hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen De Ronde Venen

Direct niet-medische mondkapjes kopen in De Ronde Venen? Per 1 juni 2020 moeten alle reizigers vanaf 13 jaar een mondkapje dragen in het OV. Ook op andere plekken lopen steeds meer mensen met een kapje rond. Belangrijk: De regering raadt het gebruik van een niet-professionele mondmaskers af in de publieke ruimte indien de anderhalve meter regel gewoon toegepast kan worden.

Op dit portaal bekijk je praktische informatie over alles wat met mondkapjes te maken heeft. Welke verschillende soorten zijn er, in hoeverre beschermt het, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in De Ronde Venen? Je vind hier winkels in de regio. Liever niet de deur uit? Er is een oplossing. Wij hebben voor jou uitgezocht de beste online winkels waar je online jouw mondkapjes kunt bestellen in juli 2024.

 • Per 1 juni 2020 is een niet-medisch mondmasker verplicht voor reizigers en medewerkers in het OV.
 • Niet-medische kapjes worden doorgaans gemaakt van textiel, stof of papier. Je kunt ze ook zelf maken van een t-shirt of kussensloop.
 • Het voordeel van katoenen maskers is dat je ze kunt wassen en opnieuw kunt dragen.
 • Een niet-medisch mondkapje is bedoeld om anderen te beschermen, het beschermt niet jezelf.
 • De niet-professionele kapjes zijn te koop bij meerdere verkooppunten in de omgeving van De Ronde Venen, zoals de Spar & Zeeman.
 • Ook online zijn er verschillende verkooppunten van hippe mondkapjes zoals Zalando.nl of Drogist.nl.
 • Let op: de medische mondmaskers (zoals FFP2) zijn alleen voor mensen in de zorg, deze dien je dus niet zelf te dragen.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in De Ronde Venen?

Mondmaskers voor in de trein/bus/metro of evt. in de openbare ruimte moet je zelf in huis halen. Deze niet-medische uitademingsmasker zijn te koop bij meerdere drogisterijen, supermarkten en apotheken. Ook bij de online winkels is er een enorm assortiment. Doorgaans verkoopt men wegwerpmaskers die je nooit vaker dan 1 keer gebruikt. De populaire hippe katoenen maskers kan je na wassen (60 graden) weer gebruiken. Mondkapjes in De Ronde Venen centrum, waar zijn ze te koop? Hieronder vind je meerdere lokale verkooppunten rondom de gemeente De Ronde Venen (provincie Utrecht) waar je wellicht wat vindt. De kapjes zijn al te koop vanaf €0,50 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatRaadhuisplein 43641 EEMijdrecht
TrekpleisterDorpsstraat 213641 EAMijdrecht
DA DrogistBredestraat 103632 AZLoenen Aan De Vecht
EtosDannestraat 13621 AEBreukelen
GammaIndustrieweg 13606 ARMaarssen
KarweiIndustrieweg 383641 RMMijdrecht
PraxisNijverheidsweg 63606 AJMaarssen
XenosDe Passage 30323641 AKMijdrecht
HemaBisonspoor 10273605 KCMaarssen
ActionDe Lindeboom 213641 EXMijdrecht
BlokkerDorpsstraat 273641 EBMijdrecht
PrimeraDe Lindeboom 163641 EXMijdrecht
WibraBisonspoor 20283605 LCMaarssen
ZeemanDorpsstraat 373641 EAMijdrecht
Albert HeijnLeicester 133641 LHMijdrecht
JumboRijksstraatweg 1273632 ABLoenen aan de Vecht
AldiPrinses Margrietlaan 343641 HDMijdrecht
LidlPrinses Margrietlaan 443641 HDMijdrecht

Online maskers kopen juli 2024

Heb je klachten en vermijd je liever de mondkapjeswinkel in De Ronde Venen? Bij de webwinkels heb je de meeste keuze. Gemakkelijk online te bestellen, gratis bij je thuis afgeleverd. In de onderstaande tabel ontdek je enkele erkende webshops met een uitstekend aanbod, goedkope prijzen en een snelle bezorging aan huis. Ook in de regio’s Stichtse Vecht, Utrecht, Woerden, Nieuwegein en Oudewater.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-de-ronde-venen-3642

De verschillende soorten mondmaskers

Mondneusmaskers zijn onder te verdelen in 2 categorieën. In de eerste plaats benoemen de de medische mondkapjes. Deze zijn bedoeld voor mensen werkzaam in de zorg. Verder zijn er de niet-medische maskers. Deze worden gemaakt van textiel, stof of papier. Dit soort voldoet niet aan de strenge geldende richtlijnen en wordt dus ook niet gebruikt in de gezondheidszorg.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, zoals bijv. een FFP2 masker of een speciaal chirurgisch IIR mondmasker moeten voldoen aan meerdere strenge eisen. Deze FFP maskers beschermen tegen het inademen van onzichtbare micro-organismen zoals COVID-19. Dit type is exclusief bedoeld voor de zorg / ziekenhuizen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische variant zijn geen beschermmiddel voor jouzelf. Bij het juiste gebruik ervan verminder je de kans dat jij het coronavirus zelf verder verspreidt. Het is een extra maatregel naast de geldende hygiëneregels zoals geen fysiek contact / handen schudden en handen wassen met water en zeep. Verplicht voor alle reizigers in het OV van 13 jaar en ouder. Er zijn veel verkooppunten in De Ronde Venen. Zelf maken is ook een optie.

Stappenplan: zo gebruik je veilig een niet-medisch mondkapje

Een niet-medisch gezichtsmasker is niet voor je eigen veiligheid, maar is er om je omgeving te beschermen. Het masker op de juiste manier dragen is van enorm belang. Het RIVM hanteert een aantal richtlijnen:

 1. Voordat je het mondkapje opzet moet je goed je handen wassen.
 2. Maak gebruik van de touwtjes/elastiekjes om het kapje op te doen. Wees er zeker van dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Zorg ervoor dat neus en mond niet meer zichtbaar zijn.
 4. Zorg voor goede hygiëne (handen wassen) bij het verwijderen van het kapje.
 5. Bij het afzetten gebruik je altijd de touwtjes/elastiekjes. Let erop dat je ook nu de binnenkant niet aanraakt.
 6. Was je herbruikbare materiaal op minimaal 60 graden en een wegwerpmasker kan je na gebruik gewoon in een afvalzak leggen.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Je eigen mondmasker maken

Update: zondag 14 juli 2024. Liever geen mondkapje kopen De Ronde Venen? Je mag ook zelf een mondkapje maken. Het RIVM heeft daarvoor speciale (katoen) instructies gegeven. Maak gebruik van producten als een zakdoek + stukje van een stofzuigerzak. Vermijd hele dikke stoffen want het geheel moet wel een ademende structuur hebben. Het is belangrijk dat het geheel goed aansluit op je gezicht, neus en mond. In de instructievideo hieronder bekijk je hoe je dit kunt doen. Niet vergeten: De mond bedekken achter sjaal of kraag een kapje gefabriceerd van sokken gelden niet als een goed beschermingsmiddel. Tevens interessant: Mondkapjes voor schoonheidsspecialisten.

Veelgestelde vragen over het dragen van een mondmasker

Zijn mondkapjes verplicht in De Ronde Venen?
Nee, dit is niet verplicht. Hedendaags is een niet-medisch mondmasker alleen verplicht in het OV. Huidig advies van Het Outbreak Management Team (OMT): Als het mogelijk is om 1,5 meter afstand te houden zijn er geen verplichtingen tot het dragen van niet-medische maskers. Bekijk meer informatie op www.derondevenen.nl.

Wat kosten niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes zijn verkrijgbaar vanaf €0,50 per stuk. Deze kosten je circa €1,00 per wegwerpmasker. Grote verpakkingen met 50 tot 100 stuks zijn omgerekend goedkoper. Herbruikbare hippe mondkapjes in De Ronde Venen zijn iets duurder, zo’n €9,50. Na gebruik dien je deze uit te wassen. Het is een duurzaam en relatief goedkoop alternatief.

Ben ik bij een niet-medisch mondmasker beschermd tegen corona?
Nee, een niet-medisch mondkapje beschermt jezelf niet tegen het coronavirus. Wel biedt het bescherming voor mensen om je heen. Maar alleen als je het zorgvuldig draagt en gebruikt. Het dragen van een niet-medisch mondkapje is een extra maatregel naast de geldende hygiëneregels zoals voldoende afstand houden en niezen in de elleboog.

Wat zijn de eisen van het mondkapje in het openbaar vervoer?
Wanneer we het hebben over het openbaar vervoer is een niet-medisch gezichtsmasker zonder filter gemaakt van katoen voldoende. Deze maskers sla je in bij een supermarkt of drogist. Je kunt het ook gemakkelijk zelf maken. Gebruik een stof dat gebruikt kan worden om op de huid te dragen. Oude dekbedovertrekken of kussenslopen zijn werkbaar.

Hoe hoog is de boete als ik geen mondkapje in het OV draag?
Mondkapjes zijn verplicht wanneer je deel uitmaakt van het openbaar vervoer. Dit geldt voor medewerkers en alle reizigers van 13 jaar en ouder. Probeer je toch zonder masker te reizen? Dan kan je beboet worden met liefst €95,00 in de wijken: Mijdrecht, Gebied bij Uithoorn, Vinkeveen, Wilnis, Abcoude.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie