hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
logo-hygienekoning
 • Hygienekoning.nl
 • Goedkoopste van NL
  Morgen in huis
  Groot assortiment
blokker-logo

Mondkapjes kopen Wijdemeren

Meteen niet-medische mondkapjes kopen in Wijdemeren? Op dit moment mag je alleen nog reizen met het OV met een mondkapje. En ook op straat zie je steeds vaker mensen met een masker. Goed om te weten: Het RIVM is nog niet enthousiast over het gebruik van niet-professionele maskers in de openbare ruimte als het mogelijk is anderhalve meter afstand te bewaren.

Op deze pagina bekijk je bruikbare info over alles wat met mondkapjes te maken heeft. Welk type maskers zijn er, in hoeverre beschermt het, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Wijdemeren? Wij tonen een tabel met verkooppunten in de regio. Mijd je liever de drukke winkels? Geen probleem. In onze vergelijker vind je de beste online shops waar je gemakkelijk online jouw favoriete mondkapjes kunt bestellen in augustus 2022.

 • Sinds juni 2020 is een niet-medisch mondneusmaskers verplicht om te dragen in het openbaar vervoer.
 • Niet-medische maskers worden doorgaans gemaakt van textiel, stof of papier. Het is ook eenvoudig om zelf een kapje in elkaar te zetten.
 • Katoenen maskers zijn geschikt om te wassen en te hergebruiken.
 • Een niet-medisch gezichtsmasker is bedoeld om anderen te beschermen, het is dus niet zo dat je het virus niet kunt oplopen.
 • De niet-professionele maskers kan je op allerlei plekken kopen in en rondom Wijdemeren. Onder andere bij de Jumbo en HEMA.
 • Ook op het internet vind je veel online shops met trendy- en hippe mondkapjes zoals Amazon.nl en Deonlinedrogist.nl.
 • Let op: medische mondkapjes (bijv. FFP) zijn voorbehouden aan de zorg, en zijn dus niet voor eigen gebruik.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Wijdemeren?

Mondmaskers voor in de trein/bus/metro of evt. op straat zul je zelf moeten kopen. Deze niet-medische kapjes kan je kopen bij verschillende apotheken, supers en drogisterijen. Ook bij de online aanbieders heb je genoeg keuze. In de regel betreft het wegwerpmaskers die die direct hoort weg te gooien. De hippe katoenen maskers kan je uitwassen en nogmaals gebruiken. Mondkapjes in Wijdemeren centrum, waar zijn ze te koop? In het bijgaande overzicht tref je een aantal lokale verkooppunten rondom de gemeente Wijdemeren (provincie Noord-Holland) waar ze misschien wat verkopen. De kapjes zijn al verkrijgbaar vanaf €0,55 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatNootweg 551231 CRLoosdrecht
TrekpleisterDe Meent 141218 CBHilversum
DA DrogistGroest 091211 EDHilversum
EtosSeinstraat 941223 DCHilversum
GammaVerlengde Zuiderloswal 301216 BXHilversum
Karwei2e Loswal 41216 BCHilversum
PraxisMaalderij 361185 ZCAmstelveen
XenosBinnenhof 39441181 ZHAmstelveen
HemaKerkstraat 291211 CKHilversum
ActionZeedijk 331211 CVHilversum
BlokkerSeinstraat 51223 DEHilversum
PrimeraKapittelweg 1091216 HXHilversum
WibraGroest 151211 CXHilversum
ZeemanKapittelweg 2811216 HZHilversum
Albert HeijnDe Meent 191218 CBHilversum
JumboNootweg 451231 CRLoosdrecht
AldiNoordse Bosje 231211 BDHilversum
LidlKapittelweg 3891216 HXHilversum

Online winkels augustus 2022

Heb je klachten en ga je liever niet naar een mondkapjeswinkel in Wijdemeren? Bij de online winkels profiteer je van het grootste aanbod. Probleemloos online bestellen en de volgende werkdag heb je alles in huis. In het bijgaande overzicht achterhaal je meerdere shops met een uitstekend aanbod, goedkope prijzen en verschillende betaalmogelijkheden. Ook in de omgeving Hilversum, Ouder-Amstel, Amstelveen, Waterland en Edam-Volendam.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Hygienekoning.nl Stoffen
Medisch
Laagste prijs
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-wijdemeren-1231

Informatie over de verschillende type mondmaskers

Grofweg onderscheiden we 2 type mondneusmaskers. In de eerste plaats benoemen de de medische mondkapjes. Deze zijn specifiek bedoeld voor de zorg. Verder zijn er de niet-medische maskers. Deze worden gefabriceerd met katoen, stof, textiel of papier. Dit soort hoeft niet te voldoen aan de kwaliteitsstandaarden en wordt dus ook niet toegepast in een professionele werkomgeving.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, herkenbaar als een FFP-masker of een IIR chirurgisch mondmasker voldoen aan de Europese veiligheidsnorm. Dergelijke FFP-maskers beschermen je tegen virussen zoals COVID-19. Dit type kan worden gebruikt in de medische omgeving.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes draag je niet voor je eigen veiligheid. Bij het juiste gebruik ervan verlaag je de kans dat je anderen ziek maakt met het corona-virus. Het is een verlengstuk van de geldende hygiëneregels zoals genoeg afstand houden en niezen en hoesten in de elleboog. Op dit moment alleen in het OV verplicht. Ze zijn te krijgen bij veel verschillende winkels in Wijdemeren. Je kunt ze ook zelf maken van een t-shirt of zakdoek.

In 6-stappen veilig een niet-medisch masker gebruiken

Een niet-medisch mondneusmaskers draag je niet voor je eigen veiligheid, maar is specifiek bedoeld om je omgeving te beschermen. Het masker op de juiste manier dragen is dan ook essentieel. De rijksoverheid biedt de volgende aandachtspunten:

 1. Je begint altijd eerst met het wassen van je handen met water en zeep.
 2. Bij het opzetten gebruik je altijd de touwtjes/elastiekjes. Raak de binnenkant niet aan.
 3. Zorg dat het goed aansluit op het gezicht en de neus en mond bedekt.
 4. Als je het masker weer afdoet moet je eerst je handen wassen.
 5. Bij het afzetten gebruik je altijd de touwtjes/elastiekjes. Het is belangrijk dat je ook nu de binnenkant niet aanraakt.
 6. Was je herbruikbare materiaal op minimaal 60 graden, wegwerpmaskers dien je meteen weg te gooien.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Maak je eigen mondmasker (richtlijnen RIVM)

Update: zaterdag 13 augustus 2022. Liever geen mondkapje kopen Wijdemeren? Zelf mondkapjes maken is natuurlijk ook mogelijk. Het kabinet biedt een handige checklist en instructies voor katoen. Neem bijvoorbeeld een t-shirt & dekbedovertrek. Belangrijk is dat het niet te dik wordt want je moet wel normaal adem kunnen halen. Zorg dat je kapje voldoende dekkend is; het gezicht en de neus en mond bedekt. In de bijgaande video vind je nog meer instructies. Waarschuwing: De mond bedekken achter sjaal of kraag een geknutseld kapje van sokken bieden onvoldoende bescherming en zijn niet toegestaan in het OV. Ga verder naar: Medische mondkapjes.

Veelgestelde vragen (FAQ) rondom het gebruik van mondmaskers

Is een mondkapje verplicht in Wijdemeren?
Nee, op straat geldt er geen verplichting. Momenteel is het niet-medische mondkapje alleen verplicht in het openbaar vervoer. Huidig advies van Het RIVM: Zolang de anderhalve meter afstand regel nageleefd wordt hoeft men geen niet-medische maskers te gebruiken in publieke ruimtes. Meer info lees je op www.wijdemeren.nl.

Wat zijn de kosten van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes zijn er al vanaf €0,55 p/stuk. De normale prijs bedraagt c.a. €0,90 per masker. XL-verpakkingen met 25 of 75 stuks zijn financieel interessanter. Herbruikbare wasbare hippe mondkapjes in Wijdemeren kosten ongeveer €10,00. Ze zijn geschikt voor de wasmachine (na elke draagbeurt). Dit wordt gezien als een duurzaam en betaalbaar alternatief.

Ben ik bij een niet-medisch mondmasker beschermd tegen corona?
Nee, een niet-medisch uitademingsmasker is niet voor je eigen veiligheid. Het is er om je omgeving te beschermen. Daarbij moet jij je dan wel houden aan alle gebruiksvoorschriften. Het opzetten van een niet-medisch mondkapje is een extra regeling naast de huidige hygiënevoorschriften van het RIVM zoals geen handen schudden, 1,5 meter afstand en niezen in de elleboog.

Wat zijn de regels voor het gebruik van mondkapjes in het OV?
Voor gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medisch uitademingsmasker zonder filter gemaakt van katoen of textiel acceptabel. Deze maskers schaf je aan bij een plaatselijk drogist, supermarkt of speciaalzaak. Je kunt het ook gemakkelijk zelf maken. Kies textiel dat geschikt is om in aanraking te komen met de huid. Items als kussenslopen of dekbedovertrek zijn geaccepteerd.

Hoe hoog is de boete als ik geen mondkapje in het OV draag?
Een mondkapje is verplicht als je reist met het OV (tram/bus/metro/tram). Alle reizigers van 13 jaar en ouder moeten zich hieraan houden. Zit je in de trein zonder goedgekeurd masker? Dan kan je uit het OV worden gezet en een boete van €95,00 ontvangen in de wijken: s-Graveland, Kortenhoef, Ankeveen, Loosdrecht, Nieuw-Loosdrecht, Breukeleveen, Nederhorst den Berg.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie