hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Flevoland

Meteen niet-medische mondkapjes kopen in Flevoland? Vanaf 1 juni 2020 is het verplicht een mondkapje te dragen in het OV. Ook in de openbare ruimte zie je de kapjes steeds meer. Let op: Het RIVM is nog niet enthousiast over het gebruik van niet-professionele maskers in de openbare ruimte zolang er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Op deze pagina lees je waardevolle informatie over het gebruik van mondkapjes in Nederland. Welke keuzes heb ik, waar moet het aan voldoen, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Flevoland? Wij tonen een tabel met winkels in de regio. Lukt het niet om naar de winkel te gaan? Dat is niet erg. Je vind hier een overzicht met de beste shops waar je veilig online jouw mondkapjes kunt kopen in juni 2024.

 • Vanaf 1 juni 2020 is een niet-medisch mondmasker verplicht voor reizigers en medewerkers in het OV.
 • Niet-medische kapjes worden gemaakt van stof (katoen), textiel of papier. Het is ook gemakkelijk om zelf een masker te maken.
 • Het voordeel van katoenen maskers is dat je ze kunt wassen en opnieuw kunt dragen.
 • Een niet-medisch mondneusmaskers is bedoeld om het risico op het besmetten van andere mensen te verkleinen, het is geen beschermmiddel voor jezelf.
 • De niet-professionele kapjes zijn te koop bij meerdere verkooppunten in de omgeving van Flevoland. Denk aan de COOP of Etos.
 • Ook online vind je meer en meer aanbieders van hippe- en trendy mondkapjes zoals Zalando.nl of Degezondheidslijn.nl.
 • Vergeet niet: medische FFP-maskers zijn specifiek bedoeld voor de zorg, draag deze dan ook niet zelf.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Bekijk ook de mogelijkheden in Almere, Zeewolde, Lelystad, Dronten, Noordoostpolder, Urk,

Wat voor mondkapje heb ik nodig?

Mondneusmaskers zijn onder te verdelen in 2 categorieën. Als eerste heb je de medische mondkapjes. Deze zijn exclusief voor de zorg bedoeld. Ten tweede hebben we de niet-medische maskers. Dit zijn eenvoudige kapjes van bijv. stof, ander textiel of papier. Deze categorie voldoet niet aan de strenge geldende richtlijnen en wordt dus ook niet toegepast in de zorg of ziekenhuizen.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, ook wel FFP2 masker genoemd of een IIR chirurgisch mondmasker voldoen aan strenge kwaliteitsstandaarden. Deze FFP maskers beschermen tegen stofdeeltjes en virussen in de lucht zoals het COVID-19 virus. Deze categorie is alleen bedoeld voor de zorg / ziekenhuizen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische maskers draag je niet voor je eigen bescherming. Bij goed gebruik verminder je de kans op het besmetten van anderen met corona. Het betreft een extra regeling naast de hygiënemaatregelen die al gelden zoals anderhalve meter afstand houden en regelmatig je handen wassen. Verplicht voor alle reizigers in het OV van 13 jaar en ouder. Veel winkels verkopen ze wel in Flevoland. Online vind je veel filmpjes die uitleggen hoe je het zelf maakt.