hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
blokker-logo
mondkapjes-nl
 • Mondkapjes.nl
 • Beste & leukste mondkapjes
  Super snelle levering
  TNO geteste kwaliteit

Mondkapjes kopen Veendam

Goedkoop niet-medische mondkapjes kopen in Veendam? Per 1 juni 2020 moeten reizigers in het OV verplicht een mondkapje dragen. En ook op straat zie je steeds vaker mensen met een masker. Belangrijk: Het kabinet adviseert geen algemeen gebruik van niet-professionele mondkapjes in de publieke ruimte zolang er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Hier bekijk je nuttige info info over alles wat met mondkapjes te maken heeft. Welke verschillende soorten zijn er, wanneer is het verplicht, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Veendam? Je vind hier adresgegevens van aanbieders in de regio. Liever niet naar de winkel? Ook dan zijn er mogelijkheden. Wij vergelijken de beste webwinkels waar je online kunt bestellen en die jouw mondkapjes komen bezorgen in december 2021.

 • Vanaf 1 juni 2020 is een niet-medisch mondmasker verplicht in het OV vanwege het coronavirus.
 • Niet-professionele kapjes worden vaak gemaakt van textiel, stof of papier. Het is ook eenvoudig om zelf een kapje in elkaar te zetten.
 • Katoenen maskers zijn vaak wat duurder maar kan je wassen en opnieuw dragen.
 • Een niet-medisch mondneusmaskers is er om je omgeving te beschermen, en dus niet jezelf.
 • De niet-professionele kapjes kan je op allerlei plekken kopen in en rondom Veendam. Onder andere bij de COOP en Action.
 • Online zijn er talloze webshops trendy mondkapjes zoals Conrad.nl en Dailystyle.nl.
 • Let op: medische FFP-maskers zijn specifiek bedoeld voor de zorg, deze zijn niet bedoeld voor privégebruik.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Veendam?

Maskers die je draagt in het openbaar vervoer of voor op straat moet je zelf in huis halen. Deze niet-medische maskers vind je bij de meeste apotheken, drogisterijen en supermarkten. Ook bij de online winkels groeit het aanbod snel. Normaal verkoopt men wegwerpmaskers die je nooit vaker dan 1 keer gebruikt. De hippe katoenen maskers kan je – nadat je ‘m hebt uitgewassen – vaker gebruiken. Mondkapjes in Veendam centrum, waar zijn ze te koop? In het onderstaande overzicht vind je de grotere lokale verkooppunten rondom de gemeente Veendam (provincie Groningen) waar je wellicht wat vindt. De kapjes vind je (in grotere verpakkingen) al voor €0,50 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatVeenlustplein 19641 MGVeendam
TrekpleisterKerkstraat 369641 ASVeendam
DA DrogistDe Reede 119642 MAVeendam
EtosGorecht-Oost 89603 AAHoogezand
GammaLloydsweg 119641 KJVeendam
KarweiViaductstraat 58-599561 ACTer Apel
PraxisLloydsweg 319641 KJVeendam
XenosGerecht-Oost 8D9603 AAHoogezand
HemaWinkler Prins Passage 199641 DBVeendam
ActionSluiskade 379601 LAHoogezand
BlokkerVeenlustpassage 149641 MKVeendam
PrimeraWinkler Prins Passage 79641 DBVeendam
WibraKerkstraat 289641 ASVeendam
ZeemanPromenade 329641 AKVeendam
Albert HeijnVeenlustpassage 129641 MKVeendam
JumboDe Reede 99642 MAVeendam
AldiKerkstraat 779636 ABZuidbroek
LidlJ.G. Pinksterstraat 129641 AXVeendam

Online verkooppunten december 2021

Voel je je niet fit en ga je liever niet naar een mondkapjeswinkel in Veendam? Bij de online aanbieders vind je een enorm aanbod. Gemakkelijk online te bestellen, gratis bij je thuis afgeleverd. In het overzicht hieronder ontdek je meerdere shops met een uitstekend aanbod, lage prijzen en veilige betaalopties. Ook in de plaatsen Midden-Groningen, Borger-Odoorn, Stadskanaal, Tynaarlo en Aa en Hunze.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Mondkapjes.nl Stoffen
Medisch
Groot assortiment
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-veendam-9644

Informatie over de verschillende type mondmaskers

Mondneusmaskers zijn onder te verdelen in 2 categorieën. Als eerste hebben we de medische mondmaskers. Deze zijn exclusief voor de zorg bedoeld. Verder zijn er de niet-medische maskers. Deze zijn vaak gemaakt van katoen, stof, textiel of papier. Dit soort voldoet niet aan de strenge geldende richtlijnen en is ongeschikt voor de zorg of ziekenhuizen.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, zoals bijv. een FFP2 masker of een IIR chirurgisch mondmasker voldoen aan de Europese veiligheidsnorm. Deze FFP maskers beschermen tegen het inademen van onzichtbare micro-organismen zoals COVID-19. Dit soort is geschikt voor gebruik in de professionele zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes gebruik je niet om jezelf tegen het virus te beschermen. Als je ze op de juiste manier gebruikt verklein je de kans op het besmetten van anderen met corona. Het betreft een extra regeling naast de welbekende hygiëneregels van het RIVM zoals genoeg afstand houden en voortdurend de handen wassen. Verplicht voor alle reizigers in het OV van 13 jaar en ouder. Ze zijn te krijgen bij veel verschillende winkels in Veendam. Je kunt ze ook zelf maken van een t-shirt of zakdoek.

In 6-stappen veilig een niet-medisch masker gebruiken

Een niet-medisch mondneusmaskers is niet voor je eigen veiligheid, maar wordt gedragen om de kans te verkleinen dat je anderen besmet. Het masker op de juiste manier dragen is cruciaal. De regering geeft de volgende aanwijzingen:

 1. Start met het wassen van de handen met water en zeep.
 2. Maak gebruik van de touwtjes/elastiekjes om het kapje op te doen. Let erop dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Zorg ervoor dat neus en mond niet meer zichtbaar zijn.
 4. Zet je het kapje weer af? Was dan opnieuw je handen.
 5. Als je het kapje weer afzet, gebruik dan weer de touwtjes/elastiekjes. Voorkom ook nu dat je (per ongeluk) de binnenkant aanraakt.
 6. Stel je wasmachine in op 60 graden tijdens het wassen van een herbruikbaar masker, wegwerpmaskers kan je maar 1 keer gebruiken en gooi je na gebruik weg.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Video: simpel zelf een mondmasker maken

Update: woensdag 1 december 2021. Liever geen mondkapje kopen Veendam? Zelf mondkapjes maken is natuurlijk ook mogelijk. Het RIVM biedt een handige checklist en instructies voor katoen. Bijvoorbeeld van een kussensloop + dekbedovertrek. Belangrijk is dat het niet te dik wordt want je moet natuurlijk wel kunnen ademen. Zorg ervoor dat er een goede aansluiting is op je hele mond en onderkant van de neus. In de onderstaande video vind je nog meer instructies. Belangrijk: Een sjaal, een kraag van een jas of een geknutseld kapje van sokken zijn niet toegestaan in het OV. Lees verder over: Gelaatsmasker.

Veelgestelde vragen over het gebruik van mondmaskers

Is het toepassen van mondkapjes verplicht in Veendam?
Nee, dat hoeft niet. Momenteel is het alleen zo dat je in het openbaar vervoer verplicht een kapje moet dragen. Huidig advies van Het kabinet: Zolang het lukt om anderhalve meter afstand te houden hoeft men ook geen niet-medische maskers te dragen in het openbaar. Meer details vind je op www.veendam.nl.

Wat zijn de prijzen van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes vind je (in grotere verpakkingen) al voor €0,45 p/stuk. De gemiddelde prijs ligt op €0,85 per wegwerpmasker. Bulkverpakkingen met 25 tot 100 stuks zijn financieel interessanter. Herbruikbare hippe mondkapjes in Veendam zijn wat duurder, c.a. €9,50. Deze moet je na elk gebruik even in de wasmachine doen. Het is een milieubewuste en voordelige oplossing.

Biedt een niet-medisch mondmasker bescherming tegen corona?
Nee, een niet-medisch mondneusmaskers is niet voor je eigen veiligheid. Je draagt het om de kans te verkleinen dat je anderen besmet. Je moet het dan wel op de juiste manier dragen. Het opzetten van een niet-medisch mondkapje geldt als een extra naast de welbekende hygiëneregels van het RIVM zoals geen handen schudden, 1,5 meter afstand en papieren zakdoekjes gebruiken.

Wat zijn de regels voor het gebruik van mondkapjes in het OV?
Met het oog op het openbaar vervoer is een niet-medisch mondkapje zonder filter gemaakt van katoen of textiel werkbaar. Deze categorie maskers bestel je bij een supermarkt of drogist. Je maakt ze ook heel simpel zelf. Neem een textielsoort dat bedoeld is om in aanraking te komen met de huid. Producten als theedoeken of lakens zijn genoeg.

Krijg ik een boete als ik geen mondkapje draag in het Openbaar Vervoer?
Je mondkapje is verplicht zodra jij deel gaat nemen aan het openbaar vervoer. Deze plicht geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder. Probeer je toch zonder masker te reizen? Dan kan je worden beboet met een prent van €95,00 in de wijken: Veendam-kern, Veendam-buitengebied, Wildervank.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie