hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Alphen aan den Rijn

Snel niet-medische mondkapjes kopen in Alphen aan den Rijn? Per 1 juni 2020 is het verplicht een mondkapje te dragen in het OV. Maar ook verder om ons heen zie je de kapjes steeds meer. Belangrijk: Het kabinet ontmoedigt op dit moment het gebruik van niet-professionele mondmaskers in de openbare ruimte zolang er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Via onze mondkapjes-vergelijker vind je bruikbare informatie over de verschillende soorten mondmaskers. Hoe werkt het precies, beschermt het echt, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Alphen aan den Rijn? Je vind een handig overzicht met verkooppunten die dichtbij zijn. Mijd je liever de drukke winkels? Er is een oplossing. Wij hebben voor jou uitgezocht de beste online shops waar je online kunt bestellen en die jouw mondkapjes komen bezorgen in december 2022.

 • Sinds juni 2020 is een niet-medisch gezichtsmasker verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder in het OV.
 • Niet-professionele maskers zijn gemaakt van katoen, stof, textiel of papier. Veel mensen kiezen ervoor om zelf een kapje te maken.
 • Maskers van katoen kan je op 60 graden wassen en blijven gebruiken.
 • Een niet-medisch mondneusmaskers is bedoeld om anderen te beschermen, het is dus geen bescherming voor jezelf.
 • De niet-professionele producten kan je op allerlei plekken kopen in en rondom Alphen aan den Rijn. Onder andere bij de Aldi en Trekpleister.
 • Ook online vind je meerdere webwinkels met hippe- en trendy mondkapjes zoals Fonq.nl en HBB24.nl.
 • Let op: de medische mondmaskers (zoals FFP2) zijn alleen voor mensen in de zorg, deze zijn niet bedoeld voor privégebruik.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Alphen aan den Rijn?

Mondmaskers voor in de trein/bus/metro of evt. op andere plekken dien je zelf aan te schaffen. Deze niet-medische kapjes zijn voorradig bij veel supers, apotheken en drogisterijen. Ook bij de online winkels heb je genoeg keuze. Normaal gaat het om wegwerpmaskers die je nooit vaker dan 1 keer gebruikt. De hippe katoenen maskers met bijvoorbeeld een printje kan je – nadat je ‘m hebt uitgewassen – vaker gebruiken. Mondkapjes in Alphen aan den Rijn centrum, waar zijn ze te koop? In het bijgaande overzicht tref je populaire lokale winkels rondom de gemeente Alphen aan den Rijn (provincie Zuid-Holland) waar je kunt kijken. De maskers zijn er al vanaf €0,45 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatVan Mandersloostraat 392406 CBAlphen aan den Rijn
TrekpleisterMeerkreuk 42377 VAOude Wetering
DA DrogistHerenhof 942402 DNAlphen Aan Den Rijn
EtosDe Aarhof 102406 BTAlphen aan den Rijn
GammaLammenschansweg 1302321 JXLeiden
KarweiVan Foreestlaan 22404 HCAlphen aan den Rijn
PraxisVan Foreestlaan 152404 HCAlphen aan den Rijn
Xenosvan Mandersloostraat 642406 CEAlphen aan de Rijn
HemaDe Aarhof 652406 BTAlphen aan den Rijn
ActionBaronie 22404 XGAlphen aan den Rijn
BlokkerDe Aarhof 422406 BTAlphen aan den Rijn
PrimeraDe Aarhof 702406 BTAlphen aan den Rijn
WibraKerkstraat 172405 CDAlphen aan den Rijn
ZeemanDe Aarhof 72406 BTAlphen Aan Den Rijn
Albert HeijnHerenhof 742402 DNAlphen aan den Rijn
JumboHerenhof 1832402 DKAlphen aan den Rijn
AldiStationsplein 2302312 AKLeiden
LidlPrinses Beatrixlaan 862404 HPAlphen aan den Rijn

Webshops vergelijken december 2022

Ben je ziek of lukt het niet om ze te kopen bij een mondkapjeswinkel in Alphen aan den Rijn? Online heb je de meeste keuze. Probleemloos online bestellen en gratis laten thuisbezorgen. In het overzicht hieronder check je enkele erkende webshops met een uitstekend assortiment, scherp geprijsd en bezorgd waar en wanneer jij dat wil. Ook in de plaatsen Zoeterwoude, Teylingen, Leiderdorp, Oegstgeest en Leiden.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-alphen-aan-den-rijn-2406

De verschillende soorten mondmaskers

De mondneusmaskers zijn onder te verdelen in 2 groepen. Allereerst hebben we de medische mondmaskers. Deze zijn bedoeld voor mensen werkzaam in de zorg. Ten tweede zijn er de zogenaamde niet-medische kapjes. Deze worden gemaakt van katoen, stof, textiel of papier. Dit soort voldoet niet aan de strenge geldende richtlijnen en is niet geschikt voor een professionele werkomgeving.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, vaak aangemerkt als FFP-masker of een chirurgisch mondneusmasker Type IIR voldoen aan Europese wet- en regelgeving. Zo’n FFP-masker beschermt tegen het inademen van allerlei schadelijke stoffen / virussen waaronder COVID-19. Dit type is exclusief beschikbaar voor de professionele zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes gebruik je niet om jezelf tegen het virus te beschermen. Mits je ze juist gebruikt verklein je de kans dat je anderen besmet met corona. Het is een verlengstuk van de hygiënemaatregelen die al gelden zoals geen fysiek contact / handen schudden en thuis blijven bij ziekte en verkoudheid. Het is wettelijk verplicht voor iedereen die met het OV reist. Je kunt ze bij veel winkels kopen rondom Alphen aan den Rijn. Er zijn ook handige filmpjes om het zelf te maken.

Uitleg over het veilig gebruik van een niet-medisch kapje

Een niet-medisch mondmasker draag je niet voor je eigen veiligheid, het verkleint de kans dat jij anderen besmet. Het masker op de juiste manier dragen is cruciaal. Het kabinet heeft dit als volgt beschreven:

 1. Start met het wassen van de handen met water en zeep.
 2. Maak gebruik van de touwtjes/elastiekjes om het kapje op te doen. Het is belangrijk dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Wees er zeker van dat het kapje aansluit op het gezicht.
 4. Zet je het kapje weer af? Was dan opnieuw je handen.
 5. Bij het afzetten gebruik je altijd de touwtjes/elastiekjes. Zorg ook hier dat je de binnenkant en je gezicht niet aanraakt.
 6. Een katoenen masker kan je op 60 graden wassen en opnieuw gebruiken, een wegwerpmasker kan in de grijze container.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Zelf een mondmasker maken

Update: zaterdag 10 december 2022. Liever geen mondkapje kopen Alphen aan den Rijn? Een alternatief is het zelf maken van een mondkapje. Het RIVM adviseert om dit te maken van katoen. Bijvoorbeeld van een kussensloop + dekbedovertrek. Zorg dat het niet te dik is want je moet wel normaal adem kunnen halen. Let erop dat er een goede aansluiting is op het gezicht en de neus en mond bedekt. In de bijgaande video bekijk je een handige handleiding. Belangrijk: De mond bedekken achter sjaal of kraag een zelfgemaakt kapje van een sok zijn niet toegestaan in het OV. Lees verder over: Duurzame mondkapjes.

Veelgestelde vragen over het gebruik van mondmaskers

Is het dragen van mondkapjes verplicht in Alphen aan den Rijn?
Nee, dit is niet verplicht. In de huidige situatie geldt alleen in het OV een verplichting op het dragen van een kapje. Huidig advies van De overheid: Wanneer men 1,5 meter afstand kan houden tot elkaar is er geen noodzaak voor het dragen niet-medische maskers. Zie ook de website www.alphenaandenrijn.nl.

Welke tarieven worden gerekend voor een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes zijn er al vanaf €0,35 per stuk. De normale prijs bedraagt c.a. €1,05 per wegwerpkapje. Grote verpakkingen met 25 tot 100 stuks zijn financieel interessanter. De populaire herbruikbare hippe mondkapjes in Alphen aan den Rijn zijn wat duurder, c.a. €9,00. Na gebruik dien je deze uit te wassen. Het betreft een milieubewust en betaalbaar alternatief.

Ben ik bij een niet-medisch mondmasker beschermd tegen corona?
Nee, een niet-medisch mondneusmaskers beschermt niet jezelf tegen het coronavirus. Het is er om je omgeving te beschermen. Hiervoor moet je het kapje wel op de correcte manier dragen. Het kopen van een niet-medisch mondkapje is een verlengstuk van de welbekende hygiëneregels van het RIVM zoals geen fysiek contact / handen schudden en niezen en hoesten in de elleboog.

Welke voorwaarden worden er gesteld aan mondkapjes voor het OV?
Wanneer we het hebben over het openbaar vervoer is een niet-medisch mondneusmaskers zonder filter gemaakt van bijvoorbeeld textiel genoeg. Dit type maskers bestel je bij een plaatselijk drogist, supermarkt of speciaalzaak. Je kunt ook zelf een mondkapje maken. Neem een textielsoort dat geschikt is om op de huid te dragen. Kwalitatieve theedoeken of lakens zijn goed.

Welke straf staat er op het niet dragen van een kapje in het OV?
Een mondkapje is verplicht op het moment dat je gebruik maakt van het openbaar vervoer. Alle reizigers van 13 jaar en ouder moeten zich hieraan houden. Zit je in de trein zonder goedgekeurd masker? Dan loop je kans op een boete van €95,00 in de wijken: Oudshoorn, Ridderveld, Zegersloot, Hoorn, Hoge Zijde, Lage Zijde, Steekterpolder, Kerk en Zanen, Rietveld, Benthuizen, Aarlanderveen, Boskoop, Zwammerdam, Hazerswoude-Dorp, Hazerswoude-Rijndijk, Koudekerk aan den Rijn.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie