hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
blokker-logo
mondkapjes-nl
 • Mondkapjes.nl
 • Beste & leukste mondkapjes
  Super snelle levering
  TNO geteste kwaliteit

Mondkapjes kopen Sliedrecht

Direct niet-medische mondkapjes kopen in Sliedrecht? Vanaf deze zomer is het verplicht een mondkapje te dragen in het OV. Maar ook gewoon buiten zie je steeds vaker mensen met een masker. Belangrijk: Het Outbreak Management Team (OMT) beveelt het gebruik van niet-professionele mondkapjes in de openbare ruimte niet aan als het mogelijk is anderhalve meter afstand te bewaren.

Hier check je nuttige info info over het gebruik van mondkapjes in Nederland. Welke verschillende soorten zijn er, in hoeverre beschermt het, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Sliedrecht? Je treft hier een lijst met aanbieders die dichtbij zijn. Mijd je liever de drukke winkels? Ook dan zijn er mogelijkheden. Verderop tref je een lijst met de beste online aanbieders waar je veilig online jouw mondkapjes kunt kopen in december 2021.

 • Vanaf 1 juni 2020 is een niet-medisch mondmasker verplicht om te dragen in het openbaar vervoer.
 • Niet-professionele kapjes worden vaak gemaakt van textiel, stof of papier. Op internet vind je veel filmpjes die uitleggen hoe je het zelf maakt.
 • Maskers van katoen kan je op 60 graden wassen en blijven gebruiken.
 • Een niet-medisch mondmasker is bedoeld om het risico op het besmetten van andere mensen te verkleinen, het beschermt niet jezelf.
 • De niet-professionele producten koop je bij verschillende winkels in en rondom Sliedrecht. Bijvoorbeeld de Jumbo + Action.
 • Ook online zijn er verschillende verkooppunten van hippe- en trendy mondkapjes zoals 123inkt.nl + Degezondheidslijn.nl.
 • Let op: medische mondkapjes (bijv. FFP) zijn voorbehouden aan de zorg, deze hoor je niet in het OV te dragen.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Sliedrecht?

Mondkapjes die je op hebt in het OV of voor op straat moet je zelf kopen. Deze niet-medische mondneusmaskers kan je kopen bij veel supermarkten, drogisterijen en apotheken. Ook bij de online winkels kan je kiezen uit een ruim aanbod. Vaak gaat het om wegwerpmaskers die je een keer kunt gebruiken. De hippe katoenen maskers mag je uitwassen en hergebruiken. Mondkapjes in Sliedrecht centrum, waar zijn ze te koop? In het bijgaande overzicht tref je de grotere plaatselijke shops rondom de gemeente Sliedrecht (provincie Zuid-Holland) waar mogelijk voorraad is. De maskers zijn al te koop vanaf €0,50 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatKerkbuurt 843361 BKSliedrecht
TrekpleisterFazantplein 33362 BASliedrecht
DA DrogistSmidsweg 23295 BVs-Gravendeel
EtosBurgemeester Winklerplein 243362 AASliedrecht
GammaKetelweg 183356 LEPapendrecht
KarweiBurgemeester Keijzerweg 243352 ARPapendrecht
PraxisEdisonstraat 73316 AEDordrecht
XenosMeentpassage 463353 HHPapendrecht
HemaKerkbuurt 433361 BCSliedrecht
ActionP.C. Hooftlaan 1843351 ERPapendrecht
BlokkerMeentpassage 113353 HHPapendrecht
PrimeraBurgemeester Winklerplein 53362 AASliedrecht
WibraBurgemeester Winklerplein 223362 AASliedrecht
ZeemanKerkbuurt 1143361 BLSliedrecht
Albert HeijnBurgemeester Winklerplein 243362 AASliedrecht
JumboKerkbuurt 413361 BCSliedrecht
AldiRijnstraat 3193363 EJSliedrecht
LidlOvertoompassage 13353 HEPapendrecht

De beste webwinkels december 2021

Ga je liever niet onnodig naar buiten en bezoek je liever geen mondkapjeswinkel in Sliedrecht? Bij de online winkels is er een enorm aanbod. Supersnel en eenvoudig online bestellen, de volgende dag gratis thuisbezorgd. In het onderstaande overzicht ontdek je een aantal populaire webwinkels met veel keuze, goedkope prijzen en bezorgd waar en wanneer jij dat wil. Ook in de regio’s Papendrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Zwijndrecht, Dordrecht en Hoeksche Waard.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Mondkapjes.nl Stoffen
Medisch
Groot assortiment
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-sliedrecht-3363

Informatie over de verschillende type mondmaskers

De mondneusmaskers kan je verdelen in 2 groepen. In de eerste plaats heb je de medische mondkapjes. Deze zijn specifiek voor de zorgsector bedoeld. In aanvulling daarop zijn er de niet-medische maskers. Dit zijn eenvoudige kapjes van bijv. stof (katoen), textiel of papier. Dit type voldoet niet aan de strenge geldende richtlijnen en is niet geschikt voor een professionele werkomgeving.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, die je vaak herkent als een FFP-masker of een speciaal chirurgisch IIR mondmasker moeten voldoen aan meerdere strenge eisen. FFP maskers beschermen de drager tegen het inademen van deeltjes in de lucht, zoals bijv. het COVID-19 virus. Dit soort is geschikt voor gebruik in zorginstellingen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische maskers zijn geen beschermmiddel voor jouzelf. Als je ze op de goede manier draagt reduceer je de kans dat jij het coronavirus zelf verder verspreidt. Het geldt als een extra naast de hygiënemaatregelen die al gelden zoals 1,5 meter afstand houden en niezen in de elleboog. Het is wettelijk verplicht voor iedereen die met het OV reist. Ze zijn volop verkrijgbaar in Sliedrecht. Er zijn ook handige filmpjes om het zelf te maken.

Hoe gebruik ik een niet-medisch mondmasker?

Een niet-medisch uitademingsmasker is geen manier om jezelf te beschermen, het vermindert de kans dat jij iemand ander ziek maakt. Het veilig gebruik van zo’n masker is ontzettend belangrijk. De overheid geeft de volgende aanwijzingen:

 1. Was eerst goed je handen voordat je het kapje opdoet.
 2. Gebruik de touwtjes of elastiekjes om je mondkapje op te zetten. Het is belangrijk dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Het is cruciaal dat het masker gezicht/neus/mond goed bedekt.
 4. Zorg voor goede hygiëne (handen wassen) bij het verwijderen van het kapje.
 5. Als je het kapje weer afzet, gebruik dan weer de touwtjes/elastiekjes. Het is belangrijk dat je ook nu de binnenkant niet aanraakt.
 6. Herbruikbare katoenen maskers dien je op 60 graden te wassen, wegwerpmaskers kan je maar 1 keer gebruiken en gooi je na gebruik weg.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Zelf een mondmasker maken

Update: woensdag 1 december 2021. Liever geen mondkapje kopen Sliedrecht? Zelf mondkapjes maken is natuurlijk ook mogelijk. De overheid adviseert om dit te maken van katoen. Je kunt o.a. gebruik maken van een oude kussensloop + oud dekbedovertrek. Vermijd hele dikke stoffen want je moet wel normaal adem kunnen halen. Het is noodzakelijk dat het kapje alle zones bedekt; je neus en mond (volledig afgesloten). In de bijgaande video bekijk je hoe je dit kunt doen. Let op: De mond bedekken achter sjaal of kraag een geknutseld kapje van sokken gelden niet als een goed beschermingsmiddel. Tevens interessant: Medische mondkapjes.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het gebruik van mondmasker

Is het gebruik van mondkapjes verplicht in Sliedrecht?
Nee, dit is geen verplichting. Hedendaags geldt alleen in het OV een verplichting op het dragen van een kapje. Huidig advies van Het OMT: Wanneer men 1,5 meter afstand kan houden tot elkaar zijn er geen verplichtingen tot het dragen van niet-medische maskers. Bekijk meer informatie op www.sliedrecht.nl.

Wat zijn de tarieven van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes zijn al verkrijgbaar vanaf €0,50 p/stuk. De normale prijs bedraagt c.a. €1,15 per masker. Voordeelverpakkingen met 25 tot 100 stuks zijn financieel interessanter. Herbruikbare hippe mondkapjes in Sliedrecht zijn wat kostbaarder, +/- €7,50. Deze moet je na elk gebruik even in de wasmachine doen. Wij zien dit als een milieubewust en betaalbaar alternatief.

Ben ik 100% veilig voor corona met een niet-medisch mondmasker?
Nee, een niet-medisch mondmasker beschermt niet jezelf tegen het coronavirus. Je draagt het om de kans te verkleinen dat je anderen besmet. Hiervoor moet je het kapje wel op de correcte manier dragen. Het kopen van een niet-medisch mondkapje geldt als een extra naast de welbekende hygiëneregels van het RIVM zoals 1,5 meter afstand houden en papieren zakdoekjes gebruiken.

Wat voor kapje moet ik precies dragen in het OV?
Voor gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medische kapje zonder filter gemaakt van textiel genoeg. Dit soort maskers koop je bij drogisterijen, bouwmarkten en supermarkten. Zelf zo’n masker maken is ook mogelijk. Kies een stof dat bedoeld is om in aanraking te komen met de huid. Gebruikte lakens of een theedoek zijn genoeg.

Welke straf staat er op het niet dragen van een kapje in het OV?
Het mondkapje is verplicht als je gebruik maakt van het openbaar vervoer. Dit is voor iedereen vanaf 13 jaar en ouder het geval. Ga je toch zonder masker op reis in de trein of bus? Dan kan je worden beboet met een prent van €95,00 in de wijken: Sliedrecht-West, Sliedrecht-Centrum, Sliedrecht-Oost, Sliedrecht-Noord.

Plaats een reactie