hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Dronten

Eenvoudig niet-medische mondkapjes kopen in Dronten? Op dit moment moeten alle reizigers vanaf 13 jaar een mondkapje dragen in het OV. Ook in de openbare ruimte zien we ze steeds meer opduiken. Goed om te weten: Het OMT is nog geen voorstander van het gebruik van niet-professionele mondkapjes in de openbare ruimte indien de anderhalve meter regel gewoon toegepast kan worden.

Via onze mondkapjes-vergelijker lees je bruikbare info over de verschillende soorten mondmaskers. Welke verschillende soorten zijn er, waar moet het aan voldoen, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Dronten? Je treft hier een lijst met winkels in de regio. Liever niet naar de winkel? Ook dan zijn er mogelijkheden. Verderop tref je een lijst met de beste webwinkels waar je veilig online jouw mondkapjes kunt kopen in juli 2024.

 • Per 1 juni 2020 is een niet-medisch mondkapje verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder in het OV.
 • Niet-professionele kapjes worden gemaakt van katoenen stof of textiel. Je kunt ze ook eenvoudig zelf maken.
 • Katoenen maskers zijn vaak wat duurder maar kan je wassen en opnieuw dragen.
 • Een niet-medisch gezichtsmasker is specifiek bedoeld om anderen niet ziek te maken, het is geen beschermmiddel voor jezelf.
 • De niet-professionele kapjes zijn breed verkrijgbaar bij uiteenlopende winkels rondom Dronten. Onder andere bij de COOP & Zeeman.
 • Online zijn er talloze webshops hippe mondkapjes zoals Fonq.nl + Internetdrogisterij.nl.
 • Vergeet niet: speciale medische mondkapjes (FFP2) zijn echt alleen voor de zorg, deze zijn niet bedoeld voor privégebruik.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Dronten?

Mondkapjes die je op hebt in het OV en eventueel op straat moet je zelf in huis halen. Deze niet-medische maskers zijn ruim verkrijgbaar bij veel apotheken, drogisterijen en supermarkten. Ook bij webwinkels groeit het aanbod snel. Vaak verkoopt men wegwerpmaskers die je nooit vaker dan 1 keer gebruikt. De populaire hippe katoenen maskers kan je ook uitwassen en opnieuw gebruiken. Mondkapjes in Dronten centrum, waar zijn ze te koop? In de tabel hieronder check je een aantal plaatselijke retailers rondom de gemeente Dronten (provincie Flevoland) waar ze misschien wat verkopen. De kapjes zijn al verkrijgbaar vanaf €0,55 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatHet Ruim 548251 EPDronten
TrekpleisterHet Ruim 268251 EMDronten
DA DrogistHet Ruim 208251 EMDronten
EtosKempenaar 03 38242 BDLelystad
GammaZuiderpoort 38239 ABLelystad
KarweiGeorge Stephensonstraat 68013 NKZwolle
PraxisZuiderpoort 358239 ALelystad
XenosDe Promesse 548232 VXLelystad
HemaStadhuisplein 758232 VMLelystad
ActionHet Ruim 538251 EKDronten
BlokkerHet Ruim 368251 ENDronten
PrimeraBotter 44 238243 JELelystad
WibraHet Ruim 148251 EMDronten
ZeemanDe Helling 648251 GHDronten
Albert HeijnNeringpassage 1278224 JBLelystad
JumboJol 37 37018243 HPLelystad
AldiTjalk 15 15028232 LKLelystad
LidlTjalk 15 158232 LKLelystad

Online verkooppunten juli 2024

Voel je je niet fit en ga je liever niet naar een mondkapjeswinkel in Dronten? Bij de online winkels zijn er uitgebreide opties. Eenvoudig via internet bestellen en de volgende werkdag heb je alles in huis. In het bijgaande overzicht achterhaal je enkele betrouwbare webwinkels met veel keuze, scherp geprijsd en veilige betaalopties. Ook in de regio’s Lelystad, Heerde, Epe, Olst-Wijhe en Raalte.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-dronten-8252

Wat voor mondkapje heb ik nodig?

Mondneusmaskers zijn onder te verdelen in 2 categorieën. Als eerste benoemen de de medische mondkapjes. Deze worden alleen in de zorg gebruikt. Verder hebben we de niet-medische maskers. Meestal (zelf) gemaakt van katoenen stof of textiel. Dit soort hoeft niet te voldoen aan de kwaliteitsstandaarden en is niet geschikt voor de zorg.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, zoals een FFP1, FFP2 of FFP3 masker of een chirurgisch mondneusmasker Type IIR voldoen aan strenge kwaliteitsstandaarden. FFP maskers beschermen de drager tegen het inademen van deeltjes in de lucht, zoals bijv. het COVID-19 virus. Dit type is exclusief beschikbaar voor de zorg / ziekenhuizen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes draag je niet voor je eigen bescherming. Als je ze op de goede manier draagt beperk je de kans dat je anderen ziek maakt met het corona-virus. Het is een aanvulling op de inmiddels bekende RIVM hygiënemaatregelen zoals geen fysiek contact / handen schudden en regelmatig je handen wassen. Het is wettelijk verplicht voor iedereen die met het OV reist. Ze zijn volop verkrijgbaar in Dronten. Er zijn ook handige filmpjes om het zelf te maken.

Instructies voor het gebruiken van een niet-medisch masker

Een niet-medisch mondkapje is niet voor je eigen veiligheid, maar is er om je omgeving te beschermen. Het veilig gebruik van zo’n masker is cruciaal. De overheid biedt de volgende aandachtspunten:

 1. Voordat je het mondkapje opzet moet je goed je handen wassen.
 2. Maak gebruik van de touwtjes/elastiekjes om het kapje op te doen. Raak de binnenkant niet aan.
 3. Zorg dat het goed aansluit op het gezicht en de neus en mond bedekt.
 4. Zorg voor goede hygiëne (handen wassen) bij het verwijderen van het kapje.
 5. Maak gebruik van de touwtjes/elastiekjes om het kapje af te doen. Zorg ook hier dat je de binnenkant en je gezicht niet aanraakt.
 6. Herbruikbare katoenen maskers dien je op 60 graden te wassen, terwijl een wegwerpmasker na 1 keer dragen onbruikbaar is geworden.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Maak je eigen mondmasker (richtlijnen RIVM)

Update: maandag 15 juli 2024. Geen mondkapje kopen Dronten? Een alternatief is het zelf maken van een mondkapje. De overheid adviseert om dit te maken van katoen. Je kunt o.a. gebruik maken van een t-shirt of stofzuigerzak. Ook moet het niet te dik worden want het geheel moet wel een ademende structuur hebben. Het is belangrijk dat het geheel goed aansluit op je gezicht, neus en mond. In het onderstaande filmpje bekijk je hoe je dit kunt doen. Belangrijk: De mond bedekken achter sjaal of kraag een geknutseld kapje van sokken gelden niet als een goed beschermingsmiddel. Tevens interessant: Desinfecterende handgel.

Veelgestelde vragen over het gebruik van mondmaskers

Zijn mondkapjes verplicht in Dronten?
Nee, het is niet verplicht in de openbare ruimte. In de huidige situatie moet je alleen in het OV verplicht een niet-medisch kapje dragen. Huidig advies van De overheid: Zolang de anderhalve meter afstand regel nageleefd wordt is er geen noodzaak voor het dragen niet-medische maskers. Zie ook de website www.dronten.nl.

Wat is de prijs van een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes koop je al vanaf €0,50 per stuk. Deze kosten je circa €0,80 per wegwerpkapje. Voordeelverpakkingen met bijv. 50 stuks zijn relatief het voordeligst. Herbruikbare wasbare hippe mondkapjes in Dronten kosten ongeveer €9,00. Na gebruik dien je deze uit te wassen. Het betreft een duurzaam en relatief goedkoop alternatief.

Beschermt een niet-medisch mondmasker mij tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch mondneusmaskers is niet voor je eigen veiligheid. Wel is het positief voor de besmettingskans (het doorgeven van het virus). Hiervoor moet je het kapje wel op de correcte manier dragen. Het bestellen van een niet-medisch mondkapje is een extra maatregel naast de geldende hygiëneregels zoals anderhalve meter afstand houden en papieren zakdoekjes gebruiken.

Wat voor kapje moet ik precies dragen in het OV?
Met het oog op het openbaar vervoer is een niet-medisch mondneusmaskers zonder filter gemaakt van textiel acceptabel. Dit soort maskers schaf je aan bij drogisterijen, bouwmarkten en supermarkten. Zelf zo’n masker maken is ook mogelijk. Gebruik een stof dat gebruikt kan worden om rechtstreeks op de huid te dragen. Artikelen als t-shirts of zakdoeken zijn goed.

Welke straf staat er op het niet dragen van een kapje in het OV?
Je mondkapje is verplicht als je gebruik maakt van het openbaar vervoer. Deze plicht geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder. Reis je zonder een niet-medisch masker? Dan loop je kans op een boete van €95,00 in de wijken: Dronten west, Dronten Noord, Dronten Midden, Dronten Zuid, Buitengebied Dronten, Biddinghuizen, Swifterbant.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie