hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Winterswijk Woold

Meteen niet-medische mondkapjes kopen in Winterswijk Woold? Op dit moment moet iedereen vanaf 13 jaar een mondkapje op in het OV. Ook op andere plekken zie je de kapjes steeds meer. Belangrijk: De overheid is nog geen voorstander van het gebruik van niet-professionele mondkapjes in de openbare ruimte als er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Op deze website verzamel je belangrijke info over de verschillende soorten mondmaskers. Welke verschillende soorten zijn er, beschermt het echt, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Winterswijk Woold? Wij tonen een tabel met winkels die dichtbij zijn. Ga je liever niet onnodig naar buiten? Dat is niet erg. Wij hebben voor jou uitgezocht de beste online aanbieders waar je online jouw mondkapjes kunt bestellen in juli 2024.

 • Per 1 juni 2020 is een niet-medisch mondkapje verplicht voor reizigers en medewerkers in het OV.
 • Niet-professionele maskers zijn gemaakt van stof (katoen), textiel of papier. Je kunt ze ook zelf maken van een t-shirt of kussensloop.
 • Maskers van katoen kan je op 60 graden wassen en blijven gebruiken.
 • Een niet-medisch mondmasker wordt gedragen om de kans te verkleinen dat je anderen besmet, het is dus geen bescherming voor jezelf.
 • De niet-professionele producten koop je bij verschillende winkels in en rondom Winterswijk Woold. Onder andere bij de Spar & Kruidvat.
 • Ook online vind je meer en meer aanbieders van trendy mondkapjes zoals Wehkamp.nl & Internetdrogisterij.nl.
 • Goed om te weten: speciale medische mondkapjes (FFP2) zijn echt alleen voor de zorg, draag deze dan ook niet zelf.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Winterswijk Woold?

Mondkapjes voor in het openbaar vervoer of evt. op straat dien je zelf aan te schaffen. Deze niet-medische gezichtsmasker zijn te koop bij de bekende drogisterijen, apotheken en supermarkten. Ook online vind je ze in grote getale. Meestal verkoopt men wegwerpmaskers voor eenmalig gebruik. De wat meer hippe katoenen maskers kan je uitwassen en nogmaals gebruiken. Mondkapjes in Winterswijk Woold centrum, waar zijn ze te koop? In de tabel hieronder ontdek je de grotere lokale retailers rondom de gemeente Winterswijk (provincie Gelderland) waar ze misschien wat verkopen. De kapjes koop je (in bulk) al vanaf €0,40 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatWooldstraat 277101 NMWinterswijk
TrekpleisterCatharinastraat 197001 BZDoetinchem
DA DrogistRatumsestraat 297101 MSWinterswijk
EtosMisterstraat 137101 ENWinterswijk
GammaEuropark 27102 AMWinterswijk
KarweiVarsseveldseweg 1137002 LKDoetinchem
PraxisHavenstraat 1327005 AGDoetinchem
XenosWooldstraat 377101 NMWinterswijk
HemaMisterstraat 177101 ENWinterswijk
ActionHandelscentrum 107102 ALWinterswijk
BlokkerMarkt 137101 DAWinterswijk
PrimeraMiddelgraaf 287071 WTUlft
WibraWooldstraat 147101 NPWinterswijk
ZeemanWooldstraat 457101 NNWinterswijk
Albert HeijnDingstraat 347101 GXWinterswijk
JumboEuropalaan 1057102 ACWinterswijk
AldiLandbouwstraat 157101 EKWinterswijk
LidlMisterweg 237102 BDWinterswijk

Online kapjes bestellen juli 2024

Ga je liever niet onnodig naar buiten en bezoek je liever geen mondkapjeswinkel in Winterswijk Woold? Bij de webshops vind je een enorm aanbod. Supersnel en eenvoudig online bestellen, alles de volgende dag al in huis. In de onderstaande tabel achterhaal je meerdere shops met een uitstekend assortiment, scherpe prijzen en door heel Nederland (gratis) bezorgd. Ook in de plaatsen Winterswijk Kotten, Winterswijk Ratum, Winterswijk Huppel, Winterswijk Meddo en De Heurne.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-winterswijk-woold-7108

Welke soorten mondkapjes zijn er?

Mondneusmaskers zijn onder te verdelen in 2 categorieën. Als eerste zijn er de medische mondmaskers. Deze zijn specifiek voor de zorgsector bedoeld. Verder zijn er de niet-medische maskers. Meestal (zelf) gemaakt van stof, ander textiel of papier. Dit type hoeft niet te voldoen aan de kwaliteitsstandaarden en is ongeschikt voor de zorg of ziekenhuizen.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, herkenbaar als een FFP-masker of een speciaal chirurgisch IIR mondmasker voldoen aan strenge richtlijnen. Dergelijke FFP-maskers beschermen je tegen het binnenkrijgen van schadelijke virussen zoals COVID-19. Dit soort is alleen bedoeld voor de medische omgeving.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische maskers draag je niet ter bescherming van jezelf. Als je ze op de juiste manier gebruikt beperk je de kans dat jij het coronavirus zelf verder verspreidt. Het geldt als een extra naast de inmiddels bekende RIVM hygiënemaatregelen zoals geen fysiek contact / handen schudden en niezen en hoesten in de elleboog. Op dit moment alleen in het OV verplicht. Veel winkels verkopen ze wel in Winterswijk Woold. Je kunt de maskers ook zelf maken.

Hoe gebruik ik een niet-medisch mondmasker?

Een niet-medisch gezichtsmasker betekent niet dat jij beschermt bent, het verkleint de kans dat jij anderen besmet. Het masker op de juiste manier dragen is van enorm belang. De rijksoverheid komt met een aantal aanwijzingen:

 1. Start met het wassen van de handen met water en zeep.
 2. Als je het kapje opzet, gebruik dan de touwtjes/elastiekjes. Zorg dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Het is cruciaal dat het masker gezicht/neus/mond goed bedekt.
 4. Zorg voor goede hygiëne (handen wassen) bij het verwijderen van het kapje.
 5. Pak het mondkapje vast bij de touwtjes/elastiekjes als je het afdoet. Let erop dat je ook nu de binnenkant niet aanraakt.
 6. Een katoenen masker kan je op 60 graden wassen en opnieuw gebruiken en een wegwerpmasker dien je direct bij het vuil te zetten.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Maak je eigen mondmasker (richtlijnen RIVM)

Update: zondag 14 juli 2024. Geen mondkapje kopen Winterswijk Woold? Een alternatief is het zelf maken van een mondkapje. Het RIVM heeft daarvoor speciale (katoen) instructies gegeven. Je kunt o.a. gebruik maken van een kussensloop + oud dekbedovertrek. Belangrijk is dat het niet te dik wordt zodat je nog wel adem kunt halen. Het is belangrijk dat het kapje zo goed mogelijk aansluit op je gezicht, neus en mond. In de video hieronder bekijk je een handige handleiding. Belangrijk: De mond bedekken achter sjaal of kraag een kapje gemaakt van een sok bieden onvoldoende bescherming en zijn niet toegestaan in het OV. Ga verder naar: Mondkapjes voor contactberoepen.

Veelgestelde vragen over het gebruik van mondmaskers

Is het toepassen van mondkapjes verplicht in Winterswijk Woold?
Nee, het is niet verplicht in de openbare ruimte. In de huidige situatie is een niet-medisch mondmasker alleen verplicht in het OV. Huidig advies van Het RIVM: Zolang de anderhalve meter afstand regel nageleefd wordt is er geen noodzaak voor het dragen niet-medische maskers. Zie ook de website www.winterswijk.nl.

Welke tarieven worden gerekend voor een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes vind je (in grotere verpakkingen) al voor €0,35 p/stuk. De normale prijs bedraagt c.a. €1,10 per masker. Grote verpakkingen met 50 tot 100 stuks zijn relatief het voordeligst. Herbruikbare hippe mondkapjes in Winterswijk Woold zijn wat duurder, c.a. €7,00. Ze zijn geschikt voor de wasmachine (na elke draagbeurt). Wij zien dit als een duurzaam en betaalbaar alternatief.

Ben ik met een niet-medisch masker beschermt tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch mondkapje is geen manier om jezelf te beschermen. Het is bedoeld om anderen te beschermen als jij besmet bent. Maar alleen als je het zorgvuldig draagt en gebruikt. Het bestellen van een niet-medisch mondkapje is een extra maatregel naast de inmiddels bekende RIVM hygiënemaatregelen zoals anderhalve meter afstand houden en niezen in de elleboog.

Waar moet een mondkapje in het OV aan voldoen?
Voor gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medisch uitademingsmasker zonder filter van bijv. katoen acceptabel. Deze categorie maskers bestel je bij een supermarkt of drogist. Je kunt het ook gemakkelijk zelf maken. Kies textiel dat geschikt is om in contact te komen met de huid. Gebruiksvoorwerpen als zakdoeken of t-shirts zijn geaccepteerd.

Riskeer ik een boete als ik geen kapje draag in het OV?
Een mondkapje is verplicht wanneer je deel uitmaakt van het openbaar vervoer. Dit geldt voor alle reizigers van 13 jaar en ouder. Zit je in de bus/trein/metro/tram zonder masker? Dan kan je beboet worden met liefst €95,00 in de wijken: Stad, Land.

Plaats een reactie