hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Vleuten

Eenvoudig niet-medische mondkapjes kopen in Vleuten? Per 1 juni 2020 zijn mondkapjes verplicht in het openbaar vervoer. En ook op straat lopen steeds meer mensen met een kapje rond. Let op: Het RIVM beveelt het gebruik van niet-professionele mondkapjes in de openbare ruimte niet aan in situaties waar er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Via onze mondkapjes-vergelijker lees je nuttige info info over het mondmasker gebruik in Nederland. Welke verschillende soorten zijn er, wanneer moet ik ze dragen, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Vleuten? Je vind een handig overzicht met retailers in de buurt. Ga je liever niet onnodig naar buiten? Er is een oplossing. Wij vergelijken de beste online aanbieders waar je gemakkelijk online jouw favoriete mondkapjes kunt bestellen in december 2023.

 • Met ingang van 1 juni 2020 is een niet-medisch mondneusmaskers verplicht voor reizigers en medewerkers in het OV.
 • Niet-medische kapjes zijn gemaakt van stof (katoen), textiel of papier. Op internet vind je veel filmpjes die uitleggen hoe je het zelf maakt.
 • Katoenen maskers kan je wassen en opnieuw gebruiken.
 • Een niet-medisch mondkapje is bedoeld om andere mensen te beschermen in geval jij besmet bent, het is dus geen bescherming voor jezelf.
 • De niet-professionele maskers kan je voordelig kopen bij meerdere winkels in en rondom Vleuten. Bijvoorbeeld de Spar + HEMA.
 • Op het internet zijn er veel aanbieders van trendy- en hippe mondkapjes zoals Wehkamp.nl + HBB24.nl.
 • Goed om te weten: medische gezichtsmaskers of chirurgisch mondmasker IIR zijn voor de zorg, draag deze dan ook niet zelf.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Vleuten?

Kapjes die je in het OV moet dragen en eventueel op straat dien je zelf aan te schaffen. Deze niet-medische gezichtsmasker kan je kopen bij de bekende supermarkten, drogisterijen en apotheken. Ook via internet is het aanbod groot. In de regel betreft het wegwerpmaskers voor eenmalig gebruik. De wat meer hippe katoenen maskers kan je blijven gebruiken mits je het steeds uitwast. Mondkapjes in Vleuten centrum, waar zijn ze te koop? In het bijgaande overzicht ontdek je verschillende lokale verkooppunten rondom de gemeente Utrecht (provincie Utrecht) waar mogelijk voorraad is. De maskers koop je (in bulk) al vanaf €0,55 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatAlbert Schweitzerlaan 23451 ECVleuten
TrekpleisterHindersteinlaan 23451 EZVleuten
DA DrogistLa Fontaineplein 203446 BXWoerden
EtosVoorstraat 393441 CDWoerden
GammaMolenvlietbaan 83448 DCWoerden
KarweiLaagraven 633439 LLNieuwegein
PraxisFinse golf 10-A3446 CKWoerden
XenosGroenendaal 363441 BDWoerden
HemaHindersteinlaan 113451 EVVleuten
ActionTournoysveld 813443 ESWoerden
BlokkerVoorstraat 573441 CGWoerden
PrimeraTournoysveld 993443 ESWoerden
WibraRijnstraat 223441 BTWoerden
ZeemanLa Fontaineplein 23446 BXWoerden
Albert HeijnWagenstraat 243441 BMWoerden
JumboMolenvlietbrink 183448 HMWoerden
AldiIndustrieweg 23442 AEWoerden
LidlIepenlaan 13442 EKWoerden

Webshops vergelijken december 2023

Voel je je niet fit of lukt het niet om ze te kopen bij een mondkapjeswinkel in Vleuten? Via internet is de keuze het grootst. Eenvoudig via internet bestellen, gratis bij je thuis afgeleverd. In de onderstaande tabel check je meerdere shops met veel keuze, scherp geprijsd en een snelle bezorging aan huis. Ook in de omgeving Snelrewaard, Polsbroek, Jaarsveld, Lopikerkapel en Benschop.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-vleuten-3451

De verschillende soorten mondmaskers

Grofweg onderscheiden we 2 type mondneusmaskers. In de eerste plaats zijn er de medische mondmaskers. Deze zijn bedoeld voor mensen werkzaam in de zorg. In aanvulling daarop zijn er de zogenaamde niet-medische kapjes. Deze zijn vaak gemaakt van textiel, stof of papier. Dit soort is geschikt voor het openbaar vervoer en is niet geschikt voor de zorg of ziekenhuizen.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, ook bekend als FFP-maskers of chirurgisch mondmasker IIR voldoen aan Europese wet- en regelgeving. Dergelijke FFP-maskers beschermen je tegen virussen zoals COVID-19. Dit soort is uitsluitend bedoeld voor de medische omgeving.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische variant gebruik je niet om jezelf tegen het virus te beschermen. Als je ze op de juiste manier gebruikt verlaag je de kans op het besmetten van anderen met corona. Het is een aanvulling op de geldende hygiëneregels zoals geen handen schudden, 1,5 meter afstand en thuis blijven bij ziekte en verkoudheid. Iedereen in het OV moet zo’n masker dragen. Ze zijn te krijgen bij veel verschillende winkels in Vleuten. Je kunt de maskers ook zelf maken.

Stappenplan: zo gebruik je veilig een niet-medisch mondkapje

Een niet-medisch gezichtsmasker is geen bescherming voor je jezelf, het verkleint de kans dat jij anderen besmet. Het masker op de juiste manier dragen is enorm belangrijk. Het RIVM omschrijft dit als volgt:

 1. Was je handen met water en zeep voordat je het mondkapje opzet.
 2. Bij het opzetten gebruik je altijd de touwtjes/elastiekjes. Wees er zeker van dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Let erop dat je neus en mond volledig bedekt zijn.
 4. Zet je het kapje weer af? Was dan opnieuw je handen.
 5. Pak het mondkapje vast bij de touwtjes/elastiekjes als je het afdoet. Zorg ook hier dat je de binnenkant en je gezicht niet aanraakt.
 6. Herbruikbare katoenen maskers dien je op 60 graden te wassen en gooi een wegwerpmasker direct weg.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Maak je eigen mondmasker (richtlijnen RIVM)

Update: zaterdag 2 december 2023. Geen mondkapje kopen Vleuten? Zelf mondkapjes maken is natuurlijk ook mogelijk. De overheid geeft aan dat je dit van bijvoorbeeld katoen kunt maken. Neem bijvoorbeeld een zakdoek & dekbedovertrek. Ook moet het niet te dik worden zodat je nog wel adem kunt halen. Zorg dat er een goede aansluiting is op je hele mond en onderkant van de neus. In het filmpje hieronder bekijk je een handige handleiding. Belangrijk: Een sjaal, een kraag van een jas of een kapje gemaakt van een sok zijn niet toegestaan in het OV. Lees verder over: Beste mondkapjes.

Veelgestelde vragen over het dragen van een mondmasker

Is het gebruik van mondkapjes verplicht in Vleuten?
Nee, dit is geen verplichting. In de actuele situatie is een niet-medisch mondmasker alleen verplicht in het OV. Huidig advies van Het kabinet: Als de 1,5 meter afstand grens bewaakt kan worden hoeft men ook geen niet-medische maskers te dragen in het openbaar. Meer details vind je op www.utrecht.nl.

Wat kosten niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes vind je (in grotere verpakkingen) al voor €0,45 per stuk. De normale prijs bedraagt c.a. €1,15 p/masker. Voordeelverpakkingen met 50 tot 100 stuks zijn financieel interessanter. De populaire herbruikbare hippe mondkapjes in Vleuten zijn iets duurder, zo’n €7,00. Deze moet je na elk gebruik even in de wasmachine doen. Wij vinden dit een milieubewuste en voordelige oplossing.

Ben ik met een niet-medisch masker beschermt tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch mondkapje betekent niet dat jij beschermt bent. Wel biedt het bescherming voor mensen om je heen. Je moet het dan wel op de juiste manier dragen. Het gebruiken van een niet-medisch mondkapje is een extra maatregel naast de inmiddels bekende RIVM hygiënemaatregelen zoals voldoende afstand houden en thuis blijven bij ziekte en verkoudheid.

Welke voorwaarden worden er gesteld aan mondkapjes voor het OV?
Bij gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medisch mondneusmaskers zonder filter gemaakt van katoen of textiel genoeg. Deze categorie maskers bestel je bij lokale supermarkten en drogisterijen. Je kunt ook zelf een mondkapje maken. Kies textiel dat geschikt is om in contact te komen met de huid. Gebruiksvoorwerpen als theedoeken of lakens zijn goed.

Krijg ik een boete als ik geen mondkapje draag in het Openbaar Vervoer?
Mondkapjes zijn verplicht zodra jij deel gaat nemen aan het openbaar vervoer. Deze plicht geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder. Neem je toch deel aan het OV zonder masker? Dan kan je beboet worden met liefst €95,00 in de wijken: West, Noordwest, Overvecht, Noordoost, Oost, Binnenstad, Zuid, Zuidwest, Leidsche Rijn, Vleuten-De Meern.

Plaats een reactie