hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
blokker-logo
mondkapjes-nl
 • Mondkapjes.nl
 • Beste & leukste mondkapjes
  Super snelle levering
  TNO geteste kwaliteit

Mondkapjes kopen Texel

Direct niet-medische mondkapjes kopen in Texel? Vanaf deze zomer mag je niet meer deelnemen aan het OV zonder een mondkapje. Ook op andere plekken neemt het mondmasker-gebruik toe. Echter: De overheid adviseert geen algemeen gebruik van niet-professionele mondkapjes in de publieke ruimte waar men gewoon 1,5 meter afstand kan houden.

Op deze website bekijk je nuttige info info over de verschillende soorten mondmaskers. Welk type maskers zijn er, wanneer is het verplicht, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Texel? Je treft hier een lijst met winkels in de regio. Heb je klachten? En ga je de deur niet uit? Dat is niet erg. Wij hebben voor jou uitgezocht de beste shops waar je online jouw mondkapjes kunt bestellen in december 2021.

 • Vanaf 1 juni 2020 is een niet-medisch mondkapje verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder in het OV.
 • Niet-medische maskers zijn gemaakt van stof (katoen), textiel of papier. Op internet vind je veel filmpjes die uitleggen hoe je het zelf maakt.
 • Katoenen maskers zijn geschikt om te wassen en te hergebruiken.
 • Zo’n niet-medisch uitademingsmasker is specifiek bedoeld om anderen niet ziek te maken, en dus niet jezelf.
 • De niet-professionele maskers kan je voordelig kopen bij meerdere winkels in en rondom Texel, zoals de Jumbo en Xenos.
 • Op het internet zijn er veel aanbieders van hippe- en trendy mondkapjes zoals Wehkamp.nl + Dailystyle.nl.
 • Vergeet niet: medische mondkapjes (bijv. FFP) zijn voorbehouden aan de zorg, draag deze dan ook niet zelf.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Texel?

Mondkapjes die je op hebt in het OV of evt. in de openbare ruimte krijg je niet cadeau van de overheid. Deze niet-medische maskers vind je bij de grotere apotheken, supers en drogisterijen. Ook bij webshops groeit het aanbod snel. In de regel gaat het om wegwerpmaskers die die direct hoort weg te gooien. Sommige hippe katoenen maskers kan je uitwassen en nogmaals gebruiken. Mondkapjes in Texel centrum, waar zijn ze te koop? Hierbij tref je verschillende lokale winkels rondom de gemeente Texel (provincie Noord-Holland) waar ze misschien wat verkopen. De kapjes zijn al verkrijgbaar vanaf €0,30 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatWeverstraat 641791 AEDen Burg
TrekpleisterGedempte Gracht 211741 GASchagen
DA DrogistBrugstraat 391775 BDMiddenmeer
EtosWeverstraat 11791 AADen Burg
GammaAbbewaal 101791 WZDen Burg
KarweiWitte Paal 2031742 LASchagen
PraxisIndustrieweg 171785 AGDen Helder
XenosKeizerstraat 601781 GHDen Helder
HemaMolenvaart 771761 ABAnna Paulowna
ActionWeverstraat 231791 AADen Burg
BlokkerParkstraat 281791 CBDen Burg
PrimeraSchoolweg 591787 AVJulianadorp
WibraKoningstraat 1051781 KEDen Helder
ZeemanWeverstraat 681791 AEDen Burg
Albert HeijnWaalderstraat 481791 ECDen Burg
JumboVogelenzang 251791 EZDen Burg
AldiWilhelminalaan 991791 AMDen Burg
LidlTexelstroomlaan 861784 EEDen Helder

Online verkooppunten december 2021

Voel je je niet fit en ga je liever niet naar een mondkapjeswinkel in Texel? Bij de online retailers heb je de meeste keuze. Zonder gedoe online bestellen en gratis laten thuisbezorgen. Hierbij vergelijk je een aantal populaire webwinkels met een uitstekend aanbod, vaste lage prijzen en bezorgd waar en wanneer jij dat wil. Ook in de regio’s Den Helder, Hollands Kroon, Schagen, Langedijk en Opmeer.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Mondkapjes.nl Stoffen
Medisch
Groot assortiment
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-texel-1792

Informatie over de verschillende type mondmaskers

In de basis zijn er 2 type mondneusmaskers. Als eerste zijn er de medische mondmaskers. Deze zijn specifiek voor de zorgsector bedoeld. Ten tweede zijn er de zogenaamde niet-medische kapjes. Meestal (zelf) gemaakt van katoen, stof, textiel of papier. Dit soort wordt bijv. gebruikt in het OV en is niet geschikt voor de zorg of ziekenhuizen.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, vaak aangemerkt als FFP-masker of een speciaal chirurgisch IIR mondmasker voldoen aan strenge richtlijnen. Zo’n FFP-masker beschermt tegen virussen zoals COVID-19. Deze categorie is uitsluitend bedoeld voor zorginstellingen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes zijn geen beschermmiddel voor jouzelf. Mits je ze juist gebruikt verklein je de kans dat jij het coronavirus zelf verder verspreidt. Het betreft een extra regeling naast de hygiënemaatregelen die al gelden zoals geen fysiek contact / handen schudden en voortdurend de handen wassen. Iedereen in het OV moet zo’n masker dragen. Veel winkels verkopen ze wel in Texel. Het is ook gemakkelijk om zelf een masker te maken.

