hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Bunschoten

Eenvoudig niet-medische mondkapjes kopen in Bunschoten? Vanaf deze zomer mag je alleen nog reizen met het OV met een mondkapje. Ook in de openbare ruimte zien we ze steeds meer opduiken. Belangrijk: Het kabinet adviseert geen algemeen gebruik van niet-professionele mondkapjes in de publieke ruimte als er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Op deze pagina lees je bruikbare informatie over het gebruik van mondkapjes in Nederland. Welk type maskers zijn er, wanneer is het verplicht, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Bunschoten? Je vind hier adresgegevens van verkooppunten bij jou in de buurt. Mijd je liever de drukke winkels? Er is een oplossing. Wij hebben voor jou uitgezocht de beste online shops waar je online kunt bestellen en die jouw mondkapjes komen bezorgen in juni 2024.

 • Per 1 juni 2020 is een niet-medisch gezichtsmasker verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder in het OV.
 • Niet-professionele kapjes zijn gemaakt van katoen, stof, textiel of papier. Je kunt ze ook eenvoudig zelf maken.
 • Katoenen maskers kan je wassen en opnieuw gebruiken.
 • Een niet-medisch gezichtsmasker is specifiek bedoeld om anderen niet ziek te maken, het beschermt niet jezelf.
 • De niet-professionele producten zijn uitstekend verkrijgbaar in de omgeving van Bunschoten. Onder andere bij de Aldi + Wibra.
 • Op het internet zijn er veel aanbieders van trendy- en hippe mondkapjes zoals Coolblue.nl of Gezondheidswebwinkel.nl.
 • Goed om te weten: medische FFP-maskers zijn specifiek bedoeld voor de zorg, en zijn dus niet voor eigen gebruik.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Bunschoten?

Mondkapjes voor in het openbaar vervoer en eventueel op straat krijg je niet cadeau van de overheid. Deze niet-medische uitademingsmasker vind je bij de meeste drogisterijen, apotheken en supermarkten. Ook bij webwinkels is er veel aanbod. Doorgaans gaat het om wegwerpmaskers voor eenmalig gebruik. Sommige hippe katoenen maskers mag je uitwassen en hergebruiken. Mondkapjes in Bunschoten centrum, waar zijn ze te koop? Hieronder bekijk je een aantal lokale shops rondom de gemeente Bunschoten (provincie Utrecht) waar ze misschien wat verkopen. De kapjes zijn al te koop vanaf €0,50 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatKerkstraat 273751 ARBunschoten-Spakenburg
TrekpleisterDe Ziel 493751 BTBunschoten-Spakenburg
DA DrogistLaanstraat 343743 BGBaarn
EtosDe Ziel 113751 BTBunschoten-Spakenburg
GammaDijnselburgerlaan 103705 LPZeist
KarweiIndustrieweg 383641 RMMijdrecht
PraxisHuis ter Heideweg 48-503705 LZZeist
XenosDe Passage 30323641 AKMijdrecht
HemaDe Ziel 453751 BTBunschoten-Spakenburg
ActionLeyenseweg 1253721 BCBilthoven
BlokkerLaanstraat 393743 BABaarn
PrimeraMaertensplein 243738 GKMaartensdijk
WibraHessenweg 1083731 JMDe Bilt
ZeemanPinksterbloem 163751 DXBunschoten-Spakenburg
Albert HeijnEemnesserweg 403741 GBBaarn
JumboLaanstraat 873743 BCBaarn
AldiDe Ziel 103751 BTBunschoten Spakenburg
LidlNeptunuslaan 133721 LGBilthoven

Online winkels juni 2024

Vermijd je liever contact en ga je liever niet naar een mondkapjeswinkel in Bunschoten? Bij de webshops vind je een enorm aanbod. Eenvoudig via internet bestellen en gratis laten thuisbezorgen. In de onderstaande tabel tref je enkele erkende webshops met een uitstekend assortiment, lage prijzen en bezorgd waar en wanneer jij dat wil. Ook in de plaatsen Baarn, De Bilt, Bunnik, Zeist en De Ronde Venen.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-bunschoten-3751

Uitleg over de soorten mondkapjes

Mondneusmaskers zijn onder te verdelen in 2 categorieën. Allereerst hebben we de medische mondmaskers. Deze zijn exclusief voor de zorg bedoeld. Daarnaast hebben we de niet-medische maskers. Dit zijn eenvoudige maskers van bijvoorbeeld katoenen stof of textiel. Dit type wordt bijv. gebruikt in het OV en is ongeschikt voor de zorg of ziekenhuizen.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, zoals een FFP1, FFP2 of FFP3 masker of chirurgisch mondmasker IIR moeten voldoen aan meerdere strenge eisen. Dergelijke FFP-maskers beschermen je tegen het inademen van allerlei schadelijke stoffen / virussen waaronder COVID-19. Deze categorie kan worden toegepast in de medische omgeving.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische variant draag je niet voor je eigen veiligheid. Mits je ze juist gebruikt reduceer je de kans op het besmetten van anderen met corona. Het is een verlengstuk van de welbekende hygiëneregels van het RIVM zoals voldoende afstand houden en niezen in de elleboog. Momenteel alleen verplicht in het openbaar vervoer. Er zijn veel verkooppunten in Bunschoten. Het is ook eenvoudig om zelf een kapje in elkaar te zetten.

Instructies voor het gebruiken van een niet-medisch masker

Een niet-medisch mondmasker is geen bescherming voor je jezelf, maar wordt gedragen om de kans te verkleinen dat je anderen besmet. Zo’n kapje op goede manier gebruiken is van enorm belang. Het RIVM heeft dit als volgt beschreven:

 1. Start met het wassen van de handen met water en zeep.
 2. Bij het opzetten gebruik je altijd de touwtjes/elastiekjes. Het is belangrijk dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Het is belangrijk dat het kapje goed aansluit op je gezicht.
 4. Let op je persoonlijke hygiëne bij het afdoen van het kapje (handen wassen).
 5. Als je het masker af wilt zetten, was dan opnieuw eerst de handen. Voorkom ook nu dat je (per ongeluk) de binnenkant aanraakt.
 6. Was het mondkapje op 60 graden na elk gebruik en een wegwerpmasker kan je na gebruik gewoon in een afvalzak leggen.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Je eigen mondmasker maken

Update: woensdag 12 juni 2024. Geen mondkapje kopen Bunschoten? Het is ook toegestaan om zelf een mondkapje te maken. De regering geeft aan dat je dit van bijvoorbeeld katoen kunt maken. Je kunt o.a. gebruik maken van een oude kussensloop + stukje van een stofzuigerzak. Zorg dat het niet te dik is want je moet natuurlijk wel kunnen ademen. Let erop dat het kapje zo goed mogelijk aansluit op je gezicht, neus en mond. In het onderstaande filmpje is een complete tutorial te bekijken. Niet vergeten: De kraag van een jas, een sjaal of een kapje gemaakt van een sok bieden onvoldoende bescherming en zijn niet toegestaan in het OV. Ga verder naar: Zelf een mondkapje maken.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het gebruik van mondmasker

Is een mondkapje verplicht in Bunschoten?
Nee, het is niet verplicht in de openbare ruimte. In de actuele situatie is het alleen zo dat je in het openbaar vervoer verplicht een kapje moet dragen. Huidig advies van De overheid: Als de 1,5 meter afstand grens bewaakt kan worden hoeft men geen niet-medische maskers te gebruiken in publieke ruimtes. Meer info lees je op www.bunschoten.nl.

Wat zijn de kosten van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes zijn al verkrijgbaar vanaf €0,45 per stuk. Deze kosten je circa €0,95 per masker. Voordeelverpakkingen met 100 stuks zijn vaak in de aanbieding. Herbruikbare hippe mondkapjes in Bunschoten zijn iets duurder, zo’n €7,00. Deze moet je wel dagelijks uitwassen. Het gaat om een milieubewust en betaalbaar alternatief.

Beschermt een niet-medisch mondmasker mij tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch mondkapje is geen bescherming voor je jezelf. Het is specifiek bedoeld om anderen niet ziek te maken. Je moet het dan wel op de juiste manier dragen. Het dragen van een niet-medisch mondkapje is altijd een aanvulling op de andere hygiënemaatregelen het huidige hygiëne protocol zoals genoeg afstand houden en handen wassen met water en zeep.

Wat zijn de eisen van het mondkapje in het openbaar vervoer?
Met het oog op het openbaar vervoer is een niet-medisch mondkapje zonder filter gemaakt van textiel acceptabel. Dit soort maskers bestel je bij lokale supermarkten en drogisterijen. Je kunt het ook eenvoudig zelf doen. Kies textiel dat gebruikt kan worden om direct op de huid te dragen. Artikelen als dekbedovertrekken of kussenslopen zijn genoeg.

Welke straf staat er op het niet dragen van een kapje in het OV?
Zo’n mondkapje is verplicht tijdens het reizen met het openbaar vervoer. Dit geldt voor alle reizigers van 13 jaar en ouder. Zit je in de trein zonder goedgekeurd masker? Dan kan je uit het OV worden gezet en een boete van €95,00 ontvangen in de wijken: Centrum.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie