hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
blokker-logo
plein.nl logo
 • PLEIN
 • Beste & leukste mondkapjes
  Super snelle levering
  TNO geteste kwaliteit

Mondkapjes kopen Eppenhuizen

Vandaag nog niet-medische mondkapjes kopen in Eppenhuizen? Op dit moment mag je alleen nog reizen met het OV met een mondkapje. Maar ook verder om ons heen lopen steeds meer mensen met een kapje rond. Belangrijk: Het kabinet is nog niet enthousiast over het gebruik van niet-professionele maskers in de openbare ruimte als het mogelijk is anderhalve meter afstand te bewaren.

Via onze mondkapjes-vergelijker tref je waardevolle informatie over het mondmasker gebruik in Nederland. Wat is het aanbod, in hoeverre beschermt het, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Eppenhuizen? Je treft hier een lijst met winkels die dichtbij zijn. Blijf je liever thuis? Er is een oplossing. Wij tonen de beste shops waar je veilig online jouw mondkapjes kunt kopen in juni 2022.

 • Vanaf 1 juni 2020 is een niet-medisch mondmasker verplicht in het OV vanwege het coronavirus.
 • Niet-medische maskers zijn gemaakt van textiel, stof of papier. Er zijn ook handige filmpjes om het zelf te maken.
 • Katoenen maskers zijn vaak wat duurder maar kan je wassen en opnieuw dragen.
 • Een niet-medisch mondmasker is bedoeld om het risico op het besmetten van andere mensen te verkleinen, je bent dus zelf niet beschermd.
 • De niet-professionele kapjes zijn breed verkrijgbaar bij uiteenlopende winkels rondom Eppenhuizen. Bijvoorbeeld de Dekamarkt of Etos.
 • Op het internet zijn er veel aanbieders van hippe- en trendy mondkapjes zoals Coolblue.nl & Degezondheidslijn.nl.
 • Belangrijk: medische (FFP2) maskers zijn exclusief voor de zorg, draag deze dan ook niet zelf.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Eppenhuizen?

Maskers die je draagt in het openbaar vervoer of evt. op andere plekken moet je zelf kopen. Deze niet-medische mondneusmaskers zijn voorradig bij de meeste supers, apotheken en drogisterijen. Ook bij webshops is er een enorm assortiment. Vaak gaat het om wegwerpmaskers die die direct hoort weg te gooien. De hippe katoenen maskers met bijvoorbeeld een printje kan je ook uitwassen en opnieuw gebruiken. Mondkapjes in Eppenhuizen centrum, waar zijn ze te koop? In het onderstaande overzicht tref je verschillende lokale winkels rondom de gemeente Het Hogeland (provincie Groningen) waar ze misschien wat verkopen. De kapjes koop je al vanaf €0,30 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatBlink 19981 AJUithuizen
TrekpleisterLandstraat 359934 BHDelfzijl
DA DrogistOranjeweg 99934 BBDelfzijl
EtosObergon 119951 HLWinsum
GammaFarmsumerweg 1289902 BWAppingedam
KarweiBorgweg 161-A9936 EPFarmsum
PraxisSontplein 49723 BZGroningen
XenosDierenriemstraat 200Unit 59742 AMGroningen
HemaHoofdstraat-Oost 379981 AGUithuizen
ActionBlink 229981 AJUithuizen
BlokkerHoofdstraat-Oost 239981 AGUithuizen
PrimeraOosterstraat 39981 CNUithuizen
WibraLandstraat 629934 BPDelfzijl
ZeemanHavenweg 19981 JNUithuizen
Albert HeijnHoofdstraat-Oost 99981 AGUithuizen
JumboOosterstraat 29981 CPUithuizen
AldiMolenerf 119981 EAUithuizen
LidlMolenerf 99981 EAUithuizen

Online kapjes bestellen juni 2022

Ben je ziek en bezoek je liever geen mondkapjeswinkel in Eppenhuizen? Bij de webwinkels heb je de meeste keuze. Eenvoudig via internet bestellen en gratis laten thuisbezorgen. In de tabel hieronder bekijk je meerdere shops met een ruim aanbod, aantrekkelijke bulkverpakkingen en verschillende betaalmogelijkheden. Ook in de plaatsen Kantens, Toornwerd, Westerwijtwerd, Huizinge en Middelstum.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-eppenhuizen-9996

Informatie over de verschillende type mondmaskers

In de basis zijn er 2 type mondneusmaskers. In de eerste plaats hebben we de medische mondmaskers. Dit zijn professionele producten die echt voor de zorg zijn. In aanvulling daarop zijn er de niet-medische maskers. Meestal (zelf) gemaakt van katoen, stof, textiel of papier. Dit type wordt bijv. gebruikt in het OV en wordt dus ook niet gebruikt in de zorg.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, zoals een FFP1, FFP2 of FFP3 masker of een chirurgisch mondneusmasker Type IIR moeten voldoen aan meerdere strenge eisen. Dergelijke FFP-maskers beschermen je tegen het inademen van deeltjes in de lucht, zoals bijv. het COVID-19 virus. Dit type is exclusief bedoeld voor de medische omgeving.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes gebruik je niet om jezelf tegen het virus te beschermen. Bij goed gebruik beperk je de kans dat je anderen ziek maakt met het corona-virus. Het is een extra maatregel naast de geldende hygiëneregels zoals genoeg afstand houden en papieren zakdoekjes gebruiken. Iedereen in het OV moet zo’n masker dragen. Ze zijn te krijgen bij veel verschillende winkels in Eppenhuizen. Je kunt de maskers ook zelf maken.

Instructies voor het gebruiken van een niet-medisch masker

Een niet-medisch mondmasker draag je niet voor je eigen veiligheid, maar wordt gedragen om de kans te verkleinen dat je anderen besmet. Het kapje veilig op- en afzetten is van enorm belang. De regering hanteert een aantal richtlijnen:

 1. Start met het wassen van de handen met water en zeep.
 2. Als je het kapje opzet, gebruik dan de touwtjes/elastiekjes. Let erop dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Let erop dat je neus en mond volledig bedekt zijn.
 4. Als je het masker weer afdoet moet je eerst je handen wassen.
 5. Gebruik enkel de elastiekjes/touwtjes bij het afzetten. Zorg ook hier dat je de binnenkant en je gezicht niet aanraakt.
 6. Herbruikbare maskers moet jij op 60 graden wassen voor hergebruik en gooi een wegwerpmasker direct weg.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Thuis een mondmasker maken

Update: woensdag 29 juni 2022. Liever geen mondkapje kopen Eppenhuizen? Je mag ook zelf een mondkapje maken. Het kabinet biedt een handige checklist en instructies voor katoen. Je kunt o.a. gebruik maken van een katoenen zakdoek & dekbedovertrek. Zorg dat het niet te dik is want je moet natuurlijk wel kunnen ademen. Het is noodzakelijk dat het geheel goed aansluit op je hele mond en onderkant van de neus. In de onderstaande video is een complete tutorial te bekijken. Advies: De kraag van een jas, een sjaal of een geknutseld kapje van sokken bieden onvoldoende bescherming en zijn niet toegestaan in het OV. Ga verder naar: Mondkapjes voor kinderen.

FAQ met veelgestelde vragen over het gebruik van mondmasker

Zijn mondkapjes verplicht in Eppenhuizen?
Nee, het is niet verplicht in de openbare ruimte. Momenteel moet je alleen in het OV verplicht een niet-medisch kapje dragen. Huidig advies van De regering: Als het mogelijk is om 1,5 meter afstand te houden is een niet-medisch masker niet nodig in de publieke ruimte. Zie ook meer info op www.hethogeland.nl.

Wat kost een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes vind je (in grotere verpakkingen) al voor €0,40 per stuk. De normale prijs bedraagt c.a. €1,10 per wegwerpmasker. XL-verpakkingen met 25 of 75 stuks zijn financieel interessanter. Herbruikbare hippe mondkapjes in Eppenhuizen zijn wat duurder, c.a. €7,00. Deze moet je na elk gebruik even in de wasmachine doen. Het gaat om een duurzaam en betaalbaar alternatief.

Beschermt een niet-medisch mondmasker mij tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch mondkapje is geen manier om jezelf te beschermen. Wel biedt het bescherming voor mensen om je heen. Hiervoor moet je het kapje wel op de correcte manier dragen. Het opzetten van een niet-medisch mondkapje is een verlengstuk van de hygiënemaatregelen die al gelden zoals anderhalve meter afstand houden en regelmatig je handen wassen.

Waar moet een mondkapje in het OV aan voldoen?
Met het oog op het openbaar vervoer is een niet-medische kapje zonder filter gemaakt van textiel goedgekeurd. Deze categorie maskers bestel je bij een plaatselijk drogist, supermarkt of speciaalzaak. Zelf zo’n masker maken is ook mogelijk. Kies textiel dat gebruikt kan worden om in aanraking te komen met de huid. Oude t-shirts of zakdoeken zijn werkbaar.

Hoe hoog is de boete als ik geen mondkapje in het OV draag?
Het mondkapje is verplicht als je gebruik maakt van het openbaar vervoer. Dit is voor iedereen vanaf 13 jaar en ouder het geval. Neem je toch deel aan het OV zonder masker? Dan kan je beboet worden met liefst €95,00 in de wijken: Centrum, Wijk-Noord, Wijk-Zuid, Wijk-West, Wijk-Oost.

Plaats een reactie