Hoe gebruik ik een niet-medisch mondmasker?

Een niet-medisch mondkapje is niet voor je eigen veiligheid, maar is er met name om anderen om je heen te beschermen. Het masker op de juiste manier dragen is enorm belangrijk. De rijksoverheid biedt de volgende aandachtspunten:

 1. Je dient eerst je handen te wassen met water en zeep.
 2. Gebruik de touwtjes of elastiekjes om je mondkapje op te zetten. Voorkom dat je de binnenkant aanraakt.
 3. Wees er zeker van dat het kapje aansluit op het gezicht.
 4. Zet je het kapje weer af? Was dan opnieuw je handen.
 5. Gebruik wederom de touwtjes of elastiekjes om het mondkapje af te zetten. Raak opnieuw de binnenkant niet aan.
 6. Herbruikbare maskers moet jij op 60 graden wassen voor hergebruik, terwijl een wegwerpmasker na 1 keer dragen onbruikbaar is geworden.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Zo maak je jouw eigen mondmasker

Update: woensdag 1 december 2021. Liever geen mondkapje kopen Texel? Je kan er ook voor kiezen zelf een mondkapje te maken. De overheid heeft daarvoor speciale (katoen) instructies gegeven. Bijvoorbeeld van een t-shirt en stofzuigerzak. Belangrijk is dat het niet te dik wordt want je moet wel normaal adem kunnen halen. Zorg dat het kapje zo goed mogelijk aansluit op je neus en mond (volledig afgesloten). In de video hieronder bekijk je een handige handleiding. Let op: De kraag van een jas, een sjaal of een kapje van een oude sok gelden niet als een goed beschermingsmiddel. Tevens interessant: Mondkapjes morgen in huis.

Veelgestelde vragen over het gebruik van mondmaskers

Is het gebruik van een mondkapje verplicht in Texel?
Nee, dit is geen verplichting. Hedendaags is een niet-medisch mondmasker alleen verplicht in het OV. Huidig advies van Het kabinet: Als de 1,5 meter afstand grens bewaakt kan worden is er geen noodzaak voor het dragen niet-medische maskers. Zie ook de website www.texel.nl.

Wat kost een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes zijn er al vanaf €0,35 p/stuk. De gemiddelde prijs ligt op €0,85 per wegwerpkapje. Bulkverpakkingen met bijv. 50 stuks zijn relatief het voordeligst. Katoenen wasbare hippe mondkapjes in Texel zijn iets duurder, zo’n €7,50. Deze moet je wel dagelijks uitwassen. Wij vinden dit een duurzaam en relatief goedkoop alternatief.

Biedt een niet-medisch mondmasker bescherming tegen corona?
Nee, een niet-medisch mondkapje is niet voor je eigen veiligheid. Het verkleint de kans dat jij anderen besmet. Hiervoor moet je het kapje wel op de correcte manier dragen. Het bestellen van een niet-medisch mondkapje is altijd een aanvulling op de andere hygiënemaatregelen de huidige hygiënevoorschriften van het RIVM zoals geen handen schudden, 1,5 meter afstand en regelmatig je handen wassen.

Welke voorwaarden worden er gesteld aan mondkapjes voor het OV?
Wanneer we het hebben over het openbaar vervoer is een niet-medisch mondneusmaskers zonder filter van bijv. textiel goedgekeurd. Dit soort maskers schaf je aan bij een supermarkt of drogist. Zelf zo’n masker maken is ook mogelijk. Neem een textielsoort dat gebruikt kan worden om rechtstreeks op de huid te dragen. Items als kussenslopen of dekbedovertrek zijn acceptabel.

Welke straf staat er op het niet dragen van een kapje in het OV?
Het mondkapje is verplicht zodra jij deel gaat nemen aan het openbaar vervoer. Dit is voor iedereen vanaf 13 jaar en ouder het geval. Zit je in de bus/trein/metro/tram zonder masker? Dan kan je een boete krijgen van €95,00 in de wijken: Het Oude Land en duingebied, Het Nieuwe Land.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie