hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
logo-hygienekoning
 • Hygienekoning.nl
 • Goedkoopste van NL
  Morgen in huis
  Groot assortiment
blokker-logo

Mondkapjes kopen Biddinghuizen

Zonder gedoe niet-medische mondkapjes kopen in Biddinghuizen? Vanaf deze zomer moet iedereen vanaf 13 jaar een mondkapje op in het OV. En ook op straat neemt het mondmasker-gebruik toe. Let op: De regering ontmoedigt op dit moment het gebruik van niet-professionele mondmaskers in de openbare ruimte als er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Hier vind je waardevolle info over het gebruik van mondkapjes in Nederland. Welke keuzes heb ik, wanneer is het verplicht, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Biddinghuizen? We bieden een lijstje met verkooppunten in de regio. Voel je je niet fit, en kan je niet naar de winkel? Geen probleem. Wij tonen de beste webshops waar je veilig online jouw mondkapjes kunt kopen in augustus 2022.

 • Met ingang van 1 juni 2020 is een niet-medisch gezichtsmasker verplicht voor reizigers en medewerkers in het OV.
 • Niet-professionele maskers worden vaak gemaakt van katoenen stof of textiel. Het is ook eenvoudig om zelf een kapje in elkaar te zetten.
 • Katoenen maskers zijn geschikt om te wassen en te hergebruiken.
 • Een niet-medisch mondkapje is bedoeld om de omgeving te beschermen, het is dus geen bescherming voor jezelf.
 • De niet-professionele producten zijn te koop bij meerdere verkooppunten in de omgeving van Biddinghuizen. Bijvoorbeeld de PLUS + Wibra.
 • Online zijn er talloze webshops trendy mondkapjes zoals Amazon.nl of Deonlinedrogist.nl.
 • Goed om te weten: de medische mondmaskers (zoals FFP2) zijn alleen voor mensen in de zorg, deze zijn niet bedoeld voor privégebruik.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Biddinghuizen?

Mondkapjes voor in het openbaar vervoer of evt. in de openbare ruimte krijg je niet cadeau van de overheid. Deze niet-medische mondmaskers kan je kopen bij meerdere drogisterijen, apotheken en supermarkten. Ook bij webwinkels heb je genoeg keuze. Meestal betreft het wegwerpmaskers die je nooit vaker dan 1 keer gebruikt. De wat meer hippe katoenen maskers kan je ook uitwassen en opnieuw gebruiken. Mondkapjes in Biddinghuizen centrum, waar zijn ze te koop? Hierbij achterhaal je een aantal plaatselijke winkels rondom de gemeente Dronten (provincie Flevoland) waar je wellicht wat vindt. De kapjes koop je (in bulk) al vanaf €0,45 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatBaan 128256 AXBiddinghuizen
TrekpleisterHet Ruim 268251 EMDronten
DA DrogistZuidsingel 488255 CHSwifterbant
EtosHet Havenplein 98254 KHDronten
GammaHet Weerijs 448253 PPDronten
KarweiGeorge Stephensonstraat 68013 NKZwolle
PraxisZuiderpoort 358239 ALelystad
XenosDe Reling 148254 KGDronten
HemaHet Havenplein 168254 KJDronten
ActionHet Ruim 538251 EKDronten
BlokkerHet Ruim 368251 ENDronten
PrimeraZuidsingel 548255 CHSwifterbant
WibraHet Ruim 148251 EMDronten
ZeemanDe Kajuit 8 -108254 KXDronten
Albert HeijnDreef 18256 AWBiddinghuizen
JumboDe Binnenloop 108254 KLDronten
AldiSchans 518254 KNDronten
LidlVerlengde Baan 108256 HBBiddinghuizen

De beste webwinkels augustus 2022

Heb je klachten en ga je liever niet naar een mondkapjeswinkel in Biddinghuizen? Bij de online winkels is er een enorm aanbod. Probleemloos online bestellen en gratis laten thuisbezorgen. In het bijgaande overzicht vind je een aantal populaire webwinkels met een uitstekend aanbod, lage prijzen en bezorgd waar en wanneer jij dat wil. Ook in de buurt van Swifterbant, Marle, Welsum, Veessen en Vorchten.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Hygienekoning.nl Stoffen
Medisch
Laagste prijs
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-biddinghuizen-8256

De verschillende soorten mondmaskers

We onderscheiden 2 soorten mondneusmaskers. In de eerste plaats zijn er de medische mondmaskers. Deze zijn specifiek voor de zorgsector bedoeld. Daarnaast zijn er de zogenaamde niet-medische kapjes. Dit zijn eenvoudige kapjes van bijv. stof (katoen), textiel of papier. Dit soort hoeft niet te voldoen aan de kwaliteitsstandaarden en wordt dus ook niet gebruikt in de zorg of ziekenhuizen.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, vaak aangemerkt als FFP-masker of een chirurgisch mondneusmasker Type IIR voldoen aan strenge kwaliteitsstandaarden. Deze FFP maskers beschermen tegen stofdeeltjes en virussen in de lucht zoals het COVID-19 virus. Deze categorie is alleen bedoeld voor zorginstellingen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische variant draag je niet voor je eigen bescherming. Als je ze op de goede manier draagt verlaag je de kans dat druppels uit mond en neus worden verspreid naar de omgeving en zo het corona-virus verspreidt. Het is een extra maatregel naast de hygiënemaatregelen die al gelden zoals anderhalve meter afstand houden en niezen in de elleboog. Op dit moment alleen in het OV verplicht. Er zijn voldoende winkels in en rondom Biddinghuizen. Het is ook eenvoudig om zelf een kapje in elkaar te zetten.

Instructies voor het gebruiken van een niet-medisch masker

Een niet-medisch mondneusmaskers betekent niet dat jij beschermt bent, maar wordt gedragen om de kans te verkleinen dat je anderen besmet. Het veilig gebruik van zo’n masker is dan ook essentieel. De regering komt met een aantal aanwijzingen:

 1. Was je handen met water en zeep voordat je het mondkapje opzet.
 2. Bij het opzetten gebruik je altijd de touwtjes/elastiekjes. Zorg dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Zorg ervoor dat neus en mond niet meer zichtbaar zijn.
 4. Let op je persoonlijke hygiëne bij het afdoen van het kapje (handen wassen).
 5. Maak gebruik van de touwtjes/elastiekjes om het kapje af te doen. Het is belangrijk dat je ook nu de binnenkant niet aanraakt.
 6. Herbruikbare katoenen maskers dien je op 60 graden te wassen, een wegwerpmasker gooi je direct bij het restafval.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Simpel en snel zelf een mondmasker maken

Update: zaterdag 13 augustus 2022. Geen mondkapje kopen Biddinghuizen? Je kan er ook voor kiezen zelf een mondkapje te maken. De overheid biedt een handige checklist en instructies voor katoen. Bijvoorbeeld van een zakdoek + dekbedovertrek. Zorg dat het niet te dik is want je wil nog wel makkelijk kunnen ademhalen. Wees er zeker van dat er een goede aansluiting is op je neus en mond (volledig afgesloten). In de bijgaande video bekijk je hoe je dit kunt doen. Waarschuwing: Het dragen van een sjaal of een kapje gefabriceerd van sokken zijn niet toegestaan in het OV. Lees verder over: Duurzame mondkapjes.

Veelgestelde vragen en antwoorden over mondmasker

Is het gebruik van mondkapjes verplicht in Biddinghuizen?
Nee, dit is geen verplichting. Hedendaags geldt alleen in het OV een verplichting op het dragen van een kapje. Huidig advies van De overheid: Als de 1,5 meter afstand grens bewaakt kan worden zijn er geen verplichtingen tot het dragen van niet-medische maskers. Bekijk meer informatie op www.dronten.nl.

Wat zijn de prijzen van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes koop je (in bulk) al vanaf €0,50 per stuk. Deze kosten je circa €0,90 per wegwerpkapje. Bulkverpakkingen met 100 stuks zijn relatief het voordeligst. Herbruikbare wasbare hippe mondkapjes in Biddinghuizen kosten ongeveer €10,00. Na gebruik dien je deze uit te wassen. Wij vinden dit een duurzaam en betaalbaar alternatief.

Ben ik 100% veilig voor corona met een niet-medisch mondmasker?
Nee, een niet-medisch mondkapje is geen bescherming voor je jezelf. Het is specifiek bedoeld om anderen niet ziek te maken. Maar alleen als je het zorgvuldig draagt en gebruikt. Het bestellen van een niet-medisch mondkapje is altijd een aanvulling op de andere hygiënemaatregelen de inmiddels bekende RIVM hygiënemaatregelen zoals genoeg afstand houden en voortdurend de handen wassen.

Waar moet een mondkapje in het OV aan voldoen?
Voor gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medisch mondkapje zonder filter van bijv. textiel geaccepteerd. Dit soort maskers schaf je aan bij een plaatselijk drogist, supermarkt of speciaalzaak. Je kunt het ook eenvoudig zelf doen. Kies textiel dat geschikt is om rechtstreeks op de huid te dragen. Items als theedoeken of lakens zijn goedgekeurd.

Krijg ik een boete als ik geen mondkapje draag in het Openbaar Vervoer?
Mondkapjes zijn verplicht als je gebruik maakt van het openbaar vervoer. Dit geldt voor alle reizigers van 13 jaar en ouder. Zit je in de bus/trein/metro/tram zonder masker? Dan kan je beboet worden met liefst €95,00 in de wijken: Dronten west, Dronten Noord, Dronten Midden, Dronten Zuid, Buitengebied Dronten, Biddinghuizen, Swifterbant.

Plaats een reactie