hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
blokker-logo
plein.nl logo
 • PLEIN
 • Beste & leukste mondkapjes
  Super snelle levering
  TNO geteste kwaliteit

Mondkapjes kopen Breukeleveen

Vandaag nog niet-medische mondkapjes kopen in Breukeleveen? Per 1 juni 2020 zijn mondkapjes verplicht in het openbaar vervoer. En ook in de publieke ruimte zien we ze steeds meer opduiken. Let op: Het Outbreak Management Team (OMT) adviseert geen algemeen gebruik van niet-professionele mondkapjes in de publieke ruimte in situaties waar er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Op deze pagina verzamel je uitgebreide info over de verschillende soorten mondmaskers. Welke verschillende soorten zijn er, waar moet het aan voldoen, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Breukeleveen? Je vind hier adresgegevens van retailers in de buurt. Ga je liever niet onnodig naar buiten? Er is een oplossing. Wij vergelijken de beste online shops waar je online jouw mondkapjes kunt bestellen in mei 2022.

 • Met ingang van 1 juni 2020 is een niet-medisch mondneusmaskers verplicht in het OV vanwege het coronavirus.
 • Niet-medische maskers worden doorgaans gemaakt van textiel, stof of papier. Het is ook eenvoudig om zelf een kapje in elkaar te zetten.
 • Maskers van katoen kan je op 60 graden wassen en blijven gebruiken.
 • Zo’n niet-medisch uitademingsmasker is bedoeld om het risico op het besmetten van andere mensen te verkleinen, en dus niet jezelf.
 • De niet-professionele producten zijn uitstekend verkrijgbaar in de omgeving van Breukeleveen, zoals de Jumbo en Etos.
 • Op het internet zijn er veel aanbieders van hippe- en trendy mondkapjes zoals Amazon.nl + HBB24.nl.
 • Goed om te weten: medische mondkapjes (bijv. FFP) zijn voorbehouden aan de zorg, en zijn dus niet voor eigen gebruik.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Breukeleveen?

Kapjes die je in het OV moet dragen of evt. op straat dien je zelf aan te schaffen. Deze niet-medische gezichtsmasker zijn ruim verkrijgbaar bij meerdere drogisterijen, supermarkten en apotheken. Ook bij webwinkels groeit het aanbod snel. Doorgaans betreft het wegwerpmaskers die je na gebruik moet weggooien. De wat meer hippe katoenen maskers kan je – nadat je ‘m hebt uitgewassen – vaker gebruiken. Mondkapjes in Breukeleveen centrum, waar zijn ze te koop? Hieronder achterhaal je een aantal plaatselijke shops rondom de gemeente Wijdemeren (provincie Noord-Holland) waar je kunt kijken. De maskers vind je (in grotere verpakkingen) al voor €0,60 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatHazeslinger 53621 ATBreukelen
TrekpleisterKarel Doormanweg 103621 JXBreukelen
DA DrogistTroosterhof 133571 NCUtrecht
EtosDannestraat 13621 AEBreukelen
GammaIndustrieweg 13606 ARMaarssen
KarweiHertogswetering 1733562 KMUtrecht
PraxisNijverheidsweg 63606 AJMaarssen
XenosBisonspoor 10123605 KBMaarssenbroek
HemaBisonspoor 10273605 KCMaarssen
ActionBisonspoor 20313605 LDMaarssen
BlokkerNachtegaalstraat 553581 ADUtrecht
PrimeraBisonspoor 10513605 KGMaarssen
WibraBisonspoor 20283605 LCMaarssen
ZeemanBisonspoor 20103605 LAMaarssen
Albert HeijnMarkt 103621 ABBreukelen
JumboKarel Doormanweg 103621 JXBreukelen
AldiHazeslinger 103621 ATBreukelen
LidlReigerskamp 6103607 JKMaarssen

Online kapjes bestellen mei 2022

Voel je je niet fit en vermijd je liever de mondkapjeswinkel in Breukeleveen? Op het internet is er een enorm aanbod. Gemakkelijk online te bestellen en gratis laten thuisbezorgen. In de onderstaande tabel ontdek je meerdere shops met een gevarieerd aanbod, scherpe prijzen en door heel Nederland (gratis) bezorgd. Ook in de omgeving Breukelen, Westbroek, Tienhoven, Oud Zuilen en Maarssen.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-breukeleveen-3625

De verschillende soorten mondmaskers

De mondneusmaskers zijn onder te verdelen in 2 groepen. Allereerst zijn er de medische mondmaskers. Deze zijn bedoeld voor mensen werkzaam in de zorg. Verder hebben we de niet-medische maskers. Meestal (zelf) gemaakt van stof (katoen), textiel of papier. Dit type mag in de trein/bus gedragen worden en is niet geschikt voor de zorg.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, zoals bijv. een FFP2 masker of een IIR chirurgisch mondmasker voldoen aan strenge richtlijnen. Deze FFP maskers beschermen tegen stofdeeltjes en virussen in de lucht zoals het COVID-19 virus. Dit type is alleen bedoeld voor de zorg / ziekenhuizen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes gebruik je niet om jezelf tegen het virus te beschermen. Bij goed gebruik verklein je de kans dat je anderen ziek maakt met het corona-virus. Het is een verlengstuk van de huidige hygiënevoorschriften van het RIVM zoals 1,5 meter afstand houden en handen wassen. Dit type is alleen verplicht als je reist met het OV. Ze zijn volop verkrijgbaar in Breukeleveen. Je kunt ze ook eenvoudig zelf maken.

Instructies voor het gebruiken van een niet-medisch masker

Een niet-medisch mondkapje beschermt niet jezelf tegen het virus, maar is er om je omgeving te beschermen. Zo’n kapje op goede manier gebruiken is dan ook essentieel. Het kabinet omschrijft dit als volgt:

 1. Was je handen met water en zeep voordat je het mondkapje opzet.
 2. Als je het kapje opzet, gebruik dan de touwtjes/elastiekjes. Zorg dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Het is cruciaal dat het masker gezicht/neus/mond goed bedekt.
 4. Let op je persoonlijke hygiëne bij het afdoen van het kapje (handen wassen).
 5. Bij het afzetten gebruik je altijd de touwtjes/elastiekjes. Let erop dat je ook nu de binnenkant niet aanraakt.
 6. Herbruikbare katoenen maskers dien je op 60 graden te wassen, wegwerpmaskers dien je meteen weg te gooien.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Maak je eigen mondmasker (richtlijnen RIVM)

Update: donderdag 26 mei 2022. Liever geen mondkapje kopen Breukeleveen? Het is ook toegestaan om zelf een mondkapje te maken. Het kabinet biedt een handige checklist en instructies voor katoen. Neem bijvoorbeeld een zakdoek & oud dekbedovertrek. Neem niet een te dikke stof want je moet wel normaal adem kunnen halen. Het is belangrijk dat het kapje zo goed mogelijk aansluit op je gezicht, neus en mond. In het filmpje hieronder is een complete tutorial te bekijken. Let op: De kraag van een jas, een sjaal of een kapje van een oude sok bieden onvoldoende bescherming en zijn niet toegestaan in het OV. Ga verder naar: Mondkapjes voor contactberoepen.

Veelgestelde vragen over het gebruik van mondmaskers

Is het toepassen van mondkapjes verplicht in Breukeleveen?
Nee, dit is niet verplicht. Hedendaags moet je alleen in het OV verplicht een niet-medisch kapje dragen. Huidig advies van Het Outbreak Management Team (OMT): Wanneer men 1,5 meter afstand kan houden tot elkaar is er geen noodzaak voor het dragen niet-medische maskers. Zie ook de website www.wijdemeren.nl.

Wat zijn de kosten van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes zijn verkrijgbaar vanaf €0,35 p/stuk. De standaard prijzen zijn +/- €1,05 per masker. Bulkverpakkingen met 25 of 75 stuks zijn relatief het voordeligst. Herbruikbare wasbare hippe mondkapjes in Breukeleveen koop je vanaf plusminus €7,50. Deze moet je na elk gebruik even in de wasmachine doen. Het gaat om een milieubewust en betaalbaar alternatief.

Ben ik bij een niet-medisch mondmasker beschermd tegen corona?
Nee, een niet-medisch mondmasker draag je niet voor je eigen veiligheid. Het verkleint de kans dat jij anderen besmet. Maar alleen als je het zorgvuldig draagt en gebruikt. Het toepassen van een niet-medisch mondkapje is een extra maatregel naast de huidige hygiënevoorschriften van het RIVM zoals 1,5 meter afstand houden en handen wassen.

Wat zijn de regels voor het gebruik van mondkapjes in het OV?
Voor het openbaar vervoer is een niet-medisch gezichtsmasker zonder filter gemaakt van textiel of katoen werkbaar. Dit type maskers bestel je bij een plaatselijk drogist, supermarkt of speciaalzaak. Je kunt ook zelf een mondkapje maken. Kies een stof dat geschikt is om op de huid te dragen. Kwalitatieve theedoeken of lakens zijn acceptabel.

Hoe hoog is de boete als ik geen mondkapje in het OV draag?
Zo’n mondkapje is verplicht wanneer je deel uitmaakt van het openbaar vervoer. Dit is het geval voor medewerkers en reizigers van 13 jaar en ouder. Zit je in de bus/trein/metro/tram zonder masker? Dan riskeer je een boete van €95,00 in de wijken: s-Graveland, Kortenhoef, Ankeveen, Loosdrecht, Nieuw-Loosdrecht, Breukeleveen, Nederhorst den Berg.

Plaats een reactie