hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
logo-hygienekoning
 • Hygienekoning.nl
 • Goedkoopste van NL
  Morgen in huis
  Groot assortiment
blokker-logo

Mondkapjes kopen Hazerswoude-Dorp

Meteen niet-medische mondkapjes kopen in Hazerswoude-Dorp? Momenteel moeten alle reizigers vanaf 13 jaar een mondkapje dragen in het OV. Ook in de openbare ruimte komen we het mondmasker meer en meer tegen. Let op: Het RIVM adviseert geen algemeen gebruik van niet-professionele mondkapjes in de publieke ruimte als er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Via onze mondkapjes-vergelijker bekijk je waardevolle informatie over alles wat met mondkapjes te maken heeft. Hoe werkt het precies, in hoeverre beschermt het, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Hazerswoude-Dorp? Je vind hier adresgegevens van aanbieders in de buurt. Lukt het niet om naar de winkel te gaan? Er is een oplossing. Wij tonen de beste online shops waar je online kunt bestellen en die jouw mondkapjes komen bezorgen in augustus 2022.

 • Per 1 juni 2020 is een niet-medisch gezichtsmasker verplicht voor reizigers en medewerkers in het OV.
 • Niet-professionele maskers worden vaak gemaakt van stof (katoen), textiel of papier. Je kunt ze ook eenvoudig zelf maken.
 • Katoenen maskers zijn geschikt om te wassen en te hergebruiken.
 • Een niet-medisch gezichtsmasker is er om je omgeving te beschermen, je bent dus zelf niet beschermd.
 • De niet-professionele maskers kan je op allerlei plekken kopen in en rondom Hazerswoude-Dorp, zoals de Spar & HEMA.
 • Ook online vind je meerdere webwinkels met hippe- en trendy mondkapjes zoals 123inkt.nl + HBB24.nl.
 • Vergeet niet: de medische mondmaskers (zoals FFP2) zijn alleen voor mensen in de zorg, deze zijn niet bedoeld voor privégebruik.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Hazerswoude-Dorp?

Mondkapjes die je op hebt in het OV of voor op straat dien je zelf aan te schaffen. Deze niet-medische uitademingsmasker zijn voorradig bij diverse supers, apotheken en drogisterijen. Ook bij de online winkels is het aanbod groot. Normaal verkoopt men wegwerpmaskers die maximaal 1 keer gebruikt kunnen worden. Sommige hippe katoenen maskers kan je ook uitwassen en opnieuw gebruiken. Mondkapjes in Hazerswoude-Dorp centrum, waar zijn ze te koop? In de onderstaande tabel tref je populaire lokale winkels rondom de gemeente Alphen aan den Rijn (provincie Zuid-Holland) waar je kunt kijken. De maskers vind je (in grotere verpakkingen) al voor €0,35 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatAmbachtsplein 122391 BDHazerswoude-Dorp
TrekpleisterMeerkreuk 42377 VAOude Wetering
DA DrogistHerenstraat 432282 BPRijswijk Zh
EtosWinkelhof 602353 TVLeiderdorp
GammaLammenschansweg 1302321 JXLeiden
KarweiDe Lasso-Zuid 212371 EVRoelofarendsveen
PraxisZijlbaan 322352 BNLeiderdorp
XenosHaarlemmerstraat 170a2312 GGLeiden
HemaNoordplein 42371 DARoelofarendsveen
ActionPr Willem Alexander Prom 22284 DGRijswijk
BlokkerNoordplein 22371 DARoelofarendsveen
PrimeraMeerkreuk 422377 VMOude Wetering
WibraBreestraat 1552311 CNLeiden
ZeemanNoordplein 312371 DARoelofarendsveen
Albert HeijnDorpsstraat 22361 BBWarmond
JumboDorpsstraat 342381 ENZoeterwoude
AldiStationsplein 2302312 AKLeiden
LidlBoerhaaveplein 32343 LTOegstgeest

De beste webwinkels augustus 2022

Ben je ziek en ga je liever niet naar een mondkapjeswinkel in Hazerswoude-Dorp? Online heb je de meeste keuze. Eenvoudig via internet bestellen, de volgende dag gratis thuisbezorgd. Hieronder bekijk je enkele betrouwbare webwinkels met een gevarieerd aanbod, scherp geprijsd en verschillende betaalmogelijkheden. Ook in de buurt van Oude Wetering, Nieuwe Wetering, Rijpwetering, Oud Ade en Roelofarendsveen.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Hygienekoning.nl Stoffen
Medisch
Laagste prijs
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-hazerswoude-dorp-2391

Informatie over de verschillende type mondmaskers

De mondneusmaskers zijn onder te verdelen in 2 groepen. Ten eerste hebben we de medische mondmaskers. Deze zijn specifiek voor de zorgsector bedoeld. Daarnaast zijn er de zogenaamde niet-medische kapjes. Deze worden gemaakt van katoen, stof, textiel of papier. Deze categorie hoeft niet te voldoen aan de kwaliteitsstandaarden en wordt dus ook niet gebruikt in ziekenhuizen.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, zoals bijv. een FFP2 masker of chirurgisch mondmasker IIR voldoen aan Europese wet- en regelgeving. Deze FFP maskers beschermen tegen virussen zoals COVID-19. Dit soort is alleen bedoeld voor zorginstellingen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes beschermen niet jouzelf. Bij het juiste gebruik ervan verlaag je de kans dat je anderen ziek maakt met het corona-virus. Het geldt als een extra naast de geldende hygiëneregels zoals 1,5 meter afstand houden en niezen in de elleboog. Op dit moment alleen in het OV verplicht. Er zijn voldoende winkels in en rondom Hazerswoude-Dorp. Online vind je veel filmpjes die uitleggen hoe je het zelf maakt.

Instructies voor het gebruiken van een niet-medisch masker

Een niet-medisch mondkapje betekent niet dat jij beschermt bent, het verkleint de kans dat jij onopgemerkt het virus verspreidt. Het masker op de juiste manier dragen is cruciaal. Het RIVM geeft de volgende aanwijzingen:

 1. Je dient eerst je handen te wassen met water en zeep.
 2. Pak het mondkapje vast bij de touwtjes/elastiekjes. Wees er zeker van dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Wees er zeker van dat het kapje aansluit op het gezicht.
 4. Let op je persoonlijke hygiëne bij het afdoen van het kapje (handen wassen).
 5. Maak gebruik van de touwtjes/elastiekjes om het kapje af te doen. Ook hier is het cruciaal dat je de binnenkant niet aanraakt.
 6. Een katoenen masker kan je na uitwassen opnieuw gebruiken, een wegwerpmasker gooi je direct bij het restafval.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Thuis een mondmasker maken

Update: zondag 14 augustus 2022. Geen mondkapje kopen Hazerswoude-Dorp? Een alternatief is het zelf maken van een mondkapje. De overheid geeft aan dat je dit van bijvoorbeeld katoen kunt maken. Bijvoorbeeld van een kussensloop + stukje van een stofzuigerzak. Neem niet een te dikke stof want je moet natuurlijk wel kunnen ademen. Het is belangrijk dat het kapje zo goed mogelijk aansluit op je neus en mond (volledig afgesloten). In het onderstaande filmpje bekijk je een handige handleiding. Niet vergeten: De mond bedekken achter sjaal of kraag een kapje van een oude sok gelden niet als een goed beschermingsmiddel. Tevens interessant: Wegwerphandschoenen.

Veelgestelde vragen en antwoorden over mondmasker

Is het gebruik van een mondkapje verplicht in Hazerswoude-Dorp?
Nee, dit is geen verplichting. Hedendaags is het niet-medische mondkapje alleen verplicht in het openbaar vervoer. Huidig advies van Het OMT: Wanneer men 1,5 meter afstand kan houden tot elkaar is er geen noodzaak voor het dragen niet-medische maskers. Zie ook de website www.alphenaandenrijn.nl.

Wat kost een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes zijn er al vanaf €0,55 per stuk. Doorgaans betaal je zo’n €0,80 per wegwerpmasker. XL-verpakkingen met 50 of 75 stuks zijn relatief het voordeligst. Herbruikbare hippe mondkapjes in Hazerswoude-Dorp koop je vanaf plusminus €9,50. Ze zijn geschikt voor de wasmachine (na elke draagbeurt). Wij zien dit als een duurzaam en relatief goedkoop alternatief.

Ben ik met een niet-medisch masker beschermt tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch mondkapje is geen manier om jezelf te beschermen. Wel biedt het bescherming voor mensen om je heen. Hiervoor moet je het kapje wel op de correcte manier dragen. Het dragen van een niet-medisch mondkapje geldt als een extra naast de welbekende hygiëneregels van het RIVM zoals genoeg afstand houden en niezen en hoesten in de elleboog.

Wat zijn de regels voor het gebruik van mondkapjes in het OV?
Wanneer we het hebben over het openbaar vervoer is een niet-medisch uitademingsmasker zonder filter gemaakt van textiel werkbaar. Dit type maskers vind je bij een supermarkt of drogist. Je kunt het ook eenvoudig zelf doen. Gebruik een stof dat gebruikt kan worden om in contact te komen met de huid. Oude dekbedovertrekken of kussenslopen zijn prima.

Hoe hoog is de boete als ik geen mondkapje in het OV draag?
Het mondkapje is verplicht wanneer je deel uitmaakt van het openbaar vervoer. Deze plicht geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder. Zit je in de trein zonder goedgekeurd masker? Dan kan je een boete krijgen van €95,00 in de wijken: Oudshoorn, Ridderveld, Zegersloot, Hoorn, Hoge Zijde, Lage Zijde, Steekterpolder, Kerk en Zanen, Rietveld, Benthuizen, Aarlanderveen, Boskoop, Zwammerdam, Hazerswoude-Dorp, Hazerswoude-Rijndijk, Koudekerk aan den Rijn.

Plaats een reactie