hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes voor Sinterklaas

Het is binnenkort weer zover: sinterklaas 2024. Ook dit jaar zullen we dit feest weer allemaal gaan vieren met familie, vrienden en buren. Of je het nu thuis of bij iemand anders viert; je moet je aan de geldende (corona) regels houden. Dit jaar kun je helaas niet met de hele familie bij elkaar komen, natuurlijk wel met je gezin of huisgenoten. Het dragen van een mondkapje tijdens sinterklaas is dan wel aan te raden. Hoe leuk is het dan dat je dit in stijl doet. Bijvoorbeeld met een print van zwarte piet (of roetveeg piet), ingepakte cadeautjes, pepernoten, chocoladeletters of sinterklaas zelf? Op deze pagina lees jij alles over dit onderwerp. Liever direct een passend mondmasker kopen? Kies dan een van onderstaande winkels:

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen

Sinterklaas en Zwarte piet mondmasker

Iedereen snapt dat het sinterklaasfeest dit jaar anders als anders zal zijn. Er zijn nu eenmaal bepaalde regels waar we ons aan moeten houden (denk aan de 1,5 meter afstand, handen wassen etc). 4 december en 5 december mag echter nog best wel feestelijk worden. De sfeer van pakjesavond hoeft er niet minder op te zijn. Sinterklaas en zijn pieten dragen verplicht een mondkapje als ze bij je op bezoek komen. En wanneer jij inkopen gaat doen in de winkels (openbare ruimtes) moet je verplicht een mond-neus masker dragen. Er zijn inmiddels veel leveranciers die hierop inspelen (ook voor de kerst). We hebben de volgende prints al gespot:

 • Sinterklaas zelf: natuurlijk mag de goedheiligman niet ontbreken. Er zijn daarom speciale mondkapjes met baard, mijter en staf. Hiermee heb je een leuke uitstraling.
 • Pieten: er zijn in 2024 heel veel verschillende soorten zwarte pieten. Denk aan de roetveeg piet, gekleurde pieten en de normale piet. Ze staan allemaal afgebeeld op de gelaatsmaskers.
 • Cadeau-print: een groot deel van de webwinkels heeft voor sinterklaas mondkapjes in het assortiment opgenomen met een cadeauprint. Er zijn allerlei soorten cadeauverpakkingen afgebeeld in diverse groottes en kleuren.
 • Pepernoten & chocoladeletters:  lekker strooigoed mag natuurlijk niet ontbreken tijdens de intocht. Er zijn daarom ook mondkapjes met pepernoten, marsepein, taai taai popjes en chocolade.
 • Stoomboot: tijdens de intocht van sinterklaas dragen pieten normaal geen mondkapje. Maar als jij een mond-neus pakje draagt met de pakjesboot erop, ben je wel echt hip.

sinterklaas en zwarte piet met mondkapje


Draagt sinterklaas zelf een mondkapje?

Niemand weet het natuurlijk, maar wij hebben het aan hem gevraagd. De sint wil zich graag aan de veiligheidsregels en voorschriften houden en zal daarom ook verplicht een mondkapje dragen in openbare ruimtes. In de openlucht (buiten) hoeft dat natuurlijk niet. Het is nog onduidelijk of hij voor een stoffen mondmasker kiest of een niet-medisch wegwerpmasker.

Welk mondmasker is geschikt voor zwarte piet?

Voor piet is het natuurlijk wat lastiger om geschikte bescherming voor corona te vinden. In de schoorsteen is het lastig om het beschermmasker schoon te houden natuurlijk. Sommige pieten zijn geschminkt en dat geeft af op het mondkapje. We raden dan ook een donkere stoffen kleur (zwart of blauw) aan en geen wegwerp-masker.

Kan ik een gelaatsmasker cadeau geven?

Gaan jullie loodjes trekken of het sinterklaasspel spelen? Dan kun je natuurlijk als extra cadeautje een leuk vrolijk kapje geven. Vaak zijn deze al voor enkele euro’s te bestellen (vanaf €5). Let altijd wel even goed op de pasvorm en de kleur (het moet wel leuk staan natuurlijk.