hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
blokker-logo
mondkapjes-nl
 • Mondkapjes.nl
 • Beste & leukste mondkapjes
  Super snelle levering
  TNO geteste kwaliteit

Mondkapjes kopen Koggenland

Eenvoudig niet-medische mondkapjes kopen in Koggenland? Momenteel zijn mondkapjes verplicht in het openbaar vervoer. Ook in de openbare ruimte zie je de kapjes steeds meer. Goed om te weten: Het Outbreak Management Team (OMT) is nog niet enthousiast over het gebruik van niet-professionele maskers in de openbare ruimte zolang er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Via onze mondkapjes-vergelijker verzamel je praktische info over alles wat met mondkapjes te maken heeft. Welk type maskers zijn er, hoe veilig is het, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Koggenland? Je vind hier winkels bij jou in de buurt. Ben je ziek, en ga je niet naar buiten? Geen probleem. Je vind hier een overzicht met de beste shops waar je veilig online jouw mondkapjes kunt kopen in december 2021.

 • Sinds juni 2020 is een niet-medisch mondneusmaskers verplicht voor reizigers en medewerkers in het OV.
 • Niet-professionele maskers worden vaak gemaakt van katoenen stof of textiel. Veel mensen kiezen ervoor om zelf een kapje te maken.
 • Katoenen maskers zijn vaak wat duurder maar kan je wassen en opnieuw dragen.
 • Een niet-medisch gezichtsmasker is bedoeld om het risico op het besmetten van andere mensen te verkleinen, en dus niet jezelf.
 • De niet-professionele maskers kan je voordelig kopen bij meerdere winkels in en rondom Koggenland, zoals de COOP en Xenos.
 • Ook online zijn er verschillende verkooppunten van hippe mondkapjes zoals Bol.com + Drogisterij.net.
 • Belangrijk: medische FFP-maskers zijn specifiek bedoeld voor de zorg, deze zijn niet bedoeld voor privégebruik.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Koggenland?

Kapjes die je in het OV moet dragen of voor op straat krijg je niet cadeau van de overheid. Deze niet-medische kapjes zijn te koop bij de bekende apotheken, drogisterijen en supermarkten. Ook bij webshops is er veel aanbod. Doorgaans gaat het om wegwerpmaskers die je een keer kunt gebruiken. De wat meer hippe katoenen maskers mag je uitwassen en hergebruiken. Mondkapjes in Koggenland centrum, waar zijn ze te koop? In het overzicht hieronder achterhaal je verschillende lokale retailers rondom de gemeente Koggenland (provincie Noord-Holland) waar ze misschien wat verkopen. De kapjes zijn al te koop vanaf €0,55 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatBetje Wolffplein 1061628 NGHoorn
TrekpleisterVijverhof 321633 DTAvenhorn
DA DrogistDe Huesmolen 611625 HZHoorn Nh
EtosAagje Dekenplein 71628 NXHoorn
GammaDr. C.J.K. van Aalstweg 61625 NVHoorn
KarweiDe Dolfijn 51601 MEEnkhuizen
PraxisDr. C.J.K. van Aalstweg 141625 NVHoorn
XenosNieuwstraat 71621 EAHoorn
HemaMiddenweg 21611 KPBovenkarspel
ActionZuid-Spierdijkerweg 521641 LDSpierdijk
BlokkerBetje Wolffplein 1641671628 NKHoorn
PrimeraVijverhof 301633 DTAvenhorn
WibraGrote Beer 51622 ESHoorn
ZeemanBetje Wolffplein 1041628 NGHoorn Nh
Albert HeijnVan Dedemstraat 191624 NNHoorn
JumboWesteinde 261511 MAOostzaan
AldiDubbele Buurt 381621 JWHoorn
LidlVijverhof 421633 DTAvenhorn

Online winkels december 2021

Ga je liever niet onnodig naar buiten en vermijd je liever de mondkapjeswinkel in Koggenland? Online profiteer je van het grootste aanbod. Gemakkelijk online te bestellen, gratis bij je thuis afgeleverd. Hieronder bekijk je enkele betrouwbare webwinkels met een goed aanbod, scherpe prijzen en verschillende betaalmogelijkheden. Ook in de plaatsen Stede Broec, Enkhuizen, Wormerland, Zaanstad en Oostzaan.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Mondkapjes.nl Stoffen
Medisch
Groot assortiment
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-koggenland-1652

Welke soorten mondkapjes zijn er?

We onderscheiden 2 soorten mondneusmaskers. Als eerste hebben we de medische mondmaskers. Deze zijn bedoeld voor mensen werkzaam in de zorg. Daarnaast zijn er de niet-medische maskers. Dit zijn eenvoudige kapjes van bijv. stof, ander textiel of papier. Dit soort voldoet niet aan de strenge geldende richtlijnen en wordt dus ook niet gebruikt in de zorg of ziekenhuizen.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, zoals bijv. een FFP2 masker of een speciaal chirurgisch IIR mondmasker voldoen aan allerlei strenge eisen. Dergelijke FFP-maskers beschermen je tegen het binnenkrijgen van schadelijke virussen zoals COVID-19. Dit soort kan worden toegepast in de zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes zijn geen beschermmiddel voor jouzelf. Als je ze op de goede manier draagt verklein je de kans dat jij onopgemerkt het coronavirus verder verspreidt. Het geldt als een extra naast het huidige hygiëne protocol zoals anderhalve meter afstand houden en thuis blijven bij ziekte en verkoudheid. Iedereen in het OV moet zo’n masker dragen. Je kunt ze bij veel winkels kopen rondom Koggenland. Het is ook gemakkelijk om zelf een masker te maken.

In 6-stappen veilig een niet-medisch masker gebruiken

Een niet-medisch mondkapje is geen manier om jezelf te beschermen, maar is er met name om anderen om je heen te beschermen. Het masker op de juiste manier dragen is dan ook van groot belang. De rijksoverheid hanteert een aantal richtlijnen:

 1. Voordat je het mondkapje opzet moet je goed je handen wassen.
 2. Als je het kapje opzet, gebruik dan de touwtjes/elastiekjes. Zorg dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Zorg dat het goed aansluit op het gezicht en de neus en mond bedekt.
 4. Let op je persoonlijke hygiëne bij het afdoen van het kapje (handen wassen).
 5. Als je het masker af wilt zetten, was dan opnieuw eerst de handen. Raak opnieuw de binnenkant niet aan.
 6. Was het mondkapje op 60 graden na elk gebruik en een wegwerpmasker kan je na gebruik gewoon in een afvalzak leggen.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Simpel en snel zelf een mondmasker maken

Update: woensdag 1 december 2021. Geen mondkapje kopen Koggenland? Je mag ook zelf een mondkapje maken. De regering geeft aan dat je dit van bijvoorbeeld katoen kunt maken. Bijvoorbeeld van een katoenen zakdoek of stofzuigerzak. Vermijd hele dikke stoffen zodat je nog wel adem kunt halen. Het is belangrijk dat het kapje alle zones bedekt; het gezicht en de neus en mond bedekt. In de instructievideo hieronder is een complete tutorial te bekijken. Let op: Het dragen van een sjaal of een kapje gemaakt van een sok bieden onvoldoende bescherming en zijn niet toegestaan in het OV. Ga verder naar: Wegwerphandschoenen.

Veelgestelde vragen over het gebruik van mondmaskers

Is het dragen van mondkapjes verplicht in Koggenland?
Nee, dit is geen verplichting. In de huidige situatie geldt alleen in het OV een verplichting op het dragen van een kapje. Huidig advies van Het kabinet: Wanneer men 1,5 meter afstand kan houden tot elkaar zijn er geen verplichtingen tot het dragen van niet-medische maskers. Bekijk meer informatie op www.koggenland.nl.

Wat kost een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes vind je (in grotere verpakkingen) al voor €0,35 per stuk. Doorgaans betaal je zo’n €0,95 per masker. Grote verpakkingen met 100 stuks zijn omgerekend goedkoper. De populaire herbruikbare hippe mondkapjes in Koggenland zijn wat kostbaarder, +/- €7,00. Ze zijn geschikt voor de wasmachine (na elke draagbeurt). Wij zien dit als een milieubewuste en voordelige oplossing.

Ben ik met een niet-medisch masker beschermt tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch mondmasker beschermt niet jezelf tegen het coronavirus. Het vermindert de kans dat jij iemand ander ziek maakt. Hiervoor moet je het kapje wel op de correcte manier dragen. Het dragen van een niet-medisch mondkapje is een extra regeling naast de welbekende hygiëneregels van het RIVM zoals 1,5 meter afstand houden en handen wassen.

Wat voor kapje moet ik precies dragen in het OV?
Voor gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medische kapje zonder filter gemaakt van bijvoorbeeld textiel of katoen goed. Dit type maskers sla je in bij een supermarkt of drogist. Je kunt het ook gemakkelijk zelf maken. Kies textiel dat bedoeld is om in aanraking te komen met de huid. Items als dekbedovertrekken of kussenslopen zijn acceptabel.

Hoe hoog is de boete als ik geen mondkapje in het OV draag?
Zo’n mondkapje is verplicht als je reist met het OV (tram/bus/metro/tram). Deze plicht geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder. Neem je toch deel aan het OV zonder masker? Dan kan je uit het OV worden gezet en een boete van €95,00 ontvangen in de wijken: Westerkoggenland, Spierdijk, Zuidermeer, Ursem, Avenhorn, Oudendijk, Obdam, Hensbroek.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie