hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Heerlen

Vandaag nog niet-medische mondkapjes kopen in Heerlen? Vanaf deze zomer mag je niet meer deelnemen aan het OV zonder een mondkapje. Maar ook gewoon buiten zien we ze steeds meer opduiken. Echter: De regering ontmoedigt op dit moment het gebruik van niet-professionele mondmaskers in de openbare ruimte in situaties waar er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Op deze website check je belangrijke info over de verschillende soorten mondmaskers. Welk type maskers zijn er, wanneer is het verplicht, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Heerlen? Je vind hier winkels bij jou in de buurt. Kan je niet naar de winkel? Geen probleem. Je vind hier een overzicht met de beste shops waar je online jouw mondkapjes kunt bestellen in februari 2024.

 • Vanaf 1 juni 2020 is een niet-medisch mondmasker verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder in het OV.
 • Niet-professionele kapjes worden gemaakt van katoenen stof of textiel. Je kunt ze ook zelf maken van een t-shirt of kussensloop.
 • Veel katoenen maskers kunnen in de wasmachine en kan je vaker dragen.
 • Zo’n niet-medisch uitademingsmasker is bedoeld om de omgeving te beschermen, het is dus geen bescherming voor jezelf.
 • De niet-professionele maskers koop je bij verschillende winkels in en rondom Heerlen. Onder andere bij de PLUS + Action.
 • Online zijn er talloze webshops trendy- en hippe mondkapjes zoals Amazon.nl en Internetdrogisterij.nl.
 • Goed om te weten: speciale medische mondkapjes (FFP2) zijn echt alleen voor de zorg, deze dien je dus niet zelf te dragen.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Heerlen?

Kapjes die je in het OV moet dragen of evt. in de openbare ruimte dien je zelf aan te schaffen. Deze niet-medische maskers kan je kopen bij verschillende drogisterijen, supermarkten en apotheken. Ook bij webwinkels heb je genoeg keuze. Doorgaans gaat het om wegwerpmaskers die je na gebruik moet weggooien. De hippe katoenen maskers kan je na wassen (60 graden) weer gebruiken. Mondkapjes in Heerlen centrum, waar zijn ze te koop? Hierbij bekijk je de grotere plaatselijke winkels rondom de gemeente Heerlen (provincie Limburg) waar mogelijk voorraad is. De maskers zijn er al vanaf €0,50 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatWannerstraat 106413 EVHeerlen
TrekpleisterTongerseweg 576213 GAMaastricht
DA DrogistDorpstraat 1156373 JCLandgraaf
EtosWannerstraat 96413 EVHeerlen
GammaIn de Cramer 786412 PMHeerlen
KarweiHavikweg 66374 AZLandgraaf
PraxisIn de Cramer 826412 PMHeerlen
XenosCoriocenter 466411 LXHeerlen
HemaVan der Maesenstraat 16411 LPHeerlen
ActionStanleystraat 66413 HSHeerlen
BlokkerWannerstraat 166413 EVHeerlen
PrimeraWannerstraat 156413 EVHeerlen
WibraWannerstraat 76413 EVHeerlen
ZeemanPromenade 306411 JKHeerlen
Albert HeijnHomerusplein 96411 AWHeerlen
JumboHoofdstraat 1466372 ENLandgraaf
AldiGroeet Genhei 46413 GNHeerlen
LidlAnjelierstraat 686414 EWHeerlen

Online winkels februari 2024

Heb je klachten en vermijd je liever de mondkapjeswinkel in Heerlen? Bij de webwinkels is er een enorm aanbod. Vanuit je luie stoel online bestellen, gratis bij je thuis afgeleverd. In het overzicht hieronder vergelijk je enkele erkende webshops met veel keuze, lage prijzen en bezorgd waar en wanneer jij dat wil. Ook in de omgeving Landgraaf, Simpelveld, Voerendaal, Beekdaelen en Valkenburg aan de Geul.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-heerlen-6416

Wat voor mondkapje heb ik nodig?

De mondneusmaskers kan je verdelen in 2 groepen. Als eerste heb je de medische mondkapjes. Deze zijn bedoeld voor mensen werkzaam in de zorg. Daarnaast zijn er de niet-medische maskers. Deze worden gefabriceerd met stof, ander textiel of papier. Dit soort voldoet niet aan de strenge geldende richtlijnen en wordt dus ook niet toegepast in de zorg.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, die je vaak herkent als een FFP-masker of een chirurgisch mondneusmasker Type IIR voldoen aan allerlei strenge eisen. Deze FFP maskers beschermen tegen het inademen van deeltjes in de lucht, zoals bijv. het COVID-19 virus. Dit type is exclusief bedoeld voor de professionele zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes beschermen niet jouzelf. Bij het juiste gebruik ervan beperk je de kans dat je anderen ziek maakt met het corona-virus. Het betreft een extra regeling naast de geldende hygiëneregels zoals 1,5 meter afstand houden en niezen in de elleboog. Momenteel alleen verplicht in het openbaar vervoer. Je kunt ze bij veel winkels kopen rondom Heerlen. Je kunt ze ook eenvoudig zelf maken.

Instructies voor het gebruiken van een niet-medisch masker

Een niet-medisch mondneusmaskers betekent niet dat jij beschermt bent, het verkleint de kans dat jij onopgemerkt het virus verspreidt. Het veilig gebruik van zo’n masker is dan ook van groot belang. De overheid biedt de volgende aandachtspunten:

 1. Was eerst goed je handen voordat je het kapje opdoet.
 2. Als je het kapje opzet, gebruik dan de touwtjes/elastiekjes. Voorkom dat je de binnenkant aanraakt.
 3. Het is belangrijk dat het kapje goed aansluit op je gezicht.
 4. Als je het masker weer afdoet moet je eerst je handen wassen.
 5. Als je het masker af wilt zetten, was dan opnieuw eerst de handen. Het is belangrijk dat je ook nu de binnenkant niet aanraakt.
 6. Was het mondkapje op 60 graden na elk gebruik, terwijl een wegwerpmasker na 1 keer dragen onbruikbaar is geworden.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Maak zelf een mondmasker

Update: donderdag 22 februari 2024. Liever geen mondkapje kopen Heerlen? Zelf mondkapjes maken is natuurlijk ook mogelijk. De overheid adviseert om dit te maken van katoen. Maak gebruik van producten als een katoenen zakdoek of stukje van een stofzuigerzak. Neem niet een te dikke stof want je moet wel normaal adem kunnen halen. Wees er zeker van dat het geheel goed aansluit op het gezicht en de neus en mond bedekt. In de instructievideo hieronder is een complete tutorial te bekijken. Belangrijk: Een sjaal, een kraag van een jas of een kapje gemaakt van een sok gelden niet als een goed beschermingsmiddel. Tevens interessant: Medische mondkapjes.

Veelgestelde vragen over het gebruik van mondmaskers

Zijn mondkapjes verplicht in Heerlen?
Nee, het is niet verplicht in de openbare ruimte. Hedendaags moet je alleen in het OV verplicht een niet-medisch kapje dragen. Huidig advies van Het kabinet: Als het mogelijk is om 1,5 meter afstand te houden is een niet-medisch masker niet nodig in de publieke ruimte. Zie ook meer info op www.heerlen.nl.

Wat kost een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes koop je al vanaf €0,35 p/stuk. Doorgaans betaal je zo’n €1,10 per wegwerpkapje. Bulkverpakkingen met 25 of 75 stuks zijn aantrekkelijk geprijsd. De populaire herbruikbare hippe mondkapjes in Heerlen koop je vanaf plusminus €7,50. Na gebruik dien je deze uit te wassen. Het betreft een milieubewust en betaalbaar alternatief.

Beschermt een niet-medisch mondmasker mij tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch mondmasker is geen bescherming voor je jezelf. Het kan wel mensen rondom jou beschermen. Hiervoor moet je het kapje wel op de correcte manier dragen. Het bestellen van een niet-medisch mondkapje is altijd een aanvulling op de andere hygiënemaatregelen de hygiënemaatregelen die al gelden zoals 1,5 meter afstand houden en handen wassen met water en zeep.

Welke voorwaarden worden er gesteld aan mondkapjes voor het OV?
Voor gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medisch uitademingsmasker zonder filter gemaakt van textiel of katoen goed. Deze categorie maskers vind je in de schappen bij een supermarkt of drogist. Je maakt ze ook heel simpel zelf. Kies een stof dat geschikt is om direct op de huid te dragen. Gebruiksvoorwerpen als zakdoeken of t-shirts zijn prima.

Krijg ik een boete als ik geen mondkapje draag in het Openbaar Vervoer?
Je mondkapje is verplicht wanneer je deel uitmaakt van het openbaar vervoer. Dit is voor iedereen vanaf 13 jaar en ouder het geval. Ga je toch zonder masker op reis in de trein of bus? Dan riskeer je een boete van €95,00 in de wijken: Maria Gewanden en Terschuren, Mariarade, Hoensbroek-De Dem, Nieuw Lotbroek, De Koumen, Vrieheide-De Stack, Heerlerheide-Passart, Heksenberg, De Hei, Rennemig-Beersdal, Zeswegen-Nieuw Husken, Schandelen-Grasbroek, Meezenbroek-Schaesbergerveld, Heerlen-Centrum, Eikenderveld, Woonboulevard-Ten Esschen, Welten-Benzenrade, Bekkerveld, Caumerveld-Douve Weien, Molenberg, Heerlerbaan-Centrum, Heerlerbaan-Schil, De Beitel.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie