hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
blokker-logo
mondkapjes-nl
 • Mondkapjes.nl
 • Beste & leukste mondkapjes
  Super snelle levering
  TNO geteste kwaliteit

Mondkapjes kopen Waddinxveen

Voordelig en snel niet-medische mondkapjes kopen in Waddinxveen? Sinds kort moet iedereen vanaf 13 jaar een mondkapje op in het OV. Maar ook gewoon buiten neemt het mondmasker-gebruik toe. Let op: Het RIVM is nog geen voorstander van het gebruik van niet-professionele mondkapjes in de openbare ruimte waar men gewoon 1,5 meter afstand kan houden.

Op deze pagina check je belangrijke informatie over het gebruik van mondkapjes in Nederland. Welk type maskers zijn er, waar moet het aan voldoen, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Waddinxveen? Je vind een handig overzicht met winkels uit jouw eigen omgeving. Ben je ziek, en ga je niet naar buiten? Er is een oplossing. Wij hebben voor jou uitgezocht de beste webshops waar je gemakkelijk online jouw favoriete mondkapjes kunt bestellen in december 2021.

 • Met ingang van 1 juni 2020 is een niet-medisch mondkapje verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder in het OV.
 • Niet-professionele maskers worden doorgaans gemaakt van textiel, stof of papier. Veel mensen kiezen ervoor om zelf een kapje te maken.
 • Het voordeel van katoenen maskers is dat je ze kunt wassen en opnieuw kunt dragen.
 • Zo’n niet-medisch uitademingsmasker is bedoeld om de omgeving te beschermen, het is dus niet zo dat je het virus niet kunt oplopen.
 • De niet-professionele maskers zijn breed verkrijgbaar bij uiteenlopende winkels rondom Waddinxveen. Onder andere bij de Jumbo + Kruidvat.
 • Ook online vind je meer en meer aanbieders van trendy mondkapjes zoals Coolblue.nl of Deonlinedrogist.nl.
 • Let op: speciale medische mondkapjes (FFP2) zijn echt alleen voor de zorg, draag deze dan ook niet zelf.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Waddinxveen?

Mondkapjes die je op hebt in het OV of evt. op andere plekken moet je zelf kopen. Deze niet-medische mondneusmaskers zijn verkrijgbaar bij de bekende drogisterijen, apotheken en supermarkten. Ook bij webwinkels is het aanbod groot. Meestal gaat het om wegwerpmaskers die die direct hoort weg te gooien. De wat meer hippe katoenen maskers mag je uitwassen en hergebruiken. Mondkapjes in Waddinxveen centrum, waar zijn ze te koop? Hieronder bekijk je de grotere lokale winkels rondom de gemeente Waddinxveen (provincie Zuid-Holland) waar ze misschien wat verkopen. De kapjes zijn al te koop vanaf €0,35 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatBinnendoor 632741 NPWaddinxveen
TrekpleisterCroesinckplein 12722 EAZoetermeer
DA DrogistDijkstraat 1092675 AWHonselersdijk
EtosBinnendoor 552741 NPWaddinxveen
GammaArgonstraat 112718 SMZoetermeer
KarweiLeehove 72678 MADe Lier
PraxisOlof Palmelaan 132729 NAZoetermeer
XenosBinnendoor 402741 NPWaddinxveen
HemaPromenade 32741 NLWaddinxveen
ActionHet Kleine Loo 2402592 CKDen Haag
BlokkerPromenade 852741 NLWaddinxveen
PrimeraPromenade 872741 NLWaddinxveen
WibraMiddelwaard 322716 CWZoetermeer
ZeemanBroekwegzijde 1052725 PDZoetermeer
Albert HeijnKoningin Wilhelminaplein 422741 ECWaddinxveen
JumboPromenade 892741 NLWaddinxveen
AldiLeidsewallen 262712 BWZoetermeer
LidlPromenade 912741 NLWaddinxveen

Online maskers kopen december 2021

Ga je liever niet onnodig naar buiten en vermijd je liever de mondkapjeswinkel in Waddinxveen? Online is er een enorm aanbod. Zonder gedoe online bestellen en gratis laten thuisbezorgen. In het onderstaande overzicht vind je een aantal populaire webwinkels met een goed aanbod, goedkope prijzen en veilige betaalopties. Ook in de plaatsen Zoetermeer, Lansingerland, Pijnacker-Nootdorp, Midden-Delfland en Delft.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Mondkapjes.nl Stoffen
Medisch
Groot assortiment
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-waddinxveen-2742

Uitleg over de soorten mondkapjes

We onderscheiden 2 soorten mondneusmaskers. In de eerste plaats hebben we de medische mondmaskers. Deze zijn exclusief voor de zorg bedoeld. Daarnaast zijn er de zogenaamde niet-medische kapjes. Deze worden gefabriceerd met katoen, stof, textiel of papier. Dit type voldoet niet aan de strenge geldende richtlijnen en is niet geschikt voor de medische omgeving.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, die je vaak herkent als een FFP-masker of een speciaal chirurgisch IIR mondmasker voldoen aan de Europese veiligheidsnorm. Dergelijke FFP-maskers beschermen je tegen het inademen van allerlei schadelijke stoffen / virussen waaronder COVID-19. Dit type kan worden toegepast in de zorg / ziekenhuizen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes draag je niet voor je eigen bescherming. Als je ze op de juiste manier gebruikt verklein je de kans dat je anderen besmet met corona. Het is een aanvulling op de huidige hygiënevoorschriften van het RIVM zoals genoeg afstand houden en regelmatig je handen wassen. Iedereen in het OV moet zo’n masker dragen. Er zijn voldoende winkels in en rondom Waddinxveen. Je kunt de maskers ook zelf maken.

Zo gebruik je veilig een niet-medisch mondkapje

Een niet-medisch uitademingsmasker betekent niet dat jij beschermt bent, maar is bedoeld om anderen te beschermen als jij besmet bent. Het masker op de juiste manier dragen is enorm belangrijk. Het RIVM hanteert een aantal richtlijnen:

 1. Je begint altijd eerst met het wassen van je handen met water en zeep.
 2. Maak gebruik van de touwtjes/elastiekjes om het kapje op te doen. Het is belangrijk dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Let erop dat je neus en mond volledig bedekt zijn.
 4. Zorg voor goede hygiëne (handen wassen) bij het verwijderen van het kapje.
 5. Als je het kapje weer afzet, gebruik dan weer de touwtjes/elastiekjes. Raak opnieuw de binnenkant niet aan.
 6. Stel je wasmachine in op 60 graden tijdens het wassen van een herbruikbaar masker, wegwerpmaskers kan je maar 1 keer gebruiken en gooi je na gebruik weg.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Filmpje: zo maak je zelf een mondmasker

Update: woensdag 1 december 2021. Geen mondkapje kopen Waddinxveen? Je mag ook zelf een mondkapje maken. Het RIVM geeft aan dat je dit van bijvoorbeeld katoen kunt maken. Maak gebruik van producten als een zakdoek en dekbedovertrek. Neem niet een te dikke stof want je moet wel normaal adem kunnen halen. Zorg dat je kapje voldoende dekkend is; je gezicht, neus en mond. In het filmpje hieronder bekijk je hoe je dit kunt doen. Let op: Het dragen van een sjaal of een kapje gefabriceerd van sokken gelden niet als een goed beschermingsmiddel. Tevens interessant: Mondkapjes voor ouderen.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het gebruik van mondmasker

Is het gebruik van een mondkapje verplicht in Waddinxveen?
Nee, op straat geldt er geen verplichting. Hedendaags is het alleen zo dat je in het openbaar vervoer verplicht een kapje moet dragen. Huidig advies van Het OMT: Als de 1,5 meter afstand grens bewaakt kan worden zijn er geen verplichtingen tot het dragen van niet-medische maskers. Bekijk meer informatie op www.waddinxveen.nl.

Wat kost een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes zijn verkrijgbaar vanaf €0,40 p/stuk. De standaard prijzen zijn +/- €1,05 p/masker. Voordeelverpakkingen met 50 tot 100 stuks zijn financieel interessanter. Katoenen wasbare hippe mondkapjes in Waddinxveen koop je vanaf plusminus €9,50. Deze moet je na elk gebruik even in de wasmachine doen. Wij vinden dit een milieubewust en betaalbaar alternatief.

Ben ik bij een niet-medisch mondmasker beschermd tegen corona?
Nee, een niet-medisch mondkapje beschermt jezelf niet tegen het coronavirus. Het kan wel mensen rondom jou beschermen. Daarbij moet jij je dan wel houden aan alle gebruiksvoorschriften. Het dragen van een niet-medisch mondkapje is een extra regeling naast de huidige hygiënevoorschriften van het RIVM zoals geen fysiek contact / handen schudden en regelmatig je handen wassen.

Waar moet een mondkapje in het OV aan voldoen?
Met het oog op het openbaar vervoer is een niet-medische kapje zonder filter gemaakt van bijvoorbeeld katoen genoeg. Dit soort maskers vind je bij de supermarkten, bouwmarkten of drogisten. Je maakt ze ook heel simpel zelf. Gebruik een stof dat geschikt is om in contact te komen met de huid. Producten als kussenslopen of dekbedovertrek zijn prima.

Krijg ik een boete als ik geen mondkapje draag in het Openbaar Vervoer?
Het mondkapje is verplicht als je gebruik maakt van het openbaar vervoer. Dit geldt voor alle reizigers van 13 jaar en ouder. Zit je in de trein zonder goedgekeurd masker? Dan kan je worden beboet met een prent van €95,00 in de wijken: Wijk-Noord, Wijk-Zuid, Wijk-West, Wijk-Oost.

Plaats een reactie