hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Hoensbroek

Voordelig en snel niet-medische mondkapjes kopen in Hoensbroek? Sinds kort moeten alle reizigers vanaf 13 jaar een mondkapje dragen in het OV. Maar ook gewoon buiten neemt het mondmasker-gebruik toe. Goed om te weten: Het kabinet beveelt het gebruik van niet-professionele mondkapjes in de openbare ruimte niet aan als er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Op dit portaal tref je waardevolle informatie over alles wat met mondkapjes te maken heeft. Welke keuzes heb ik, waar moet het aan voldoen, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Hoensbroek? Je vind hier adresgegevens van winkels in de regio. Kan je niet naar de winkel? Er is een oplossing. In onze vergelijker vind je de beste shops waar je gemakkelijk online jouw favoriete mondkapjes kunt bestellen in april 2024.

 • Per 1 juni 2020 is een niet-medisch mondkapje verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder in het OV.
 • Niet-medische maskers worden gemaakt van stof (katoen), textiel of papier. Het is ook eenvoudig om zelf een kapje in elkaar te zetten.
 • Katoenen maskers zijn vaak wat duurder maar kan je wassen en opnieuw dragen.
 • Een niet-medisch mondmasker is bedoeld om andere mensen te beschermen in geval jij besmet bent, je bent dus zelf niet beschermd.
 • De niet-professionele kapjes kan je voordelig kopen bij meerdere winkels in en rondom Hoensbroek. Bijvoorbeeld de Albert Heijn & Trekpleister.
 • Online zijn er talloze webshops trendy mondkapjes zoals 123inkt.nl en Plein.nl.
 • Belangrijk: medische FFP-maskers zijn specifiek bedoeld voor de zorg, deze dien je dus niet zelf te dragen.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Hoensbroek?

Mondkapjes voor in het openbaar vervoer of evt. op andere plekken dien je zelf aan te schaffen. Deze niet-medische mondmaskers zijn ruim verkrijgbaar bij de bekende drogisterijen, apotheken en supermarkten. Ook via internet is er een enorm assortiment. In de regel gaat het om wegwerpmaskers die die direct hoort weg te gooien. De wat meer hippe katoenen maskers kan je blijven gebruiken mits je het steeds uitwast. Mondkapjes in Hoensbroek centrum, waar zijn ze te koop? In de tabel hieronder achterhaal je een aantal plaatselijke retailers rondom de gemeente Heerlen (provincie Limburg) waar mogelijk voorraad is. De maskers koop je (in bulk) al vanaf €0,40 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatKouvenderstraat 596431 HBHoensbroek
TrekpleisterTongerseweg 576213 GAMaastricht
DA DrogistHeerlerbaan 2376418 CEHeerlen
EtosGebrookerplein 46431 LXHoensbroek
GammaIn de Cramer 786412 PMHeerlen
KarweiHavikweg 66374 AZLandgraaf
PraxisIn de Cramer 826412 PMHeerlen
XenosCoriocenter 466411 LXHeerlen
HemaGebrookerplein 36431 LXHoensbroek
ActionCaumerboord 276418 BKHeerlen
BlokkerWannerstraat 166413 EVHeerlen
PrimeraWannerstraat 156413 EVHeerlen
WibraWannerstraat 76413 EVHeerlen
ZeemanKouvenderstraat 506431 HGHoensbroek
Albert HeijnKouvenderstraat 1006431 HHHoensbroek
JumboHoofdstraat 1466372 ENLandgraaf
AldiProf. van ‘t Hoffstraat 116431 VBHoensbroek
LidlHoofdstraat 666432 GGHoensbroek

Online verkooppunten april 2024

Vermijd je liever contact of lukt het niet om ze te kopen bij een mondkapjeswinkel in Hoensbroek? Online heb je de meeste keuze. Probleemloos online bestellen, de volgende dag gratis thuisbezorgd. Hieronder vind je een aantal populaire webwinkels met een goed aanbod, goedkope prijzen en een snelle bezorging aan huis. Ook in de regio’s Schinnen, Wijnandsrade, Nuth, Baneheide en Bocholtz.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-hoensbroek-6432

Informatie over de verschillende type mondmaskers

De mondneusmaskers zijn onder te verdelen in 2 groepen. Allereerst benoemen de de medische mondkapjes. Deze zijn exclusief voor de zorg bedoeld. Daarnaast zijn er de zogenaamde niet-medische kapjes. Deze zijn vaak gemaakt van textiel, stof of papier. Dit type wordt bijv. gebruikt in het OV en is niet geschikt voor de zorg.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, ook wel FFP2 masker genoemd of een IIR chirurgisch mondmasker voldoen aan allerlei strenge eisen. Dergelijke FFP-maskers beschermen je tegen stofdeeltjes en virussen in de lucht zoals het COVID-19 virus. Deze categorie is exclusief beschikbaar voor de professionele zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische maskers gebruik je niet om jezelf tegen het virus te beschermen. Mits je ze juist gebruikt reduceer je de kans dat jij het coronavirus zelf verder verspreidt. Het is een verlengstuk van de welbekende hygiëneregels van het RIVM zoals voldoende afstand houden en handen wassen met water en zeep. Verplicht voor alle reizigers in het OV van 13 jaar en ouder. Je kunt ze bij veel winkels kopen rondom Hoensbroek. Er zijn ook handige filmpjes om het zelf te maken.

Instructies voor het gebruiken van een niet-medisch masker

Een niet-medisch mondneusmaskers draag je niet voor je eigen veiligheid, maar is er met name om anderen om je heen te beschermen. Zo’n kapje op goede manier gebruiken is van enorm belang. Het RIVM omschrijft dit als volgt:

 1. Start met het wassen van de handen met water en zeep.
 2. Maak gebruik van de touwtjes/elastiekjes om het kapje op te doen. Zorg dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Het is cruciaal dat het masker gezicht/neus/mond goed bedekt.
 4. Als je het masker weer afdoet moet je eerst je handen wassen.
 5. Maak gebruik van de touwtjes/elastiekjes om het kapje af te doen. Raak opnieuw de binnenkant niet aan.
 6. Was het mondkapje op 60 graden na elk gebruik, een wegwerpmasker gooi je direct bij het restafval.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Maak je eigen mondmasker (richtlijnen RIVM)

Update: maandag 22 april 2024. Geen mondkapje kopen Hoensbroek? Je kan er ook voor kiezen zelf een mondkapje te maken. De overheid biedt een handige checklist en instructies voor katoen. Bijvoorbeeld van een t-shirt of stofzuigerzak. Neem niet een te dikke stof zodat je nog wel adem kunt halen. Het is belangrijk dat het kapje zo goed mogelijk aansluit op je gezicht, neus en mond. In het instructiefilmpje hieronder bekijk je een handige handleiding. Advies: De kraag van een jas, een sjaal of een geknutseld kapje van sokken zijn niet geoorloofd in het openbaar vervoer. Bekijk ook: Mondkapjes voor kappers.

Veelgestelde vragen over het dragen van een mondmasker

Is het gebruik van mondkapjes verplicht in Hoensbroek?
Nee, op straat geldt er geen verplichting. In de huidige situatie is het niet-medische mondkapje alleen verplicht in het openbaar vervoer. Huidig advies van Het kabinet: Zolang de anderhalve meter afstand regel nageleefd wordt hoeft men geen niet-medische maskers te gebruiken in publieke ruimtes. Meer info lees je op www.heerlen.nl.

Wat zijn de prijzen van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes zijn al verkrijgbaar vanaf €0,50 per stuk. Doorgaans betaal je zo’n €0,85 per masker. XL-verpakkingen met 25 tot 100 stuks zijn financieel interessanter. Herbruikbare hippe mondkapjes in Hoensbroek zijn wat duurder, c.a. €8,50. Na gebruik dien je deze uit te wassen. Dit wordt gezien als een milieubewust en betaalbaar alternatief.

Biedt een niet-medisch mondmasker bescherming tegen corona?
Nee, een niet-medisch uitademingsmasker is geen bescherming voor je jezelf. Het verkleint de kans dat jij onopgemerkt het virus verspreidt. Maar alleen als je het zorgvuldig draagt en gebruikt. Het kopen van een niet-medisch mondkapje is een verlengstuk van de hygiënemaatregelen die al gelden zoals genoeg afstand houden en handen wassen.

Wat zijn de eisen van het mondkapje in het openbaar vervoer?
Wanneer we het hebben over het openbaar vervoer is een niet-medisch mondmasker zonder filter gemaakt van katoen of textiel geaccepteerd. Dit type maskers bestel je bij de supermarkten, bouwmarkten of drogisten. Je kunt het ook gemakkelijk zelf maken. Kies textiel dat gebruikt kan worden om direct op de huid te dragen. Producten als kussenslopen of dekbedovertrek zijn prima.

Welke straf staat er op het niet dragen van een kapje in het OV?
Het mondkapje is verplicht tijdens het reizen met het openbaar vervoer. Dit is voor iedereen vanaf 13 jaar en ouder het geval. Zit je in de bus/trein/metro/tram zonder masker? Dan kan je worden beboet met een prent van €95,00 in de wijken: Maria Gewanden en Terschuren, Mariarade, Hoensbroek-De Dem, Nieuw Lotbroek, De Koumen, Vrieheide-De Stack, Heerlerheide-Passart, Heksenberg, De Hei, Rennemig-Beersdal, Zeswegen-Nieuw Husken, Schandelen-Grasbroek, Meezenbroek-Schaesbergerveld, Heerlen-Centrum, Eikenderveld, Woonboulevard-Ten Esschen, Welten-Benzenrade, Bekkerveld, Caumerveld-Douve Weien, Molenberg, Heerlerbaan-Centrum, Heerlerbaan-Schil, De Beitel.

Plaats een reactie