hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Bunschoten-Spakenburg

Snel niet-medische mondkapjes kopen in Bunschoten-Spakenburg? Vanaf deze zomer moet iedereen vanaf 13 jaar een mondkapje op in het OV. Ook op andere plekken zien we ze steeds meer opduiken. Belangrijk: De overheid ontmoedigt op dit moment het gebruik van niet-professionele mondmaskers in de openbare ruimte waar men gewoon 1,5 meter afstand kan houden.

Hier vind je belangrijke info over het mondmasker gebruik in Nederland. Welk type maskers zijn er, wanneer moet ik ze dragen, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Bunschoten-Spakenburg? We bieden een lijstje met retailers die dichtbij zijn. Voel je je niet fit, en kan je niet naar de winkel? Geen probleem. Verderop tref je een lijst met de beste online aanbieders waar je veilig online jouw mondkapjes kunt kopen in februari 2024.

 • Sinds juni 2020 is een niet-medisch mondneusmaskers verplicht voor reizigers en medewerkers in het OV.
 • Niet-medische kapjes zijn gemaakt van textiel, stof of papier. Veel mensen kiezen ervoor om zelf een kapje te maken.
 • Veel katoenen maskers kunnen in de wasmachine en kan je vaker dragen.
 • Een niet-medisch mondkapje is er om je omgeving te beschermen, het is geen beschermmiddel voor jezelf.
 • De niet-professionele maskers kan je op allerlei plekken kopen in en rondom Bunschoten-Spakenburg. Bijvoorbeeld de Dekamarkt en Blokker.
 • Online zijn er talloze webshops hippe mondkapjes zoals Bol.com en Plein.nl.
 • Goed om te weten: medische (FFP2) maskers zijn exclusief voor de zorg, deze dien je dus niet zelf te dragen.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Bunschoten-Spakenburg?

Maskers die je draagt in het openbaar vervoer of evt. op straat moet je zelf in huis halen. Deze niet-medische uitademingsmasker zijn verkrijgbaar bij de bekende apotheken, drogisterijen en supermarkten. Ook bij webwinkels is er een enorm assortiment. In de regel verkoopt men wegwerpmaskers die maximaal 1 keer gebruikt kunnen worden. Sommige hippe katoenen maskers kan je na wassen (60 graden) weer gebruiken. Mondkapjes in Bunschoten-Spakenburg centrum, waar zijn ze te koop? In het overzicht hieronder vind je populaire plaatselijke verkooppunten rondom de gemeente Bunschoten (provincie Utrecht) waar mogelijk voorraad is. De maskers zijn al te koop vanaf €0,50 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatKerkstraat 273751 ARBunschoten-Spakenburg
TrekpleisterDe Ziel 493751 BTBunschoten-Spakenburg
DA DrogistLaanstraat 343743 BGBaarn
EtosDe Ziel 113751 BTBunschoten-Spakenburg
GammaDijnselburgerlaan 103705 LPZeist
KarweiIndustrieweg 383641 RMMijdrecht
PraxisHuis ter Heideweg 48-503705 LZZeist
XenosDe Passage 30323641 AKMijdrecht
HemaDe Ziel 453751 BTBunschoten-Spakenburg
ActionLeyenseweg 1253721 BCBilthoven
BlokkerLaanstraat 393743 BABaarn
PrimeraMaertensplein 243738 GKMaartensdijk
WibraHessenweg 1083731 JMDe Bilt
ZeemanPinksterbloem 163751 DXBunschoten-Spakenburg
Albert HeijnEemnesserweg 403741 GBBaarn
JumboLaanstraat 873743 BCBaarn
AldiDe Ziel 103751 BTBunschoten Spakenburg
LidlNeptunuslaan 133721 LGBilthoven

Online kapjes bestellen februari 2024

Ben je ziek of lukt het niet om ze te kopen bij een mondkapjeswinkel in Bunschoten-Spakenburg? Bij de online aanbieders zijn er uitgebreide opties. Supersnel en eenvoudig online bestellen en gratis laten thuisbezorgen. In het overzicht hieronder ontdek je uiteenlopende webshops met een goed aanbod, aantrekkelijke bulkverpakkingen en door heel Nederland (gratis) bezorgd. Ook in de regio’s Lage Vuursche, Hollandsche Rading, Maartensdijk, Groenekan en Bosch en Duin.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-bunschoten-spakenburg-3751

Welk type mondmasker heb ik nodig?

In de basis zijn er 2 type mondneusmaskers. Ten eerste heb je de medische mondkapjes. Deze zijn exclusief voor de zorg bedoeld. Verder hebben we de niet-medische maskers. Dit zijn eenvoudige kapjes van bijv. katoenen stof of textiel. Deze categorie hoeft niet te voldoen aan de kwaliteitsstandaarden en wordt dus ook niet gebruikt in de gezondheidszorg.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, zoals bijv. een FFP2 masker of een speciaal chirurgisch IIR mondmasker voldoen aan allerlei strenge eisen. Zo’n FFP-masker beschermt tegen het inademen van onzichtbare micro-organismen zoals COVID-19. Deze categorie is exclusief bedoeld voor zorginstellingen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes beschermen niet jouzelf. Bij goed gebruik verminder je de kans dat je anderen ziek maakt met het corona-virus. Het is een extra maatregel naast de welbekende hygiëneregels van het RIVM zoals geen handen schudden, 1,5 meter afstand en handen wassen met water en zeep. Iedereen in het OV moet zo’n masker dragen. Er zijn voldoende winkels in en rondom Bunschoten-Spakenburg. Je kunt de maskers ook zelf maken.

Stappenplan: zo gebruik je veilig een niet-medisch mondkapje

Een niet-medisch gezichtsmasker is niet voor je eigen veiligheid, maar is specifiek bedoeld om je omgeving te beschermen. Het masker op de juiste manier dragen is dan ook essentieel. De regering hanteert een aantal richtlijnen:

 1. Was eerst goed je handen voordat je het kapje opdoet.
 2. Gebruik enkel de elastiekjes/touwtjes bij het opzetten. Let erop dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Let erop dat je neus en mond volledig bedekt zijn.
 4. Zet je het kapje weer af? Was dan opnieuw je handen.
 5. Maak gebruik van de touwtjes/elastiekjes om het kapje af te doen. Het is belangrijk dat je ook nu de binnenkant niet aanraakt.
 6. Herbruikbare maskers moet jij op 60 graden wassen voor hergebruik en gooi een wegwerpmasker direct weg.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Zo maak je jouw eigen mondmasker

Update: donderdag 22 februari 2024. Geen mondkapje kopen Bunschoten-Spakenburg? Je kan er ook voor kiezen zelf een mondkapje te maken. De overheid adviseert om dit te maken van katoen. Je kunt denken aan een zakdoek en stofzuigerzak. Vermijd hele dikke stoffen zodat je nog wel adem kunt halen. Zorg dat het geheel goed aansluit op je gezicht, neus en mond. In de bijgaande video is een complete tutorial te bekijken. Let op: Het dragen van een sjaal of een kapje gemaakt van een sok zijn niet toegestaan in het OV. Lees verder over: Medische mondkapjes.

Veelgestelde vragen (FAQ) rondom het gebruik van mondmaskers

Is een mondkapje verplicht in Bunschoten-Spakenburg?
Nee, dit is niet verplicht. In de huidige situatie is het alleen zo dat je in het openbaar vervoer verplicht een kapje moet dragen. Huidig advies van De overheid: Zolang de anderhalve meter afstand regel nageleefd wordt hoeft men ook geen niet-medische maskers te dragen in het openbaar. Meer details vind je op www.bunschoten.nl.

Wat zijn de kosten van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes zijn verkrijgbaar vanaf €0,55 p/stuk. Deze kosten je circa €0,90 per masker. XL-verpakkingen met bijv. 50 stuks zijn financieel interessanter. Herbruikbare hippe mondkapjes in Bunschoten-Spakenburg zijn iets duurder, zo’n €9,50. Ze zijn geschikt voor de wasmachine (na elke draagbeurt). Het is een milieubewuste en voordelige oplossing.

Beschermt een niet-medisch mondmasker mij tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch mondneusmaskers is geen manier om jezelf te beschermen. Wel biedt het bescherming voor mensen om je heen. Maar alleen als je het zorgvuldig draagt en gebruikt. Het opzetten van een niet-medisch mondkapje is altijd een aanvulling op de andere hygiënemaatregelen de inmiddels bekende RIVM hygiënemaatregelen zoals voldoende afstand houden en regelmatig je handen wassen.

Waar moet een mondkapje in het OV aan voldoen?
Voor het openbaar vervoer is een niet-medisch gezichtsmasker zonder filter van bijv. textiel prima. Dit soort maskers vind je bij drogisterijen, bouwmarkten en supermarkten. Zelf zo’n masker maken is ook mogelijk. Gebruik een stof dat gebruikt kan worden om in contact te komen met de huid. Gebruikte zakdoeken of t-shirts zijn genoeg.

Riskeer ik een boete als ik geen kapje draag in het OV?
Het mondkapje is verplicht als je reist met het OV (tram/bus/metro/tram). Dit is het geval voor medewerkers en reizigers van 13 jaar en ouder. Zit je in de trein zonder goedgekeurd masker? Dan loop je kans op een boete van €95,00 in de wijken: Centrum.

Plaats een reactie