hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
logo-hygienekoning
 • Hygienekoning.nl
 • Goedkoopste van NL
  Morgen in huis
  Groot assortiment
blokker-logo

Mondkapjes kopen Hoofddorp

Meteen niet-medische mondkapjes kopen in Hoofddorp? Op dit moment moeten reizigers in het OV verplicht een mondkapje dragen. Maar ook gewoon buiten lopen steeds meer mensen met een kapje rond. Goed om te weten: Het RIVM beveelt het gebruik van niet-professionele mondkapjes in de openbare ruimte niet aan indien de anderhalve meter regel gewoon toegepast kan worden.

Op vergelijkmondkapjes.nl check je handige informatie over het mondmasker gebruik in Nederland. Wat is het aanbod, in hoeverre beschermt het, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Hoofddorp? We bieden een lijstje met aanbieders bij jou in de buurt. Blijf je liever thuis? Ook dan zijn er mogelijkheden. In onze vergelijker vind je de beste online aanbieders waar je online kunt bestellen en die jouw mondkapjes komen bezorgen in augustus 2022.

 • Vanaf 1 juni 2020 is een niet-medisch mondkapje verplicht voor reizigers en medewerkers in het OV.
 • Niet-professionele maskers worden vaak gemaakt van katoenen stof of textiel. Op internet vind je veel filmpjes die uitleggen hoe je het zelf maakt.
 • Katoenen maskers zijn geschikt om te wassen en te hergebruiken.
 • Zo’n niet-medisch uitademingsmasker is bedoeld om de omgeving te beschermen, het is dus geen bescherming voor jezelf.
 • De niet-professionele maskers kan je voordelig kopen bij meerdere winkels in en rondom Hoofddorp, zoals de Jumbo of DA.
 • Ook online zijn er verschillende verkooppunten van trendy- en hippe mondkapjes zoals 123inkt.nl & Deweegschaal.nl.
 • Belangrijk: medische gezichtsmaskers of chirurgisch mondmasker IIR zijn voor de zorg, draag deze dan ook niet zelf.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Hoofddorp?

Mondkapjes die je op hebt in het OV of evt. op straat krijg je niet cadeau van de overheid. Deze niet-medische maskers kan je kopen bij de bekende apotheken, drogisterijen en supermarkten. Ook bij de online winkels is het aanbod groot. Meestal gaat het om wegwerpmaskers die die direct hoort weg te gooien. De hippe katoenen maskers kan je na wassen (60 graden) weer gebruiken. Mondkapjes in Hoofddorp centrum, waar zijn ze te koop? Hieronder bekijk je de grotere plaatselijke shops rondom de gemeente Haarlemmermeer (provincie Noord-Holland) waar mogelijk voorraad is. De maskers zijn al verkrijgbaar vanaf €0,30 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatPolderplein 2252132 BGHoofddorp
TrekpleisterBinnenweg 1552101 JHHeemstede
DA DrogistSkagerrak 2162133 DWHoofddorp
EtosMarktlaan 1482132 DMHoofddorp
GammaNoordmeerstraat 22-302131 ADHoofddorp
KarweiStationsweg 362131 XGHoofddorp
PraxisMeubelmakerstraat 71991 JDVelserbroek
XenosBurgemeester van Stamplein 2762132 BHHoofddorp
HemaBloemendaalseweg 372061 CBBloemendaal
ActionPolderplein 2142132 BGHoofddorp
BlokkerBurgemeester van Stamplein 2742132 BHHoofddorp
PrimeraSkagerrak 2182133 DWHoofddorp
WibraPolderplein 2352132 BGHoofddorp
ZeemanMarkthof 1202132 DDHoofddorp
Albert HeijnSchoollaan 232121 GCBennebroek
JumboSkagerrak 2042133 DWHoofddorp
AldiKerklaan 272101 HKHeemstede
LidlSkagerrak 1962133 DWHoofddorp

Webshops vergelijken augustus 2022

Blijf je liever thuis of lukt het niet om ze te kopen bij een mondkapjeswinkel in Hoofddorp? Bij de online retailers heb je de meeste keuze. Supersnel en eenvoudig online bestellen en supersnel gratis thuisbezorgd. In de tabel hieronder check je de meest populaire online aanbieders met een gevarieerd aanbod, lage prijzen en probleemloos bij je thuis afgeleverd. Ook in de plaatsen Bennebroek, Bentveld, Vogelenzang, Aerdenhout en Santpoort-Zuid.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Hygienekoning.nl Stoffen
Medisch
Laagste prijs
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-hoofddorp-2133

Uitleg over de soorten mondkapjes

In de basis zijn er 2 type mondneusmaskers. Allereerst zijn er de medische mondmaskers. Dit zijn professionele producten die echt voor de zorg zijn. Verder heb je de niet-medische maskers. Meestal (zelf) gemaakt van katoenen stof of textiel. Dit type voldoet niet aan de strenge geldende richtlijnen en is niet geschikt voor de zorg.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, ook bekend als FFP-maskers of chirurgisch mondmasker IIR voldoen aan de Europese veiligheidsnorm. Dergelijke FFP-maskers beschermen je tegen het inademen van onzichtbare micro-organismen zoals COVID-19. Dit type is geschikt voor gebruik in zorginstellingen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes draag je niet voor je eigen veiligheid. Bij goed gebruik verklein je de kans dat je anderen ziek maakt met het corona-virus. Het is een verlengstuk van het huidige hygiëne protocol zoals anderhalve meter afstand houden en niezen en hoesten in de elleboog. Momenteel alleen verplicht in het openbaar vervoer. Veel winkels verkopen ze wel in Hoofddorp. Veel mensen kiezen ervoor om zelf een kapje te maken.

Hoe gebruik ik een niet-medisch mondmasker?

Een niet-medisch uitademingsmasker is geen bescherming voor je jezelf, het verkleint de kans dat jij onopgemerkt het virus verspreidt. Het masker op de juiste manier dragen is dan ook essentieel. De rijksoverheid biedt de volgende aandachtspunten:

 1. Voordat je het mondkapje opzet moet je goed je handen wassen.
 2. Gebruik enkel de elastiekjes/touwtjes bij het opzetten. Zorg dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Wees er zeker van dat het kapje aansluit op het gezicht.
 4. Let op je persoonlijke hygiëne bij het afdoen van het kapje (handen wassen).
 5. Als je het kapje weer afzet, gebruik dan weer de touwtjes/elastiekjes. Let erop dat je ook nu de binnenkant niet aanraakt.
 6. Een katoenen masker kan je op 60 graden wassen en opnieuw gebruiken, een wegwerpmasker kan in de grijze container.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Zelf een mondmasker maken

Update: zondag 14 augustus 2022. Geen mondkapje kopen Hoofddorp? Het is ook toegestaan om zelf een mondkapje te maken. Het kabinet adviseert om dit te maken van katoen. Je kunt denken aan een kussensloop of oud dekbedovertrek. Vermijd hele dikke stoffen want je moet wel normaal adem kunnen halen. Het is noodzakelijk dat je kapje voldoende dekkend is; je gezicht, neus en mond. In het bijgaande filmpje bekijk je hoe je dit kunt doen. Advies: Het dragen van een sjaal of een kapje van een oude sok zijn niet toegestaan in het OV. Lees verder over: Desinfecterende handgel.

Veelgestelde vragen (FAQ) rondom het gebruik van mondmaskers

Is het toepassen van een mondkapje verplicht in Hoofddorp?
Nee, het is niet verplicht in de openbare ruimte. In de huidige situatie geldt alleen in het OV een verplichting op het dragen van een kapje. Huidig advies van De regering: Wanneer men 1,5 meter afstand kan houden tot elkaar hoeft men geen niet-medische maskers te gebruiken in publieke ruimtes. Meer info lees je op www.haarlemmermeergemeente.nl.

Wat kosten niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes zijn al te koop vanaf €0,50 per stuk. De standaard prijzen zijn +/- €1,00 p/masker. Bulkverpakkingen met 50 of 75 stuks zijn vaak in de aanbieding. De populaire herbruikbare hippe mondkapjes in Hoofddorp zijn iets duurder, zo’n €8,50. Deze dien je na gebruik direct te wassen. Wij vinden dit een duurzaam en relatief goedkoop alternatief.

Ben ik 100% veilig voor corona met een niet-medisch mondmasker?
Nee, een niet-medisch mondneusmaskers draag je niet voor je eigen veiligheid. Het is specifiek bedoeld om je omgeving te beschermen. Je moet het dan wel op de juiste manier dragen. Het opdoen van een niet-medisch mondkapje geldt als een extra naast de geldende hygiëneregels zoals genoeg afstand houden en thuis blijven bij ziekte en verkoudheid.

Wat zijn de regels voor het gebruik van mondkapjes in het OV?
Met het oog op het openbaar vervoer is een niet-medisch mondkapje zonder filter gemaakt van textiel geoorloofd. Dit soort maskers schaf je aan bij drogisterijen, bouwmarkten en supermarkten. Je maakt ze ook heel simpel zelf. Gebruik een stof dat geschikt is om rechtstreeks op de huid te dragen. Kwalitatieve kussenslopen of dekbedovertrek zijn geoorloofd.

Riskeer ik een boete als ik geen kapje draag in het OV?
Het mondkapje is verplicht op het moment dat je gebruik maakt van het openbaar vervoer. Deze plicht geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder. Zit je in de trein zonder goedgekeurd masker? Dan riskeer je een boete van €95,00 in de wijken: Hoofddorp, Nieuw-Vennep, Zwanenburg, Lijnden / Boesingheliede, Badhoevedorp, Aalsmeerderbrug/ Oude Meer/ Rozenburg / Schiphol Rijk, Rijsenhout, Burgerveen / Leimuiderbrug / Weteringbrug, Abbenes / Buitenkaag, Lisserbroek, Beinsdorp, Zwaanshoek, Cruquius, Vijfhuizen, Schiphol.

Plaats een reactie