hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Hof van Twente

Eenvoudig niet-medische mondkapjes kopen in Hof van Twente? Op dit moment moet iedereen vanaf 13 jaar een mondkapje op in het OV. Maar ook gewoon buiten zie je de kapjes steeds meer. Goed om te weten: De regering ontmoedigt op dit moment het gebruik van niet-professionele mondmaskers in de openbare ruimte zolang er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Op deze website check je praktische info over het mondmasker gebruik in Nederland. Waar kan ik uit kiezen, wanneer is het verplicht, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Hof van Twente? Je vind hier retailers in de regio. Lukt het niet om naar de winkel te gaan? Ook dan zijn er mogelijkheden. Wij tonen de beste shops waar je online jouw mondkapjes kunt bestellen in april 2024.

 • Per 1 juni 2020 is een niet-medisch mondmasker verplicht in het OV vanwege het coronavirus.
 • Niet-professionele maskers worden gemaakt van katoenen stof of textiel. Veel mensen kiezen ervoor om zelf een kapje te maken.
 • Veel katoenen maskers kunnen in de wasmachine en kan je vaker dragen.
 • Een niet-medisch mondkapje is bedoeld om andere mensen te beschermen in geval jij besmet bent, het is dus geen bescherming voor jezelf.
 • De niet-professionele kapjes zijn uitstekend verkrijgbaar in de omgeving van Hof van Twente. Bijvoorbeeld de Lidl of HEMA.
 • Ook online vind je meer en meer aanbieders van trendy- en hippe mondkapjes zoals Amazon.nl en HBB24.nl.
 • Vergeet niet: medische (FFP2) maskers zijn exclusief voor de zorg, en zijn dus niet voor eigen gebruik.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Hof van Twente?

Mondkapjes voor in het openbaar vervoer of voor op straat moet je zelf in huis halen. Deze niet-medische mondneusmaskers zijn voorradig bij veel supers, apotheken en drogisterijen. Ook bij webwinkels vind je ze in grote getale. Meestal verkoopt men wegwerpmaskers die die direct hoort weg te gooien. Sommige hippe katoenen maskers kan je ook uitwassen en opnieuw gebruiken. Mondkapjes in Hof van Twente centrum, waar zijn ze te koop? In het onderstaande overzicht achterhaal je verschillende lokale winkels rondom de gemeente Hof van Twente (provincie Overijssel) waar je kunt kijken. De maskers vind je (in grotere verpakkingen) al voor €0,45 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatGrotestraat 1177471 BNGoor
TrekpleisterHogepad 17462 TARijssen
DA DrogistGrotestraat 937471 BMGoor
Etosvan Kollaan 77471 DPGoor
GammaEnterstraat 196a7461 PERijssen
KarweiGalvanistraat 11-A7461 JCRijssen
PraxisEssenstraat 97418 BMDeventer
XenosGrotestraat 207461 KGRijssen
HemaGrotestraat 527471 BRGoor
Actionde Höfte 157471 DLGoor
BlokkerHaarstraat 57462 AKRijssen
PrimeraGrotestraat 1357471 BNGoor
WibraGrotestraat 347461 KGRijssen
ZeemanGrotestraat 1297471 BNGoor
Albert HeijnWeversplein 57471 VSGoor
Jumbovan Kollaan 77471 DPGoor
AldiHet Jannink 1217471 VEGoor
LidlHet Jannink 1237471 VEGoor

De beste webwinkels april 2024

Vermijd je liever contact of lukt het niet om ze te kopen bij een mondkapjeswinkel in Hof van Twente? Bij de online aanbieders heb je de meeste keuze. Vanuit je luie stoel online bestellen, de volgende dag gratis thuisbezorgd. In het overzicht hieronder achterhaal je de meest populaire online aanbieders met een uitstekend assortiment, goedkope prijzen en bezorgd waar en wanneer jij dat wil. Ook in de plaatsen Rijssen-Holten, Hellendoorn, Deventer, Voorst en Apeldoorn.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-hof-van-twente-7471

Welke soorten mondkapjes zijn er?

Grofweg onderscheiden we 2 type mondneusmaskers. Ten eerste benoemen de de medische mondkapjes. Deze zijn specifiek bedoeld voor de zorg. Daarnaast zijn er de niet-medische maskers. Deze worden gemaakt van katoen, stof, textiel of papier. Dit type hoeft niet te voldoen aan de kwaliteitsstandaarden en wordt dus ook niet toegepast in de gezondheidszorg.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, die je vaak herkent als een FFP-masker of een speciaal chirurgisch IIR mondmasker voldoen aan de Europese veiligheidsnorm. FFP maskers beschermen de drager tegen het inademen van deeltjes in de lucht, zoals bijv. het COVID-19 virus. Dit type is uitsluitend bedoeld voor de medische omgeving.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische variant draag je niet voor je eigen veiligheid. Als je ze op de goede manier draagt verlaag je de kans dat je anderen besmet met corona. Het betreft een extra regeling naast het huidige hygiëne protocol zoals 1,5 meter afstand houden en voortdurend de handen wassen. Iedereen in het OV moet zo’n masker dragen. Er zijn voldoende winkels in en rondom Hof van Twente. Je kunt ze ook eenvoudig zelf maken.

Zo gebruik je veilig een niet-medisch mondkapje

Een niet-medisch gezichtsmasker betekent niet dat jij beschermt bent, maar is specifiek bedoeld om je omgeving te beschermen. Het masker op de juiste manier dragen is van enorm belang. De overheid heeft dit als volgt beschreven:

 1. Was eerst goed je handen voordat je het kapje opdoet.
 2. Gebruik de touwtjes of elastiekjes om je mondkapje op te zetten. Wees er zeker van dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Wees er zeker van dat het kapje aansluit op het gezicht.
 4. Als je het masker weer afdoet moet je eerst je handen wassen.
 5. Als je het masker af wilt zetten, was dan opnieuw eerst de handen. Ook hier is het cruciaal dat je de binnenkant niet aanraakt.
 6. Herbruikbare katoenen maskers dien je op 60 graden te wassen, een wegwerpmasker gooi je direct bij het restafval.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Zelf een mondmasker maken

Update: maandag 22 april 2024. Liever geen mondkapje kopen Hof van Twente? Zelf mondkapjes maken is natuurlijk ook mogelijk. De overheid heeft daarvoor speciale (katoen) instructies gegeven. Bijvoorbeeld van een kussensloop of dekbedovertrek. Zorg dat het niet te dik is want je wil nog wel makkelijk kunnen ademhalen. Let erop dat het geheel goed aansluit op je neus en mond (volledig afgesloten). In de bijgaande video vind je nog meer instructies. Advies: Het dragen van een sjaal of een kapje gefabriceerd van sokken zijn niet geoorloofd in het openbaar vervoer. Bekijk ook: Mondkapjes voor de horeca.

FAQ met veelgestelde vragen over het gebruik van mondmasker

Is het dragen van mondkapjes verplicht in Hof van Twente?
Nee, dat hoeft niet. Momenteel geldt alleen in het OV een verplichting op het dragen van een kapje. Huidig advies van De overheid: Als de 1,5 meter afstand grens bewaakt kan worden zijn er geen verplichtingen tot het dragen van niet-medische maskers. Bekijk meer informatie op www.hofvantwente.nl.

Welke tarieven worden gerekend voor een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes zijn verkrijgbaar vanaf €0,45 per stuk. De gemiddelde prijs ligt op €1,05 per masker. XL-verpakkingen met 50 tot 100 stuks zijn aantrekkelijk geprijsd. De populaire herbruikbare hippe mondkapjes in Hof van Twente kosten ongeveer €9,50. Deze dien je na gebruik direct te wassen. Wij vinden dit een duurzaam en betaalbaar alternatief.

Beschermt een niet-medisch mondmasker mij tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch mondmasker beschermt jezelf niet tegen het coronavirus. Wel verlaagt het de kans dat jij zelf anderen besmet. Hiervoor moet je het kapje wel op de correcte manier dragen. Het opdoen van een niet-medisch mondkapje is een extra maatregel naast de hygiënemaatregelen die al gelden zoals geen handen schudden, 1,5 meter afstand en niezen en hoesten in de elleboog.

Wat zijn de eisen van het mondkapje in het openbaar vervoer?
Wanneer we het hebben over het openbaar vervoer is een niet-medisch mondkapje zonder filter gemaakt van textiel of katoen acceptabel. Deze maskers vind je in de schappen bij een plaatselijk drogist, supermarkt of speciaalzaak. Je kunt het ook gemakkelijk zelf maken. Neem een textielsoort dat bedoeld is om rechtstreeks op de huid te dragen. Items als t-shirts of zakdoeken zijn geoorloofd.

Welke straf staat er op het niet dragen van een kapje in het OV?
Je mondkapje is verplicht als je reist met het OV (tram/bus/metro/tram). Dit is het geval voor medewerkers en reizigers van 13 jaar en ouder. Neem je toch deel aan het OV zonder masker? Dan kan je een boete krijgen van €95,00 in de wijken: Goor, De Whee II, Markelo, Verspreide huizen Kerspel en omgeving, Elsen, Diepenheim, Delden, Overig Delden, Hengevelde, Bentelo.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie