hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Winterswijk

Voordelig en snel niet-medische mondkapjes kopen in Winterswijk? Per 1 juni 2020 mag je niet meer deelnemen aan het OV zonder een mondkapje. Maar ook verder om ons heen lopen steeds meer mensen met een kapje rond. Echter: Het RIVM raadt het gebruik van een niet-professionele mondmaskers af in de publieke ruimte indien de anderhalve meter regel gewoon toegepast kan worden.

Op deze website tref je bruikbare info over de verschillende soorten mondmaskers. Welke keuzes heb ik, beschermt het echt, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Winterswijk? Wij tonen een tabel met aanbieders uit jouw eigen omgeving. Liever niet naar de winkel? Geen probleem. Je vind hier een overzicht met de beste online shops waar je online kunt bestellen en die jouw mondkapjes komen bezorgen in juli 2024.

 • Sinds juni 2020 is een niet-medisch mondmasker verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder in het OV.
 • Niet-professionele kapjes worden gemaakt van textiel, stof of papier. Je kunt ze ook eenvoudig zelf maken.
 • Katoenen maskers kan je wassen en opnieuw gebruiken.
 • Een niet-medisch mondneusmaskers is bedoeld om de omgeving te beschermen, het beschermt niet jezelf.
 • De niet-professionele maskers koop je bij verschillende winkels in en rondom Winterswijk. Onder andere bij de Lidl en Kruidvat.
 • Ook online zijn er verschillende verkooppunten van trendy mondkapjes zoals Wehkamp.nl + Internetdrogisterij.nl.
 • Vergeet niet: speciale medische mondkapjes (FFP2) zijn echt alleen voor de zorg, draag deze dan ook niet zelf.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Winterswijk?

Kapjes die je in het OV moet dragen of voor op straat moet je zelf kopen. Deze niet-medische uitademingsmasker zijn verkrijgbaar bij de meeste supers, apotheken en drogisterijen. Ook bij de online winkels vind je ze in grote getale. In de regel betreft het wegwerpmaskers die je nooit vaker dan 1 keer gebruikt. De wat meer hippe katoenen maskers mag je uitwassen en hergebruiken. Mondkapjes in Winterswijk centrum, waar zijn ze te koop? In de tabel hieronder vind je meerdere plaatselijke shops rondom de gemeente Winterswijk (provincie Gelderland) waar je kunt kijken. De maskers koop je al vanaf €0,30 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatWooldstraat 277101 NMWinterswijk
TrekpleisterCatharinastraat 197001 BZDoetinchem
DA DrogistRatumsestraat 297101 MSWinterswijk
EtosMisterstraat 137101 ENWinterswijk
GammaZeddamseweg 467075 EEEtten
KarweiVarsseveldseweg 1137002 LKDoetinchem
PraxisHavenstraat 1327005 AGDoetinchem
XenosWooldstraat 377101 NMWinterswijk
HemaMisterstraat 177101 ENWinterswijk
ActionHogestraat 37091 CADinxperlo
BlokkerMarkt 137101 DAWinterswijk
PrimeraMiddelgraaf 287071 WTUlft
WibraWooldstraat 147101 NPWinterswijk
ZeemanWooldstraat 457101 NNWinterswijk
Albert HeijnDingstraat 347101 GXWinterswijk
JumboHeelweg 737091 BTDinxperlo
AldiLandbouwstraat 157101 EKWinterswijk
LidlKerkstraat 307071 WZUlft

Online maskers kopen juli 2024

Blijf je liever thuis en vermijd je liever de mondkapjeswinkel in Winterswijk? Bij de webshops heb je de meeste keuze. Gemakkelijk online te bestellen, de volgende dag gratis thuisbezorgd. In de tabel hieronder bekijk je de meest populaire online aanbieders met veel keuze, goedkope prijzen en bezorgd waar en wanneer jij dat wil. Ook in de regio’s Oude IJsselstreek, Montferland, Doetinchem, Rheden en Doesburg.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-winterswijk-7101

De verschillende soorten mondmaskers

De mondneusmaskers kan je verdelen in 2 groepen. Als eerste hebben we de medische mondmaskers. Deze zijn specifiek bedoeld voor de zorg. Verder hebben we de niet-medische maskers. Meestal (zelf) gemaakt van textiel, stof of papier. Dit type voldoet niet aan de strenge geldende richtlijnen en is niet geschikt voor de zorg of ziekenhuizen.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, ook bekend als FFP-maskers of een speciaal chirurgisch IIR mondmasker moeten voldoen aan meerdere strenge eisen. FFP maskers beschermen de drager tegen verschillende virussen waaronder het COVID-19 virus. Dit type is exclusief bedoeld voor de professionele zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische maskers draag je niet ter bescherming van jezelf. Als je ze op de juiste manier gebruikt verlaag je de kans op het besmetten van anderen met corona. Het is een verlengstuk van de inmiddels bekende RIVM hygiënemaatregelen zoals geen fysiek contact / handen schudden en niezen en hoesten in de elleboog. Momenteel alleen verplicht in het openbaar vervoer. Veel winkels verkopen ze wel in Winterswijk. Het is ook gemakkelijk om zelf een masker te maken.

Hoe gebruik ik een niet-medisch mondmasker?

Een niet-medisch mondneusmaskers betekent niet dat jij beschermt bent, maar is bedoeld om anderen te beschermen als jij besmet bent. Het veilig gebruik van zo’n masker is van enorm belang. De overheid komt met een aantal aanwijzingen:

 1. Start met het wassen van de handen met water en zeep.
 2. Gebruik enkel de elastiekjes/touwtjes bij het opzetten. Het is belangrijk dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Zorg ervoor dat neus en mond niet meer zichtbaar zijn.
 4. Zorg voor goede hygiëne (handen wassen) bij het verwijderen van het kapje.
 5. Bij het afzetten gebruik je altijd de touwtjes/elastiekjes. Voorkom ook nu dat je (per ongeluk) de binnenkant aanraakt.
 6. Een katoenen masker kan je na uitwassen opnieuw gebruiken, een wegwerpmasker kan in de grijze container.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Video: simpel zelf een mondmasker maken

Update: maandag 15 juli 2024. Liever geen mondkapje kopen Winterswijk? Zelf mondkapjes maken is natuurlijk ook mogelijk. Het kabinet adviseert om dit te maken van katoen. Bijvoorbeeld van een oude kussensloop en stofzuigerzak. Vermijd hele dikke stoffen want je wil nog wel makkelijk kunnen ademhalen. Zorg ervoor dat het geheel goed aansluit op je gezicht, neus en mond. In de onderstaande video is een complete tutorial te bekijken. Niet vergeten: Een sjaal, een kraag van een jas of een kapje van een oude sok zijn niet toegestaan in het OV. Lees verder over: Wegwerp mondkapjes.

Veelgestelde vragen over het gebruik van mondmaskers

Is het toepassen van mondkapjes verplicht in Winterswijk?
Nee, dit is niet verplicht. In de actuele situatie is het alleen zo dat je in het openbaar vervoer verplicht een kapje moet dragen. Huidig advies van Het kabinet: Zolang het lukt om anderhalve meter afstand te houden zijn er geen verplichtingen tot het dragen van niet-medische maskers. Bekijk meer informatie op www.winterswijk.nl.

Wat zijn de prijzen van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes koop je (in bulk) al vanaf €0,35 p/stuk. De standaard prijzen zijn +/- €0,75 per masker. Grote verpakkingen met 25 tot 100 stuks zijn financieel interessanter. Herbruikbare wasbare hippe mondkapjes in Winterswijk zijn wat duurder, c.a. €10,00. Deze moet je na elk gebruik even in de wasmachine doen. Dit wordt gezien als een milieubewuste en voordelige oplossing.

Ben ik met een niet-medisch masker beschermt tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch mondmasker is geen manier om jezelf te beschermen. Het is er om je omgeving te beschermen. Hiervoor moet je het kapje wel op de correcte manier dragen. Het bestellen van een niet-medisch mondkapje geldt als een extra naast het huidige hygiëne protocol zoals voldoende afstand houden en thuis blijven bij ziekte en verkoudheid.

Wat voor kapje moet ik precies dragen in het OV?
Bij gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medisch mondkapje zonder filter gemaakt van bijvoorbeeld katoen acceptabel. Dit type maskers bestel je bij een supermarkt of drogist. Zelf zo’n masker maken is ook mogelijk. Gebruik een stof dat bedoeld is om op de huid te dragen. Artikelen als dekbedovertrekken of kussenslopen zijn acceptabel.

Worden er boetes uitgedeeld als ik geen masker draag in het OV?
Het mondkapje is verplicht wanneer je deel uitmaakt van het openbaar vervoer. Dit is het geval voor medewerkers en reizigers van 13 jaar en ouder. Probeer je toch zonder masker te reizen? Dan kan je een boete krijgen van €95,00 in de wijken: Stad, Land.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie