hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Utrecht

Zonder gedoe niet-medische mondkapjes kopen in Utrecht? Vanaf deze zomer moeten reizigers in het OV verplicht een mondkapje dragen. En ook op straat zie je de kapjes steeds meer. Goed om te weten: Het Outbreak Management Team (OMT) is nog niet enthousiast over het gebruik van niet-professionele maskers in de openbare ruimte waar men gewoon 1,5 meter afstand kan houden.

Hier tref je uitgebreide info over het mondmasker gebruik in Nederland. Welke verschillende soorten zijn er, in hoeverre beschermt het, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Utrecht? Je vind hier adresgegevens van retailers in de buurt. Mijd je liever de drukke winkels? Dat is niet erg. Wij vergelijken de beste online shops waar je veilig online jouw mondkapjes kunt kopen in december 2023.

 • Vanaf 1 juni 2020 is een niet-medisch mondkapje verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder in het OV.
 • Niet-medische kapjes worden vaak gemaakt van katoenen stof of textiel. Veel mensen kiezen ervoor om zelf een kapje te maken.
 • Katoenen maskers kan je wassen en opnieuw gebruiken.
 • Een niet-medisch gezichtsmasker is er om je omgeving te beschermen, en dus niet jezelf.
 • De niet-professionele kapjes kan je op allerlei plekken kopen in en rondom Utrecht. Onder andere bij de Jumbo of Wibra.
 • Ook online vind je meerdere webwinkels met hippe mondkapjes zoals Wehkamp.nl + Internetdrogisterij.nl.
 • Vergeet niet: de medische mondmaskers (zoals FFP2) zijn alleen voor mensen in de zorg, deze zijn niet bedoeld voor privégebruik.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Utrecht?

Mondkapjes voor in het openbaar vervoer of evt. in de openbare ruimte zul je zelf moeten kopen. Deze niet-medische kapjes vind je bij verschillende supers, apotheken en drogisterijen. Ook bij de online aanbieders is er een enorm assortiment. Doorgaans gaat het om wegwerpmaskers die die direct hoort weg te gooien. De wat meer hippe katoenen maskers kan je blijven gebruiken mits je het steeds uitwast. Mondkapjes in Utrecht centrum, waar zijn ze te koop? In het onderstaande overzicht check je de grotere plaatselijke winkels rondom de gemeente Utrecht (provincie Utrecht) waar je kunt kijken. De maskers vind je (in grotere verpakkingen) al voor €0,60 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatDoornburglaan 103554 EPUtrecht
TrekpleisterPlantage 43551 DEUtrecht
DA DrogistLa Fontaineplein 203446 BXWoerden
EtosDoornburglaan 183554 EPUtrecht
GammaSteenovenweg 23532 AUtrecht
KarweiHertogswetering 1733543 ASUtrecht
PraxisEuropalaan 343526 KSUtrecht
XenosHammerskjoldhof 263527 HEUtrecht
HemaAmsterdamsestraatweg 3773551 CKUtrecht
ActionPlantage 113551 DEUtrecht
BlokkerDoornburglaan 93554 EPUtrecht
PrimeraHammarskjöldhof 593527 HDUtrecht
WibraAmsterdamsestraatweg 4013551 CLUtrecht
ZeemanDoornburglaan 193554 EPUtrecht
Albert HeijnPapendorpseweg 1003528 BJUtrecht
JumboVerlengde Houtrakgracht 3493544 EBUtrecht
AldiElla Fitzgeraldplein 1913543 ENUtrecht
LidlVerlengde Houtrakgracht 3833544 ECUtrecht

De beste webwinkels december 2023

Ben je ziek of lukt het niet om ze te kopen bij een mondkapjeswinkel in Utrecht? Online is er een enorm aanbod. Probleemloos online bestellen, gratis bij je thuis afgeleverd. In het onderstaande overzicht vind je enkele betrouwbare webwinkels met veel keuze, scherpe prijzen en bezorgd waar en wanneer jij dat wil. Ook in de buurt van Woerden, Nieuwegein, Oudewater, Montfoort en Lopik.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-utrecht-3554

Wat voor mondkapje heb ik nodig?

Grofweg onderscheiden we 2 type mondneusmaskers. Ten eerste zijn er de medische mondmaskers. Dit zijn professionele producten die echt voor de zorg zijn. In aanvulling daarop zijn er de niet-medische maskers. Deze worden gefabriceerd met stof, ander textiel of papier. Dit soort is geschikt voor het openbaar vervoer en wordt dus ook niet toegepast in de zorg.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, vaak aangemerkt als FFP-masker of een IIR chirurgisch mondmasker moeten voldoen aan meerdere strenge eisen. Zo’n FFP-masker beschermt tegen virussen zoals COVID-19. Deze categorie is geschikt voor gebruik in de medische omgeving.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische maskers draag je niet voor je eigen bescherming. Als je ze op de goede manier draagt verminder je de kans dat jij het coronavirus zelf verder verspreidt. Het geldt als een extra naast de geldende hygiëneregels zoals 1,5 meter afstand houden en papieren zakdoekjes gebruiken. Momenteel alleen verplicht in het openbaar vervoer. Er zijn voldoende winkels in en rondom Utrecht. Je kunt de maskers ook zelf maken.

Stappenplan: zo gebruik je veilig een niet-medisch mondkapje

Een niet-medisch mondneusmaskers draag je niet voor je eigen veiligheid, maar is er met name om anderen om je heen te beschermen. Het masker op de juiste manier dragen is dan ook essentieel. Het RIVM biedt de volgende aandachtspunten:

 1. Je dient eerst je handen te wassen met water en zeep.
 2. Bij het opzetten gebruik je altijd de touwtjes/elastiekjes. Voorkom dat je de binnenkant aanraakt.
 3. Let erop dat je neus en mond volledig bedekt zijn.
 4. Let op je persoonlijke hygiëne bij het afdoen van het kapje (handen wassen).
 5. Pak het mondkapje vast bij de touwtjes/elastiekjes als je het afdoet. Raak opnieuw de binnenkant niet aan.
 6. Een katoenen masker kan je op 60 graden wassen en opnieuw gebruiken en een wegwerpmasker dien je direct bij het vuil te zetten.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Zo maak je jouw eigen mondmasker

Update: zaterdag 2 december 2023. Geen mondkapje kopen Utrecht? Zelf mondkapjes maken is natuurlijk ook mogelijk. Het kabinet heeft daarvoor speciale (katoen) instructies gegeven. Maak gebruik van producten als een kussensloop en dekbedovertrek. Zorg dat het niet te dik is zodat je nog wel adem kunt halen. Let erop dat het kapje alle zones bedekt; je hele mond en onderkant van de neus. In de onderstaande video bekijk je hoe je dit kunt doen. Advies: Het dragen van een sjaal of een kapje van een oude sok zijn niet geoorloofd in het openbaar vervoer. Bekijk ook: Mondkapjes voor kappers.

Veelgestelde vragen en antwoorden over mondmasker

Is het gebruik van mondkapjes verplicht in Utrecht?
Nee, op straat geldt er geen verplichting. In de actuele situatie moet je alleen in het OV verplicht een niet-medisch kapje dragen. Huidig advies van Het kabinet: Als het mogelijk is om 1,5 meter afstand te houden hoeft men ook geen niet-medische maskers te dragen in het openbaar. Meer details vind je op www.utrecht.nl.

Wat zijn de tarieven van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes zijn verkrijgbaar vanaf €0,40 p/stuk. De standaard prijzen zijn +/- €0,90 per wegwerpkapje. Grote verpakkingen met 100 stuks zijn aantrekkelijk geprijsd. Herbruikbare wasbare hippe mondkapjes in Utrecht kosten ongeveer €7,00. Na gebruik dien je deze uit te wassen. Het is een duurzaam en betaalbaar alternatief.

Beschermt een niet-medisch mondmasker mij tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch mondneusmaskers is geen bescherming voor je jezelf. Het verkleint de kans dat jij onopgemerkt het virus verspreidt. Maar alleen als je het zorgvuldig draagt en gebruikt. Het opzetten van een niet-medisch mondkapje is een verlengstuk van de geldende hygiëneregels zoals voldoende afstand houden en papieren zakdoekjes gebruiken.

Wat zijn de eisen voor het dragen van mondkapjes in het OV?
Voor gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medisch gezichtsmasker zonder filter gemaakt van textiel prima. Dit type maskers vind je bij een plaatselijk drogist, supermarkt of speciaalzaak. Je kunt ook zelf een mondkapje maken. Kies een stof dat geschikt is om in contact te komen met de huid. Artikelen als lakens of een theedoek zijn genoeg.

Welke straf staat er op het niet dragen van een kapje in het OV?
Het mondkapje is verplicht als je reist met het OV (tram/bus/metro/tram). Dit is het geval voor medewerkers en reizigers van 13 jaar en ouder. Ga je toch zonder masker op reis in de trein of bus? Dan kan je beboet worden met liefst €95,00 in de wijken: West, Noordwest, Overvecht, Noordoost, Oost, Binnenstad, Zuid, Zuidwest, Leidsche Rijn, Vleuten-De Meern.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie