hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Tytsjerksteradiel

Goedkoop niet-medische mondkapjes kopen in Tytsjerksteradiel? Momenteel mag je alleen nog reizen met het OV met een mondkapje. Maar ook gewoon buiten zie je de kapjes steeds meer. Let op: Het RIVM adviseert geen algemeen gebruik van niet-professionele mondkapjes in de publieke ruimte waar men gewoon 1,5 meter afstand kan houden.

Op vergelijkmondkapjes.nl verzamel je handige info over het mondmasker gebruik in Nederland. Waar kan ik uit kiezen, wanneer is het verplicht, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Tytsjerksteradiel? Je vind hier adresgegevens van aanbieders die in de buurt gevestigd zijn. Liever niet naar de winkel? Ook dan zijn er mogelijkheden. In onze vergelijker vind je de beste webwinkels waar je online jouw mondkapjes kunt bestellen in mei 2024.

 • Met ingang van 1 juni 2020 is een niet-medisch gezichtsmasker verplicht in het OV vanwege het coronavirus.
 • Niet-professionele maskers worden gemaakt van katoen, stof, textiel of papier. Er zijn ook handige filmpjes om het zelf te maken.
 • Het voordeel van katoenen maskers is dat je ze kunt wassen en opnieuw kunt dragen.
 • Zo’n niet-medisch uitademingsmasker is bedoeld om anderen te beschermen, het is dus niet zo dat je het virus niet kunt oplopen.
 • De niet-professionele maskers kan je op allerlei plekken kopen in en rondom Tytsjerksteradiel. Bijvoorbeeld de Aldi en HEMA.
 • Ook online zijn er verschillende verkooppunten van trendy- en hippe mondkapjes zoals Amazon.nl + Groupdeal.nl.
 • Vergeet niet: medische (FFP2) maskers zijn exclusief voor de zorg, en dus niet voor eigen gebruik!

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Tytsjerksteradiel?

Mondkapjes die je op hebt in het OV of evt. in de openbare ruimte moet je zelf in huis halen. Deze niet-medische maskers zijn te koop bij veel apotheken, supers en drogisterijen. Ook bij webshops vind je ze in grote getale. Vaak betreft het wegwerpmaskers die maximaal 1 keer gebruikt kunnen worden. De hippe katoenen maskers met bijvoorbeeld een printje kan je blijven gebruiken mits je het steeds uitwast. Mondkapjes in Tytsjerksteradiel centrum, waar zijn ze te koop? In het onderstaande overzicht achterhaal je meerdere plaatselijke retailers rondom de gemeente Tytsjerksteradiel (provincie Friesland) waar mogelijk voorraad is. De maskers zijn al verkrijgbaar vanaf €0,45 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
Kruidvatvan Harenstraat 809076 BZSt.-Annaparochie
TrekpleisterCambuurplein 28921 RDLeeuwarden
DA DrogistLjipstrjitte 29051 ASStiens
EtosWarmoesstraat 379076 DLSt.-Annaparochie
GammaJupiterweg 178938 ADLeeuwarden
KarweiMr. P.J. Troelstraweg 149-A8919 AALeeuwarden
PraxisAvondsterweg 2a8938 AKLeeuwarden
XenosZaailand 758911 BLLeeuwarden
HemaBeuckelaerstraat 279076 DASt.-Annaparochie
ActionDe Centrale 348924 CZLeeuwarden
BlokkerLjipstrjitte 29051 ASStiens
Primeravan Harenstraat 399076 BSSt.-Annaparochie
WibraLieuwenburg 958925 CJLeeuwarden
ZeemanLjipstrjitte 29051 ASStiens
Albert HeijnCanterlandseweg 29061 CBGytsjerk
JumboSt. Vitusplein 39051 BTStiens
AldiBeuckelaerstraat 299076 DASint Annaparochie
LidlUniawei 29051 BCStiens

Online maskers kopen mei 2024

Blijf je liever thuis en bezoek je liever geen mondkapjeswinkel in Tytsjerksteradiel? Bij de online retailers heb je de meeste keuze. Gemakkelijk online te bestellen en gratis laten thuisbezorgen. In de onderstaande tabel vergelijk je enkele betrouwbare webwinkels met een gevarieerd aanbod, vaste lage prijzen en een snelle bezorging aan huis. Ook in de omgeving Leeuwarden, Vlieland, Terschelling, Harlingen en Waadhoeke.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-tytsjerksteradiel-9091

Uitleg over de soorten mondkapjes

We onderscheiden 2 soorten mondneusmaskers. Ten eerste hebben we de medische mondmaskers. Deze zijn specifiek bedoeld voor de zorg. In aanvulling daarop zijn er de zogenaamde niet-medische kapjes. Meestal (zelf) gemaakt van stof (katoen), textiel of papier. Dit type is geschikt voor het openbaar vervoer en is niet geschikt voor de gezondheidszorg.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, die je vaak herkent als een FFP-masker of een IIR chirurgisch mondmasker voldoen aan de Europese veiligheidsnorm. Deze FFP maskers beschermen tegen verschillende virussen waaronder het COVID-19 virus. Dit soort is exclusief beschikbaar voor de zorg / ziekenhuizen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische variant draag je niet voor je eigen veiligheid. Bij goed gebruik reduceer je de kans dat je anderen ziek maakt met het corona-virus. Het is een verlengstuk van de inmiddels bekende RIVM hygiënemaatregelen zoals 1,5 meter afstand houden en niezen in de elleboog. Iedereen in het OV moet zo’n masker dragen. Ze zijn volop verkrijgbaar in Tytsjerksteradiel. Er zijn ook handige filmpjes om het zelf te maken.

Stappenplan: zo gebruik je veilig een niet-medisch mondkapje

Een niet-medisch gezichtsmasker betekent niet dat jij beschermt bent, maar is er om je omgeving te beschermen. Zo’n kapje op goede manier gebruiken is dan ook van groot belang. De regering heeft dit als volgt beschreven:

 1. Start met het wassen van de handen met water en zeep.
 2. Bij het opzetten gebruik je altijd de touwtjes/elastiekjes. Voorkom dat je de binnenkant aanraakt.
 3. Zorg dat het goed aansluit op het gezicht en de neus en mond bedekt.
 4. Zet je het kapje weer af? Was dan opnieuw je handen.
 5. Gebruik wederom de touwtjes of elastiekjes om het mondkapje af te zetten. Let erop dat je ook nu de binnenkant niet aanraakt.
 6. Was het mondkapje op 60 graden na elk gebruik, wegwerpmaskers dien je meteen weg te gooien.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Zelf een mondmasker maken

Update: zondag 19 mei 2024. Liever geen mondkapje kopen Tytsjerksteradiel? Een alternatief is het zelf maken van een mondkapje. Het RIVM heeft daarvoor speciale (katoen) instructies gegeven. Neem bijvoorbeeld een katoenen zakdoek en dekbedovertrek. Belangrijk is dat het niet te dik wordt want je wil nog wel makkelijk kunnen ademhalen. Let erop dat er een goede aansluiting is op het gezicht en de neus en mond bedekt. In de onderstaande video vind je nog meer instructies. Belangrijk: Het dragen van een sjaal of een kapje gemaakt van een sok gelden niet als een goed beschermingsmiddel. Tevens interessant: Niet-medische mondkapjes.

Veelgestelde vragen en antwoorden over mondmasker

Is het dragen van een mondkapje verplicht in Tytsjerksteradiel?
Nee, het is niet verplicht in de openbare ruimte. Momenteel geldt alleen in het OV een verplichting op het dragen van een kapje. Huidig advies van Het kabinet: Zolang het lukt om anderhalve meter afstand te houden hoeft men ook geen niet-medische maskers te dragen in het openbaar. Meer details vind je op www.tytsjerksteradiel.nl.

Wat zijn de tarieven van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes zijn al verkrijgbaar vanaf €0,35 per stuk. Deze kosten je circa €1,00 p/masker. XL-verpakkingen met 100 stuks zijn omgerekend goedkoper. Herbruikbare hippe mondkapjes in Tytsjerksteradiel zijn iets duurder, zo’n €9,50. Deze moet je wel dagelijks uitwassen. Wij vinden dit een milieubewust en betaalbaar alternatief.

Ben ik bij een niet-medisch mondmasker beschermd tegen corona?
Nee, een niet-medisch gezichtsmasker is geen bescherming voor je jezelf. Je draagt het met name om anderen om je heen te beschermen. Maar alleen als je het zorgvuldig draagt en gebruikt. Het toepassen van een niet-medisch mondkapje is een verlengstuk van de welbekende hygiëneregels van het RIVM zoals genoeg afstand houden en handen wassen.

Wat voor kapje moet ik precies dragen in het OV?
Voor gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medisch mondneusmaskers zonder filter gemaakt van textiel werkbaar. Dit type maskers vind je in de schappen bij drogisterijen, bouwmarkten en supermarkten. Je kunt het ook gemakkelijk zelf maken. Kies textiel dat geschikt is om direct op de huid te dragen. Oude zakdoeken of t-shirts zijn genoeg.

Hoe hoog is de boete als ik geen mondkapje in het OV draag?
Zo’n mondkapje is verplicht tijdens het reizen met het openbaar vervoer. Dit is het geval voor medewerkers en reizigers van 13 jaar en ouder. Reis je zonder een niet-medisch masker? Dan kan je beboet worden met liefst €95,00 in de wijken: Burgum, Aldtsjerk, Mûnein, Ryptsjerk, Tytsjerk, Earnewâld, Sumar, Eastermar, Noordburgum, Hurdegaryp.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie