hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Drachten-Azeven

Vandaag nog niet-medische mondkapjes kopen in Drachten-Azeven? Vanaf deze zomer moeten reizigers in het OV verplicht een mondkapje dragen. En ook op straat lopen steeds meer mensen met een kapje rond. Belangrijk: Het OMT ontmoedigt op dit moment het gebruik van niet-professionele mondmaskers in de openbare ruimte als er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Hier bekijk je nuttige informatie over het gebruik van mondkapjes in Nederland. Welke keuzes heb ik, wanneer is het verplicht, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Drachten-Azeven? Wij tonen een tabel met winkels in de regio. Ga je liever niet onnodig naar buiten? Dat is niet erg. In onze vergelijker vind je de beste online shops waar je online jouw mondkapjes kunt bestellen in mei 2024.

 • Met ingang van 1 juni 2020 is een niet-medisch mondmasker verplicht in het OV vanwege het coronavirus.
 • Niet-medische kapjes worden vaak gemaakt van katoenen stof of textiel. Veel mensen kiezen ervoor om zelf een kapje te maken.
 • Katoenen maskers zijn geschikt om te wassen en te hergebruiken.
 • Een niet-medisch mondmasker is specifiek bedoeld om anderen niet ziek te maken, het is geen beschermmiddel voor jezelf.
 • De niet-professionele producten zijn te koop bij meerdere verkooppunten in de omgeving van Drachten-Azeven. Bijvoorbeeld de COOP of Action.
 • Online zijn er talloze webshops trendy- en hippe mondkapjes zoals Conrad.nl + Deweegschaal.nl.
 • Goed om te weten: de medische mondmaskers (zoals FFP2) zijn alleen voor mensen in de zorg, draag deze dan ook niet zelf.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Drachten-Azeven?

Maskers die je draagt in het openbaar vervoer of voor op straat zul je zelf moeten kopen. Deze niet-medische mondmaskers zijn voorradig bij meerdere supermarkten, drogisterijen en apotheken. Ook online heb je genoeg keuze. Normaal gaat het om wegwerpmaskers voor eenmalig gebruik. De hippe katoenen maskers met bijvoorbeeld een printje kan je uitwassen en nogmaals gebruiken. Mondkapjes in Drachten-Azeven centrum, waar zijn ze te koop? In het onderstaande overzicht ontdek je populaire lokale shops rondom de gemeente Opsterland (provincie Friesland) waar mogelijk voorraad is. De maskers zijn al verkrijgbaar vanaf €0,45 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatNoorderbuurt 219203 ALDrachten
TrekpleisterDe Marke 439203 DVDrachten
DA DrogistWaagstraat 79101 LCDokkum
EtosNoorderbuurt 179203 AKDrachten
GammaDe Hemmen 129206 AGDrachten
KarweiFlorijn 29207 MADrachten
PraxisMartin Luther Kingsingel 269203 JCDrachten
XenosZuidkade 139203 CKDrachten
HemaNoordkade 89203 CCDrachten
ActionMoleneind ZZ 639203 ZWDrachten
BlokkerZuiderbuurt 519203 CVDrachten
PrimeraOosterstraat 29203 BBDrachten
WibraDe Marke 479203 DVDrachten
ZeemanNoorderbuurt 539203 ALDrachten
Albert HeijnKiryat-Onoplein 879203 KSDrachten
JumboEems 309204 JXDrachten
AldiMarkt 679203 AADrachten
LidlEems 289204 BZDrachten

Online verkooppunten mei 2024

Voel je je niet fit en bezoek je liever geen mondkapjeswinkel in Drachten-Azeven? Online zijn er uitgebreide opties. Zonder gedoe online bestellen, gratis bij je thuis afgeleverd. Hierbij tref je de meest populaire online aanbieders met een goed aanbod, lage prijzen en veilige betaalopties. Ook in de omgeving Drachten, Wânswert, Jislum, Lichtaard en Reitsum.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-drachten-azeven-9207

Uitleg over de soorten mondkapjes

Mondneusmaskers zijn onder te verdelen in 2 categorieën. In de eerste plaats heb je de medische mondkapjes. Deze zijn specifiek bedoeld voor de zorg. Daarnaast heb je de niet-medische maskers. Dit zijn eenvoudige kapjes van bijv. katoenen stof of textiel. Dit type is geschikt voor het openbaar vervoer en wordt dus ook niet toegepast in een professionele werkomgeving.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, ook bekend als FFP-maskers of chirurgisch mondmasker IIR moeten voldoen aan meerdere strenge eisen. Deze FFP maskers beschermen tegen het inademen van allerlei schadelijke stoffen / virussen waaronder COVID-19. Dit soort is geschikt voor gebruik in de professionele zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische variant draag je niet voor je eigen bescherming. Als je ze op de juiste manier gebruikt verlaag je de kans dat druppels uit mond en neus worden verspreid naar de omgeving en zo het corona-virus verspreidt. Het geldt als een extra naast het huidige hygiëne protocol zoals anderhalve meter afstand houden en handen wassen met water en zeep. Dit type is alleen verplicht als je reist met het OV. Er zijn veel verkooppunten in Drachten-Azeven. Zelf maken is ook een optie.

