hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Utrecht

Meteen niet-medische mondkapjes kopen in Utrecht? Vanaf deze zomer is het verplicht een mondkapje te dragen in het OV. Maar ook verder om ons heen zie je de kapjes steeds meer. Echter: Het Outbreak Management Team (OMT) adviseert geen algemeen gebruik van niet-professionele mondkapjes in de publieke ruimte als er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Via onze mondkapjes-vergelijker bekijk je bruikbare info over het gebruik van mondkapjes in Nederland. Hoe werkt het precies, in hoeverre beschermt het, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Utrecht? Wij tonen een tabel met retailers die dichtbij zijn. Mijd je liever de drukke winkels? Er is een oplossing. In onze vergelijker vind je de beste online winkels waar je gemakkelijk online jouw favoriete mondkapjes kunt bestellen in juli 2024.

 • Met ingang van 1 juni 2020 is een niet-medisch mondmasker verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder in het OV.
 • Niet-medische maskers worden doorgaans gemaakt van katoenen stof of textiel. Op internet vind je veel filmpjes die uitleggen hoe je het zelf maakt.
 • Veel katoenen maskers kunnen in de wasmachine en kan je vaker dragen.
 • Een niet-medisch mondkapje is bedoeld om het risico op het besmetten van andere mensen te verkleinen, je bent dus zelf niet beschermd.
 • De niet-professionele maskers zijn breed verkrijgbaar bij uiteenlopende winkels rondom Utrecht. Denk aan de Dekamarkt + Trekpleister.
 • Ook op het internet vind je veel online shops met hippe mondkapjes zoals Fonq.nl + Groupdeal.nl.
 • Vergeet niet: de medische mondmaskers (zoals FFP2) zijn alleen voor mensen in de zorg, deze hoor je niet in het OV te dragen.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Bekijk de mogelijkheden in o.a. IJsselstein, Lopik, Montfoort, Oudewater, Nieuwegein, Woerden, Utrecht, Stichtse Vecht, De Ronde Venen, Zeist, Bunnik, De Bilt, Baarn, Bunschoten, Eemnes, Soest, Amersfoort, Leusden, Veenendaal, Rhenen, Renswoude, Woudenberg, Utrechtse Heuvelrug, Wijk bij Duurstede, Houten en Vijfheerenlanden.

Wat voor mondkapje heb ik nodig?

We onderscheiden 2 soorten mondneusmaskers. Als eerste heb je de medische mondkapjes. Deze worden alleen in de zorg gebruikt. Ten tweede zijn er de niet-medische maskers. Dit zijn eenvoudige kapjes van bijv. stof, ander textiel of papier. Dit type voldoet niet aan de wettelijke kwaliteitseisen binnen de Europese Unie en wordt dus ook niet toegepast in de gezondheidszorg.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, vaak aangemerkt als FFP-masker of chirurgisch mondmasker IIR voldoen aan allerlei strenge eisen. Dergelijke FFP-maskers beschermen je tegen virussen zoals COVID-19. Dit type is exclusief bedoeld voor de zorg / ziekenhuizen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes draag je niet ter bescherming van jezelf. Als je ze op de juiste manier gebruikt reduceer je de kans dat je anderen ziek maakt met het corona-virus. Het betreft een extra regeling naast de welbekende hygiëneregels van het RIVM zoals 1,5 meter afstand houden en handen wassen. Op dit moment alleen in het OV verplicht. Ze zijn volop verkrijgbaar in Utrecht. Je kunt ze ook zelf maken van een t-shirt of zakdoek.