hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Matsloot

Voordelig en snel niet-medische mondkapjes kopen in Matsloot? Sinds kort mag je niet meer deelnemen aan het OV zonder een mondkapje. Maar ook gewoon buiten komen we het mondmasker meer en meer tegen. Echter: Het Outbreak Management Team (OMT) is nog niet enthousiast over het gebruik van niet-professionele maskers in de openbare ruimte als het mogelijk is anderhalve meter afstand te bewaren.

Hier lees je praktische info over het mondmasker gebruik in Nederland. Waar kan ik uit kiezen, hoe veilig is het, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Matsloot? Je vind hier verkooppunten in de regio. Lukt het niet om naar de winkel te gaan? Ook dan zijn er mogelijkheden. Wij tonen de beste webshops waar je veilig online jouw mondkapjes kunt kopen in april 2024.

 • Per 1 juni 2020 is een niet-medisch mondkapje verplicht in het OV vanwege het coronavirus.
 • Niet-professionele kapjes zijn gemaakt van katoenen stof of textiel. Het is ook eenvoudig om zelf een kapje in elkaar te zetten.
 • Katoenen maskers zijn geschikt om te wassen en te hergebruiken.
 • Een niet-medisch gezichtsmasker wordt gedragen om de kans te verkleinen dat je anderen besmet, het is geen beschermmiddel voor jezelf.
 • De niet-professionele maskers zijn breed verkrijgbaar bij uiteenlopende winkels rondom Matsloot. Denk aan de Dekamarkt + Trekpleister.
 • Op het internet zijn er veel aanbieders van trendy- en hippe mondkapjes zoals 123inkt.nl + Dailystyle.nl.
 • Vergeet niet: medische FFP-maskers zijn specifiek bedoeld voor de zorg, en zijn dus niet voor eigen gebruik.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Matsloot?

Mondkapjes die je op hebt in het OV of voor op straat moet je zelf kopen. Deze niet-medische mondmaskers vind je bij meerdere apotheken, supers en drogisterijen. Ook bij de online aanbieders is er veel aanbod. Normaal gaat het om wegwerpmaskers voor eenmalig gebruik. De populaire hippe katoenen maskers mag je uitwassen en hergebruiken. Mondkapjes in Matsloot centrum, waar zijn ze te koop? In het overzicht hieronder ontdek je meerdere lokale retailers rondom de gemeente Noordenveld (provincie Drenthe) waar je kunt kijken. De maskers koop je al vanaf €0,50 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatZuiderweg 39745 AAGroningen
TrekpleisterDierenriemstraat 2289742 AMGroningen
DA DrogistBeren 609714 DVGroningen
EtosSiersteenlaan 4609743 ESGroningen
GammaPeizerweg 899727 AHGroningen
KarweiPeizerweg 869727 AGroningen
PraxisSontplein 49723 BZGroningen
XenosDierenriemstraat 200Unit 59742 AMGroningen
HemaDierenriemstraat 1369742 AKGroningen
ActionReitdiephaven 1559746 RCGroningen
BlokkerSiersteenlaan 4469743 ESGroningen
PrimeraEikenlaan 3009742 APGroningen
WibraDierenriemstraat 1989742 AMGroningen
ZeemanDiamantlaan 479743 BAGroningen
Albert HeijnSiersteenlaan 4649743 ESGroningen
JumboBoumaboulevard 5259723 ZSGroningen
AldiSiersteenlaan 4669743 ESGroningen
LidlVan Lenneplaan 1139721 PEGroningen

Online maskers kopen april 2024

Voel je je niet fit en ga je liever niet naar een mondkapjeswinkel in Matsloot? Online is de keuze het grootst. Supersnel en eenvoudig online bestellen, alles de volgende dag al in huis. In de onderstaande tabel bekijk je de meest populaire online aanbieders met veel keuze, vaste lage prijzen en bezorgd waar en wanneer jij dat wil. Ook in de omgeving Vriescheloo, Wedde, Blijham, Oudeschans en Bellingwolde.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-matsloot-9749

De verschillende soorten mondmaskers

De mondneusmaskers zijn onder te verdelen in 2 groepen. Ten eerste benoemen de de medische mondkapjes. Dit zijn professionele producten die echt voor de zorg zijn. Verder hebben we de niet-medische maskers. Dit zijn eenvoudige maskers van bijvoorbeeld katoenen stof of textiel. Dit type voldoet niet aan de strenge geldende richtlijnen en is ongeschikt voor de zorg.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, ook bekend als FFP-maskers of een speciaal chirurgisch IIR mondmasker voldoen aan de Europese veiligheidsnorm. FFP maskers beschermen de drager tegen het inademen van onzichtbare micro-organismen zoals COVID-19. Dit type kan worden gebruikt in zorginstellingen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische variant draag je niet ter bescherming van jezelf. Mits je ze juist gebruikt verminder je de kans dat druppels uit mond en neus worden verspreid naar de omgeving en zo het corona-virus verspreidt. Het is een verlengstuk van de inmiddels bekende RIVM hygiënemaatregelen zoals genoeg afstand houden en voortdurend de handen wassen. Iedereen in het OV moet zo’n masker dragen. Ze zijn volop verkrijgbaar in Matsloot. Het is ook eenvoudig om zelf een kapje in elkaar te zetten.

Zo gebruik je veilig een niet-medisch mondkapje

Een niet-medisch mondneusmaskers is geen manier om jezelf te beschermen, maar is bedoeld om anderen te beschermen als jij besmet bent. Het kapje veilig op- en afzetten is enorm belangrijk. De rijksoverheid komt met een aantal aanwijzingen:

 1. Je begint altijd eerst met het wassen van je handen met water en zeep.
 2. Maak gebruik van de touwtjes/elastiekjes om het kapje op te doen. Wees er zeker van dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Wees er zeker van dat het kapje aansluit op het gezicht.
 4. Zet je het kapje weer af? Was dan opnieuw je handen.
 5. Maak gebruik van de touwtjes/elastiekjes om het kapje af te doen. Raak opnieuw de binnenkant niet aan.
 6. Een katoenen masker kan je op 60 graden wassen en opnieuw gebruiken, wegwerpmaskers dien je meteen weg te gooien.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Maak je eigen mondmasker (richtlijnen RIVM)

Update: maandag 22 april 2024. Geen mondkapje kopen Matsloot? Zelf mondkapjes maken is natuurlijk ook mogelijk. De regering biedt een handige checklist en instructies voor katoen. Je kunt o.a. gebruik maken van een oude kussensloop of stofzuigerzak. Vermijd hele dikke stoffen want je wil nog wel makkelijk kunnen ademhalen. Het is belangrijk dat je kapje voldoende dekkend is; het gezicht en de neus en mond bedekt. In de video hieronder bekijk je een handige handleiding. Advies: De kraag van een jas, een sjaal of een kapje van een oude sok zijn niet toegestaan in het OV. Lees verder over: Niet-medische mondkapjes.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het gebruik van mondmasker

Is een mondkapje verplicht in Matsloot?
Nee, dit is geen verplichting. In de huidige situatie geldt alleen in het OV een verplichting op het dragen van een kapje. Huidig advies van De regering: Als het mogelijk is om 1,5 meter afstand te houden is een niet-medisch masker niet nodig in de publieke ruimte. Zie ook meer info op www.gemeentenoordenveld.nl.

Welke tarieven worden gerekend voor een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes zijn verkrijgbaar vanaf €0,45 p/stuk. De standaard prijzen zijn +/- €1,05 per masker. XL-verpakkingen met 25 of 75 stuks zijn relatief het voordeligst. De populaire herbruikbare hippe mondkapjes in Matsloot zijn iets duurder, zo’n €7,50. Ze zijn geschikt voor de wasmachine (na elke draagbeurt). Het betreft een duurzaam en betaalbaar alternatief.

Ben ik 100% veilig voor corona met een niet-medisch mondmasker?
Nee, een niet-medisch gezichtsmasker is geen bescherming voor je jezelf. Het is er om je omgeving te beschermen. Je moet het dan wel op de juiste manier dragen. Het dragen van een niet-medisch mondkapje is een verlengstuk van de welbekende hygiëneregels van het RIVM zoals voldoende afstand houden en niezen in de elleboog.

Wat voor kapje moet ik precies dragen in het OV?
Met het oog op het openbaar vervoer is een niet-medisch mondkapje zonder filter gemaakt van katoen goedgekeurd. Deze categorie maskers schaf je aan bij een plaatselijk drogist, supermarkt of speciaalzaak. Je kunt het ook eenvoudig zelf doen. Gebruik een stof dat geschikt is om in aanraking te komen met de huid. Gebruikte theedoeken of lakens zijn geoorloofd.

Hoe hoog is de boete als ik geen mondkapje in het OV draag?
Het mondkapje is verplicht als je reist met het OV (tram/bus/metro/tram). Alle reizigers van 13 jaar en ouder moeten zich hieraan houden. Zit je in de trein zonder goedgekeurd masker? Dan riskeer je een boete van €95,00 in de wijken: Roden, Roden, Norg, Norg, Peize.

Plaats een reactie