels in en rondom Sint Maartensvlotbrug. Bijvoorbeeld de Dekamarkt + Etos.
  • Ook op het internet vind je veel online shops met hippe- en trendy mondkapjes zoals Fonq.nl of Drogist.nl.
  • Goed om te weten: medische FFP-maskers zijn specifiek bedoeld voor de zorg, en zijn dus niet voor eigen gebruik.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Sint Maartensvlotbrug?

Kapjes die je in het OV moet dragen en eventueel op straat dien je zelf aan te schaffen. Deze niet-medische gezichtsmasker zijn voorradig bij de meeste drogisterijen, supermarkten en apotheken. Ook via internet heb je genoeg keuze. Vaak gaat het om wegwerpmaskers voor eenmalig gebruik. De wat meer hippe katoenen maskers kan je blijven gebruiken mits je het steeds uitwast. Mondkapjes in Sint Maartensvlotbrug centrum, waar zijn ze te koop? In het bijgaande overzicht vind je populaire lokale winkels rondom de gemeente Schagen (provincie Noord-Holland) waar mogelijk voorraad is. De maskers zijn al verkrijgbaar vanaf €0,60 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatGedempte Gracht 261741 GCSchagen
TrekpleisterGedempte Gracht 211741 GASchagen
DA DrogistGedempte Gracht 411741 GBSchagen
EtosTheresiaplein 61749 GXWarmenhuizen
GammaWitte Paal 2011742 LASchagen
KarweiWitte Paal 2031742 LASchagen
PraxisJ.J.P. Oudweg 141703 DEHeerhugowaard
XenosMakado centrum 62641741 JASchagen
HemaMiddenweg 21611 KPBovenkarspel
ActionNieuwstraat 161741 BTSchagen
BlokkerMakado Centrum 91741 JASchagen
PrimeraDorpsstraat 6141723 HKNoord-Scharwoude
WibraNieuwstraat 141741 BTSchagen
ZeemanNieuwstraat 191741 BTSchagen
Albert HeijnDorpsstraat 1651749 ACWarmenhuizen
JumboTrambaan 691733 AXNieuwe Niedorp
AldiLangestraat 71741 HBSchagen
LidlMiddenwaard 531703 SCHeerhugowaard

Online maskers kopen april 2024

Ga je liever niet onnodig naar buiten en vermijd je liever de mondkapjeswinkel in Sint Maartensvlotbrug? Online is er een enorm aanbod. Zonder gedoe online bestellen en gratis laten thuisbezorgen. In de onderstaande tabel vind je de meest populaire online aanbieders met een ruim aanbod, aantrekkelijke bulkverpakkingen en verschillende betaalmogelijkheden. Ook in de plaatsen Sint Maartensbrug, Schagerbrug, Warmenhuizen, Tuitjenhorn en Dirkshorn.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-sint-maartensvlotbrug-1753

Welk type mondmasker heb ik nodig?

Grofweg onderscheiden we 2 type mondneusmaskers. Ten eerste heb je de medische mondkapjes. Deze zijn exclusief voor de zorg bedoeld. Verder zijn er de zogenaamde niet-medische kapjes. Deze worden gefabriceerd met stof, ander textiel of papier. Dit type is geschikt voor het openbaar vervoer en is niet geschikt voor de gezondheidszorg.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, ook wel FFP2 masker genoemd of een IIR chirurgisch mondmasker voldoen aan Europese wet- en regelgeving. Deze FFP maskers beschermen tegen het inademen van allerlei schadelijke stoffen / virussen waaronder COVID-19. Dit soort is alleen bedoeld voor de zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes draag je niet voor je eigen bescherming. Mits je ze juist gebruikt beperk je de kans dat je anderen ziek maakt met het corona-virus. Het betreft een extra regeling naast de huidige hygiënevoorschriften van het RIVM zoals genoeg afstand houden en handen wassen met water en zeep. Verplicht voor alle reizigers in het OV van 13 jaar en ouder. Je kunt ze bij veel winkels kopen rondom Sint Maartensvlotbrug. Je kunt de maskers ook zelf maken.

Uitleg over het veilig gebruik van een niet-medisch kapje

Een niet-medisch uitademingsmasker betekent niet dat jij beschermt bent, het verkleint de kans dat jij onopgemerkt het virus verspreidt. Het kapje veilig op- en afzetten is ontzettend belangrijk. De overheid komt met een aantal aanwijzingen:

  1. Je dient eerst je handen te wassen met water en zeep.
  2. Als je het kapje opzet, gebruik dan de touwtjes/elastiekjes. Zorg dat je de binnenkant niet aanraakt.
  3. Het is belangrijk dat het kapje goed aansluit op je gezicht.
  4. Zorg voor goede hygiëne (handen wassen) bij het verwijderen van het kapje.
  5. Maak gebruik van de touwtjes/elastiekjes om het kapje af te doen. Zorg ook hier dat je de binnenkant en je gezicht niet aanraakt.
  6. Herbruikbare katoenen maskers dien je op 60 graden te wassen, wegwerpmaskers kan je maar 1 keer gebruiken en gooi je na gebruik weg.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Video: simpel zelf een mondmasker maken

Update: dinsdag 30 april 2024. Liever geen mondkapje kopen Sint Maartensvlotbrug? Je mag ook zelf een mondkapje maken. Het kabinet biedt een handige checklist en instructies voor katoen. Bijvoorbeeld van een zakdoek + dekbedovertrek. Neem niet een te dikke stof want het geheel moet wel een ademende structuur hebben. Zorg ervoor dat het geheel goed aansluit op je gezicht, neus en mond. In de video hieronder is een complete tutorial te bekijken. Belangrijk: Het dragen van een sjaal of een kapje gefabriceerd van sokken zijn niet geoorloofd in het openbaar vervoer. Bekijk ook: Mondkapjes voor de horeca.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het gebruik van mondmasker

Is het dragen van een mondkapje verplicht in Sint Maartensvlotbrug?
Nee, dit is geen verplichting. In de huidige situatie moet je alleen in het OV verplicht een niet-medisch kapje dragen. Huidig advies van De overheid: Wanneer men 1,5 meter afstand kan houden tot elkaar hoeft men ook geen niet-medische maskers te dragen in het openbaar. Meer details vind je op www.schagen.nl.

Wat zijn de tarieven van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes zijn verkrijgbaar vanaf €0,50 p/stuk. Deze kosten je circa €1,25 per wegwerpkapje. Grote verpakkingen met 25 tot 100 stuks zijn financieel interessanter. Herbruikbare hippe mondkapjes in Sint Maartensvlotbrug zijn iets duurder, zo’n €7,50. Ze zijn geschikt voor de wasmachine (na elke draagbeurt). Het gaat om een milieubewuste en voordelige oplossing.

Biedt een niet-medisch mondmasker bescherming tegen corona?
Nee, een niet-medisch mondkapje is geen bescherming voor je jezelf. Wel is het positief voor de besmettingskans (het doorgeven van het virus). Maar alleen als je het zorgvuldig draagt en gebruikt. Het toepassen van een niet-medisch mondkapje is een extra maatregel naast de welbekende hygiëneregels van het RIVM zoals genoeg afstand houden en handen wassen.

Wat zijn de eisen voor het dragen van mondkapjes in het OV?
Voor het openbaar vervoer is een niet-medisch mondmasker zonder filter gemaakt van textiel acceptabel. Deze categorie maskers vind je in de schappen bij een plaatselijk drogist, supermarkt of speciaalzaak. Je kunt het ook gemakkelijk zelf maken. Neem een textielsoort dat gebruikt kan worden om in contact te komen met de huid. Items als zakdoeken of t-shirts zijn goedgekeurd.

Welke straf staat er op het niet dragen van een kapje in het OV?
Mondkapjes zijn verplicht wanneer je deel uitmaakt van het openbaar vervoer. Deze plicht geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder. Ga je toch zonder masker op reis in de trein of bus? Dan kan je uit het OV worden gezet en een boete van €95,00 ontvangen in de wijken: Centrum, Harenkarspel, Sint Maarten, Warmenhuizen, Zijpe.

Plaats een reactie