Uitleg over het veilig gebruik van een niet-medisch kapje

Een niet-medisch mondkapje draag je niet voor je eigen veiligheid, het verkleint de kans dat jij anderen besmet. Het veilig gebruik van zo’n masker is dan ook van groot belang. De regering biedt de volgende aandachtspunten:

 1. Voordat je het mondkapje opzet moet je goed je handen wassen.
 2. Als je het kapje opzet, gebruik dan de touwtjes/elastiekjes. Raak de binnenkant niet aan.
 3. Let erop dat je neus en mond volledig bedekt zijn.
 4. Zorg voor goede hygiëne (handen wassen) bij het verwijderen van het kapje.
 5. Gebruik wederom de touwtjes of elastiekjes om het mondkapje af te zetten. Let erop dat je ook nu de binnenkant niet aanraakt.
 6. Een katoenen masker kan je op 60 graden wassen en opnieuw gebruiken, een wegwerpmasker gooi je direct bij het restafval.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Simpel en snel zelf een mondmasker maken

Update: zondag 19 mei 2024. Liever geen mondkapje kopen Drachten-Azeven? Je kan er ook voor kiezen zelf een mondkapje te maken. Het kabinet biedt een handige checklist en instructies voor katoen. Je kunt o.a. gebruik maken van een kussensloop + stukje van een stofzuigerzak. Ook moet het niet te dik worden want je wil nog wel makkelijk kunnen ademhalen. Zorg ervoor dat het geheel goed aansluit op het gezicht en de neus en mond bedekt. In het bijgaande filmpje vind je nog meer instructies. Advies: Het dragen van een sjaal of een kapje van een oude sok bieden onvoldoende bescherming en zijn niet toegestaan in het OV. Ga verder naar: Medische mondkapjes.

Veelgestelde vragen (FAQ) rondom het gebruik van mondmaskers

Is het toepassen van mondkapjes verplicht in Drachten-Azeven?
Nee, dit is geen verplichting. In de huidige situatie is een niet-medisch mondmasker alleen verplicht in het OV. Huidig advies van De regering: Zolang de anderhalve meter afstand regel nageleefd wordt is een niet-medisch masker niet nodig in de publieke ruimte. Zie ook meer info op www.opsterland.nl.

Wat zijn de prijzen van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes zijn al verkrijgbaar vanaf €0,50 p/stuk. Deze kosten je circa €0,90 per wegwerpkapje. Bulkverpakkingen met 25 tot 100 stuks zijn omgerekend goedkoper. Katoenen wasbare hippe mondkapjes in Drachten-Azeven zijn wat kostbaarder, +/- €7,00. Na gebruik dien je deze uit te wassen. Het is een milieubewust en betaalbaar alternatief.

Ben ik bij een niet-medisch mondmasker beschermd tegen corona?
Nee, een niet-medisch gezichtsmasker is geen bescherming voor je jezelf. Het is specifiek bedoeld om je omgeving te beschermen. Daarbij moet jij je dan wel houden aan alle gebruiksvoorschriften. Het toepassen van een niet-medisch mondkapje is altijd een aanvulling op de andere hygiënemaatregelen de geldende hygiëneregels zoals geen handen schudden, 1,5 meter afstand en handen wassen.

Waar moet een mondkapje in het OV aan voldoen?
Voor het openbaar vervoer is een niet-medisch gezichtsmasker zonder filter gemaakt van katoen of textiel geoorloofd. Deze categorie maskers vind je bij lokale supermarkten en drogisterijen. Zelf zo’n masker maken is ook mogelijk. Kies een stof dat geschikt is om op de huid te dragen. Artikelen als zakdoeken of t-shirts zijn prima.

Krijg ik een boete als ik geen mondkapje draag in het Openbaar Vervoer?
Mondkapjes zijn verplicht op het moment dat je gebruik maakt van het openbaar vervoer. Dit geldt voor alle reizigers van 13 jaar en ouder. Neem je toch deel aan het OV zonder masker? Dan riskeer je een boete van €95,00 in de wijken: Gorredijk, Langezwaag, Terwispel, Beetsterzwaag, Ureterp, Bakkeveen.

Plaats een reactie