hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
blokker-logo
plein.nl logo
 • PLEIN
 • Beste & leukste mondkapjes
  Super snelle levering
  TNO geteste kwaliteit

Mondkapjes kopen Goor

Snel niet-medische mondkapjes kopen in Goor? Per 1 juni 2020 mag je alleen nog reizen met het OV met een mondkapje. Maar ook verder om ons heen komen we het mondmasker meer en meer tegen. Echter: Het OMT ontmoedigt op dit moment het gebruik van niet-professionele mondmaskers in de openbare ruimte als er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Hier bekijk je handige info over de verschillende soorten mondmaskers. Wat is het aanbod, in hoeverre beschermt het, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Goor? Je vind hier aanbieders die dichtbij zijn. Ben je ziek, en ga je niet naar buiten? Ook dan zijn er mogelijkheden. Verderop tref je een lijst met de beste webshops waar je online jouw mondkapjes kunt bestellen in mei 2022.

 • Vanaf 1 juni 2020 is een niet-medisch mondneusmaskers verplicht in het OV vanwege het coronavirus.
 • Niet-professionele kapjes zijn gemaakt van stof (katoen), textiel of papier. Je kunt ze ook zelf maken van een t-shirt of kussensloop.
 • Katoenen maskers kan je wassen en opnieuw gebruiken.
 • Zo’n niet-medisch uitademingsmasker is specifiek bedoeld om anderen niet ziek te maken, het beschermt niet jezelf.
 • De niet-professionele maskers zijn te koop bij meerdere verkooppunten in de omgeving van Goor. Denk aan de Spar of Etos.
 • Ook online vind je meerdere webwinkels met trendy- en hippe mondkapjes zoals Conrad.nl + Drogisterijaanbiedingen.nl.
 • Let op: de medische mondmaskers (zoals FFP2) zijn alleen voor mensen in de zorg, deze dien je dus niet zelf te dragen.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Goor?

Maskers die je draagt in het openbaar vervoer of evt. op andere plekken zul je zelf moeten kopen. Deze niet-medische maskers zijn verkrijgbaar bij verschillende apotheken, drogisterijen en supermarkten. Ook online is het aanbod groot. Meestal gaat het om wegwerpmaskers die je na gebruik moet weggooien. De populaire hippe katoenen maskers kan je uitwassen en nogmaals gebruiken. Mondkapjes in Goor centrum, waar zijn ze te koop? In het onderstaande overzicht tref je een aantal lokale retailers rondom de gemeente Hof van Twente (provincie Overijssel) waar ze misschien wat verkopen. De kapjes zijn al te koop vanaf €0,50 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatGrotestraat 1177471 BNGoor
TrekpleisterHogepad 17462 TARijssen
DA DrogistGrotestraat 937471 BMGoor
Etosvan Kollaan 77471 DPGoor
GammaEnterstraat 196a7461 PERijssen
KarweiGalvanistraat 11-A7461 JCRijssen
PraxisEssenstraat 97418 BMDeventer
XenosGrotestraat 207461 KGRijssen
HemaGrotestraat 527471 BRGoor
Actionde Höfte 157471 DLGoor
BlokkerHaarstraat 57462 AKRijssen
PrimeraGrotestraat 1357471 BNGoor
WibraGrotestraat 347461 KGRijssen
ZeemanGrotestraat 1297471 BNGoor
Albert HeijnWeversplein 57471 VSGoor
Jumbovan Kollaan 77471 DPGoor
AldiHet Jannink 1217471 VEGoor
LidlHet Jannink 1237471 VEGoor

De beste webwinkels mei 2022

Blijf je liever thuis of lukt het niet om ze te kopen bij een mondkapjeswinkel in Goor? Online profiteer je van het grootste aanbod. Eenvoudig via internet bestellen, de volgende dag gratis thuisbezorgd. In de onderstaande tabel tref je enkele betrouwbare webwinkels met een goed aanbod, goedkope prijzen en probleemloos bij je thuis afgeleverd. Ook in de buurt van Enter, Zuna, Rijssen, Holten en Haarle.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-goor-7471

Wat voor mondkapje heb ik nodig?

Grofweg onderscheiden we 2 type mondneusmaskers. Allereerst heb je de medische mondkapjes. Deze professionele maskers zijn bedoeld voor de zorg. Ten tweede zijn er de zogenaamde niet-medische kapjes. Deze worden gefabriceerd met katoen, stof, textiel of papier. Dit type voldoet niet aan de strenge geldende richtlijnen en is niet geschikt voor de zorg of ziekenhuizen.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, herkenbaar als een FFP-masker of een chirurgisch mondneusmasker Type IIR voldoen aan strenge kwaliteitsstandaarden. FFP maskers beschermen de drager tegen het inademen van deeltjes in de lucht, zoals bijv. het COVID-19 virus. Deze categorie is geschikt voor gebruik in de medische omgeving.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische variant draag je niet voor je eigen veiligheid. Mits je ze juist gebruikt verminder je de kans dat je anderen besmet met corona. Het geldt als een extra naast de hygiënemaatregelen die al gelden zoals voldoende afstand houden en regelmatig je handen wassen. Iedereen in het OV moet zo’n masker dragen. Ze zijn volop verkrijgbaar in Goor. Het is ook gemakkelijk om zelf een masker te maken.

Zo gebruik je veilig een niet-medisch mondkapje

Een niet-medisch gezichtsmasker beschermt niet jezelf tegen het virus, het verkleint de kans dat jij onopgemerkt het virus verspreidt. Het masker op de juiste manier dragen is dan ook van groot belang. De rijksoverheid omschrijft dit als volgt:

 1. Start met het wassen van de handen met water en zeep.
 2. Bij het opzetten gebruik je altijd de touwtjes/elastiekjes. Het is belangrijk dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Het is belangrijk dat het kapje goed aansluit op je gezicht.
 4. Als je het masker weer afdoet moet je eerst je handen wassen.
 5. Pak het mondkapje vast bij de touwtjes/elastiekjes als je het afdoet. Zorg dat je wederom de binnenkant niet aanraakt.
 6. Was het mondkapje op 60 graden na elk gebruik, een wegwerpmasker gooi je direct bij het restafval.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Je eigen mondmasker maken

Update: donderdag 26 mei 2022. Liever geen mondkapje kopen Goor? Je kan er ook voor kiezen zelf een mondkapje te maken. Het RIVM heeft daarvoor speciale (katoen) instructies gegeven. Maak gebruik van producten als een t-shirt + oud dekbedovertrek. Zorg dat het niet te dik is want je moet wel normaal adem kunnen halen. Het is belangrijk dat het kapje alle zones bedekt; je hele mond en onderkant van de neus. In het bijgaande filmpje vind je nog meer instructies. Advies: Een sjaal, een kraag van een jas of een kapje gefabriceerd van sokken zijn niet toegestaan in het OV. Lees verder over: Duurzame mondkapjes.

Veelgestelde vragen over het gebruik van mondmaskers

Is het dragen van mondkapjes verplicht in Goor?
Nee, op straat geldt er geen verplichting. In de actuele situatie is een niet-medisch mondmasker alleen verplicht in het OV. Huidig advies van Het RIVM: Wanneer men 1,5 meter afstand kan houden tot elkaar hoeft men ook geen niet-medische maskers te dragen in het openbaar. Meer details vind je op www.hofvantwente.nl.

Welke tarieven worden gerekend voor een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes koop je al vanaf €0,40 p/stuk. De gemiddelde prijs ligt op €0,90 per masker. Grote verpakkingen met bijv. 50 stuks zijn aantrekkelijk geprijsd. Herbruikbare wasbare hippe mondkapjes in Goor kosten ongeveer €9,00. Deze moet je wel dagelijks uitwassen. Het is een milieubewust en betaalbaar alternatief.

Ben ik met een niet-medisch masker beschermt tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch uitademingsmasker beschermt jezelf niet tegen het coronavirus. Het is bedoeld om anderen te beschermen als jij besmet bent. Hiervoor moet je het kapje wel op de correcte manier dragen. Het kopen van een niet-medisch mondkapje geldt als een extra naast de geldende hygiëneregels zoals geen fysiek contact / handen schudden en regelmatig je handen wassen.

Wat zijn de eisen van het mondkapje in het openbaar vervoer?
Wanneer we het hebben over het openbaar vervoer is een niet-medisch mondmasker zonder filter gemaakt van katoen of textiel goedgekeurd. Deze categorie maskers schaf je aan bij een plaatselijk drogist, supermarkt of speciaalzaak. Je kunt ook zelf een mondkapje maken. Neem een textielsoort dat bedoeld is om in contact te komen met de huid. Items als zakdoeken of t-shirts zijn goed.

Krijg ik een boete als ik geen mondkapje draag in het Openbaar Vervoer?
Mondkapjes zijn verplicht als je gebruik maakt van het openbaar vervoer. Dit is het geval voor medewerkers en reizigers van 13 jaar en ouder. Zit je in de bus/trein/metro/tram zonder masker? Dan loop je kans op een boete van €95,00 in de wijken: Goor, De Whee II, Markelo, Verspreide huizen Kerspel en omgeving, Elsen, Diepenheim, Delden, Overig Delden, Hengevelde, Bentelo.

Plaats een reactie