hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
blokker-logo
plein.nl logo
 • PLEIN
 • Beste & leukste mondkapjes
  Super snelle levering
  TNO geteste kwaliteit

Mondkapjes kopen Haarlemmermeer

Meteen niet-medische mondkapjes kopen in Haarlemmermeer? Op dit moment is het verplicht een mondkapje te dragen in het OV. En ook op straat zien we ze steeds meer opduiken. Echter: Het Outbreak Management Team (OMT) raadt het gebruik van een niet-professionele mondmaskers af in de publieke ruimte zolang er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Op deze website vind je waardevolle info over het mondmasker gebruik in Nederland. Wat is het aanbod, waar moet het aan voldoen, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Haarlemmermeer? Je vind een handig overzicht met verkooppunten in de buurt. Kan je niet naar de winkel? Dat is niet erg. In onze vergelijker vind je de beste online shops waar je gemakkelijk online jouw favoriete mondkapjes kunt bestellen in juni 2022.

 • Met ingang van 1 juni 2020 is een niet-medisch mondkapje verplicht in het OV vanwege het coronavirus.
 • Niet-professionele kapjes worden vaak gemaakt van textiel, stof of papier. Er zijn ook handige filmpjes om het zelf te maken.
 • Katoenen maskers zijn geschikt om te wassen en te hergebruiken.
 • Zo’n niet-medisch uitademingsmasker is bedoeld om anderen te beschermen, het is geen beschermmiddel voor jezelf.
 • De niet-professionele maskers zijn uitstekend verkrijgbaar in de omgeving van Haarlemmermeer, zoals de Spar + Trekpleister.
 • Ook online zijn er verschillende verkooppunten van hippe- en trendy mondkapjes zoals Amazon.nl & Deonlinedrogist.nl.
 • Vergeet niet: medische FFP-maskers zijn specifiek bedoeld voor de zorg, draag deze dan ook niet zelf.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Haarlemmermeer?

Mondmaskers voor in de trein/bus/metro of evt. op straat dien je zelf aan te schaffen. Deze niet-medische gezichtsmasker kan je kopen bij de grotere drogisterijen, apotheken en supermarkten. Ook bij de online winkels is er een enorm assortiment. Vaak verkoopt men wegwerpmaskers die je een keer kunt gebruiken. De populaire hippe katoenen maskers mag je uitwassen en hergebruiken. Mondkapjes in Haarlemmermeer centrum, waar zijn ze te koop? In de tabel hieronder vind je meerdere lokale retailers rondom de gemeente Haarlemmermeer (provincie Noord-Holland) waar mogelijk voorraad is. De maskers koop je (in bulk) al vanaf €0,30 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatVenneperstraat 122151 ARNieuw-Vennep
TrekpleisterBinnenweg 1552101 JHHeemstede
DA DrogistSkagerrak 2162133 DWHoofddorp
EtosHändelplein 152151 NLNieuw-Vennep
GammaSpaarneweg 442142 ENCruquius
KarweiStationsweg 362131 XGHoofddorp
PraxisSpaarneweg 462142 ENCruquius
XenosBurgemeester van Stamplein 2762132 BHHoofddorp
HemaBloemendaalseweg 372061 CBBloemendaal
ActionDe Symfonie 172151 MDNieuw-Vennep
BlokkerDe Symfonie 672151 MENieuw-Vennep
PrimeraAalburgplein 572134 DMHoofddorp
WibraPolderplein 2352132 BGHoofddorp
ZeemanVenneperhof 482151 AZNieuw-Vennep
Albert HeijnGenderenplein 132134 DPHoofddorp
JumboSkagerrak 2042133 DWHoofddorp
AldiKalslagerring 232151 TANieuw Vennep
LidlHandelplein 1972151 NNNieuw Vennep

De beste webwinkels juni 2022

Blijf je liever thuis en bezoek je liever geen mondkapjeswinkel in Haarlemmermeer? Via internet zijn er uitgebreide opties. Probleemloos online bestellen, gratis bij je thuis afgeleverd. Hieronder bekijk je meerdere shops met een goed aanbod, vaste lage prijzen en bezorgd waar en wanneer jij dat wil. Ook in de omgeving Heemstede, Bloemendaal, Zandvoort, Haarlem en Velsen.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-haarlemmermeer-2151

Welke soorten mondkapjes zijn er?

De mondneusmaskers zijn onder te verdelen in 2 groepen. Ten eerste heb je de medische mondkapjes. Deze zijn exclusief voor de zorg bedoeld. In aanvulling daarop hebben we de niet-medische maskers. Dit zijn eenvoudige maskers van bijvoorbeeld katoen, stof, textiel of papier. Deze categorie is geschikt voor het openbaar vervoer en wordt dus ook niet toegepast in ziekenhuizen.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, die je vaak herkent als een FFP-masker of chirurgisch mondmasker IIR voldoen aan strenge kwaliteitsstandaarden. FFP maskers beschermen de drager tegen verschillende virussen waaronder het COVID-19 virus. Deze categorie is alleen bedoeld voor de medische omgeving.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische maskers beschermen niet jouzelf. Als je ze op de goede manier draagt verklein je de kans dat jij het coronavirus zelf verder verspreidt. Het betreft een extra regeling naast de geldende hygiëneregels zoals genoeg afstand houden en voortdurend de handen wassen. Op dit moment alleen in het OV verplicht. Er zijn veel verkooppunten in Haarlemmermeer. Online vind je veel filmpjes die uitleggen hoe je het zelf maakt.

In 6-stappen veilig een niet-medisch masker gebruiken

Een niet-medisch mondkapje is geen bescherming voor je jezelf, het verkleint de kans dat jij anderen besmet. Het veilig gebruik van zo’n masker is ontzettend belangrijk. De overheid omschrijft dit als volgt:

 1. Voordat je het mondkapje opzet moet je goed je handen wassen.
 2. Bij het opzetten gebruik je altijd de touwtjes/elastiekjes. Zorg dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Zorg dat het goed aansluit op het gezicht en de neus en mond bedekt.
 4. Was je handen met water en zeep voordat je het niet-medische mondkapje afzet.
 5. Bij het afzetten gebruik je altijd de touwtjes/elastiekjes. Het is belangrijk dat je ook nu de binnenkant niet aanraakt.
 6. Een katoenen masker kan je na uitwassen opnieuw gebruiken, terwijl een wegwerpmasker na 1 keer dragen onbruikbaar is geworden.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Maak je eigen mondmasker (richtlijnen RIVM)

Update: woensdag 29 juni 2022. Liever geen mondkapje kopen Haarlemmermeer? Je mag ook zelf een mondkapje maken. De regering geeft aan dat je dit van bijvoorbeeld katoen kunt maken. Maak gebruik van producten als een kussensloop & dekbedovertrek. Neem niet een te dikke stof want je moet wel normaal adem kunnen halen. Zorg dat het geheel goed aansluit op je gezicht, neus en mond. In het bijgaande filmpje vind je nog meer instructies. Let op: Het dragen van een sjaal of een geknutseld kapje van sokken gelden niet als een goed beschermingsmiddel. Tevens interessant: Mondkapjes voor contactberoepen.

Veelgestelde vragen en antwoorden over mondmasker

Is het gebruik van mondkapjes verplicht in Haarlemmermeer?
Nee, op straat geldt er geen verplichting. In de huidige situatie is het niet-medische mondkapje alleen verplicht in het openbaar vervoer. Huidig advies van Het OMT: Wanneer men 1,5 meter afstand kan houden tot elkaar hoeft men geen niet-medische maskers te gebruiken in publieke ruimtes. Meer info lees je op www.haarlemmermeer.nl.

Wat zijn de prijzen van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes zijn al verkrijgbaar vanaf €0,35 p/stuk. De gemiddelde prijs ligt op €0,90 per wegwerpkapje. Grote verpakkingen met 50 of 75 stuks zijn omgerekend goedkoper. De populaire herbruikbare hippe mondkapjes in Haarlemmermeer zijn wat kostbaarder, +/- €10,00. Deze moet je wel dagelijks uitwassen. Dit is een milieubewust en betaalbaar alternatief.

Beschermt een niet-medisch mondmasker mij tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch mondmasker beschermt jezelf niet tegen het coronavirus. Het verkleint de kans dat jij anderen besmet. Daarbij moet jij je dan wel houden aan alle gebruiksvoorschriften. Het opdoen van een niet-medisch mondkapje is een verlengstuk van het huidige hygiëne protocol zoals geen handen schudden, 1,5 meter afstand en voortdurend de handen wassen.

Wat zijn de eisen van het mondkapje in het openbaar vervoer?
Voor het openbaar vervoer is een niet-medisch gezichtsmasker zonder filter gemaakt van bijvoorbeeld textiel of katoen geoorloofd. Deze maskers schaf je aan bij een supermarkt of drogist. Je kunt ook zelf een mondkapje maken. Gebruik een stof dat gebruikt kan worden om in aanraking te komen met de huid. Producten als dekbedovertrekken of kussenslopen zijn voldoende.

Riskeer ik een boete als ik geen kapje draag in het OV?
Je mondkapje is verplicht als je reist met het OV (tram/bus/metro/tram). Deze plicht geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder. Reis je zonder een niet-medisch masker? Dan kan je beboet worden met liefst €95,00 in de wijken: Hoofddorp, Nieuw-Vennep, Zwanenburg, Lijnden / Boesingheliede, Badhoevedorp, Aalsmeerderbrug/ Oude Meer/ Rozenburg / Schiphol Rijk, Rijsenhout, Burgerveen / Leimuiderbrug / Weteringbrug, Abbenes / Buitenkaag, Lisserbroek, Beinsdorp, Zwaanshoek, Cruquius, Vijfhuizen, Schiphol.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie