hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Loon

Voordelig en snel niet-medische mondkapjes kopen in Loon? Momenteel mag je alleen nog reizen met het OV met een mondkapje. Maar ook gewoon buiten zie je steeds vaker mensen met een masker. Goed om te weten: Het Outbreak Management Team (OMT) is nog geen voorstander van het gebruik van niet-professionele mondkapjes in de openbare ruimte in situaties waar er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Op deze pagina lees je praktische informatie over het gebruik van mondkapjes in Nederland. Hoe werkt het precies, waar moet het aan voldoen, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Loon? Je vind hier adresgegevens van aanbieders bij jou in de buurt. Ga je liever niet onnodig naar buiten? Geen probleem. Wij tonen de beste online shops waar je veilig online jouw mondkapjes kunt kopen in maart 2023.

 • Sinds juni 2020 is een niet-medisch mondkapje verplicht om te dragen in het openbaar vervoer.
 • Niet-medische maskers zijn gemaakt van katoen, stof, textiel of papier. Veel mensen kiezen ervoor om zelf een kapje te maken.
 • Katoenen maskers zijn geschikt om te wassen en te hergebruiken.
 • Een niet-medisch mondmasker is bedoeld om het risico op het besmetten van andere mensen te verkleinen, je bent dus zelf niet beschermd.
 • De niet-professionele producten koop je bij verschillende winkels in en rondom Loon. Onder andere bij de PLUS en Kruidvat.
 • Ook online zijn er verschillende verkooppunten van trendy- en hippe mondkapjes zoals Bol.com en Deonlinedrogist.nl.
 • Belangrijk: medische FFP-maskers zijn specifiek bedoeld voor de zorg, deze zijn niet bedoeld voor privégebruik.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Loon?

Mondmaskers voor in de trein/bus/metro of voor op straat krijg je niet cadeau van de overheid. Deze niet-medische gezichtsmasker kan je kopen bij meerdere supers, apotheken en drogisterijen. Ook bij de online winkels is er een enorm assortiment. Meestal gaat het om wegwerpmaskers voor eenmalig gebruik. De wat meer hippe katoenen maskers kan je – nadat je ‘m hebt uitgewassen – vaker gebruiken. Mondkapjes in Loon centrum, waar zijn ze te koop? Hierbij check je een aantal lokale winkels rondom de gemeente Assen (provincie Drenthe) waar je wellicht wat vindt. De kapjes zijn al te koop vanaf €0,55 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatRondgang 49408 MHAssen
TrekpleisterKroonwerk 139401 BAAssen
DA DrogistAak 239408 CDAssen
EtosRondgang 229408 MHAssen
GammaStelmakerstraat 329403 VBAssen
KarweiZeilmakerstraat 169403 VAAssen
PraxisClaes van Gorcumstraat 19403 BAAssen
XenosTriade 2Assen9401 ZHAssen
HemaRondgang 589408 MHAssen
ActionRondgang 689408 MHAssen
BlokkerForum 79401 EEAssen
PrimeraRondgang 1139408 MCAssen
WibraNobellaan 2519406 AHAssen
ZeemanKleuvenstee 1009403 LSAssen
Albert HeijnRondgang 209408 MHAssen
JumboNobellaan 2599406 AJAssen
AldiGroningerstraat 3409402 LTAssen
LidlKleuvenstee 89403 LRAssen

Online winkels maart 2023

Vermijd je liever contact of lukt het niet om ze te kopen bij een mondkapjeswinkel in Loon? Via internet is er een enorm aanbod. Gemakkelijk online te bestellen, de volgende dag gratis thuisbezorgd. In de onderstaande tabel achterhaal je uiteenlopende webshops met veel keuze, aantrekkelijke bulkverpakkingen en veilige betaalopties. Ook in de buurt van De Wilp, Jonkersvaart, Niebert, Nuis en Marum.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-loon-9409

De verschillende soorten mondmaskers

In de basis zijn er 2 type mondneusmaskers. Ten eerste heb je de medische mondkapjes. Deze worden alleen in de zorg gebruikt. Verder zijn er de zogenaamde niet-medische kapjes. Deze zijn vaak gemaakt van katoen, stof, textiel of papier. Dit type voldoet niet aan de wettelijke kwaliteitseisen binnen de Europese Unie en wordt dus ook niet toegepast in de gezondheidszorg.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, zoals bijv. een FFP2 masker of een chirurgisch mondneusmasker Type IIR voldoen aan de Europese veiligheidsnorm. FFP maskers beschermen de drager tegen het inademen van deeltjes in de lucht, zoals bijv. het COVID-19 virus. Dit type kan worden toegepast in zorginstellingen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische maskers gebruik je niet om jezelf tegen het virus te beschermen. Als je ze op de juiste manier gebruikt verminder je de kans dat jij onopgemerkt het coronavirus verder verspreidt. Het betreft een extra regeling naast de geldende hygiëneregels zoals voldoende afstand houden en niezen en hoesten in de elleboog. Iedereen in het OV moet zo’n masker dragen. Veel winkels verkopen ze wel in Loon. Zelf maken is ook een optie.

Stappenplan: zo gebruik je veilig een niet-medisch mondkapje

Een niet-medisch mondkapje draag je niet voor je eigen veiligheid, het vermindert de kans dat jij iemand ander ziek maakt. Het masker op de juiste manier dragen is cruciaal. Het RIVM komt met een aantal aanwijzingen:

 1. Was eerst goed je handen voordat je het kapje opdoet.
 2. Bij het opzetten gebruik je altijd de touwtjes/elastiekjes. Raak de binnenkant niet aan.
 3. Het is belangrijk dat het kapje goed aansluit op je gezicht.
 4. Was eerst je handen voordat je het kapje van je mond afzet.
 5. Gebruik de touwtjes of elastiekjes om je mondkapje af te zetten. Voorkom ook nu weer dat je de binnenkant aanraakt.
 6. Herbruikbare katoenen maskers dien je op 60 graden te wassen, een wegwerpmasker kan in de grijze container.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Zelf een mondmasker maken

Update: zaterdag 25 maart 2023. Geen mondkapje kopen Loon? Zelf mondkapjes maken is natuurlijk ook mogelijk. De overheid heeft daarvoor speciale (katoen) instructies gegeven. Je kunt denken aan een kussensloop of stofzuigerzak. Belangrijk is dat het niet te dik wordt want je wil nog wel makkelijk kunnen ademhalen. Let erop dat je kapje voldoende dekkend is; je neus en mond (volledig afgesloten). In de bijgaande video bekijk je een handige handleiding. Waarschuwing: De kraag van een jas, een sjaal of een kapje gemaakt van een sok bieden onvoldoende bescherming en zijn niet toegestaan in het OV. Ga verder naar: Goedkoopste mondkapjes.

FAQ met veelgestelde vragen over het gebruik van mondmasker

Is het toepassen van een mondkapje verplicht in Loon?
Nee, het is niet verplicht in de openbare ruimte. Momenteel moet je alleen in het OV verplicht een niet-medisch kapje dragen. Huidig advies van Het RIVM: Als de 1,5 meter afstand grens bewaakt kan worden hoeft men geen niet-medische maskers te gebruiken in publieke ruimtes. Meer info lees je op www.assen.nl.

Wat zijn de kosten van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes zijn er al vanaf €0,55 per stuk. Deze kosten je circa €1,15 p/masker. Grote verpakkingen met 50 of 75 stuks zijn financieel interessanter. Herbruikbare wasbare hippe mondkapjes in Loon zijn wat kostbaarder, +/- €9,00. Ze zijn geschikt voor de wasmachine (na elke draagbeurt). Dit is een milieubewuste en voordelige oplossing.

Ben ik met een niet-medisch masker beschermt tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch uitademingsmasker beschermt niet jezelf tegen het coronavirus. Het vermindert de kans dat jij iemand ander ziek maakt. Hiervoor moet je het kapje wel op de correcte manier dragen. Het toepassen van een niet-medisch mondkapje is een verlengstuk van de hygiënemaatregelen die al gelden zoals 1,5 meter afstand houden en papieren zakdoekjes gebruiken.

Welke voorwaarden worden er gesteld aan mondkapjes voor het OV?
Bij gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medisch uitademingsmasker zonder filter gemaakt van katoen of textiel werkbaar. Dit soort maskers bestel je bij een supermarkt of drogist. Je maakt ze ook heel simpel zelf. Kies een stof dat gebruikt kan worden om direct op de huid te dragen. Items als dekbedovertrekken of kussenslopen zijn prima.

Krijg ik een boete als ik geen mondkapje draag in het Openbaar Vervoer?
Mondkapjes zijn verplicht wanneer je deel uitmaakt van het openbaar vervoer. Dit geldt voor medewerkers en alle reizigers van 13 jaar en ouder. Neem je toch deel aan het OV zonder masker? Dan loop je kans op een boete van €95,00 in de wijken: Assen centrum, Lariks, Noorderpark, Assen Oost, Pittelo, Assen West, Peelo, Marsdijk, Kloosterveen, Buitengebied.

Plaats een reactie