hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Opsterland

Vandaag nog niet-medische mondkapjes kopen in Opsterland? Op dit moment is het verplicht een mondkapje te dragen in het OV. En ook op straat neemt het mondmasker-gebruik toe. Goed om te weten: Het kabinet is nog niet enthousiast over het gebruik van niet-professionele maskers in de openbare ruimte in situaties waar er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Op dit portaal verzamel je belangrijke info over alles wat met mondkapjes te maken heeft. Welk type maskers zijn er, wanneer moet ik ze dragen, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Opsterland? Je treft hier een lijst met winkels die dichtbij zijn. Blijf je liever thuis? Er is een oplossing. In onze vergelijker vind je de beste shops waar je veilig online jouw mondkapjes kunt kopen in april 2024.

 • Per 1 juni 2020 is een niet-medisch mondkapje verplicht om te dragen in het openbaar vervoer.
 • Niet-medische maskers zijn gemaakt van katoen, stof, textiel of papier. Er zijn ook handige filmpjes om het zelf te maken.
 • Maskers van katoen kan je op 60 graden wassen en blijven gebruiken.
 • Een niet-medisch mondmasker is bedoeld om andere mensen te beschermen in geval jij besmet bent, het is geen beschermmiddel voor jezelf.
 • De niet-professionele kapjes koop je bij verschillende winkels in en rondom Opsterland. Denk aan de Albert Heijn en Trekpleister.
 • Op het internet zijn er veel aanbieders van hippe mondkapjes zoals Conrad.nl of Drogist.nl.
 • Let op: medische (FFP2) maskers zijn exclusief voor de zorg, draag deze dan ook niet zelf.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Opsterland?

Maskers die je draagt in het openbaar vervoer of evt. in de openbare ruimte zul je zelf moeten kopen. Deze niet-medische gezichtsmasker zijn ruim verkrijgbaar bij de meeste supermarkten, drogisterijen en apotheken. Ook via internet heb je genoeg keuze. Doorgaans verkoopt men wegwerpmaskers die die direct hoort weg te gooien. De hippe katoenen maskers met bijvoorbeeld een printje kan je ook uitwassen en opnieuw gebruiken. Mondkapjes in Opsterland centrum, waar zijn ze te koop? In het onderstaande overzicht check je een aantal plaatselijke retailers rondom de gemeente Opsterland (provincie Friesland) waar je kunt kijken. De maskers zijn al te koop vanaf €0,55 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatDe Kolk 249231 CXSurhuisterveen
TrekpleisterDe Marke 439203 DVDrachten
DA DrogistWaagstraat 79101 LCDokkum
EtosNoorderbuurt 179203 AKDrachten
GammaDe Hemmen 129206 AGDrachten
KarweiFlorijn 29207 MADrachten
PraxisMartin Luther Kingsingel 269203 JCDrachten
XenosZuidkade 139203 CKDrachten
HemaDe Kolk 389231 CXSurhuisterveen
ActionDe Dellen 169231 EBSurhuisterveen
BlokkerDe Kolk 329231 CXSurhuisterveen
PrimeraDe Kolk 449231 CXSurhuisterveen
WibraDe Marke 479203 DVDrachten
ZeemanDe Kolk 19231 CTSurhuisterveen
Albert HeijnDe Kolk 299231 CVSurhuisterveen
JumboTorenplein 279231 CGSurhuisterveen
AldiGedempte Vaart 299231 ASSurhuisterveen
LidlBaansein 29231 LDSurhuisterveen

Online winkels april 2024

Voel je je niet fit en bezoek je liever geen mondkapjeswinkel in Opsterland? Online heb je de meeste keuze. Probleemloos online bestellen en supersnel gratis thuisbezorgd. In het onderstaande overzicht vind je enkele erkende webshops met een uitstekend aanbod, scherpe prijzen en verschillende betaalmogelijkheden. Ook in de regio’s Smallingerland, Schiermonnikoog, Ameland, Noardeast-Fryslân en Tytsjerksteradiel.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-opsterland-9241

Welke soorten mondkapjes zijn er?

De mondneusmaskers kan je verdelen in 2 groepen. Ten eerste hebben we de medische mondmaskers. Deze zijn exclusief voor de zorg bedoeld. In aanvulling daarop heb je de niet-medische maskers. Deze worden gefabriceerd met katoen, stof, textiel of papier. Deze categorie voldoet niet aan de strenge geldende richtlijnen en is niet geschikt voor een professionele werkomgeving.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, zoals bijv. een FFP2 masker of een chirurgisch mondneusmasker Type IIR voldoen aan allerlei strenge eisen. Deze FFP maskers beschermen tegen het inademen van onzichtbare micro-organismen zoals COVID-19. Deze categorie is alleen bedoeld voor zorginstellingen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes zijn geen beschermmiddel voor jouzelf. Bij het juiste gebruik ervan verklein je de kans dat druppels uit mond en neus worden verspreid naar de omgeving en zo het corona-virus verspreidt. Het geldt als een extra naast de inmiddels bekende RIVM hygiënemaatregelen zoals anderhalve meter afstand houden en voortdurend de handen wassen. Op dit moment alleen in het OV verplicht. Ze zijn te krijgen bij veel verschillende winkels in Opsterland. Het is ook eenvoudig om zelf een kapje in elkaar te zetten.

Uitleg over het veilig gebruik van een niet-medisch kapje

Een niet-medisch gezichtsmasker is geen manier om jezelf te beschermen, maar wordt gedragen om de kans te verkleinen dat je anderen besmet. Het masker op de juiste manier dragen is ontzettend belangrijk. De overheid hanteert een aantal richtlijnen:

 1. Start met het wassen van de handen met water en zeep.
 2. Maak gebruik van de touwtjes/elastiekjes om het kapje op te doen. Zorg dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Let erop dat je neus en mond volledig bedekt zijn.
 4. Was eerst je handen voordat je het kapje van je mond afzet.
 5. Gebruik de touwtjes of elastiekjes om je mondkapje af te zetten. Raak opnieuw de binnenkant niet aan.
 6. Herbruikbare katoenen maskers dien je op 60 graden te wassen, een wegwerpmasker gooi je direct bij het restafval.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Thuis een mondmasker maken

Update: maandag 22 april 2024. Liever geen mondkapje kopen Opsterland? Het is ook toegestaan om zelf een mondkapje te maken. De regering geeft aan dat je dit van bijvoorbeeld katoen kunt maken. Je kunt o.a. gebruik maken van een katoenen zakdoek en stofzuigerzak. Ook moet het niet te dik worden want het geheel moet wel een ademende structuur hebben. Let erop dat je kapje voldoende dekkend is; je neus en mond (volledig afgesloten). In de video hieronder is een complete tutorial te bekijken. Waarschuwing: Het dragen van een sjaal of een kapje van een oude sok bieden onvoldoende bescherming en zijn niet toegestaan in het OV. Ga verder naar: Mondkapjes voor mannen.

Veelgestelde vragen over het gebruik van mondmaskers

Is het dragen van mondkapjes verplicht in Opsterland?
Nee, dit is niet verplicht. Momenteel moet je alleen in het OV verplicht een niet-medisch kapje dragen. Huidig advies van Het RIVM: Zolang de anderhalve meter afstand regel nageleefd wordt zijn er geen verplichtingen tot het dragen van niet-medische maskers. Bekijk meer informatie op www.opsterland.nl.

Wat is de prijs van een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes vind je (in grotere verpakkingen) al voor €0,50 per stuk. Doorgaans betaal je zo’n €1,25 per wegwerpmasker. Grote verpakkingen met bijv. 50 stuks zijn aantrekkelijk geprijsd. Herbruikbare wasbare hippe mondkapjes in Opsterland zijn iets duurder, zo’n €7,50. Deze dien je na gebruik direct te wassen. Het gaat om een milieubewuste en voordelige oplossing.

Ben ik met een niet-medisch masker beschermt tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch uitademingsmasker draag je niet voor je eigen veiligheid. Wel verlaagt het de kans dat jij zelf anderen besmet. Daarbij moet jij je dan wel houden aan alle gebruiksvoorschriften. Het dragen van een niet-medisch mondkapje is een verlengstuk van de hygiënemaatregelen die al gelden zoals genoeg afstand houden en niezen in de elleboog.

Wat voor kapje moet ik precies dragen in het OV?
Met het oog op het openbaar vervoer is een niet-medische kapje zonder filter gemaakt van katoen of textiel acceptabel. Dit soort maskers koop je bij een plaatselijk drogist, supermarkt of speciaalzaak. Je kunt het ook gemakkelijk zelf maken. Kies textiel dat gebruikt kan worden om direct op de huid te dragen. Gebruikte kussenslopen of dekbedovertrek zijn goedgekeurd.

Riskeer ik een boete als ik geen kapje draag in het OV?
Mondkapjes zijn verplicht op het moment dat je gebruik maakt van het openbaar vervoer. Deze plicht geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder. Zit je in de trein zonder goedgekeurd masker? Dan kan je worden beboet met een prent van €95,00 in de wijken: Gorredijk, Langezwaag, Terwispel, Beetsterzwaag, Ureterp, Bakkeveen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie