hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
blokker-logo
mondkapjes-nl
 • Mondkapjes.nl
 • Beste & leukste mondkapjes
  Super snelle levering
  TNO geteste kwaliteit

Mondkapjes kopen Stadskanaal

Eenvoudig niet-medische mondkapjes kopen in Stadskanaal? Per 1 juni 2020 is het verplicht een mondkapje te dragen in het OV. Ook op andere plekken zie je steeds vaker mensen met een masker. Let op: Het kabinet adviseert geen algemeen gebruik van niet-professionele mondkapjes in de publieke ruimte als het mogelijk is anderhalve meter afstand te bewaren.

Op dit portaal verzamel je handige informatie over het mondmasker gebruik in Nederland. Welke keuzes heb ik, wanneer is het verplicht, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Stadskanaal? Wij tonen een tabel met aanbieders uit jouw eigen omgeving. Mijd je liever de drukke winkels? Er is een oplossing. Je vind hier een overzicht met de beste shops waar je online jouw mondkapjes kunt bestellen in december 2021.

 • Met ingang van 1 juni 2020 is een niet-medisch gezichtsmasker verplicht om te dragen in het openbaar vervoer.
 • Niet-professionele kapjes worden vaak gemaakt van textiel, stof of papier. Veel mensen kiezen ervoor om zelf een kapje te maken.
 • Katoenen maskers kan je wassen en opnieuw gebruiken.
 • Een niet-medisch mondneusmaskers is bedoeld om anderen te beschermen, het beschermt niet jezelf.
 • De niet-professionele maskers zijn uitstekend verkrijgbaar in de omgeving van Stadskanaal. Bijvoorbeeld de Albert Heijn & Action.
 • Op het internet zijn er veel aanbieders van hippe mondkapjes zoals Fonq.nl of Deweegschaal.nl.
 • Goed om te weten: de medische mondmaskers (zoals FFP2) zijn alleen voor mensen in de zorg, draag deze dan ook niet zelf.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Stadskanaal?

Mondmaskers voor in de trein/bus/metro of evt. op straat moet je zelf in huis halen. Deze niet-medische uitademingsmasker zijn voorradig bij de meeste drogisterijen, supermarkten en apotheken. Ook via internet groeit het aanbod snel. Doorgaans betreft het wegwerpmaskers die maximaal 1 keer gebruikt kunnen worden. De hippe katoenen maskers kan je blijven gebruiken mits je het steeds uitwast. Mondkapjes in Stadskanaal centrum, waar zijn ze te koop? Hieronder achterhaal je de grotere lokale winkels rondom de gemeente Stadskanaal (provincie Groningen) waar je wellicht wat vindt. De kapjes zijn er al vanaf €0,30 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatEuropalaan 29501 CWStadskanaal
TrekpleisterHoofdstraat 339501 CMStadskanaal
DA DrogistHoofdstraat 309501 CMStadskanaal
EtosHoofdstraat 109451 BBRolde
GammaSteenhouwer 319502 EVStadskanaal
KarweiZeilmakerstraat 169403 VAAssen
PraxisNavolaan 429501 VJStadskanaal
XenosMenistenplein 139501 XNStadskanaal
HemaEuropaplein 119501 VMStadskanaal
ActionStationsstraat 459461 GRGieten
BlokkerHoofdstraat 319501 CMStadskanaal
PrimeraEurostate 29501 DCStadskanaal
WibraHoofdstraat 369501 CMStadskanaal
ZeemanEuropaplein 689501 XSStadskanaal
Albert HeijnGandhiplein 129501 DEStadskanaal
JumboPoststraat 129501 EPStadskanaal
AldiHoofdstraat 109501 CLStadskanaal
LidlHoofdstraat 1039501 CRStadskanaal

Online verkooppunten december 2021

Ga je liever niet onnodig naar buiten en vermijd je liever de mondkapjeswinkel in Stadskanaal? Online is er een enorm aanbod. Zonder gedoe online bestellen, de volgende dag gratis thuisbezorgd. In het bijgaande overzicht achterhaal je enkele betrouwbare webwinkels met een goed aanbod, goedkope prijzen en probleemloos bij je thuis afgeleverd. Ook in de plaatsen Tynaarlo, Aa en Hunze, Midden-Drenthe, Assen en Noordenveld.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Mondkapjes.nl Stoffen
Medisch
Groot assortiment
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-stadskanaal-9502

Welk type mondmasker heb ik nodig?

De mondneusmaskers zijn onder te verdelen in 2 groepen. In de eerste plaats zijn er de medische mondmaskers. Dit zijn professionele producten die echt voor de zorg zijn. Ten tweede zijn er de niet-medische maskers. Deze zijn vaak gemaakt van textiel, stof of papier. Dit type voldoet niet aan de wettelijke kwaliteitseisen binnen de Europese Unie en wordt dus ook niet gebruikt in de zorg.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, vaak aangemerkt als FFP-masker of een IIR chirurgisch mondmasker voldoen aan strenge richtlijnen. Deze FFP maskers beschermen tegen virussen zoals COVID-19. Dit soort is geschikt voor gebruik in de zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes beschermen niet jouzelf. Als je ze op de juiste manier gebruikt reduceer je de kans dat je anderen ziek maakt met het corona-virus. Het geldt als een extra naast het huidige hygiëne protocol zoals voldoende afstand houden en niezen in de elleboog. Dit type is alleen verplicht als je reist met het OV. Er zijn voldoende winkels in en rondom Stadskanaal. Zelf maken is ook een optie.

Zo gebruik je veilig een niet-medisch mondkapje

Een niet-medisch gezichtsmasker is geen manier om jezelf te beschermen, het verkleint de kans dat jij onopgemerkt het virus verspreidt. Zo’n kapje op goede manier gebruiken is ontzettend belangrijk. De regering hanteert een aantal richtlijnen:

 1. Start met het wassen van de handen met water en zeep.
 2. Bij het opzetten gebruik je altijd de touwtjes/elastiekjes. Let erop dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Zorg ervoor dat neus en mond niet meer zichtbaar zijn.
 4. Was je handen met water en zeep voordat je het niet-medische mondkapje afzet.
 5. Als je het kapje weer afzet, gebruik dan weer de touwtjes/elastiekjes. Wees er ook nu zeker van dat je de binnenkant niet aanraakt.
 6. Herbruikbare maskers moet jij op 60 graden wassen voor hergebruik, wegwerpmaskers kan je maar 1 keer gebruiken en gooi je na gebruik weg.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Zelf een mondmasker maken

Update: woensdag 1 december 2021. Liever geen mondkapje kopen Stadskanaal? Een alternatief is het zelf maken van een mondkapje. De overheid geeft aan dat je dit van bijvoorbeeld katoen kunt maken. Bijvoorbeeld van een katoenen zakdoek en oud dekbedovertrek. Vermijd hele dikke stoffen want je wil nog wel makkelijk kunnen ademhalen. Zorg ervoor dat je kapje voldoende dekkend is; je hele mond en onderkant van de neus. In het filmpje hieronder bekijk je een handige handleiding. Belangrijk: De mond bedekken achter sjaal of kraag een kapje van een oude sok zijn niet geoorloofd in het openbaar vervoer. Bekijk ook: Mondkapjes voor de thuiszorg.

Veelgestelde vragen (FAQ) rondom het gebruik van mondmaskers

Is het dragen van een mondkapje verplicht in Stadskanaal?
Nee, dat hoeft niet. Op dit moment moet je alleen in het OV verplicht een niet-medisch kapje dragen. Huidig advies van De overheid: Zolang de anderhalve meter afstand regel nageleefd wordt hoeft men geen niet-medische maskers te gebruiken in publieke ruimtes. Meer info lees je op www.stadskanaal.nl.

Wat zijn de tarieven van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes koop je al vanaf €0,40 per stuk. De standaard prijzen zijn +/- €0,85 p/masker. Grote verpakkingen met 25 of 75 stuks zijn relatief het voordeligst. De populaire herbruikbare hippe mondkapjes in Stadskanaal kosten ongeveer €9,50. Deze moet je wel dagelijks uitwassen. Het is een duurzaam en betaalbaar alternatief.

Beschermt een niet-medisch mondmasker mij tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch uitademingsmasker betekent niet dat jij beschermt bent. Het is er om je omgeving te beschermen. Maar alleen als je het zorgvuldig draagt en gebruikt. Het toepassen van een niet-medisch mondkapje is een extra regeling naast de geldende hygiëneregels zoals geen handen schudden, 1,5 meter afstand en regelmatig je handen wassen.

Welke voorwaarden worden er gesteld aan mondkapjes voor het OV?
Wanneer we het hebben over het openbaar vervoer is een niet-medisch mondmasker zonder filter van bijv. katoen of textiel genoeg. Deze maskers bestel je bij de supermarkten, bouwmarkten of drogisten. Je kunt het ook gemakkelijk zelf maken. Neem een textielsoort dat geschikt is om rechtstreeks op de huid te dragen. Gebruiksvoorwerpen als zakdoeken of t-shirts zijn werkbaar.

Krijg ik een boete als ik geen mondkapje draag in het Openbaar Vervoer?
Een mondkapje is verplicht zodra jij deel gaat nemen aan het openbaar vervoer. Deze plicht geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder. Neem je toch deel aan het OV zonder masker? Dan kan je uit het OV worden gezet en een boete van €95,00 ontvangen in de wijken: Stadskanaal, Musselkanaal, Onstwedde, Mussel, Alteveer.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie