hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Mijdrecht

Zonder gedoe niet-medische mondkapjes kopen in Mijdrecht? Op dit moment mag je alleen nog reizen met het OV met een mondkapje. Ook in de openbare ruimte zie je steeds vaker mensen met een masker. Goed om te weten: Het Outbreak Management Team (OMT) beveelt het gebruik van niet-professionele mondkapjes in de openbare ruimte niet aan als er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Op dit portaal bekijk je uitgebreide informatie over het gebruik van mondkapjes in Nederland. Welk type maskers zijn er, wanneer is het verplicht, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Mijdrecht? We bieden een lijstje met verkooppunten die dichtbij zijn. Ben je ziek, en ga je niet naar buiten? Ook dan zijn er mogelijkheden. In onze vergelijker vind je de beste online shops waar je veilig online jouw mondkapjes kunt kopen in maart 2023.

 • Per 1 juni 2020 is een niet-medisch mondkapje verplicht voor reizigers en medewerkers in het OV.
 • Niet-professionele kapjes worden gemaakt van katoen, stof, textiel of papier. Je kunt ze ook zelf maken van een t-shirt of kussensloop.
 • Veel katoenen maskers kunnen in de wasmachine en kan je vaker dragen.
 • Een niet-medisch mondneusmaskers is er om je omgeving te beschermen, het is dus niet zo dat je het virus niet kunt oplopen.
 • De niet-professionele producten zijn breed verkrijgbaar bij uiteenlopende winkels rondom Mijdrecht. Denk aan de Dekamarkt & Blokker.
 • Ook op het internet vind je veel online shops met trendy mondkapjes zoals Wehkamp.nl of HBB24.nl.
 • Belangrijk: medische gezichtsmaskers of chirurgisch mondmasker IIR zijn voor de zorg, deze dien je dus niet zelf te dragen.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Mijdrecht?

Kapjes die je in het OV moet dragen of voor op straat moet je zelf kopen. Deze niet-medische mondmaskers zijn verkrijgbaar bij de meeste supermarkten, drogisterijen en apotheken. Ook online is het aanbod groot. In de regel gaat het om wegwerpmaskers die die direct hoort weg te gooien. De hippe katoenen maskers met bijvoorbeeld een printje kan je – nadat je ‘m hebt uitgewassen – vaker gebruiken. Mondkapjes in Mijdrecht centrum, waar zijn ze te koop? In het onderstaande overzicht achterhaal je een aantal plaatselijke winkels rondom de gemeente De Ronde Venen (provincie Utrecht) waar je wellicht wat vindt. De kapjes zijn al te koop vanaf €0,40 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatRaadhuisplein 43641 EEMijdrecht
TrekpleisterDorpsstraat 213641 EAMijdrecht
DA DrogistBredestraat 103632 AZLoenen Aan De Vecht
EtosDannestraat 13621 AEBreukelen
GammaIndustrieweg 13606 ARMaarssen
KarweiIndustrieweg 383641 RMMijdrecht
PraxisNijverheidsweg 63606 AJMaarssen
XenosDe Passage 30323641 AKMijdrecht
HemaBisonspoor 10273605 KCMaarssen
ActionDe Lindeboom 213641 EXMijdrecht
BlokkerDorpsstraat 273641 EBMijdrecht
PrimeraDe Lindeboom 163641 EXMijdrecht
WibraBisonspoor 20283605 LCMaarssen
ZeemanDorpsstraat 373641 EAMijdrecht
Albert HeijnLeicester 133641 LHMijdrecht
JumboRijksstraatweg 1273632 ABLoenen aan de Vecht
AldiPrinses Margrietlaan 343641 HDMijdrecht
LidlPrinses Margrietlaan 443641 HDMijdrecht

Online winkels maart 2023

Ben je ziek of lukt het niet om ze te kopen bij een mondkapjeswinkel in Mijdrecht? Bij de online winkels is de keuze het grootst. Supersnel en eenvoudig online bestellen, gratis bij je thuis afgeleverd. In het overzicht hieronder check je een aantal populaire webwinkels met een uitstekend aanbod, scherpe prijzen en probleemloos bij je thuis afgeleverd. Ook in de omgeving Loenersloot, Vreeland, Loenen aan de Vecht, Nieuwersluis en Kockengen.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-mijdrecht-3641

Wat voor mondkapje heb ik nodig?

Mondneusmaskers zijn onder te verdelen in 2 categorieën. Als eerste hebben we de medische mondmaskers. Deze zijn bedoeld voor mensen werkzaam in de zorg. Daarnaast heb je de niet-medische maskers. Dit zijn eenvoudige kapjes van bijv. stof (katoen), textiel of papier. Dit type wordt bijv. gebruikt in het OV en is ongeschikt voor ziekenhuizen.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, herkenbaar als een FFP-masker of een IIR chirurgisch mondmasker voldoen aan strenge richtlijnen. FFP maskers beschermen de drager tegen het inademen van deeltjes in de lucht, zoals bijv. het COVID-19 virus. Dit type kan worden gebruikt in de medische omgeving.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes gebruik je niet om jezelf tegen het virus te beschermen. Als je ze op de goede manier draagt verklein je de kans dat je anderen besmet met corona. Het is een extra maatregel naast de hygiënemaatregelen die al gelden zoals voldoende afstand houden en regelmatig je handen wassen. Dit type is alleen verplicht als je reist met het OV. Er zijn veel verkooppunten in Mijdrecht. Veel mensen kiezen ervoor om zelf een kapje te maken.

Uitleg over het veilig gebruik van een niet-medisch kapje

Een niet-medisch mondmasker betekent niet dat jij beschermt bent, maar wordt gedragen om de kans te verkleinen dat je anderen besmet. Zo’n kapje op goede manier gebruiken is ontzettend belangrijk. Het RIVM hanteert een aantal richtlijnen:

 1. Je begint altijd eerst met het wassen van je handen met water en zeep.
 2. Als je het kapje opzet, gebruik dan de touwtjes/elastiekjes. Voorkom dat je de binnenkant aanraakt.
 3. Zorg ervoor dat neus en mond niet meer zichtbaar zijn.
 4. Zet je het kapje weer af? Was dan opnieuw je handen.
 5. Gebruik wederom de touwtjes of elastiekjes om het mondkapje af te zetten. Het is belangrijk dat je ook nu de binnenkant niet aanraakt.
 6. Was het mondkapje op 60 graden na elk gebruik, terwijl een wegwerpmasker na 1 keer dragen onbruikbaar is geworden.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Maak je eigen mondmasker (richtlijnen RIVM)

Update: zaterdag 25 maart 2023. Geen mondkapje kopen Mijdrecht? Het is ook toegestaan om zelf een mondkapje te maken. De regering adviseert om dit te maken van katoen. Bijvoorbeeld van een katoenen zakdoek of dekbedovertrek. Zorg dat het niet te dik is want je moet wel normaal adem kunnen halen. Zorg dat het kapje alle zones bedekt; je gezicht, neus en mond. In het filmpje hieronder bekijk je een handige handleiding. Niet vergeten: De mond bedekken achter sjaal of kraag een kapje gefabriceerd van sokken zijn niet geoorloofd in het openbaar vervoer. Bekijk ook: Gelaatsmasker.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het gebruik van mondmasker

Is het dragen van mondkapjes verplicht in Mijdrecht?
Nee, dat hoeft niet. Op dit moment is het alleen zo dat je in het openbaar vervoer verplicht een kapje moet dragen. Huidig advies van De regering: Zolang de anderhalve meter afstand regel nageleefd wordt is er geen noodzaak voor het dragen niet-medische maskers. Zie ook de website www.derondevenen.nl.

Wat kost een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes zijn er al vanaf €0,45 per stuk. Deze kosten je circa €1,25 per masker. XL-verpakkingen met 25 tot 100 stuks zijn vaak in de aanbieding. Herbruikbare hippe mondkapjes in Mijdrecht koop je vanaf plusminus €8,00. Ze zijn geschikt voor de wasmachine (na elke draagbeurt). Het is een milieubewust en betaalbaar alternatief.

Ben ik met een niet-medisch masker beschermt tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch uitademingsmasker is geen manier om jezelf te beschermen. Wel is het positief voor de besmettingskans (het doorgeven van het virus). Hiervoor moet je het kapje wel op de correcte manier dragen. Het opzetten van een niet-medisch mondkapje is altijd een aanvulling op de andere hygiënemaatregelen de geldende hygiëneregels zoals 1,5 meter afstand houden en handen wassen.

Wat voor kapje moet ik precies dragen in het OV?
Voor gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medisch mondneusmaskers zonder filter gemaakt van katoen goedgekeurd. Deze maskers bestel je bij een supermarkt of drogist. Je kunt het ook gemakkelijk zelf maken. Neem een textielsoort dat geschikt is om in aanraking te komen met de huid. Oude dekbedovertrekken of kussenslopen zijn geoorloofd.

Welke straf staat er op het niet dragen van een kapje in het OV?
Mondkapjes zijn verplicht zodra jij deel gaat nemen aan het openbaar vervoer. Dit geldt voor alle reizigers van 13 jaar en ouder. Zit je in de bus/trein/metro/tram zonder masker? Dan kan je uit het OV worden gezet en een boete van €95,00 ontvangen in de wijken: Mijdrecht, Gebied bij Uithoorn, Vinkeveen, Wilnis, Abcoude.

Plaats een reactie